Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7076920 Napisano: 28.01.2023 19:44:35 w WC - rozmowy o wszystkim
halliday napisał(a):

Czy ktoś zna tego Pana? Czy jest konkursowiczem? Ponieważ widzę ze kupuje dużo 7daysów, prince polo, pepsi, laysy itp.

https://www.youtu...m/shorts/yIQaxIcjkx0
https://www.youtu...m/shorts/VmKE_6mnJAQ
 kupuje hurtowej ilości starterów:
https://www.youtu...m/shorts/bIoMfOK0Uz8
BH1WNE8ffmA

Nie, to nie konkursowicz. Przecież to jakiś niepełnosprawny umysłowo człowiek, po co w ogóle takie filmiki tutaj udostępniać?  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7076851 Napisano: 27.01.2023 23:13:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ineska1991 napisał(a):

Pytanie do laureatów konkursu Lego list do Mikołaja . Działa wam formularz ? Mi nie wyświetla się numer paragonu ani data zgłoszenia .. niewiem , który paragon odesłać . 

Pewnie wysyłałaś zgłoszenie przez pocztę polską, więc nie wklepali danych paragonu. Ja bym zrobiła na jednym zdjęciu wszystkie paragony. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7076836 Napisano: 27.01.2023 21:09:03 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
DAIKOKU napisał(a):

Lego mi nawet nie podziękowało za udział w konkursie...  teraz sie zastanawiam czy wzielam udział w tym konkursie..? nie ma walizek, nie ma Legolandu emotka emotka

Zastanawiam się czy to nie jest kwestia kanału jakim się słało zgłoszenie. Myślę że ewentualne maile o braku wygranej wysłali tylko do tych, którzy wysłali zgłoszenie przez stronę, bo nie sądzę, żeby chciało im się wpisywać ręcznie wszystkie maile osób, które wysłały zgłoszenia pocztą i nie wygrały.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7076770 Napisano: 27.01.2023 13:43:21 w moje dzisiejsze wygrane :)
Zestaw LEGO samochód ciężarowy emotka  Jaram się jakby to miał być prezent dla mnie emotka @13:11 Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7076613 Napisano: 26.01.2023 16:46:13 w Informują
Informują z Konkurs "Jeszcze będziemy się z tego śmiać" Cersanit Polska

Rodzaj powiadomienia: Mail
Dodatkowe informacje:
Bon Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7076612 Napisano: 26.01.2023 16:41:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agaluna napisał(a):

koszalek napisał(a):

W poprzednich konkursach Haribo też na dzień dobry chcieli tyle danych? Od razu adres chcą emotka  

Tak, poprzednio było dokładnie tak samo i po informacji o wygranej nie trzeba było już nic robić, tylko czekać na paczkę emotka

Są plusy i minusy tego rozwiązania. Do tej pory bardzo mi to pasowało. Nie lubię wypełniać formularzy i oświadczeń, a tu był mail o wygranej i spokojnie czekałam na nagrodę. A teraz interesowałaby mnie tylko główna i na te ciuchy bym nie odsyłała danych, ale oni i tak je wyślą, bo adres już mają  emotka  Znowu nie odebranie ewentualnej paczki to też słaba opcja. Chyba sobie daruję Haribo w tym roku.  Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7076611 Napisano: 26.01.2023 16:38:06 w Wkurza mnie...
VeryBlackCat napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Zgadza się wszystko poza tym, że sam zapis w regulaminie nie wystarczy. Wymagana jest umowa o przeniesieniu praw autorskich podpisana przez obie zainteresowane strony. emotka

Przy przeniesieniu owszem, ale niewyłączna licencja? Jakiś czas temu na pewno dało się to załatwić zwykłym formularzem, przecież profesjonalne stocki zdjęć chociażby tak działają, ale od paru lat nie śledzę zmian w prawie.

A może i tak być jak piszesz, że do udzielenia licencji niewyłącznej nie musi być umowy. Do licencji wyłącznej i do przeniesienia praw już musimy mieć umowę pisemną. Ale takie udzielenie niewyłącznej licencji, jak sama piszesz, nie zamyka nam drogi do wykorzystania tego tekstu inaczej emotka , więc naprawdę rzadko się zdarza w konkursach, że udzieliliśmy licencji wyłącznej lub przenieśliśmy pełnię praw. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7076592 Napisano: 26.01.2023 14:23:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kkrystek11984 napisał(a):

Albo faktycznie sprawdzają po IP i masa zgłoszeń odpadła 

To nie zmienia tego, że na ich miejsce byłyby wybrane inna zgłoszenia.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7076583 Napisano: 26.01.2023 14:03:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
taak napisał(a):

kkrystek11984 napisał(a):

Hmmm...piniat zbyt wiele nie było tym razem

Ostatnio informowali przez dwa dni, wiec może to jeszcze nie wszystko?

Moim zdaniem na razie rozesłali jakąś połowę maili, może nawet mniej. Pochwaliło się 7 osób, z moją piniatą 8 emotka , a powinno pochwalić się około 20-30 osób, więc ja jeszcze czekam. 

Edit. W poprzednim tygodniu pochwaliło się ok. 40 osób. W tym tygodniu wynik powinien być podobny. Może ktoś w agencji robi nocki i reszta maili też poleci po 20 emotka Wyświetl w wątku >>
2 taak, anaesth 0

zielonaszpilka

#7076497 Napisano: 26.01.2023 09:03:58 w Wkurza mnie...
VeryBlackCat napisał(a):

asantesana napisał(a):

southlander napisał(a):

Wysyłając zgłoszenie oddajesz prawa autorskie do tego tekstu, więc potem to już nie jest TWÓJ tekst i nie masz prawa go używać. Koniec, kropka. 

Hola, hola! Twój tekst jest Twoim tekstem, dajesz prawo do używania Twojego tekstu, a nie pozbywasz się jego autorstwa! I co, nagle tekst nie jest Janka Nowaka, tylko Tomasza Kowalskiego? 
ps. Nie odnoszę się do konkretnej sytuacji, tylko do blednie rozumianego oddawania prawa autorskiego.  

Dokładnie. Niemajątkowe prawa autorskie są niezbywalne, a pełnych majątkowych praw autorskich mało który konkurs żąda. W poważnych konkursach literackich zazwyczaj są w regulaminach zapisy, że tekst zgłoszony do konkursu nie może być wcześniej publikowany ani nagradzany w innych konkursach (i to kwestia wymogów regulaminu, a nie łamania prawa zgłoszeniem) i tylko ze dwa razy widziałam, żeby taki poważny konkurs nie dopuszczał prac zgłaszanych do innych konkursów. W konkursach promocyjnych przeważnie jest zapis, że udzielasz organizatorowi nieodpłatnej niewyłącznej licencji na majątkowe prawa autorskie do tekstu - a to magiczne "niewyłączej" znaczy dokładnie to, że możesz takiej samej licencji udzielić też komuś innemu lub posługiwać się tekstem w inny sposób, np. publikując go czy zgłaszając do innych konkursów, jeśli to nie łamie regulaminu tych innych konkursów. Ewentualnie czasem widuję w regulaminie, że autor zwycięzkiej pracy ma przenieść pełnię majątkowych praw autorskich po wybraniu go i jest to warunek do wygrania nagrody. I wtedy jeśli faktycznie udzieliło się komuś wcześniej licencji, nawet niewyłącznej, to przepada prawo do nagrody, bo nie ma możliwości przekazania pełni praw majątkowych. A jeśli są dwa konkursy, które nie mają żadnego zapisu o niewyłącznej licencji w momencie zgłoszenia, które od zwycięzcy oczekują przeniesienia pełnych praw majątkowych jako warunek otrzymania nagrody, to zgłoszenie tej samej pracy do obu nie jest ani łamaniem prawa autorskiego, ani regulaminu. Po prostu gdybyś teoretycznie wygrał oba, z jednego nie otrzymasz nagrody, bo nie będziesz miał już praw, którymi dysponowałeś w momencie dokonywania zgłoszenia. Twoja praca jest tylko TWOJA do momentu, w którym akceptując jakieś zapisy regulaminu lub podpisując umowę o przeniesienie praw autorskich nie przekażesz całości lub części praw majątkowych. Trzeba czytać regulamin i wiedzieć, co dokładnie się przekazuje i w którym momencie, a nie ślepo zakładać, że tracisz wszystkie prawa do tekstu w momencie, kiedy go zgłaszasz gdziekolwiek.  

Zgadza się wszystko poza tym, że sam zapis w regulaminie nie wystarczy. Wymagana jest umowa o przeniesieniu praw autorskich podpisana przez obie zainteresowane strony. emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7076472 Napisano: 26.01.2023 00:13:05 w Wkurza mnie...
southlander napisał(a):

carrrolinax3 napisał(a):

southlander napisał(a):

Czy w pogoni za kolejnymi wygranymi naprawdę nie da się uczciwie...? Znany części forumowiczom śpiewający pan, tym razem bez wideo, za to z ordynarnym autoplagiatem, polecam odnaleźć jego komentarze. To samo zdjęcie, tekst praktycznie kopiuj/wklej. 

https://www.faceb...et=a.449929500504299
https://www.faceb...360/216443820774261/

Ręce opadają. 

Tutaj akurat nie za bardzo rozumiem problem, niech rzuci kamieniem ten, który nigdy nie wysłał dwa razy tego samego (albo podobnego) zgłoszenia na różne konkursy. Sama niejednokrotnie wysyłałam ten sam tekst kilka razy np do Heinekena. Jeśli kopiuje siebie, jego sprawa, co innego gdyby kopiował innych.

Czyli po prostu oszukiwałaś tych do których wysyłałaś zgłoszenie, oraz wszystkich współkonkursowiczów. Proponuję poczytać regulaminy. Wysyłając zgłoszenie oddajesz prawa autorskie do tego tekstu, więc potem to już nie jest TWÓJ tekst i nie masz prawa go używać. Koniec, kropka. To elementarna etyka. Ja mogę rzucić kamieniem, a nawet głazem. Gdybym się bawił w ten sposób, to bym tylko krążył po konkursach z poprzednimi zwycięskimi tekstami i bezwysiłkowo kosił nagrody śmiejąc się w twarz wszystkim którzy próbują grać uczciwie. Nigdy nie wysyłałem tego samego tekstu. Nawet nieraz są identyczne pytania konkursowe, np. z okazji Nowego Roku "jakie masz postanowienia noworoczne?", zawsze, ale to zawsze piszę nowy tekst.

Nigdy nie byłem konkursowym romantykiem ale zaczynam tracić resztki wiary w uczciwą rywalizację, skoro są ludzie którzy nie tylko się nie wstydzą autoplagiatów, ale nawet twierdzą że to nic złego.

Tak jak pisze @asantesana mylisz się, co do praw autorskich. Autorskie prawa osobiste są niezbywalne. Nie ma takiej mocy, która odbierze Ci autorstwo tekstów. Jak tekst napisał southlander, to już zawsze będzie to tekst autorstwa southlandera. Przenieść możesz autorskie prawa majątkowe, przy czym żeby to było skuteczne to takie przeniesienie musi mieć formę pisemnej unowy. W dużej części, jeśli nie w większości konkursów nie podpisujesz takiej umowy po wygranej. Sam zapis w regulaminie czy oświadczenie nie wystarczy i dopóki nie podpiszesz umowy o przeniesieniu praw autorskich to masz wciąż pełnię praw majątkowych do swojego tekstu. W całej konkursowej karierze na palcach jednej ręki mogę policzyć konkursy, w których organizator znał się na rzeczy i podpisywał ze mną taką umowę. 

Nie odnoszę się w ogóle do dyskusji a propos pana śpiewającego ani tego czy wysyłanie swoich tekstów ponownie jest ok czy nie.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7076275 Napisano: 24.01.2023 22:33:49 w SZUKAM....
oldziaczek napisał(a):

banka-manka napisał(a):

oldziaczek napisał(a):

Wiecie co to teraz inpostem idzie od GOLDENSUBMARINE? 
Ulica doręczenia moja, ale źle wpisali miejscowość emotka  emotka

Miss Sporty może?

Nope, nie brałam udzialu emotka
jedyne co to nivea, albo beefeater, na to czekam...

To nivea Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7075871 Napisano: 23.01.2023 10:40:03 w SZUKAM....
Keisa napisał(a):

Szukam, gdzie zgłaszać kody z zawleczek piwa Lech, które rzekomo są niepoprawne lub wykorzystane, aby móc wziąć udział w loterii?emotka  

A masz tegoroczne kody? Z loterie z bluzami? Bo kody z poprzednich edycji nie będą działać.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7075840 Napisano: 22.01.2023 21:31:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ola120 napisał(a):

Kto wie, jak wysłać zgłoszenie na konkurs lavazza i WOŚP? Próbowałam z telefonu i laptopa. Ktoś wysłał przez edge. U mnie nic się nie dzieje. Mam paragon i szkoda nie wysłać.

Ktoś chyba pisał, żeby całe zgłoszenie i wszystkie dane wpisać ręcznie, bez kopiowania i bez autouzupełniania. Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

zielonaszpilka

#7075751 Napisano: 21.01.2023 21:24:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

Cynamon28 napisał(a):

Czy na lays's trzeba wysyłać paragon/oświadczenie pocztą w razie wygranej ?

Tak

Na bilety chyba nie, tylko na pufy i bluzy. Gdzieś mi się rzuciło w dyskusjach takie info.  Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7075723 Napisano: 21.01.2023 16:50:57 w Czy informują/ informowali?
Afrodyta72 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

To https://www.e-kon...-intermarche-spar-18 będzie dzisiaj co?

Już idą/poszły maile.

Wszystko poszło ? Ma ktoś psp5?

Tak, konsole też poszły, więc poszło wszystko. Ja nic nie wygrałam, ale wiem kto wygrał;)  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7075674 Napisano: 21.01.2023 11:01:22 w Czy informują/ informowali?
magie1982 napisał(a):

To https://www.e-kon...-intermarche-spar-18 będzie dzisiaj co?

Już idą/poszły maile. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7074819 Napisano: 16.01.2023 21:34:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosiak351 napisał(a):

mia napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

https://vm.tiktok.com/ZMYJ8qYm4/
nasz tiktokowy konkursowicz żniw w akcji tym razem kinder

Nie mógł se innego tygodnia na swoje eksperymenty wybrać, niż ten pierwszy? emotka

nie chce mi się ogladać, ile tego kupił?

Kilkadziesiąt paragonów. Zupełnie bez sensu, bo jak sam zauważył, z jednego IP może dziennie zgłosić 20 paragonów, a w całej loterii może wygrać jedną główną i jedną piniatę. Nie wiem jak to podzielił i na ile osób zagra (już mówił, że jego mama też chętnie zagra;), ale pewnie nie przyzna się oficjalnie na ile kont to rozbił i ile piniat wygrał. To, że wygra piniatę jest pewne, ale on ten filmik nakręcił dla wyświetleń, a nie dla piniat;) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7074742 Napisano: 16.01.2023 15:59:03 w Avanti
magie1982 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Idą nadal. Chyba od najsłabszych nagród. U mnie bluza przed chwilą:)

Jak od najsłabszych nagród to w sumie wszystko jedno od której strony by zaczęli informować  emotka  Żarcik emotka

Od najsłabszych wg regulaminu, przecież wiesz co miał na myśli. Fakt nagrody lipne, ale czymś zacząć rok trzeba... nie każdy zgarnia od razu 10 koła emotka

Wiem, wiem, zażartowałam tylko, bo w ogóle ten konkurs Lays to trochę żart. I też myślę, że to taka rozgrzewka konkursowa na ten najgorszy konkursowi okres w roku:) Myślę, że Avanti nie chciało, żebyśmy wyszli z wprawy, więc dali co mieli, a od lutego ruszą z prawdziwymi konkursami emotka Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

zielonaszpilka

#7074734 Napisano: 16.01.2023 15:52:01 w Avanti
magie1982 napisał(a):

Idą nadal. Chyba od najsłabszych nagród. U mnie bluza przed chwilą:)

Jak od najsłabszych nagród to w sumie wszystko jedno od której strony by zaczęli informować  emotka  Żarcik emotka Wyświetl w wątku >>