Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7079802 Napisano: 14.02.2023 21:47:49 w Wkurza mnie...
notta napisał(a):

joan napisał(a):

notta - dekada to dłuuugo. Domownicy muszą każdorazowo mieć się na baczności przy kontakcie z opakowaniem po jogurcie, sraytaśmie czy batoniku. Bo raz tytka zbędna, innym razem ło-panie-niezbędna (kod wewnątrz albo paragon źle opisany i lepiej opakowanie zachować). Zamęt w codzienności, że tak powiem. Po stronie osoby konkursującej jest zadbać o to, żeby wpadkom zapobiegać. Można np. nalepić na kubeczek Almette żółtą karteczkę z napisem "OPAKOWANIE KONKURSOWE - ZACHOWAĆ!"  emotka  

A jeśli lubisz eksperymentować, poczytaj książkę "Mindfulness w związku", tam zdaje się jest rozdział o nawykach / wyzwalaczach nawyków i możesz sobie opracować strategię na gary / podłogę / pranie. Natomiast o sprawy konkowe to może jednak niech dba konkowicz; dajmy żyć naszym TŻ, i tak mają z nami kosmiczne jazdy emotka

fachowe rady! Czyli sama muszę zmienić swoje postępowanie. Widocznie moja klątwa wiedzy mnie ogranicza i wydaje mi się że zostawianie opakowań jest logiczne (naturalne), ale widocznie tylko ja tak uważam  emotka

Jak już zgłosiłaś kod to znaczy, że opakowanie otwarte, a więc już nie powinno być w lodówce w zasięgu TŻ i kosza na śmieci;) przełóż parówy do pojemnika, a opakowanie do konkursowego segregatora;) Nie możemy zmienić innych, możemy zmienić swoje zachowanie;) Ale tak, dla mnie też fenomenem jest tunelowe widzenie facetów emotka   Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7079785 Napisano: 14.02.2023 19:43:10 w Wkurza mnie...
Dawno nic mnie nie wkurzało. To mnie dzisiaj wkurzyli po raz kolejny klockowi ignoranci emotka  Mam w domu wielkich fanów Lego i kupujemy wiele używanych zestawów - byleby były kompletne, z pudełkiem i instrukcją. I jest ogłoszenie, zestaw kompletny, bardzo dobra cena, w naszej miejscowości. No to mąż jedzie, za 10 minut jest z powrotem i zabierają się za składanie. I co? I emotka  Brakuje 34 (!) klocków z 324, kilka ma zamieniony kolor lub wzór (to nie problem, ale miło by było być uprzedzonym), jeden to podróba Lego (na szczęście pasuje), brakuje jednego ludzika... No ludzie... Albo sprzedaję kompletny zestaw albo nie. Naprawdę tak trudno to sprawdzić i dobrze opisać? Pan oczywiście obiecał poszukać brakujących klocków albo odda pieniądze, ale to kolejna strata czasu. Większość używanych zestawów pomimo opisów, że są kompletne przychodzi z brakami. Zawsze dopytuję - czy na pewno jest komplet i zawsze twierdzą, że oczywiście jest, wszystko policzone. A potem w połowie składania musimy brać się za liczenie klocków i dokumentację fotograficzną, żeby sprzedawca dosłał brakujące elementy. I jak tu być eko i kupować z drugiej ręki?

I naklejki oczywiście też krzywo poprzyklejane emotka  Ale to już tylko moje poczucie estetyki cierpi emotka Wyświetl w wątku >>
2 mia, cb656 0

zielonaszpilka

#7079243 Napisano: 10.02.2023 14:30:51 w SZUKAM....
kalmia86 napisał(a):

Szukam pomocy. Mam numer w virgin mobile na kartę. Od jakiegoś czasu ok. pół roku nie mogę wysyłać smsów premium (na loterie, konkursy itp), mmsów. Dzwoniłam dziś do centrum obsługi klienta poprosiłam o zdjęcie blokady premium. Otrzymałam odpowiedź, że blokada została zdjęta. Po czym przyszedł sms o treści "Dzień dobry, potwierdzamy włączenie blokady PRENUMERATY". Po wpisaniu szybkiego kodu by sprawdzić (SPRAWDZENIE STATUSU: *222*114*3#) wyświetla się info, że nie mam blokady premium. Wkurza mnie ta sytuacja, bo nawet nie mogę wysłac smsa do virgin na numer 9999 żeby mi przesłali z automatu ustawienia konfiguracyjne. Nie wiem gdzie jest problem...

A kiedykolwiek mogłaś wysyłać z tej karty w ogóle takie smsy? Z tego co kojarzę dyskusje na forum virgin nie obsługuje niektórych numerów premium i pomimo braku blokad nie wyślesz tam smsa. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7079204 Napisano: 10.02.2023 11:46:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
case napisał(a):

Hasztag "złota łopatka" ale dawno tu nie zaglądałem, a to ciekawy wątek, więc czuję się wywołany do tablicy. Dla tych, co nie wiedzą - jestem z NAV.

Hej:) miło Cię znowu widzieć emotka
Twój post dużo rozjaśnia, ale też daje dużo pomysłów, jak obejść niektóre rzeczy, więc z jednej strony fajnie, że pokazujesz nam jak to wygląda od zaplecza, a z drugiej strony trochę mam obawy, że podsunąłeś niektórym niezbyt regulaminowe pomysły ;) 

Wydaje mi się, że wiem o jakim mechanizmie piszesz w kwestii tych setek paragonów, ale z niecierpliwością czekam na nowe zapisy w regulaminie;)

I piszesz też o czymś, co wkurza mnie niemiłosiernie i zdarza się w wielu różnych miejscach/branżach - liczą się cyferki choćby nic za nimi nie stało.  Ważne, że można pochwalić się przed zarządem imponującym wynikiem. Zarząd nie będzie wnikał, co za tym wynikiem stoi. Kierownicy średniego szczebla wiedzą, że to pic, ale nikomu nie zależy, żeby to zrobić dobrze. Mam nadzieję, że ta sytuacja nie zniechęci Was do walczenia z oszustami i botami, chociaż trudno mi uwierzyć, żeby po takiej akcji jeszcze chciało Wam się kopać z koniem emotka   Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7078679 Napisano: 07.02.2023 16:10:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
delfinka101 napisał(a):

Mam.i formację onwygranej piniacie z ki der ale brak linku w którym mam potwierdzić dane. Napisałam do nich ale ktoś tak miał już?

Tutaj emotka  dziwacznie to zrobili, bo ten link w żaden sposób nie jest wyróżniony jak to bywa zazwyczaj:)

Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7078537 Napisano: 06.02.2023 21:15:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ika992 napisał(a):

Mam pytanie dotyczące konkursów promocyjnych, podzielonych na etapy. Czy mogę zgłosić paragon z datą z poprzedniego etapu, oczywiście nie wykorzystany  wcześniej? 

Zazwyczaj tak. Czytaj regulaminy.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7078363 Napisano: 05.02.2023 22:37:10 w Wkurza mnie...
asia8564 napisał(a):

Nutella …. Czy tylko ja nie umiem odkleić tej naklejki …… właśnie przed chwila roztargałam całą naklejkę i nie odczytanym kodu …. 

Na tej naklejce jest instrukcja - należy ją zmoczyć, żeby ją odkleić. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#7078140 Napisano: 03.02.2023 22:25:49 w SZUKAM....
agicho napisał(a):

Co rozsyła CHROMATIQUE inPostem?🤔

Nie czekasz na absoluta? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7078106 Napisano: 03.02.2023 19:34:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
natik999 napisał(a):

co może wysyłąć agencja CHROMATIQUE? dostałam maila, że nadano paczkę In Post? Nie znam jej i w sumie na nic nie czekam... emotka

Może coś od absoluta, bo wg danych że strony zajmują się jego kampaniami. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7078021 Napisano: 03.02.2023 13:27:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edziula napisał(a):Monini zestaw produktów

a jak informują?

Jest lista pod postem konkursowym, a Ty wpisujesz się nie w tym wątku, co trzeba i zaraz wyłapiesz karniaka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7077937 Napisano: 02.02.2023 20:05:29 w Czy informują/ informowali?
rufus napisał(a):

Piniaty ida teraz za 3 etap czy jakas rezerwa?

3 etap Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

zielonaszpilka

#7077864 Napisano: 02.02.2023 15:00:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Kresowianka napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Z tymże obowiązuje regulamin, który tutaj jest tak fatalnie napisany, że zastanawiam się kto go napisał, bo na pewno nie ktoś kto ma pojęcie o loteriach. Pewnie będą robić problemy osobom, które wygrały, a dopiero kupiły produkty i bez ewentualnego szarpania się z nimi o nagrodę, być może nawet w sądzie, się pewnie nie obejdzie. Ja omijam tę loterie szerokim łukiem. Tak amatorsko prowadzonej loterii dawno nie widziałam. 

Co racja to racja - może wzięli kogoś na staż, bo regulamin to taka lipa, że aż miło zapamiętać go na przyszłość emotka
Jakby się uprzeć to, i to zgodnie z regulaminem, na jeden paragon można śmiało zgarnąć wszystkie nagrody! Nie podajesz żadnych danych z paragonu, nigdzie nie ma mowy o tym, że zakup ma mieć miejsce przed zgłoszeniem (mogą się kłócić, ale regulamin tego zapisu nie ma, więc jeśli w przypadku głównej nagrody trzeba by iść do sądu to śmiało - wygrana będzie zgodna z regulaminem). Nie ma zapisów o tym, że jeden paragon można zgłosić tylko raz, że jeden paragon może zostać zgłoszony przez jedną osobę ani o tym, że na jeden paragon można wygrać jedną nagrodę - każde zablokowanie wydania nagrody z powodu wysłania zdjęcia paragonu, które już zgłosił ktoś inny lub nawet ty, czy odrzucenie z powodu zakupu dokonanego po wygranej jest NIEZGODNE  z regulaminem. Jedyne ograniczenie jest takie, że jedna osoba może wygrać jedną nagrodę dziennie... Ale to akurat przy tylu dziurach w regulaminie jest tylko wisienką na torcie emotka

Z tym się nie zgodzę, bo jednak jest punkt:
"W Loterii może wziąć udział każda osoba fizyczna, która ukończyła 18 lat i w okresie od dnia 01.02.2023 r. do dnia 21.04.2023 r. dokonała zakupu Produktów marki DAFI w kwocie minimum 50,00 zł (słownie: pięćdziesiąt złotych zero groszy) w okresie trwania Loterii oraz zachowała paragon/fakturę za zakupy, a także zgłosiła się do Loterii w okresie przyjmowania zgłoszeń zgodnie z par. 6 ust. 1 oraz spełnia pozostałe postanowienia i warunki Regulaminu"

Dokonać zakupu może jedna osoba. Jedna osoba może być też w posiadaniu tego paragonu. Nie możecie zrobić jednocześnie zakupów na ten paragon ty i twoja koleżanka i też obie jednocześnie nie możecie być w jego posiadaniu. Teoretycznie można brnąć w jakieś tłumaczenia, że robiło się zrzutkę na zakup, ale według mnie to na pewno nie przejdzie. Ten punkt jest też ich jedynym argumentem w bronieniu swojego stanowiska o tym, że zakup musi być przed zgłoszeniem. Mogą się tłumaczyć, że ten punkt pokazuje kolejność czynności niezbędnych do udziału w loterii 1) ukończenie 18 lat, 2) zakup produktu 3) zachowanie paragonu 4) zgłoszenie do loterii. Czy w sądzie by się obronili tym punktem - może tak, może nie. Ja bym sobie ręki nie dała uciąć, że sprawa jest wygrana. Każdemu kto chce wziąć udział w tej hucpie polecam jednak najpierw zdobyć chociaż jeden paragon i dopiero potem generować zgłoszenia, a także w razie wygranej nie wysyłać drugi raz etgo samego paragonu. A osobiście nie będę tracić czasu na tę loterię, bo próg wejścia wysoki, regulamin pisany przez amatora, a w bazie już tysiące zgłoszeń niepopartych żadnym zakupem. Jest wiele ciekawszych loterii i konkursów, w które teraz można się pobawić emotka Wyświetl w wątku >>
1 nanajka81 0

zielonaszpilka

#7077813 Napisano: 02.02.2023 12:24:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
titinunu napisał(a):

Nie wiem, co chciałaś odpisać, bo coś nie poszło, ale jeśli to miała być informacja, że w formularzu laureata jest miejsce na zdjęcie paragonu to dalej to nie jest powód, dla którego muszę mieć paragon wcześniej. Mogę grać aż wygram i dopiero wtedy iść do sklepu, kupić produkty i wypełnić formularz. Mam paragon? Mam. Zakup został dokonany w czasie trwania loterii? Tak. Więc wszystko jest zgodne z regulaminem.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7077809 Napisano: 02.02.2023 12:16:50 w SZUKAM....
pioge7 napisał(a):

Mam takie pytanko
wygrałem ekspres do kawy Tchibo+ zestaw kaw w kapsułkach, mam teraz zagwozdkę, bo znalazłem paragon do niego od Advalue.
I tu pytanie, czy po sprzedaży ewentualnej, gwarancja musi się odbyć u organizatora z tym paragonem czy dana osoba, może wysłać ten ekspres do Tchibo (z paragonem) i będzie ok?
Miał ktoś doświadczenia z tym związane?

Advalue to w tej sytuacji "sprzedawca", Tchibo to producent. Jak reklamuje z tytułu rękojmi to uderza do Advalue, a jak reklamuje z tytułu gwarancji to może kontaktować się z Tchibo.  Wyświetl w wątku >>
2 pioge7, cb656 0

zielonaszpilka

#7077806 Napisano: 02.02.2023 12:13:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
titinunu napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

adamo86 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

To można najpierw zagrać ,a później kupić paragon czy w końcu nie ? Czytam ten regulamin i nic nie widzę takiego,a ktoś tu pisał,że po wygranej można kupić . Chodzi o Dafi loterie 

W Regulaminie nie ma chyba żadnego zapisu, że musi być najpierw zakup, ale...

Na stronie są jasno opisane kolejne punkty 1, 2, 3, 4... więc myślę, że w razie wygranej nie przejdzie paragon z późniejszą datą niż data zgłoszenia

Z tymże obowiązuje regulamin, który tutaj jest tak fatalnie napisany, że zastanawiam się kto go napisał, bo na pewno nie ktoś kto ma pojęcie o loteriach. Pewnie będą robić problemy osobom, które wygrały, a dopiero kupiły produkty i bez ewentualnego szarpania się z nimi o nagrodę, być może nawet w sądzie, się pewnie nie obejdzie. Ja omijam tę loterie szerokim łukiem. Tak amatorsko prowadzonej loterii dawno nie widziałam.

trzeba mieć paragon ,bo jak wygrasz, to wprowadzasz swoje dane; Imie, nazwisko ,nazwe banku i numer konta.I nie ma maila

Możesz mi wytłumaczyć w jaki magiczny sposób muszę mieć paragon, bo jak wygram to wprowadzam swoje dane: imię, nazwisko, nazwę banku i numer konta i "i nie ma maila"? Twoja odpowiedź nie ma sensu.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7077787 Napisano: 02.02.2023 11:52:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Majkii napisał(a):

anialistopad napisał(a):

To można najpierw zagrać ,a później kupić paragon czy w końcu nie ? Czytam ten regulamin i nic nie widzę takiego,a ktoś tu pisał,że po wygranej można kupić . Chodzi o Dafi loterie 

Takie coś na pewno nie przejdzie, odpisali mi że najpierw zakup potem zgłoszenie.

Niech pokażą punkt w regulaminie, który o tym mówi. Tak samo jak niech pokażą punkt, który mówi o tym, że jeden paragon jedno zgłoszenie. Ta loteria im wyjdzie bokiem, bo regulamin jest fatalny.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7077786 Napisano: 02.02.2023 11:51:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

W Regulaminie nie ma chyba żadnego zapisu, że musi być najpierw zakup, ale...

Na stronie są jasno opisane kolejne punkty 1, 2, 3, 4... więc myślę, że w razie wygranej nie przejdzie paragon z późniejszą datą niż data zgłoszenia

Z tymże obowiązuje regulamin, który tutaj jest tak fatalnie napisany, że zastanawiam się kto go napisał, bo na pewno nie ktoś kto ma pojęcie o loteriach. Pewnie będą robić problemy osobom, które wygrały, a dopiero kupiły produkty i bez ewentualnego szarpania się z nimi o nagrodę, być może nawet w sądzie, się pewnie nie obejdzie. Ja omijam tę loterie szerokim łukiem. Tak amatorsko prowadzonej loterii dawno nie widziałam.  Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7077375 Napisano: 31.01.2023 17:38:15 w WC - rozmowy o wszystkim
as32572 napisał(a):

Czy ktoś może reklamował TV Samsunga i podpowie czy lepiej do sklepu czy do producenta, czy wysyłka jest na mój koszt? TV ma lekko ponad rok a pojawił się problem prawdopodobnie z matrycą.

Kupiony w sklepie? To reklamacja z tytułu RĘKOJMI w sklepie. Jak to duży sklep to na pewno będą mieć swoje druczki reklamacyjne, ale zwróć uwagę na to, żeby była to  reklamacja z tytułu rękojmi, a nie gwarancji. Wyświetl w wątku >>
2 as32572, cb656 0

zielonaszpilka

#7077373 Napisano: 31.01.2023 17:33:57 w WC - rozmowy o wszystkim
caramela napisał(a):

Czy na loterię z Kinder - Piniata może być paragon z czekoladek serce 107g ?  Takie jak na zdjęciu.

może Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7077058 Napisano: 30.01.2023 08:41:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ineska1991 napisał(a):

Dziękuję za odpowiedzi . Niestety jestem zmuszona oczekiwać odpowiedzi od organizatora Lego konkursu , gdyż nie mogę wysłać nawet formularza laureata , tak jakby polecenie wyślij było zupełnie nieaktywne . Oczywiście załączyłam zdjęcia wszystkich paragonów.  Z jednym paragonem mam problem i mam nadzieję, że to nie jest zwycięski paragon , gdyż lego kupione w dino i nie ma wyraźnie zaznaczonego LEGO NA PARAGONIE . Sklep odmówił mi pieczątki twierdząc, że oni w konkursie nie brali udziału... wyjaśniam to z dino ,ale również musze czekać do poniedziałku na odpowiedź...  mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni.  A tak szczerze to w dino na prawdę nie mogłam ich kupić na konkurs ? Cóż pozostaje mi nadzieja ,że wugrał paragon z biedronki.  

Nie korzystaj z autouzupełniania. Wszystko wpisz ręcznie. I paragon musi mieć mniej niż 3 mb. Jak będzie miał więcej tomco.orawda załaduje się i będziesz widzieć podgląd, ale formularz się nie wyśle. Jak masz opisane klocki LEGO z Dino? U mnie wszystkie paragony z Dino były super opisane.  Wyświetl w wątku >>