Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7116477 Napisano: 14.08.2023 16:15:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atlantydek napisał(a):

agaga napisał(a):

Od 4all

Odpowiadając na Pani list, całkowicie rozumiem Pani wzburzenie, my robimy co w naszej mocy, ale musimy działać zgodnie z zasadami zawartymi w regulaminie i zgodnie z literą prawa.W dniu przekazania Laureatom konkursu karnetów ich wartość była dokładnie taka sama jak ta ujęta w regulaminie konkursu, tym samym wypełniliśmy zobowiązanie wynikające z zasad konkursu. Nikt nie wiedział o odwołaniu festiwalu, w mediach społecznościowych Organizatora Fest Festiwalu pojawiały się zdjęcia i opisy z budowy miasteczka festiwalowego, poszczególnych scen. Wszystko wyglądało idealnie. Decyzja oraz informacja o odwołaniu a potem o ogłoszeniu upadłości była dla wszystkich bardzo dużym zaskoczeniem. Zgodnie z regulaminem konkursu Organizator Konkursu nie ponosi odpowiedzialności na organizację Fest Festiwalu oraz karnety stanowiące nagrodę nie podlegają wymianie na ekwiwalent pieniężny. Mimo to, prowadzimy długie, trudne rozmowy z Organizatorem Fest Festiwalu, aby umożliwić zwrot lub wymianę karnetów wręczonych przez nas Laureatom konkursu. Dobrą informacją jest zmiana upadłości w proces restrukturyzacyjny firmy Fest Festival (informacje o zmianie są dostępne na stronie https://festfestival.pl/). I tak jak informowaliśmy w oświadczeniu gdy tylko uzyskamy stosowne informacje prześlemy je wszystkim Laureatom.Przepraszamy za to niespodziewanie smutne zakończenie konkursu, robimy co w naszej mocy, aby mimo wszystko cała sytuacja zakończyła się pozytywnie.

Dostałem to samo  od Tomka. Ośmiesza się  pisaniem o zwrocie biletów o zerowej wartości wyjściowej, które z zasady nie podlegają żadnemu zwrotowi. Pozostaje pisemny nacisk na Froneri, media,  instytucje takie jak UOKIK i w ostateczności sąd

Co wy macie z tym uokikiem? Już tu była taka jedna, co mnie zrypała, że tak uokik pomaga w takich sprawach, a okazało się, że z godnie z tym co pisałam, pomógł jej Rzecznik Praw Konsumenta, a nie UOKiK. UOKiK zajmuje się zbiorowym naruszeniem praw konsumenta. To, że jakaś agencja wyrolowała nawet kilkudziesięciu uczestników to nie jest naruszenie zbiorowych praw konsumentów.  https://uokik.gov...resy_konsumentow.php
Naciskajcie na agencje i sponsora, ale jak to nie przyniesie rezultatów to zostaje Wam sąd, a wcześniej ewentualnie Rzecznik Praw Konsumenta, ale on może Wam ewentualnie napisać pismo i pomóc mediować, bo narzędzi prawnych żeby cokolwiek na nich wymusić nie ma. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7115872 Napisano: 10.08.2023 23:21:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
solek87 poznanie wszystkich pytań to kilkadziesiąt gier i wcale nie trzeba setek godzin, nie przesadzaj :) To nie jest konkurs dla każdego. Wymaga wiedzy, szybkiego czytania, dobrej pamięci, szczęścia i czasu. Jeśli quiz jest uczciwy i rzeczywiście wygrywa najlepszy to chyba sam przyznasz, że warto poświęcić nawet miesiąc grania, żeby wygrać 25 tysięcy do castoramy emotka  Ale że nie mam pewności, że quizu nie da się shakować, a ja nie mam za dużo czasu, ani też ochoty, żeby spędzać kolejne 2 godziny na odpowiadaniu w kółko na te same pytania, to w tym etapie poprzestanę na wygraniu leżaków emotka Wyświetl w wątku >>
1 Nadkusia 0

zielonaszpilka

#7115828 Napisano: 10.08.2023 19:25:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
solek87 napisał(a):

Nadkusia napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Nadkusia napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Nadkusia napisał(a):

Według obecnego rankingu kosze piknikowe były poniżej 20 minut, coraz trudniej jest dojść na szczyt :<

9 sekund na pytanie to czas samego wyświetlenia pytania + czasu od zatwierdzenia odpowiedzi do kolejnego pytania (5s + 4s)
720 x 9s =108 minut
Jeśli doliczymy jedną sekundę na odpowiedź na 720 pytań daje nam to 12 minut
Razem 120 minut czyli końcowy czas jaki pokazuje to 20 minut
Jakim cudem może być mniej?

Mając na myśli 20 minut chodziło mi o 120 min, tylko wyświetla się 20, ale faktycznie grałam ciągle i ciągle i rekordowo udało mi się mieć dokładnie 120 z sekundami... ciekawe czy tutaj wyłapują oszustów, bo 121 min w ostatnim etapie wygrywało tylko leżak ;/

Wiem, że 20 min oznaczało że facto 120 min
po prostu nie wiem jakim cudem może być mniej niż tyle

Ciekawe czy ten co wygrywa ma jakiś nierealny wynik 112 min, czy może różnica między 1, a 10 miejscem to sekundy

112 tak samo realne jak 120 czyli wcale emotka  tak samo jak realne jest zapamiętanie odpowiedzi na 2tys pytań emotka  i klikanie ich w 1 sekundę

Z tym się nie zgodzę. Nie grałam jakoś dużo razy, ale odpowiedzi znam na pamięć;) bez problemu jesteś w stanie to zapamiętać, grając kilkadziesiąt razy na maksa. Wiele odpowiedzi jest też często (albo nawet zawsze;) w tym samym miejscu Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7115781 Napisano: 10.08.2023 15:05:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 banka-manka byekitty dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi emotka emotka  skonwertowałam jak radził Adam emotka  Dzięki! Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7115776 Napisano: 10.08.2023 14:57:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jak wysyłacie do Smolara fakturę, którą dostaliście na maila? Drukujecie i skanujecie/robicie zdjęcie czy print screen? Szkoda, że nie można dołączyć .pdf. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7115464 Napisano: 09.08.2023 11:58:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

joan napisał(a):

U smolara zle wpisuje jak masz numer z 8 z przodu. Wtedy dopisuje ta ósemkę do numeru kierunkowego do Polski i dopiero reszta wbija się jako normalny numer. Też tak mam;)

Ale nikt u mnie nie ma numeru z ósemką na przodzie emotka Tam po prostu zawsze źle wskakuje, przyzwyczaiłam się emotka

No to jeszcze ewentualnie jak macie 4 z przodu, to robi się tak samo, ale w sumie nawet nie wiem czy są numery komórkowe z 4 z przodu emotka  Są? Inne numery powinny się wbijać normalnie. Chybaz że też w autozupełnianiu macie coś źle wprowadzone. A w jaki sposób ten numer źle się wpisuje? Na czym to polega? tak czy tak warto sprawdzać wpisany numer, żeby nie było przykrych niespodzianek emotka

Czasem jak z autouzupełnienia wybierasz to wpisuje kierunkowy +48, dodaje na początku numeru 48 i usuwa dwie ostatnie cyfry emotka

A tak, faktycznie, emotka masz rację emotka przy autozupełnianiu tak jest, więc w sumie przez to od dawna nie korzystam z autozupełniania u smolara i wpisuje ręcznie, ale tu znowu mam numer zaczynający się na 8 i muszę dodawać jedna ósemkę emotka  tak źle i tak niedobrze. W sumie można by do nich zawnioskować, żeby usunęli ten idiotyczny kierunkowy. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7115457 Napisano: 09.08.2023 11:47:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

U smolara zle wpisuje jak masz numer z 8 z przodu. Wtedy dopisuje ta ósemkę do numeru kierunkowego do Polski i dopiero reszta wbija się jako normalny numer. Też tak mam;)

Ale nikt u mnie nie ma numeru z ósemką na przodzie emotka Tam po prostu zawsze źle wskakuje, przyzwyczaiłam się emotka

No to jeszcze ewentualnie jak macie 4 z przodu, to robi się tak samo, ale w sumie nawet nie wiem czy są numery komórkowe z 4 z przodu emotka  Są? Inne numery powinny się wbijać normalnie. Chybaz że też w autozupełnianiu macie coś źle wprowadzone. A w jaki sposób ten numer źle się wpisuje? Na czym to polega? tak czy tak warto sprawdzać wpisany numer, żeby nie było przykrych niespodzianek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7115450 Napisano: 09.08.2023 11:36:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ja na swoich numerach mam, a ona nie, stąd od razu mi przyszło do głowy, że "amatorka" w konkursach, to nie sprawdziła dokładnie, jaki numer wpisała...

A to przyszło z nru premium? Może ma blokadę / wpadło na czarną listę z podejrzeniem spamu?

BTW -> mnie w konkach Smolara zawsze w złej formie podpowiada numer telefonu, namieszane mają coś (tylko ta agencja), więc wszystko sprawdzam po 3x.

U smolara zle wpisuje jak masz numer z 8 z przodu. Wtedy dopisuje ta ósemkę do numeru kierunkowego do Polski i dopiero reszta wbija się jako normalny numer. Też tak mam;) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7114527 Napisano: 04.08.2023 22:21:54 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

asper01 napisał(a):

ASPE w Groszku za to pamiętało, by zapisać, że nie odpowiadają za odwołanie i zapewne dlatego dziś szybko wysłali karnety, żebyśmy się od nich odbimbali emotka

emotka

A tutaj oświadczenie FF, które najpierw zamieścili, a następnie równie szybko usunęli. Niemniej użytkownicy FB porobili zrzuty ekranu...
https://www.wkato...ganizatorow/idn:4323

PS: Z innej beczki... "Warto tu także przypomnieć, że w tym roku organizatorzy FEST-a żądali od swoich wolontariuszy wpłaty kaucji w wysokości ceny karnetu. Chcieli w ten sposób upewnić się, że wolontariusze nie będą próbowali wymigać się od stawianych im obowiązków. Decyzja ta spotkała się w sieci z negatywnym odbiorem."

Wiecie co, współczuję wszystkim zaangażowanym w ten festiwal. I organizatorom, i firmom współpracującym i wolontariuszom i uczestnikom. Wyobrażam sobie jak ogromne jest to przedsięwzięcie, jak wielkie pieniądze za tym idą i jak duży stres musi towarzyszyć organizacji takiego festiwalu. Nawet nie chcę sobie wyobrażać jaki poziom stresu mieli przez ostatnie kilka dni, kiedy zapewne mieli już świadomość, że to wszystko się wysypie. Pewnie do ostatniej chwili próbowali szukać jakichś sponsorów i negocjować warunki przedpłat, ale jak jesteś w tak marnej pozycji, to trudno o pomyślne negocjacje. Jednocześnie nie rozumiem tego huraoptymistycznego założenia, że w tym roku ponownie będą mieć o 30% więcej uczestników niż rok temu emotka  Przecież próbkę do analizy mieli marną. Pierwszy festiwal w 2019, potem odwołany bo pandemia, potem organizowany w pandemii, więc z restrykcjami, w 2022 wojna na Ukrainie, która też sporo namieszała i tegoroczna edycja. Być może ja jestem nadmiernie rozważna, a kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, ale organizując tak wielki festiwal bałabym się robić tak optymistyczne założenia. 
Współczuję też festiwalowiczom, którzy nie tylko na pewno są teraz wściekli i rozczarowani, ale też ponieśli spore koszty i to nie tylko na bilety (a zwrot niekoniecznie dostaną), ale też bilety na dojazd, wynajem noclegów, urlopy w pracy brane pod ten termin, itd. 
Mnóstwo pieniędzy, czasu i zaangażowania wielu ludzi, które poszły na marne. Smutno. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7114384 Napisano: 04.08.2023 15:19:05 w Dyskusje o wynikach konkursu
magdalena-chili napisał(a):

alienistka napisał(a):

alienistka napisał(a):

bo to co było opublikowane po pierwszym etapie było raczej słabe.

a ten fragment "bo to co było opublikowane po pierwszym etapie było raczej słabe." On się tyczy tylko Twojej pracy, czyli tego co zgłosiłaś w pierwszym etapie?

Dotyczy tych zgłoszeń, które były zaakceptowane przez Moya w pierwszym etapie.. Moja subiektywna ocena..

a gdzieś jest galeria?

Moim zdaniem nie ma galerii ani zgłoszeń ani nagrodzonych prac, więc właśnie dlatego ciągle usiłuję ustalić, co ma na myśli autorka pisząc, że zgłoszenia był słabe emotka  i skąd ta subiektywna opinia? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7114377 Napisano: 04.08.2023 14:56:52 w Dyskusje o wynikach konkursu
alienistka napisał(a):

bo to co było opublikowane po pierwszym etapie było raczej słabe.

a ten fragment "bo to co było opublikowane po pierwszym etapie było raczej słabe." On się tyczy tylko Twojej pracy, czyli tego co zgłosiłaś w pierwszym etapie? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7114374 Napisano: 04.08.2023 14:49:46 w Dyskusje o wynikach konkursu
alienistka napisał(a):

Moya -  jestem mega zawiedziona... Moje zgłoszenia były z polotem, a jedno dodatkowo ze zdjęciem. W takich chwilach odechciewa mi się wszystkiego... bo to co było opublikowane po pierwszym etapie było raczej słabe. Rzadko mam jakieś oczekiwania bo wiem że konkursy to trochę loteria i postaram się nie mieć już żadnych oczekiwań

a gdzie były opublikowane prace po pierwszym etapie? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7114364 Napisano: 04.08.2023 14:30:33 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

Fest Festival 
czy ktoś kontaktował się ze smolarem co dalej ???!

Wątpię, by zajęli jakiekolwiek stanowisko, skoro nie ma jeszcze oficjalnego info.

Hmm a może FF już się rano dogadał / problemy rozwiązane / FF się odbędzie wg planów, ale zyskali dodatkową popularność / klikalność, więc milczą, gdyż: ważne, żeby o nas mówili emotka

nic z tego emotka  sprzedaż biletów została wstrzymana, a zbyt dużo partnerów i osób zaangażowanych w organizację festiwalu już napisało na swoich mediach, że mają info od organizatora o odwołaniu imprezy. Oficjalne info to właściwie czysta formalność. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

zielonaszpilka

#7114358 Napisano: 04.08.2023 14:20:12 w WC - rozmowy o wszystkim
rettib napisał(a):

Ustawiam się w kolejce oczekujących informacji o FEST. Ciekawe bardzo, jak się to potoczy. emotka

Zaraz pewnie pójdzie oficjalne info. Zablokowali możliwość komentowania na fb emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7114345 Napisano: 04.08.2023 13:52:55 w WC - rozmowy o wszystkim
asper01 napisał(a):

asper01 napisał(a):

To teraz już rozumiem w czym rzecz... Ale jeśli sytuację "ratuje" ktoś taki, to będzie tak, jak oni chcą. Tylko teraz już sam nie wiem, który elektorat okaże się ważniejszy... emotka

ale ten screen z Sasinem to żart emotka  Żaden Sasin tam nie jedzie. To tylko mem, który śmiechem przez łzy daje znać, że losy festiwalu według twórcy są przesądzone emotka

OMG, ale ja durny emotka

Zdarza się najlepszym emotka  Jeden z partnerów festiwalu napisał na twitterze "Jako partnerzy FEST FESTIVAL zostaliśmy bezpośrednio poinformowani przez organizatora, że festiwal się NIE ODBĘDZIE. Oficjalny komunikat nie został jeszcze wydany. Jesteśmy w szoku. Czyżby Polski Fyre Festival?", więc jak dla mnie to już właściwie jak oficjalne info. Wybierałeś się na ten festiwal? joan, to będziecie mieć cudny weekend za tydzień  emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

zielonaszpilka

#7114339 Napisano: 04.08.2023 13:46:20 w WC - rozmowy o wszystkim
asper01 napisał(a):

To teraz już rozumiem w czym rzecz... Ale jeśli sytuację "ratuje" ktoś taki, to będzie tak, jak oni chcą. Tylko teraz już sam nie wiem, który elektorat okaże się ważniejszy... emotka

ale ten screen z Sasinem to żart emotka  Żaden Sasin tam nie jedzie. To tylko mem, który śmiechem przez łzy daje znać, że losy festiwalu według twórcy są przesądzone emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7114336 Napisano: 04.08.2023 13:34:07 w WC - rozmowy o wszystkim
asper01 napisał(a):

joan napisał(a):

asper01 napisał(a):

To info chyba źle wróży, bo na festiwalach raczej nie ma elektoratu aktualnej władzy emotka

Trudno powiedzieć, komu źle wróży emotka Natomiast - biorąc pod uwagę pewne fakty - można domniemywać, że tam mocno było smarowane walizkami pełnymi pieniędzy od momentu wymyślenia pierwszej edycji FF. U władzy właśnie emotka

No chyba, że emotka  Czyli jechał w swoim interesie emotka  A tak w ogóle, to o co chodzi z tym FF? Nigdy nie byłem, ale wyczuwam, że chodzi o sprzeciw miejscowych...

Przede wszystkim idiotycznym pomysłem jest robienie festiwali w centrum miast. Takie imprezy powinny odbywać się w plenerze, daleko od zabudowań czy takich miejsc jak zoo. Jakieś stare lotniska, duże tereny zielone pod miastem, itp. Miasto Chorzów zrobiło idiotyczny ruch podpisując umowę z festiwalem na 5 lat, bo po pierwsze mają mnóstwo skarg mieszkańców, a po drugie festiwal generuje mnóstwo szkód dla parku - niby organizator to naprawia, ale zawsze to dodatkowy problem, a uwiązali się na kilka lat na słabych warunkach. Myślę, że teraz władze miasta otwierają szampana  licząc na to, że w kolejnych latach festiwal też się nie odbędzie albo że tanim kosztem będą mogli się z tej umowy wyplątać. Sprzeciwem miejscowych nikt tak naprawdę się nie przejmuje. Chodzi o kasę i brak wypłacalności firmy, która nie płaci podwykonawcom od miesięcy. Organizator jest także właścicielem Smolnej w Warszawie i tam już od miesięcy mają problemy z płynnością finansową. Nie są w stanie nawet zapłacić dj-om za występy. Dodatkowo organizatorzy fest festivalu chyba są też organizatorami festiwalu on air, a ten już został przełożony z tegorocznego terminu na przyszły rok  więc sądzę, że czego go taki sam los.

Przenoszę dyskusję tutaj, bo to nie dyskusja o konkursach emotka  

https://www.eska....-HbaM-eRLV-DzLG.html Wyświetl w wątku >>
2 joan, byekitty 0

zielonaszpilka

#7114313 Napisano: 04.08.2023 13:03:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rufus napisał(a):

rufus napisał(a):

joan napisał(a):

atlantydek napisał(a):

Migały mi takie wpisy na  festiwalowych profilach fb Zero reakcji Festiwalu.

Mój facet rano biegał w Parku Śląskim i rzeczywiście działają tam ekipy, ale trudno stwierdzić, czy montują czy demontują. Raczej to pierwsze.

Podobno odwołują, ale to są informacje z jakichś barmańskich grup. Organizatorzy mają na razie dzwonić do firm współpracujących i podwykonawców z informacją o odwołaniu, a oficjalny komunikat ma zostać podany później. Szczerze mówiąc brzmi to prawdopodobnie, bo jak się pojawiają już głosy w sievi w takiej ilości jak teraz, to ja bym się jednak spodziewała odwołania.

W duzej ilosci pisza to fejkowe konta

no nie wiem. Na twitterze pisze o tym np. redaktor naczelny portalu katowice24.info

Widziałam emotka  Także ja już próbowałabym odwoływać ewnentualne rezerwacje, które ktoś zrobił przy okazji tego festiwalu emotka  Przy czym zastanawiam się też nad tymi wygranymi biletami. W sumie nagrodą był np. bilet w formie elektronicznej. Zwycięzcy dostali bilety na maile, a że festiwal się nie odbędzie? No cóż emotka Nagrodą był bilet i bilet został wydany emotka  Mam nadzieję jednak, że organizatorzy staną na wysokości zadania i jednak nie pójdą tą drogą i zrekompensują to jakoś laureatom. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7114304 Napisano: 04.08.2023 12:57:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rufus napisał(a):

A jesli fest zostanie jednak odwolany to co z naszymi wygranymi karnetami? emotka

Wygrane karnety według mnie są w lepszej sytuacji niż kupione emotka  Tutaj jest szansa, że odzyska się kasę od sponsora nagrody, bo to on był przyrzekającym nagrodę. Trzeba tylko zerknąć czy regulamin reguluje taką sytuację. A z kupionymi jest o tyle gorzej, że festiwal może nie mieć kasy na zwroty i wtedy albo bedzie trzeba długo poczekać albo kasy nie zobaczy się wcale. Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

zielonaszpilka

#7114289 Napisano: 04.08.2023 12:46:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rufus napisał(a):

joan napisał(a):

atlantydek napisał(a):

Migały mi takie wpisy na  festiwalowych profilach fb Zero reakcji Festiwalu.

Mój facet rano biegał w Parku Śląskim i rzeczywiście działają tam ekipy, ale trudno stwierdzić, czy montują czy demontują. Raczej to pierwsze.

Podobno odwołują, ale to są informacje z jakichś barmańskich grup. Organizatorzy mają na razie dzwonić do firm współpracujących i podwykonawców z informacją o odwołaniu, a oficjalny komunikat ma zostać podany później. Szczerze mówiąc brzmi to prawdopodobnie, bo jak się pojawiają już głosy w sievi w takiej ilości jak teraz, to ja bym się jednak spodziewała odwołania.

W duzej ilosci pisza to fejkowe konta

no nie wiem. Na twitterze pisze o tym np. redaktor naczelny portalu katowice24.info Wyświetl w wątku >>
0 0