Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6777148 Napisano: 22.04.2021 22:38:20 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, że gdy chcialam dzis wpłacić pieniądze na konto,wyciągnęlo mi kartę do bankomatu,ech. Chciałam wpłacić w oddziale banku,ale ten był już nieczynny.Przez to spóźnię się z rata kredytu i nalicza mi odsetki, ech.

a nie łatwiej przesłać $ przelewem na rachunek, z którego bank ściągnie sobie ratę? 
Jak to się stało, że bankomat zatrzymał kartę? Jeśli się tam nie ociągałaś przy tym bankomacie, że kartę zatrzymał (np z uwagi na Twoją przy nim "bezczynność"), to może napisać reklamację? Może chociaż odsetki zwrócą, jak już reklamację rozpatrzą...  emotka

Nie mam tyle na koncie, by przelać bankowi,dlatego chcialam wpłacić na konto

Można poprosić kogoś znajomego albo kogoś z rodziny, aby wziął gotówkę, a Ciebie poratował przelewem natychmiastowym lub przelewem BLIK (one się od razu księgują). Może być tak jak pisze kuleczkar że data ważności karty się skończyła.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6777093 Napisano: 22.04.2021 19:18:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBewa36 napisał(a):

Czy auchan leys Pepsi można kupić same laysy za tą kwote? Czy trzeba pomieszać produkty

Moim zdaniem można same laysy. Jak chcą i lays i Pepsi to piszą o tym wyraźnie. Tu jest zakup produktów promocyjnych za min. 12 zł i tyle.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6777087 Napisano: 22.04.2021 18:51:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sasaaabp napisał(a):

Czy ktoś wygrał 100 zł z ostatniego etapu Monini ?? Bo na forum widzę tylko wpisy o zestawie produktów 

Tak, 100 też były Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6776698 Napisano: 20.04.2021 23:09:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
2rek napisał(a):

Czy Karlsbad odsyła na prośbę uczestnika konkursu oryginał paragonu?
Nie doczytałam regulaminów i mam dwa konkursy (dwie agencje) na jednym paragonie...

A drugi konkurs też wymaga wysyłki oryginału? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6776552 Napisano: 20.04.2021 11:37:20 w Smolar
ktosiek1 napisał(a):

a czy w konkursach z eksperckim składem jak zgłaszacie zdjęcie, to dajecie też np. jedno zdanie opisu w ramce obok?

Nie. Formularz i tak nie pozwala na napisanie i dodanie zdjęcia jednocześnie. Blokuje druga formę zgłoszenia jak już wpiszesz/wkleisz coś w jedną.  Wyświetl w wątku >>
1 ktosiek1 0

zielonaszpilka

#6776505 Napisano: 19.04.2021 22:41:54 w Czy informują/ informowali?
Kiciunia21 napisał(a):

Informowali o wyższych nagrodach niż piłka z Łomży?

Ktoś pisał, że pytał o to przy okazji telefonu z piłką i główne też już poinformowane. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6776473 Napisano: 19.04.2021 19:30:10 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

fiona25 napisał(a):

superloser napisał(a):

Pani na kasie w MASECZCE  emotka
Gostek prosi reklamowke
Pani maska w dół, pluje na paluszki i reklamówke podaje  emotka
Po co jej ta maska ???

Identycznie kiedyś zrobił dziadek w Biedronce, bo chciał sobie "otworzyć" woreczek na pieczywo...popluł paluszek a potem tą samą rączką nabierał sobie bułeczki...Po zwróceniu uwagi zaproponował mojej koleżance obdarowanie go pocałunkiem w miejsce równie jałowe co jego paluszki... 

Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż wymacane bułki z marketu. Kiedyś na moich oczach pewnej babci rozerwała się jednorazowa reklamówka i ~7 kajzerek rozsypało się po podłodze. Babcia gołą łapą wszystko pozbierała, wrzuciła do podajnika z bułkami, a sobie włożyła świeże do nowego worka emotka J  I tak do tej pory się zastanawiam co jest gorsze...bułki rozrzucone po brudnej podłodze w markecie, czy może babcina ręka, która zapewne "obmacała" wszystkie poręcze w mieście.  emotka emotka emotka

Ja zwracam uwagę w takiej sytuacji. Kiedyś babka otworzyła drzwiczki i te bułki się rozsypały a ona zaczęła je z powrotem wrzucać. Pół sklepu słyszało: co pani robi? Wrzuca bułki z ziemi z powrotem do kosza? Proszę to zgłosić obsłudze! I tyle wystarczy. Więcej nie powinni tego zrobić a i inni się czegoś nauczą. Serio, warto reagować. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6775781 Napisano: 15.04.2021 16:19:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kumulacja napisał(a):

Była kiedyś podobna sprawa z Aperolem. Dzisiaj w moim mejlu informującym o wysyłce nagród z Haribo
zamieszczono adresy mejlowe uczestników konkursu - nie całej setki, ale kilkudziesięciu. Czy też tak macie?

Tak, też tak mamy emotka  Niektórych rozpoznałam z forum emotka  Mnie to nie rusza, bo nie trzęsę się mocno nad swoimi adresami mailowymi. Gmail dobrze filtruje spam. Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

zielonaszpilka

#6775761 Napisano: 15.04.2021 15:27:55 w WC - rozmowy o wszystkim
donia7 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

donia7 napisał(a):Voucher na roślinki i Dyson v8 absolute metodą rachelową  emotka

Jak ja dawno nie słyszałam o metodzie rachelowej  emotka  bardzo mi to humor poprawiło emotka

Wczoraj po porażce z Tesco u Smolara jak mąż zobaczył moje krokodyle łzy (bo trochę już gram o odkurzacz) to sam pojechał i mi go zamówił emotka

Taki mąż to jak wygrana emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6775743 Napisano: 15.04.2021 14:21:00 w WC - rozmowy o wszystkim
donia7 napisał(a):Voucher na roślinki i Dyson v8 absolute metodą rachelową  emotka

Jak ja dawno nie słyszałam o metodzie rachelowej emotka  bardzo mi to humor poprawiło emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6775684 Napisano: 15.04.2021 11:30:36 w Pomocy!!!!
kiedystobylo napisał(a):

Potrzebuję pomocy w związku z urzędem skarbowym, oczywiście w planach mam też telefon do urzędu, ale być może tutaj wypowie się ktoś z doświadczeniem. Oczywiście może być wiadomość prywatna. 

Sprzedałam wygraną przed upływem 6 miesięcy, gdyż niestety pandemia dała się we znaki. Oczywiście sprzedaż poniżej wartości regulaminowej i znacznie taniej niż rynkowa. Czy powinnam uiścić jakiś podatek? Pierwszy raz w życiu się rozliczam, i to na zero, gdyż jestem studentką.

Podatku dochodowego nie ma jeśli sprzedałaś taniej niż w wartość regulaminowa emotka  Teoretycznie powinnaś wykazać jednak tę sprzedaż w pit-36 w okienku "odpłatne zbycie rzeczy określonych w art. 10 ust.1 pkt 8 lit.d ustawy”. Teoretycznie, bo praktycznie chyba nikt tego nie robi, jeśli to nie samochód.  Wyświetl w wątku >>
2 nkba, fiona25 0

zielonaszpilka

#6775079 Napisano: 13.04.2021 13:27:28 w Dyskusje o wynikach konkursu
agusiac87 napisał(a):

dzięki ze umieściliście tutaj wyniki tego konkursu Modani - gdybym nie zobaczyła to bym nie uwierzyła  emotka    skandal  emotka   
Nie brałam udziału w tym konkursie, ale jestem rozczarowana takim wyborem ( delikatnie mówiąc...)

Ciekawe co organizator rozumie przez słowo "wulgarny" odnosząc się do zapisu w regulaminie, który umieścił.... Czyżby słowo wulgarne stawało się pojęciem względnym? emotka

§ 5 Wykluczenie z Konkursu1. W przypadku naruszenia Regulaminu Organizator może wykluczyć Uczestnika na każdym etapie
Konkursu.
2. Organizator samodzielnie lub na wniosek Uczestników ma prawo wykluczyć danego Uczestnika z
Konkursu poprzez usunięcie jego zgłoszenia konkursowego, gdy zaistnieje podejrzenie, że zgłoszenie
to narusza prawa autorskie lub zasady korzystania z serwisu facebook.com, że jego treść w sposób
ewidentny nie jest związana z tematem Konkursu, jest obraźliwa lub wulgarna albo gdy Uczestnik
posługuje się na portalu facebook.com kontem fikcyjnym (tj. nie posiadającym prawdziwych
znajomych lub założonym wyłącznie w celu udziału w Konkursie).

Słowa klucz: może i ma prawo. Czyli może, ale nie musi. Moim zdaniem jednak powinien. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6775077 Napisano: 13.04.2021 13:23:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosia1502 napisał(a):

izkak napisał(a):

rozczochrana-bobrzyca napisał(a):

onka37 napisał(a):

Kochani widzę sie na liście wygranej z BRW , czy oni wysyłają maila ? czy ja mam sie kontaktować bo cos nie umiem sie doszukać co teraz?

Ja póki co nie mam maila żadnego

Ponawiam pytanie. Ktoś już dostał info o wygranej czy trzeba samemu do nich pisać?

Polecam czytanie regulaminów emotka  
Organizator w ciągu 5 dni roboczych od ogłoszenia wyników Konkursu prześle do Zwycięzcy na wskazany adres e-mail wzór oświadczeń, które są konieczne do odbioru nagrody

Ja otrzymałam maila z oświadczeniem wczoraj.

Ja dostałam po północy dzisiaj emotka   A że ślą maile indywidualnie to wysyłka ponad 180 trochę im zejdzie. Więc bez stresu i tak te 5 regulaminowych dni warto poczekać. Wyświetl w wątku >>
1 onka37 0

zielonaszpilka

#6775039 Napisano: 13.04.2021 11:38:16 w Dyskusje o wynikach konkursu
nanajka81 napisał(a):

soulfly napisał(a):

fiona25 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

Konkurs: https://www.e-kon...xl.html#.YHSJcegzbIU
Wyniki: https://www.faceb...osts/147361363984511

ZWYCIĘSKA ODPOWIEDZ
Mówią że w Modani, meble są do bani. Rzeczywistość jednak inna, huśtawka moją być powinna!
Na heśtawce z Modani jaja bujam, idzie lato nie ma c**ja (pełne słowo bez gwiazdek)...

Po tylu latach grania decyzje jury nadal potrafią zaskakiwać :o

Jestem w szoku...

Nie do wiary...

Ewidentnie zwycięskie hasło:zapamiętywalność,nietuzinkowość i niekonwencjonalne podejście.Wypisz,wymaluj zwycięzc  emotka

ale to nie jest zapamiętywalne, po godzinie ja pamiętam "bujam jaja" i "chuj". Koniec hasła emotka

To i tak nieźle, bo mi chodzi po głowie, że meble modani są do bani. Jeszcze, gdyby to hasło miało w sobie rzeczywiście coś zabawnego to może jakiś wulgaryzm bym przełknęła (niekoniecznie akurat ten użyty, bo to już przegięcie). Ale autor tego tekstu pocisnął organizatorowi, twierdząc, że fama głosi, że ich meble są beznadziejne, a on zamierza na tej huśtawce siedzieć gołą du*ą i bujać jaja. Co trzeba mieć w głowie, żeby coś takiego napisać i co trzeba mieć w głowie, żeby coś takiego nagrodzić?  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6775037 Napisano: 13.04.2021 11:34:57 w Dyskusje o wynikach konkursu
rufus napisał(a):

undefined

Na szczęście na pewno nie takie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6775033 Napisano: 13.04.2021 11:03:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
izkak napisał(a):

rozczochrana-bobrzyca napisał(a):

onka37 napisał(a):

Kochani widzę sie na liście wygranej z BRW , czy oni wysyłają maila ? czy ja mam sie kontaktować bo cos nie umiem sie doszukać co teraz?

Ja póki co nie mam maila żadnego

Ponawiam pytanie. Ktoś już dostał info o wygranej czy trzeba samemu do nich pisać?

Polecam czytanie regulaminów emotka  
Organizator w ciągu 5 dni roboczych od ogłoszenia wyników Konkursu prześle do Zwycięzcy na wskazany adres e-mail wzór oświadczeń, które są konieczne do odbioru nagrody Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6774985 Napisano: 12.04.2021 23:13:15 w WC - rozmowy o wszystkim
natkaa041 napisał(a):

Może ktoś się orientuję jak to rozwiązać. Osoba która mieszka ze mną spisywała się internetowo i omyłkowo podała złą odpowiedz dotyczącą mojej osoby. Czy jeśli spisze się samodzielnie odpowiedz zostanie zaktualizowana czy konieczny jest kontakt z infolinią?

Jeżeli ta osoba spisała też Ciebie to Ty już nie musisz się sama spisywać. Nie ma chyba możliwości poprawienia błędu. Nie sądzę, żeby ktokolwiek weryfikował aż tak dokładnie te formularze porównując odpowiedzi. To jakieś istotne pytanie? Ja bym olała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6774944 Napisano: 12.04.2021 17:19:37 w Smolar
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Czy ktoś orientuje się co to za płyta grillowa u smolara z pudliszek? W reg. nie ma szczegółów a ciekawi mnie czy to na prąd czy jakaś na indukcję emotka

Ani to ani to. To po prostu raczej żeliwna płyta, która możesz położyć na palenisku, grillu, ognisku.

Uuuuuuuu  emotka

Może być też aluminiowa i dostosowana do smażenia na kuchenkach, w tym indukcyjnej, czy piekarniku, ale jej samej się do niczego nie podłącza. To trochę taka patelnia grillowa w formie tacki Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

zielonaszpilka

#6774876 Napisano: 12.04.2021 13:48:14 w Smolar
pikawka napisał(a):

Czy ktoś orientuje się co to za płyta grillowa u smolara z pudliszek? W reg. nie ma szczegółów a ciekawi mnie czy to na prąd czy jakaś na indukcję emotka

Ani to ani to. To po prostu raczej żeliwna płyta, która możesz położyć na palenisku, grillu, ognisku. Wyświetl w wątku >>
1 madllen 0

zielonaszpilka

#6774803 Napisano: 11.04.2021 23:35:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sasaaabp napisał(a):

niestety zniknął formularz w konkursie Spędzaj czas z TvN. ze strony nie wynika, że trwał do konretnej godziny.
ktoś może wysyła zgłoszenie na maila? a jak tak to, na którego??

Ja odpuszczam. Nie wierzę, że wezmą pod uwagę zgłoszenia przesłane mailem emotka  Konkurs trwał ponad miesiąc, więc mają z czego wybierać emotka Wyświetl w wątku >>
1 sasaaabp 0