Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6782441 Napisano: 19.05.2021 17:23:20 w moje dzisiejsze wygrane :)
Deska zott i zmywarka finish biedronka emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6781626 Napisano: 15.05.2021 20:06:17 w SZUKAM....
mariolakal napisał(a):

Hej, szukam pomocy młej osóbki gdyż udało mi się wygrać 50 zł. z Auchana na syna, ale mam problem,  100 klosów dzieli mnie od nablższego sklepu... W związku z tym mam pytanie: czy ktoś z Was dysponuje wolnym adresem/tudzież danymi osobowymi i mógby mi odebrać przy jakiejś okazji ten bon/nie pali się w ogóle,,a następnie przsłać mi do domu?... Podałabym e-maila i numer telefonu w formularzu laureata, ale nie mam kogo podać, a odesłać muszę do dzisiaj, godz 21-ej. Nadmieniem jeszcze, że próbuję też grać na siebie bezskutecznie, ale w razie "W" potrzebowałabym dwie osoby... Apetyt roś nie w miar jedzenia...  emotka
Nadmieniam, że znajduję się w stanie pomiędzy dwoma operacjami, więc ewentualna wymiana na paragony w chwili obecnej jest niemożliwa, gdyż nie mogę chodzić do sklepów... emotka

Obawiam się, że nikt się nie zgłosi. Odebrać bony trzeba osobiście, więc ktoś musiałby poświęcić swoje dane, żeby odebrać bon dla Ciebie, a loteria jeszcze trwa, więc raczej jak ktoś ma "wolne dane" to raczej sam będzie próbował. Mariolu, podaj swoje dane i tyle. Bon można odebrać do połowy lipca, więc albo Ty albo syn może znajdziecie czas, żeby podjechać i przy okazji od razu zrobicie zakupy, bo skoro chcesz bon to rozumiem, że zamierzasz go wykorzystać prędzej czy później  emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6781332 Napisano: 14.05.2021 11:30:26 w Czy informują/ informowali?
olilala2009 napisał(a):

katake napisał(a):

Kupiec Zafixuj się?

Też czekam.

Kupiec już infromował - 13 maja masz wpisy w MDW. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6781173 Napisano: 13.05.2021 17:14:17 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Dwa e-vouchery YES z konkursu Rafaello o wartości 300 zł każdy sprzedam po 250 zł każdy. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6780314 Napisano: 10.05.2021 20:13:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

Doladowalam kolezance konto t mobile za 30 zlotych. Czy może ona zagrac na swoje dane w konkursie, jeśli doladowanie puscilam ze swojego konta w banku?

Jeżeli zrobiłaś doładowanie po przez bank, stronę lub aplikację wymieniona w regulaminie, to tak, koleżanka może zagrać na ten numer i swoje dane.   Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6780097 Napisano: 09.05.2021 22:30:26 w WC - rozmowy o wszystkim
leilani1 napisał(a):

rare85 napisał(a):

A ja niezmiennie.. chciałabym "wygrać" patent na wygrywanie emotka
zwłaszcza u Smolara emotka

Mogę się podzielić swoim własnym patentem, dzięki któremu wygrałam cała furę rzeczy w opisówkach emotka (z samym tylko ubiegłym miesiącu trafiło mi się 35 nagród) emotka   Pisałam już tu kiedyś o nim: otóż pisząc tekst konkursowy, wplatam weń dużą ilość cytatów znanych osób tyczących się określonego tematu, po czym odnoszę się do rzeczonych cytatów, wyjaśniając jak moja własna opinia ma się do opinii owej sławnej osoby emotka Oto i tajemnica, dzięki której wygrywam w wielu konkursach (nie w Smolarze bo w tym nie biorę udziału - biorę udział praktycznie tylko w konkursach na Facebooku). Spróbuj tak właśnie pisać - powodzenia emotka Skoro mnie się udaje, to komuś innemu też powinno się udać emotka

To jest sposób, który może zadziałać tylko w konkursacg na fb i to też nie wszystkich. Niestety u Smolara, ani praktycznie żadnej agencji konkursowej organizującej dużą ilość konkursów promocyjnych to nie zadziała. Z prostego powodu - oni zazwyczaj dają ograniczenie do 160 lub maks. 300 znaków, rzadko kiedy jest miejsce na dłuższą wypowiedź, i po prostu nie ma szansy zmieścić tam cytatu plus jeszcze własnych przemyśleń na ten temat. Przy ilości zgłoszeń jakie te agencje dostają hasło musi być krótkie i chwytliwe, musi zwrócić w jakiś sposób uwagę komisji w setkach innych. Nikomu przy setkach zgłoszeń nie będzie się chciało czytać poematów emotka  Także sposób może i dobry, ale na określone konkursy na fb czy organizowane przez jakieś portale. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6780074 Napisano: 09.05.2021 19:12:37 w Auchan
monia0303 napisał(a):

Czy jest ograniczenie wygrania bonów 100 i 50 zł na osobę albo gospodarstwo bo nie mogę otworzyć Regulaminu.

Jedna osoba to jedno 100 zł i jedno 50 zł. Wyświetl w wątku >>
1 monia0303 0

zielonaszpilka

#6779937 Napisano: 08.05.2021 14:30:49 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
2 x vouchery do Yes z Rafaello o wartości 300 zł każdy - sprzedam po 250 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6779686 Napisano: 07.05.2021 12:37:27 w Smolar
magdalena-chili napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Czy te karty z Lidla są aktywne ? 

obstawiałabym, że ze względów bezpieczeństwa jeszcze nie są aktywne - może aktywują po odbiorze dzień lub dwa, spróbuję może napisać do Smolara... 

Nieaktywne, obstawiam ze aktywują po tym, jak dostaną z powrotem formularze odbioru nagrody. Nie ma co się spinać i ich maglować;) W weekend raczej zakupów nie zrobimy. Wystarczy sprawdzać stan karty na stronie Lidla.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6779127 Napisano: 04.05.2021 20:40:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rufus napisał(a):

https://kibicujnaszym.pl/

Wiecej niz 4 browary na paragonie łapia sie na loterie czy musi byc dokladnie 4? emotka

Jasne, że może być więcej emotka Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

zielonaszpilka

#6779126 Napisano: 04.05.2021 20:38:44 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
memos napisał(a):

Czy wysyłali już karty z Lidla "Z eksperckim składem ciesz się ładem"?

nie Wyświetl w wątku >>
1 memos 0

zielonaszpilka

#6779100 Napisano: 04.05.2021 18:08:25 w WC - rozmowy o wszystkim
superloser napisał(a):

donia7 napisał(a):

superloser napisał(a):

Paragrafy  emotka
Faktem jest, ze tesciowa nie lubi synowej  emotka
Nie musisz sie zgadzac. Oni moga sie po sądach ciagac.
Zycia nikomu to nie wroci a jedynie kasa pojdzie na walke o znicz na grobie... 
A jak w tym zalosnym stresie doprowadzi tesciowa do zawalu, to pewnie bedzie jak wygrana  emotka

Zielonaszpilka
Jak stracisz wlasnego dzieciaka, to pozwolisz komus tobie obcemu, rzadzic sie na jego/jej grobie?

Masakra, nie przesadzasz? emotka  

Put yourself in someone else's shoes 

A nie rzucanie adwokatami i paragrafami... 
Skoro nie wiesz, co w glowie matki po stracie dziecka siedzi, to wyobraz sobie, ze to ty...

No ja sobie wyobraziłam po tym, jak mi to zasugerowałaś (bardzo taktowne swoją drogą - to też tylko o Tobie świadczy;) I dalej nie rozumiem postępowania matki, która usuwa kwiaty położone przez żonę jej dziecka. Żonę, którą jej syn sam sobie wybrał. Nie rozumiem usuwania zniczy zapalonych przez moje wnuki, a dzieci mojego tak ukochanego i opłakiwanego syna. Jego dzieci. Jak człowiek nie potrafi zachować się przyzwoicie, łamie prawo nie tylko zwyczajowe, a rozmowy nic nie dają i jest typem osoby jak Ty, to czasami warto sięgnąć po swoje prawa i możliwości jakie mamy. Sądy bardzo chętnie uczą takie osoby, jak należy się zachować. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6779097 Napisano: 04.05.2021 17:54:28 w WC - rozmowy o wszystkim
superloser napisał(a):

Paragrafy  emotka
Faktem jest, ze tesciowa nie lubi synowej  emotka
Nie musisz sie zgadzac. Oni moga sie po sądach ciagac.
Zycia nikomu to nie wroci a jedynie kasa pojdzie na walke o znicz na grobie... 
A jak w tym zalosnym stresie doprowadzi tesciowa do zawalu, to pewnie bedzie jak wygrana  emotka

Zielonaszpilka
Jak stracisz wlasnego dzieciaka, to pozwolisz komus tobie obcemu, rzadzic sie na jego/jej grobie?

Teściowa może sobie nie lubić kogo chce. Nie daje jej to praw do usuwania tych zniczy i wiązanek. Jeśli ktoś na grobie mojego ojca, mojego męża czy mojego dziecka będzie kładł wiązanki lub palił w ich intencji znicze to tylko mnie będzie to cieszyć. Że ktoś o nich myśli, ktoś pamięta, dla kogoś byli ważni. Nawet jeśli byłaby to nielubiana przeze mnie synowa, była narzeczona mojego męża czy ciotka, której nie lubię. Nie usunęłabym dopóki by nie zwiędły czy się nie wypaliły. Każdy ma prawo uważać mojego męża czy moje dziecko za osoby bliskie i opłakiwać ich śmierć. To, że jestem matką, żoną czy córką nie powoduje, że mam większe czy mniejsze prawo do ich opłakiwania. A nazywanie położenia wiązanki czy zapalenie znicza na czyimś grobie "rządzeniem się" jest absurdalne i pokazuje jak małostkową osobą jesteś. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6779081 Napisano: 04.05.2021 16:27:10 w SZUKAM....
maverick napisał(a):

Otwierdzenia lub zaprzeczenia - czy wg poniższego i wg loterii Aldi 
" 27) preparat do początkowego żywienia niemowląt – środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego sto-sowany w żywieniu niemowląt przez pierwsze miesiące życia, pokrywający całkowite zapotrzebowanie żywieniowe do czasu wprowadzenia odpowiedniego żywienia uzupełniającego;" - czyli to jest np mleko modyfikowane, a np zupka Bobovita po 6 miesiącu juz tym preparatem nie jest i nadaje się na loterie ? emotka

Wg mnie preparaty do początkowego żywienia to tylko mleko modyfikowane i tylko ono się nie wlicza na loterię. Jak chcesz mieć 100% pewność napisz do agencji, ale przy wszystkich akcjach, w których są wykluczenia i wykluczają też np. papierosy czy alkohol, ten zapis dotyczy mleka modyfikowanego. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6779034 Napisano: 04.05.2021 15:17:21 w WC - rozmowy o wszystkim
superloser napisał(a):

Rodzic ma niepisane pierwszenstwo w oplakiwaniu swego dziecka...

Co za bzdura... Aż szkoda komentować, ale mimo to skomentuję, bo aż mnie trzęsie. Nie, rodzic nie ma żadnego niepisanego pierwszeństwa w opłakiwaniu dziecka przed jego małżonkiem czy dziećmi. 
Co więcej, prawo stawia małżonka i dzieci przed rodzicami praktycznie chyba we wszystkich aspektach prawnych, w tym między innymi przy decydowaniu o tym, gdzie ma być pochowana dana osoba.

art. 10 ust. 1 ustawy o cmentarzach i chowaniu zmarłych,
Prawo pochowania zwłok ludzkich ma najbliższa pozostała rodzina osoby zmarłej, a mianowicie:
1) pozostały małżonek(ka);
2) krewni zstępni; (zstępni czyli dzieci, wnuki - mój dopisek)
3) krewni wstępni; (czyli rodzice, dziadkowie - mój dopisek)
4) krewni boczni do 4 stopnia pokrewieństwa;
5) powinowaci w linii prostej do 1 stopnia.

I jeśli rodzina nie umie się dogadać, to zazwyczaj stosuje się właśnie taką kolejność - jeśli nie ma małżonka lub małżonek nie chce o tym decydować to dalej mogą o tym decydować dzieci zmarłego, jego wnuki a dopiero jeśli nie ma tych osób lub one nie chcą decydować mogą decydować rodzice. Szok, co? Pisane pierwszeństwo w chowaniu zmarłego ma jego małżonek (jeśli ktoś inny się nie zgadza na pochowanie zmarłego w określonym miejscu może wystąpić do sądu i wtedy sąd rozstrzygnie tę kwestię, najczęściej jednak uznając powyższa kolejność) I podobnie jest w wielu innych kwestiach - od momentu ślubu najbliższą osobą dla człowieka staje się małżonek i jego dzieci - nie są oni, jak twierdzisz, osobami obcymi, są jego rodziną - najbliższą. To, ze rodzice opłakują śmierć dziecka jest jasne, ale nie daje im to żadnych większych uprawnień.

Nawet jeżeli dysponentami grobu są rodzice zmarłego, czyli to oni zapłacili za pochówek i opłacą miejsce na cmentarzu, to żona i dzieci zmarłego mają prawo do odwiedzania grobu, palenia zniczy, składania kwiatów i innych czynności, które są związane z okazywaniem uczuć po śmierci osoby zmarłej.

Poczytaj sobie chociażby uchwały SN dotyczące tego, kto ma prawa niemajątkowe do grobu, a tym jest m.in. składanie tam kwiatów czy zniczy. Cytat z uchwały Sądu Najwyższego III CZP 56/78
" I w tym jednak wypadku osoba, która poniosła koszty budowy grobu rodzinnego i uiściła opłatę za korzystanie z miejsca na cmentarzu, nie może być uważana za jedynego uprawnionego. Zgodnie z powszechnym zwyczajem inni członkowie najbliższej rodziny zmarłego mają również szereg uprawnień do grobu, w którym spoczywają zwłoki zmarłego, jak prawo do stałego odwiedzania grobu, stałego utrzymywania go w należytym stanie, prawo dokonywania zmian o charakterze dekoracyjnym itp., w czym - jak podkreślił to Sąd Najwyższy w powołanej wyżej uchwale - przejawia się ich swoiste władztwo faktyczne nad grobem, i to niezależnie od częstotliwości i zakresu korzystania z tych uprawnień."
Więc rodzice zmarłego bezprawnie usuwają te kwiaty i wiązanki z grobu. Mogą je usunąć w ramach sprzątania nagrobka, kiedy kwiaty zwiędną a znicze się wypalą, ale nie kiedy są świeżo położone, bo im nie pasuje, że to kwiaty zostawione przez żonę i wnuki.

ciotkaklotka Art. 262 kk.
§ 1. Kto znieważa zwłoki, prochy ludzkie lub miejsce spoczynku zmarłego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Kto ograbia zwłoki, grób lub inne miejsce spoczynku zmarłego, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6778490 Napisano: 30.04.2021 12:21:25 w Co można dostać gratis?
halliday napisał(a):

konkursjusz napisał(a):

halliday napisał(a):

maverick napisał(a):

Dla polujących na 20zł emotka
Od 4 do 12 maja w Delikatesach Centrum kupując 4 wybrane lody kolejne 4 dostajemy za 1 grosz / szt. Promocja obowiązuje z delikartą

tą delikarte można już otrzymać w aplikacji bez wizyty w sklepie?

wystarczy w postaci wirtualnej ją mieć, z tego co wiem

ale kiedyś trzeba było się zarejestrować w aplikacji i karta się nie pojawiała dopiero po otrzymaniu karty zwykłej w sklepie, trzeba było chyba podać numer na jaki została zarejestrowana aplikacji, czy od tam tej pory coś się zmieniło?

Nic się nie zmieniło. Dopiero po odebraniu plastikowej karty w sklepie i połączeniu jej z numerem telefonu karta pojawia się w aplikacji. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6778435 Napisano: 30.04.2021 00:00:59 w WC - rozmowy o wszystkim
kermit napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Co do tych chrzestnych..Sama nie mam dzieci, ale gdybym miala dziecko to na chrzestną wzielabym osobę zaufana, taka ktora w razie mojej smierci moglaby zajać się moim dzieckiem i wcale nie w sensie tylko finansowym.A by je wychowala i dala stabilność psychiczną. 

Nie chcę Cię urazić, ale naprawdę uważasz, że w przypadku śmierci rodziców dziecko trafia pod opiekę chrzestnych? Swoją drogą, gdyby tak było to status materialny tu akurat miałby duże znaczenie - warunki mieszkaniowe, odpowiednie dochody (utrzymanie dziecka to niemały koszt)
BTW W teorii zadaniem rodziców chrzestnych jest "współodpowiedzialność za wychowanie dziecka w wierze katolickiej" Czy jakoś tak...
W praktyce zadaniem chrzestnych wg większości rodziców jest dawanie dziecku wypasionych prezentów.
A do tego dochodzi chora zasada, że niby "dziecku się nie odmawia". Nie dziwię się zupełnie, że ludzie często nie chcą być rodzicami chrzestnymi. Niestety większości brakuje asertywności aby zwyczajnie odmówić.

Jak słyszę to "dziecku się nie odmawia" to mnie strzela. Idea sakramentów jest obecnie mocno wypaczona. Wiele osób chrzci dzieci albo bierze ślub tylko pod presją rodziny albo dla "tradycji" albo "bo co ludzie powiedzą". Jestem zażenowana, kiedy uczestniczę w mszy, w czasie której chrzczone jest dziecko, a ani rodzice ani chrzestni nie wiedzą jak się zachować - nie wiedzą kiedy się stoi, kiedy klęka, nie przystępują do komunii św., a na pytanie księdza np. "O co prosicie dla swojego dziecka?" robią wielkie oczy i karpika albo odpowiadają jakieś bzdury. Po co więc ta szopka? Część parafii u nas z tego powodu wprowadziła obowiązkowe "kursy dla chrzestnych" i jest wielkie oburzenie, że jak to, ja chcę być tylko chrzestnym, a ksiądz wymaga ode mnie przyjścia na szkolenie na jedną godzinę. Szanuję ludzi, którzy nie chrzczą dzieci albo odmawiają bycia chrzestnymi, bo są niewierzący. Nie poprosiłam szwagra o bycie chrzestnym, bo jest ateistą - zresztą on i tak nie ma problemu, żeby komukolwiek odmówić bycia chrzestnym;) Nie przeszkadza mu to w byciu najlepszym wujkiem świata. Nie poproszę też młodszej siostry, bo chociaż w Boga, jak deklaruje, wierzy, to z kościołem jej nie po drodze. Po co utrzymywać jakąś fikcję? Jeśli chrzczę dziecko, to robię to dlatego, że jestem wierząca i w tej wierze chcę dziecko wychować, więc zgadzam się z jej założeniami, a te założenia to między innymi wybór na chrzestnych osoby, która pomoże mi w wychowaniu dziecka w wierze katolickiej.

Inna kwestia to rodzinne konflikty i kłótnie, które często wynikają z małostkowości, zazdrości, zawiści czy po prostu zwykłych nieporozumień, a które pielęgnowane latami doprowadzają do zerwania więzi rodzinnych. Szkoda, że zazwyczaj, cierpią na tym najwięcej dzieciaki. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6778338 Napisano: 29.04.2021 15:37:13 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

No nie,nie byłam na trasie mówicie:(
Ale czemu kłamał,że odmówiłam przyjęcia przesyłki:(
Teraz dopiero jestem zła jak o tym wszystkim myślę.Dam im 2-3 dni na wyjaśnienie ,niby mają mi to mailowo wyjaśnić.
A potem wkroczę na profil na fb .Jak człowiek nie umieści wpisu to go trochę olewają kiedyś tak miałam z pyszne.pl.
Zawsze mam takiego farta,że muszę coś wyjaśniać:(

Ja kiedyś wg kuriera odmówiłam przyjęcia karty przedpłaconej od Smolara na 1000 zł emotka  takie miałam widzimisię emotka  na szczęście Smolar problemów nie robił i wysłał kartę ponownie.  Wyświetl w wątku >>
2 demonisia, mia 0

zielonaszpilka

#6777792 Napisano: 26.04.2021 22:39:05 w WC - rozmowy o wszystkim
Monika11 napisał(a):

Szukam pomysłu na chrzciny - syn będzie chrzestnym , dodatek do kasy , może coś z grawerem ? Tyle tego na necie.....

Polecam sztućce gerlacha dla dziecka - jest wersja chłopięca i dziewczęca:)  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6777532 Napisano: 25.04.2021 13:43:09 w SZUKAM....
visserarthur napisał(a):

Jest jakiś konkurs/ loteria z Lenor, Fairy, jakimiś szamponami, pastą do zębów (wiem o Colgate Natura), żelem do WC, żelem pod prysznic?

Ekspercki skład w rossmanie - Persil, Perwoll, Bref, Somat, Silan, Clin, Pur Wyświetl w wątku >>