Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7305187 Napisano: 12.10.2025 14:02:23 w WC - rozmowy o wszystkim
henius napisał(a):

Cześć, czy możecie wziąć udział w konkursie FRUCTIS w Biedronce?. Chciałam dodać odpowiedź, a tam info, iż konkurs się zakończył....a przecież w regulaminie jest adnotacja, że konkurs kończy się o 23:59 12 października emotka

Wyślij zgłoszenie i wszystko to, czego wymagają w zgłoszeniu na maila organizatora. Dodadzą to zgłoszenie do bazy. Wyświetl w wątku >>
1 henius 0

zielonaszpilka

#7305041 Napisano: 11.10.2025 17:39:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ziolko napisał(a):

elmas napisał(a):

ziolko napisał(a):

SZCZĘŚCIOMAT. Po wysłaniu wczoraj ostatniego maila z pytaniem, czy można wygrać na jeden los konkursowy nagrodę natychmiastową i nagrodę finałową - pan już nie odpisał. A w poniedziałek losowanie... emotka

Jeśli nie można by było wygrać nagrody natychmiastowej i finałowej za te same zakupy, to po co drukowałyby się dwa osobne papierki? 

Spójrz na punkt 3.13 regulaminu

Ale ten punkt jasno mówi czego dotyczy. Dotyczy tego dodatkowego kuponu, który drukuje się po wygraniu natychmiastowej. Skanujesz los, nie wygrywasz natychmiastowej to drukuje ci się tylko kupn na losowanie głównych. Skanujesz kupon i wygrywasz natychmiastową, to drukują ci się dwa kupony - jeden na odbiór nagrody natychmiastowej i tego świstka dotyczy punkt 3.13 i drugi kupon na losowanie nagród głównych. Świstkiem, który upoważnia do odbioru jednej nagrody dodatkowej nie możesz zagrać o nagrody główne. Od tego masz drugi kupon, który się drukuje. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7304868 Napisano: 10.10.2025 19:05:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
tad_pole napisał(a):

Quizy w Biedronce - dopiero zaczynam i mam pytanie, co w przypadku gdy odpowiem niepoprawne na pytanie? Od razu tracę możliwość otrzymania naklejki? Wpisałam 2 kody i w pewnym momencie w obu wyskoczył komunikat "coś poszło nie tak" - czy to oznacza, że źle odpowiedziałam i kod do quizu przepadł ?

Nie, w quizie możesz mieć jeden błąd i dostaniesz punkt. Dopiero dwa błędy to brak punktu. Jeśli masz komunikat, że coś poszło nie tak to skasuj kod i wpisz go jeszcze raz. Czasem pomaga wciśnięcie Zagraj jeszcze raz bez wpisywania ponownie kodu, ale jak nie zadziała to skasuj i wpisz od nowa. Jeśli to też nie działa to czasem pomaga wpisanie innego kodu albo włączenie i wyłączenie aplikacji. Wyświetl w wątku >>
1 tad_pole 0

zielonaszpilka

#7304417 Napisano: 09.10.2025 11:48:43 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
misiamarysia napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Dzień dobry/Witajcie
ja tylko tak, żeby dać upust:
- Jak ja nie cierpię Agencji Reklamowej Amocco!!!- Od 11 lat próbuję i nicccemotka
Ale spoko, żadnych podpowiedzi, w końcu do nich dotrę, a wtedy jak nigdy- wpiszę się w wątek: Moje dzisiejsze wygraneemotka emotka

Witaj w klubie  emotka

Przybijam piątkę z Wami emotka  Mam swoją teorię jak u nich wygrać, ale zawsze brakuje mi determinacji, żeby ją sprawdzić. Jak już mi się uda wygrać to się z Wami podzielę wiedzą, bez względu na to czy to teoria okaże się prawdziwa czy w końcu zgłoszenie chwyci ich za amoocowe serduszka  emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7304366 Napisano: 09.10.2025 09:59:52 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
Bobik321 napisał(a):

Witam, jestem szacunkowo nowym konkursiakiem. Brałam już udział w kilku loteriach, konkursach opisowych jednak z marnym skutkiem. Zastanawiam się, czy istnieją jakieś sztuczki które mogą pomóc szczęściu 😜 
Może podzielicie się wiedza o poszczególnych Agencjach, co lubią, jak pisać żeby zwrócili uwagę. Kiedy zgłaszać udział ( weekendy też wchodzą?) 
będę Wdzięczna za każdą poradę 😉 
pozdrawiam serdecznie

No nie mów, że serio myślałaś, że ktoś tu ci zdradzi swoje sposoby na wygrywanie? emotka Jesteś nowa na forum, jeden post na koncie, żadnych konkretów, a już chcesz, żeby konkurencja (no tak, jesteśmy dla siebie konkurencją emotka  wyłożyła ci na tacy swoje sposoby? Tu każdy swoje „sposoby na szczęście” wypracowywał sam, często latami, często po wielu przegranych. Więc zanim ktoś cokolwiek zdradzi, pokaż, że sama coś wnosisz, może wtedy ktoś uzna, że warto pogadać emotka Na razie witaj w konkursowej dżungli emotka  I to co radzę każdemu nowemu, zacznij od czytania regulaminów i śledzenia wątków na forum. Wiele można z nich wyciągnąć. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7304078 Napisano: 08.10.2025 11:18:12 w moje dzisiejsze wygrane :)

zielonaszpilka

#7302928 Napisano: 03.10.2025 14:10:52 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ciekawi mnie, jak się ma sprawa podatku od nagród w konkursach fotograficznych, gdzie do wygrania jest nagroda pieniężna.
Konkursy organizowane przez różne firmy, instytucje itp.
Wg aktualnych przepisów za nagrody poniżej 2 tysięcy nie trzeba płacić podatku przed odbiorem nagrody.
A jak to wygląda w takich konkursach? 
W bazie jest parę konkursów foto, gdzie do wygrania jest kasa. Z reguły kilkaset złotych, ale tez takie powyżej 2 tysięcy.
Co w przypadku, jak organizator by się uparł, że np od kwoty 500 zł potrąci 50 zł na podatek?
Czy to nie oni powinni sami to opłacić? Co w razie postępowania organizatora niezgodnego z prawem? 
Ktoś się spotkał z czymś takim?

Dodam, że zamierzam wziąć udział w tego typu konkursach i chciałabym wiedzieć na zapas, a nie użerać się o coś, czego nie powinni brać. 
Jak to się mówi? "Tyle masz praw, ile ich znasz"

Według mnie jonkursy fotograficzne, takie stricte fotograficzne, a nie zrób kreatywną fotkę z batonikiem xyz,  będą zaliczać się do konkursów z dziedziny sztuki czy kultury i w nich obowiązuje zwolnienie z podatku od nagród o wartości poniżej 2000 zł. Powyżej tej kwoty jest tak jak zawsze. Zgodnie z przepisami podatnikiem jest laureat, a płatnikiem organizator. Czyli przed wydaniem nagrody organizator (płatnik) ma pobrać od laureata (podatnika) podatek. Zazwyczaj jest dodatkowa nagroda pieniężna na pokrycie podatku, ale jeśli nie, to podatek wpłaca laureat do organizatora (ewentualnie w przypadku nagród pieniężnych organizator wypłaca kwotę pomniejszoną o podatek) i organizator już rozlicza się z tego podatku sam. Jeśli konkurs podlega zwolnieniu, nagroda nie przekracza 2000 zł, a organizator mimo to chce pobrać podatek, to zostaje to co zazwyczaj - udowadnianie organizatorowi, że jest w błędzie, reklamacje, pisma, kontakt z rzecznikiem praw konsumenta, przedsądowe wezwanie do wydania nagrody bez potrącania podatku i na końcu sąd.

Przeczytałam kilka regulaminów takich konkursów i nigdzie nie ma info o dodatkowych pieniądzach na podatek, nawet jak nagroda przekracza 2 tysiące. 
Może zacząć pisać do organizatorów jeszcze w trakcie trwania konkursu, jak widzą sprawę podatku? Nawet jeśli ostatecznie nie wzięłabym w nim udziału?

Jeśli chcesz wziąć udział i przy ewentualnej wygranej nie masz zamiaru płacić podatku to żeby nie marnować czasu swojego i ich możesz napisać  :) Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0

zielonaszpilka

#7302741 Napisano: 02.10.2025 20:43:19 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

Ciekawi mnie, jak się ma sprawa podatku od nagród w konkursach fotograficznych, gdzie do wygrania jest nagroda pieniężna.
Konkursy organizowane przez różne firmy, instytucje itp.
Wg aktualnych przepisów za nagrody poniżej 2 tysięcy nie trzeba płacić podatku przed odbiorem nagrody.
A jak to wygląda w takich konkursach? 
W bazie jest parę konkursów foto, gdzie do wygrania jest kasa. Z reguły kilkaset złotych, ale tez takie powyżej 2 tysięcy.
Co w przypadku, jak organizator by się uparł, że np od kwoty 500 zł potrąci 50 zł na podatek?
Czy to nie oni powinni sami to opłacić? Co w razie postępowania organizatora niezgodnego z prawem? 
Ktoś się spotkał z czymś takim?

Dodam, że zamierzam wziąć udział w tego typu konkursach i chciałabym wiedzieć na zapas, a nie użerać się o coś, czego nie powinni brać. 
Jak to się mówi? "Tyle masz praw, ile ich znasz"

Według mnie jonkursy fotograficzne, takie stricte fotograficzne, a nie zrób kreatywną fotkę z batonikiem xyz,  będą zaliczać się do konkursów z dziedziny sztuki czy kultury i w nich obowiązuje zwolnienie z podatku od nagród o wartości poniżej 2000 zł. Powyżej tej kwoty jest tak jak zawsze. Zgodnie z przepisami podatnikiem jest laureat, a płatnikiem organizator. Czyli przed wydaniem nagrody organizator (płatnik) ma pobrać od laureata (podatnika) podatek. Zazwyczaj jest dodatkowa nagroda pieniężna na pokrycie podatku, ale jeśli nie, to podatek wpłaca laureat do organizatora (ewentualnie w przypadku nagród pieniężnych organizator wypłaca kwotę pomniejszoną o podatek) i organizator już rozlicza się z tego podatku sam. Jeśli konkurs podlega zwolnieniu, nagroda nie przekracza 2000 zł, a organizator mimo to chce pobrać podatek, to zostaje to co zazwyczaj - udowadnianie organizatorowi, że jest w błędzie, reklamacje, pisma, kontakt z rzecznikiem praw konsumenta, przedsądowe wezwanie do wydania nagrody bez potrącania podatku i na końcu sąd. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7302739 Napisano: 02.10.2025 20:32:31 w winiary
doo napisał(a):

Czy wy widzicie w tej chwili listę szkół, które biorą udział w akcji? W miejscu, gdzie te szkoły były wcześniej widoczne, nie ma tej listy

Tak, u mnie widać. Muszę zjechac trochę niżej, ale wszystko jest. Po kliknięciu w menu Wsparcie dla szkół, a potem kliknięcie w baner Wesprzyj szkołę przesuwa od razu na listę szkół. Wyświetl w wątku >>
1 doo 0

zielonaszpilka

#7302667 Napisano: 02.10.2025 16:42:31 w Dyskusje o wynikach konkursu
simsonowa napisał(a):

simsonowa napisał(a):

Tutaj to widać, bo jest lista laureatów. 
A co, gdy jej brak? - 
- To takie przemyślenie ogólne, dotyczące różnych Agencji. 
Miejmy odwagę chwalić Agencje jak nam się coś podoba, ale i trzymać rękę na przysłowiowym pulsie, gdy coś jest nie tak. 
Nagrody są Nasze, czyli Grających. 
  Wszystkie  zapisane z regulaminie, powinny do nas trafić, jak nie do jednej osoby, to do kolejnej.
        W myśl - Kodeksu Cywilnego art. 919 i  921 - Organizator jest  -  przyrzekającym nagrodę.

Tu problem jest taki, że to właśnie nie żadna agencja organizuje ten konkurs tylko sama firma. Niestety wtedy często wychodzą takie kwiatki, bo osoby nie zajmujące się tym na co dzień nie mają wiedzy w tym temacie, a często też takie konkursy są ustawione albo nie rozwiązywane tylko się magicznie dematerializują, tak jak i nagrody.

Regulamin i Kodeks Cywilny w tej sytuacji też Ich dotyczy.
A ktoś pamięta, czy ta sama Firma organizowała konkurs w zeszłym roku? 
Bo ja zniechęcona podobnymi doświadczeniami, nie wysłałam na obecny zgłoszenia.

Ten zeszłoroczny z Gortatem? Też oni. W zeszłym roku nie brałam udziału. Mają pecha, że w tym roku biorę, bo im nie odpuszczę takiego potraktowania uczestników. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7302653 Napisano: 02.10.2025 15:58:09 w Dyskusje o wynikach konkursu
simsonowa napisał(a):

Tutaj to widać, bo jest lista laureatów. 
A co, gdy jej brak? - 
- To takie przemyślenie ogólne, dotyczące różnych Agencji. 
Miejmy odwagę chwalić Agencje jak nam się coś podoba, ale i trzymać rękę na przysłowiowym pulsie, gdy coś jest nie tak. 
Nagrody są Nasze, czyli Grających. 
  Wszystkie  zapisane z regulaminie, powinny do nas trafić, jak nie do jednej osoby, to do kolejnej.
        W myśl - Kodeksu Cywilnego art. 919 i  921 - Organizator jest  -  przyrzekającym nagrodę.

Tu problem jest taki, że to właśnie nie żadna agencja organizuje ten konkurs tylko sama firma. Niestety wtedy często wychodzą takie kwiatki, bo osoby nie zajmujące się tym na co dzień nie mają wiedzy w tym temacie, a często też takie konkursy są ustawione albo nie rozwiązywane tylko się magicznie dematerializują, tak jak i nagrody. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7302645 Napisano: 02.10.2025 15:32:21 w Czy informują/ informowali?
rengifo napisał(a):

a czy coolpack poinformował kogoś kto jest na tej liście już? 
ogólnie wyniki żenujące ale mi się udało załapać, tylko zero informacji od nich - a piszą że kontaktują się emotka

Tak, ja mam od nich wiadomość, ale na insta. Wyświetl w wątku >>
1 rengifo 0

zielonaszpilka

#7302591 Napisano: 02.10.2025 13:03:07 w Dyskusje o wynikach konkursu
olunka napisał(a):

nikos napisał(a):

Blik 10zl jest szansa gdzieś wykorzystania? Jeśli tak to jak? W bankomacie nie chce mi wypłacić, a w Rossmannie odrzuciło transakcję. Proszę o podpowiedź co mogę robić nie tak.

tez się chętnie dowiem, mam 1 szt i bujam się z nim

Pisałam w innych wątkach - ja wydałam tę dychę w Lidlu na kasie samoobsługowej. Poszło bez problemu. Kupiłam za 9 zł z groszami. Wyświetl w wątku >>
1 nikos 0

zielonaszpilka

#7302565 Napisano: 02.10.2025 12:09:29 w Dyskusje o wynikach konkursu
ktosiek1 napisał(a):

ananaska napisał(a):

Czy macie jakąś odpowiedź od CoolPacka ws.niewydania nagród? Bo na IG nic nie odpisują?

Na razie lecą tylko kopiuj wklej tym tekstem, który wrzucają też w komentarze. Pisz oficjalną reklamację, nie ma co tracić czasu na dyskusje na Ig emotka

A na jaki mail piszecie reklamację? Do firmy Patio czy ten coolopackowy z regulaminu?

Na ten z regulaminu Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7302536 Napisano: 02.10.2025 11:28:05 w Dyskusje o wynikach konkursu
ananaska napisał(a):

Czy macie jakąś odpowiedź od CoolPacka ws.niewydania nagród? Bo na IG nic nie odpisują?

Na razie lecą tylko kopiuj wklej tym tekstem, który wrzucają też w komentarze. Pisz oficjalną reklamację, nie ma co tracić czasu na dyskusje na Ig emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7302509 Napisano: 02.10.2025 10:33:59 w winiary
masifasi15. napisał(a):

Nie no proszę Gdyni nie blokować walcza już chwilę o wygrana. Piekary wygrają kolejny miesiąc pewnie a po tem walczymy dla Bochni. Ja co miesiąc mam ponad 1 tys więc przekażę

Chyba mnie nie zrozumiałaś emotka  Ja trzymałam punkty dla Gdyni, właśnie po to, żeby wygrała. W razie czego chciałam zablokować Piekary emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7302424 Napisano: 01.10.2025 19:48:16 w WC - rozmowy o wszystkim
elemelex napisał(a):

Tak się zastanawiam czy użycie tytułu znanej książki w odpowiedzi konkursowej może ją zdyskwalifikować? Prawa autorskie itp. Mam nadzieję, że nie, bo już taka odpowiedź poszła.

Może, ale raczej rzadko się zdarza. Już nie pamiętam, która agencja, ale któraś mi odrzuciła zgłoszenie za użycie w odpowiedzi imienia i nazwiska bohatera powieści. Przy czym tam była akceptacja zgłoszeń, więc się o tym dowiedziałam emotka Wyświetl w wątku >>
1 elemelex 0

zielonaszpilka

#7302325 Napisano: 01.10.2025 15:33:00 w Dyskusje o wynikach konkursu
anaesth napisał(a):

Czyżbyśmy mieli wysyp nieuczciwych agencji? Wrzucam do worka z Coolpackiem i Góralkami także konkurs-widmo na stronie Huzaro.
Coolpack - Patio Dystrybucja Sp. z o.o.
Góralki - Dziadek do orzechów Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Huzaro - Meester Group Sp. z o.o.
Zmówili się, czy co?

Dorzuć jeszcze Scotch - Unit27 Sp z o.o. - tam też jaja z listą laureatów emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7302309 Napisano: 01.10.2025 15:06:25 w Dyskusje o wynikach konkursu
joan napisał(a):

Zdecydowanie się przeliczyli, ale to już ich problem. Zbyt bystrzy nie są. Naprawdę liczyli, że ludzie wydając 100 zł na zgłoszenie nie będą wściekli jeśli nie dostaną jednej z ponad 360 nagród? Żenujące zagranie, Mniejszy syf i oburzenie byłoby, gdyby wszystkim pozostałym uczestnikom rozdali chociaż po plecaku. Pewnie wtedy rozgoryczenie byłoby mniejsze i większość machnęłaby ręką.

Ich odpowiedź to kwintesencja bezczelności pt. "Czeeeść stara, Twoje zgłoszenie było g*wniane" emotka

A co najlepsze, niektóre nienagrodzone zgłoszenia są naprawdę fajne emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7302304 Napisano: 01.10.2025 15:02:43 w Dyskusje o wynikach konkursu
nanajka81 napisał(a):

Emememe napisał(a):

Przeliczyli się pewnie z zasięgiem akcji, podejrzewam, że nie było nawet tyle zgłoszeń, by pokryć wszystkie nagrody. Żeby zaoszczędzić chcą się wymigać od wydania części tych lepszych nagród xD 
Ostatnio jakaś plaga oszukanych konkursów, źle się dzieje…

Zdecydowanie się przeliczyli, ale to już ich problem. Zbyt bystrzy nie są. Naprawdę liczyli, że ludzie wydając 100 zł na zgłoszenie nie będą wściekli jeśli nie dostaną jednej z ponad 360 nagród? Żenujące zagranie, Mniejszy syf i oburzenie byłoby, gdyby wszystkim pozostałym uczestnikom rozdali chociaż po plecaku. Pewnie wtedy rozgoryczenie byłoby mniejsze i większość machnęłaby ręką.

tylko dlaczego wszystkim którzy wzięli udział nie rozdali tych nagród? Drogi zakup, wielkie wymagania a nagrody w większości też takie sobie. Burzyła bym się.

Ja też, ale duża część osób by odpuściła i przyjęła wyjaśnienia firmy. Ale to co zrobili teraz to totalne przegięcie. Wyświetl w wątku >>
0 0