Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6772078 Napisano: 25.03.2021 20:26:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ladyinred napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

ladyinred napisał(a):

magie1982 napisał(a):

nataliii napisał(a):

Gdyby ktoś moał jeszcze co do Salatino. Taką wiadomość od nich mam:

Dzień dobry, Pani Natalio aby odebrać nagrodę z II Etapu Wiosennego Konkursu data zakupu na paragonie musi wskazywać czas trwania II Etapu czyli: od 8 do 14 marca.

O, a jednak. To wcale nie odsyłam emotka

A gdzie jest w regulaminie? Strona? Ze w każdym etapie musi byc paragon z data z danego etapu? Czytam 2 raz i nie widze 

Nie ma tego w regulaminie i ja bym się śmiało kłóciła. Bo FAQ na stronie i odpowiedzi na maile to nie regulamin.

Czyli jak zrobiłam zakup w 3 etapie i nie grałam z braku czasu/weny to juz nie moge teraz zagrać?

Wg FAQ i tego, co oni piszą w mailach nie możesz. Wg regulaminu możesz. Decyzja należy do Ciebie, czy w razie czego będziesz z nimi walczyć emotka  Ja bym się trzymała zapisów regulaminowych i tego samego bym od nich oczekiwała. I wywalczyłabym swoje emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6772075 Napisano: 25.03.2021 20:00:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ladyinred napisał(a):

magie1982 napisał(a):

nataliii napisał(a):

Gdyby ktoś moał jeszcze co do Salatino. Taką wiadomość od nich mam:

Dzień dobry, Pani Natalio aby odebrać nagrodę z II Etapu Wiosennego Konkursu data zakupu na paragonie musi wskazywać czas trwania II Etapu czyli: od 8 do 14 marca.

O, a jednak. To wcale nie odsyłam emotka

A gdzie jest w regulaminie? Strona? Ze w każdym etapie musi byc paragon z data z danego etapu? Czytam 2 raz i nie widze 

Nie ma tego w regulaminie i ja bym się śmiało kłóciła. Bo FAQ na stronie i odpowiedzi na maile to nie regulamin. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6772048 Napisano: 25.03.2021 16:38:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olik napisał(a):

mam pytanie dla osób, które wygrały dzienną z Raffaello. Czy wysyłał ktoś paragon, na którym nie było wpisanej gramatury? Rafaello kupiłam dobre, ale nie ma na paragonie gramatury. Zastanawiam się czy nie pójść do sklepu po jakieś potwierdzenie, czy też agencja przymyka na to oko. Pytał ktoś albo przeszedł pomyślnie weryfikację  ? 

Zadzwoń jutro i dopytaj:) Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6771236 Napisano: 21.03.2021 18:57:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kalina590 napisał(a):

Rozumiem, że jak kupiłam sobie Raffaello w biedronce o gramaturze 260 g to mogę się nim co najwyżej objeść na pocieszenie? emotka

Niestety, ale w Regulaminie tej gramatury nie ma: "nabyć co najmniej jedno opakowanie pralin Raffaello 150 g lub 230 g". 

Taaa wiem, ale liczyłam, że może ktoś już to weryfikował i może jakimś cudem można emotka  Nie ma tego złego. Zeżrę sama 260 g, a co! A potem kupię jeszcze 230 g emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6771232 Napisano: 21.03.2021 17:38:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Rozumiem, że jak kupiłam sobie Raffaello w biedronce o gramaturze 260 g to mogę się nim co najwyżej objeść na pocieszenie? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6771036 Napisano: 19.03.2021 21:15:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
madllen napisał(a):

Ja akurat grałam ale nie wygrałam  emotka  Odnośnie terminu jak 3 dni to racja robi się  nerwowo.. Są placówki poczty otwarte też w soboty także wciąż jest nadzieja. Trzymam kciuki aby sprawa pomyślnie się potoczyła. 

Edzia sprostowała, że chodzi o dni robocze:) Więc do wtorku jest czas. Wyświetl w wątku >>
1 madllen 0

zielonaszpilka

#6771033 Napisano: 19.03.2021 21:12:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

madllen napisał(a):

slomkab napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

slomkab napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

slomkab napisał(a):

Cze kupował ktoś z Was paragony od Trampek?Kupilam od niej paragony z Milki i wygrałam tam,teraz pisze do niej a ona nie odpisuje :( i niestety przez nią stracę swoje nagrody emotka

A loguje się na forum? Odczytała wiadomości od Ciebie?

Loguje się i wie ze potrzebuje kontaktu z nią bo od wczoraj do niej pisze ale nie odpisuje emotka

emotka

Myślałam ze są tu uczciwi ludzie i niejednokrotnie miałam podobna sytuacji i bez problemu się dogadałem a teraz Czuje się oszukana emotka

Oj.. mam nadzieję, że przez weekend się odezwie a jedynie z jakiegoś ważnego powodu teraz nie odpisuję..  emotka

Tylko, że tam jest czas na odesłanie chyba do niedzieli tylko emotka  Więc w sumie ostatni dzień. Nie grałam, więc nie wiem czy Karlsbadowi chodziło o 3 dni robocze na odesłanie, ale w regulaminie jest mowa tylko o 3 dniach (bez dopisku robocze), więc rzeczywiście kiepska sytuacja.

napisali w mailu na czerwono:
Wymienione dokumenty proszę wysłać w ciągu 3 dni roboczych od daty zawiadomienia.

Tyle dobrego, bo te trzy dni z regulaminu brzmiały słabo. Więc tak naprawdę na dobrą sprawę na wysyłkę jest czas do wtorku. slomkab myślę, że Trampek się odezwieemotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6771031 Napisano: 19.03.2021 21:08:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
madllen napisał(a):

slomkab napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

slomkab napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

slomkab napisał(a):

Cze kupował ktoś z Was paragony od Trampek?Kupilam od niej paragony z Milki i wygrałam tam,teraz pisze do niej a ona nie odpisuje :( i niestety przez nią stracę swoje nagrody emotka

A loguje się na forum? Odczytała wiadomości od Ciebie?

Loguje się i wie ze potrzebuje kontaktu z nią bo od wczoraj do niej pisze ale nie odpisuje emotka

emotka

Myślałam ze są tu uczciwi ludzie i niejednokrotnie miałam podobna sytuacji i bez problemu się dogadałem a teraz Czuje się oszukana emotka

Oj.. mam nadzieję, że przez weekend się odezwie a jedynie z jakiegoś ważnego powodu teraz nie odpisuję..  emotka

Tylko, że tam jest czas na odesłanie chyba do niedzieli tylko emotka  Więc w sumie ostatni dzień. Nie grałam, więc nie wiem czy Karlsbadowi chodziło o 3 dni robocze na odesłanie, ale w regulaminie jest mowa tylko o 3 dniach (bez dopisku robocze), więc rzeczywiście kiepska sytuacja. Wyświetl w wątku >>
1 madllen 0

zielonaszpilka

#6770976 Napisano: 19.03.2021 17:37:42 w Czy informują/ informowali?
kokii napisał(a):

T-Mobile? Kierunek nagrody? Coś wiadomo? 

Prawie do końca kwietnia mają czas. Raczej nie informują wcześniej, więc jeszcze musisz poczekać. Wyświetl w wątku >>
1 kokii 0

zielonaszpilka

#6770639 Napisano: 18.03.2021 14:26:11 w Czy informują/ informowali?
kaka72 napisał(a):

SALATINO za poprzedni etap?

Salatino informował tylko za pierwszy etap. Najpierw pojawiła się lista, a kilka dni później dopiero rozsyłali maile. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6770614 Napisano: 18.03.2021 13:42:07 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

Zielonaszpilko bardzo Ci dziekuje bede zapisywac 

U mnie bol jest zawsze z prawej strony, i to takie stukanie jakby mlotkiem mi ktos walil w glowe co chwile ;/
Swiatlostretu nie mam, ale nie moge ruszyc glowa, ani tymbardziej sie schylic bo boli strasznie.
Juz ostatnio nie bolala mnie glowa pare miesiecy. A od kilku dni to jakis koszmar.

Moje migreny wyglądają podobnie. Mi pomaga leżenie, zimne okłady i uciskanie tej skroni, która boli. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6770610 Napisano: 18.03.2021 13:36:42 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

od kilku dni mam straszne bole glowy.W zasadzie powtarzaja sie one co kilka miesiecy. Zadne pyralginy, apapy,nurofeny nie pomagaja. Do lekarza nie moge sie dodzwonic, a boli tak cholernie, ze jeszcze kilka dni i skocze z mostu, bo tego bolu nie zniose emotka (

Spróbuj leku Migea lub Excedrin Migrastop. To są jedyne leki bez recepty, które mi trochę pomagają przy migrenie (najlepiej jak wezmę je od razu, kiedy poczuję pierwsze objawy migreny). Jeśli to bóle migrenowe to najlepiej by było udać się do lekarza po tryptany, ale one są już na receptę. No i warto zrobić przede wszystkim diagnostykę - czy to migrena czy coś innego. Szwagier, który ma raz na kilka miesięcy migrenę musi jechać na SOR po kroplówkę, bo nic innego mu nie pomaga.

a w jaki sposob sie diagnozuje migrene? Dzieki, jak jakos uda mi sie wstac  ogarnac, kazdy kto mial ten bol to wie,ze nawet ruszyc glowa jest ciezko, to pojde do apteki po tabletki. Do lekarza dzwonei od kilku godzin i zero efektu ;/

Np. warto zrobić rezonans magnetyczny głowy, żeby wykluczyć inne choroby - migreno podobne. Najlepiej zwrócić się z problemem do neurologa, on doradzi...powie czy z kontrastem czy bez itd. 

chochliczka dokładnie, najpierw wizyta u neurologa. Do tego czasu dobrze by było, żebyś prowadziła sobie dzienniczek migren - z opisem kiedy bolało, z której strony, jak mocno, jakie inne objawy do tego były, np. światłowstręt plus inne rzeczy, które mogłyby mieć wpływ na ból np. bardzo stresujący czas, niewyspanie, co jadłaś (może jakaś potrawa nasila albo wywołuje objawy(, dzień cyklu miesiączkowego, itp. U mnie dzięki dzienniczkowi wyszło, że moje migreny są ściśle związane z cyklem i to był też jasny sygnał dla neurologa, że to migrena. Przy migrenie biorę od razu dwie tabletki Migei i naprawdę przynosi ulgę. Jak to nie pomoże to tylko tryptany. Przytulam mocno. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6770603 Napisano: 18.03.2021 13:21:38 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

od kilku dni mam straszne bole glowy.W zasadzie powtarzaja sie one co kilka miesiecy. Zadne pyralginy, apapy,nurofeny nie pomagaja. Do lekarza nie moge sie dodzwonic, a boli tak cholernie, ze jeszcze kilka dni i skocze z mostu, bo tego bolu nie zniose emotka (

Spróbuj leku Migea lub Excedrin Migrastop. To są jedyne leki bez recepty, które mi trochę pomagają przy migrenie (najlepiej jak wezmę je od razu, kiedy poczuję pierwsze objawy migreny). Jeśli to bóle migrenowe to najlepiej by było udać się do lekarza po tryptany, ale one są już na receptę. No i warto zrobić przede wszystkim diagnostykę - czy to migrena czy coś innego. Szwagier, który ma raz na kilka miesięcy migrenę musi jechać na SOR po kroplówkę, bo nic innego mu nie pomaga. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6770545 Napisano: 18.03.2021 10:48:51 w Informują
Rodzaj powiadomienia: Telefon
Dodatkowe informacje:
Rafaello dzienna Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6770544 Napisano: 18.03.2021 10:48:01 w moje dzisiejsze wygrane :)
Rafaello dzienna i kolejne scrabble emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6770469 Napisano: 17.03.2021 19:06:38 w WC - rozmowy o wszystkim
psotka napisał(a):

Moze ktos wie:

Czy osoba na kwarantannie musi koniecznie i obowiązkowo ściągnąć aplikacje kwarantanna? Czy jest kara za brak pobrania? Sa za to mandaty?

Jeśli nie masz sprzętu, który pozwala na zainstalowanie aplikacji to jak będą dzwonić składasz oświadczenie, że nie możesz jej zainstalować i tyle. Oświadczenie składa się pod groźbą odpowiedzialności karnej. Nikt tego weryfikował nie będzie. Mandatów czy kar za brak aplikacji nie ma nigdzie zapisanych. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6770421 Napisano: 17.03.2021 15:25:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magdalena-chili napisał(a):

Oczywiście, że w tej sytuacji każdy konkursowicz by wygrał. Najpierw wysyła się przedsądowe wezwanie do wydania nagrody przyznanej zgodnie z regulaminem konkursu, a jak to nie skutkuje to składa się pozew do sądu. Przegrany zwraca koszty. A przegranym w tej sytuacji byłby organizator, bo obowiązuje go regulamin, a nie jakieś FAQ na stronie. Jestem przekonana, że już samo przedsądowe wezwanie byłoby skuteczne.

zgadzam się z Tobą w 100%, 

niemniej jednak rzeczywistość bywa różna, a obstawiam, że 10% konkursowiczów by wychodziło na drogę prawną, jak to opisujesz. Reszta nie ma wiedzy o możliwościach, sposobach, nie ma czasu lub nerwów.
Zresztą być może zobaczymy na forum za parę dni/tygodni, co się będzie działo. Konkurs ewidentnie nie jest przygotowany profesjonalnie, że takie dziury są. Nie wspomnę o nagrodach typu kawałek szmatki x700 per etap. 

Aż mam ochotę wziąć udział w tym konkursie grając na paragon z datą z innego etapu emotka  

Próbuj, zgarnij główną, a ja lecę po chipsy (konkursowe, of course) i szykuję wygodny fotel, bo może być ciekawie! emotka  

Kusisz emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6770419 Napisano: 17.03.2021 15:22:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Oczywiście, że w tej sytuacji każdy konkursowicz by wygrał. Najpierw wysyła się przedsądowe wezwanie do wydania nagrody przyznanej zgodnie z regulaminem konkursu, a jak to nie skutkuje to składa się pozew do sądu. Przegrany zwraca koszty. A przegranym w tej sytuacji byłby organizator, bo obowiązuje go regulamin, a nie jakieś FAQ na stronie. Jestem przekonana, że już samo przedsądowe wezwanie byłoby skuteczne.

zgadzam się z Tobą w 100%, 

niemniej jednak rzeczywistość bywa różna, a obstawiam, że 10% konkursowiczów by wychodziło na drogę prawną, jak to opisujesz. Reszta nie ma wiedzy o możliwościach, sposobach, nie ma czasu lub nerwów.
Zresztą być może zobaczymy na forum za parę dni/tygodni, co się będzie działo. Konkurs ewidentnie nie jest przygotowany profesjonalnie, że takie dziury są. Nie wspomnę o nagrodach typu kawałek szmatki x700 per etap. 

Aż mam ochotę wziąć udział w tym konkursie grając na paragon z datą z innego etapu emotka   Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6770414 Napisano: 17.03.2021 14:34:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

wea86 napisał(a):

no chyba jednak niekoniecznie - w danym etapie powinien być paragon z datą "tego, danego etapu". 

A który punkt regulaminu o tym mówi?

regulamin tego wprost nie określa niestety - była już dyskusja na ten temat na początku konkursu - ale już organizator w FAQ i w korespondencji mailowej oświadcza:
"Ile razy można wziąć udział w Konkursie?
Jeden Uczestnik może zgłosić się do Konkursu wielokrotnie. Jednak aby wziąć udział w kolejnym etapie konkursu, Uczestnik musi posiadać nowy paragon zakupu Salatino. Organizator będzie weryfikował datę na paragonie z czasem trwania danego etapu konkursu."
Tak, ja oczywiście wiem, że regulamin to regulamin. I że jest nadrzędny. I że jest bałagan informacyjny. Ale ponoć skrupulatnie będzie to weryfikowane. A jak będzie w rzeczywistości, to ja nie wiem, pewnie po I. i II. etapie się okaże. 

Ale obowiązujący jest regulamin, a tego zapisu tam nie ma. Mogą się cmoknąć. Dodatkowo w regulaminie jest np. zapis o tym, że w zgłoszeniu podaje się numer paragonu, a nie ma na to miejsca w formularzu. Słaby ten konkurs.

Zielona Szpilka, ale nie raz były sytuacje, gdy ktoś nie dostał nagrody "bo nie"? Moim zdaniem regulamin jest wiążący, ale koniec końców szary konkursowicz nie wygra. Nie od dziś zapisy regulaminu obowiązują konkursowicza, ale agencję to już różnie  

Oczywiście, że w tej sytuacji każdy konkursowicz by wygrał. Najpierw wysyła się przedsądowe wezwanie do wydania nagrody przyznanej zgodnie z regulaminem konkursu, a jak to nie skutkuje to składa się pozew do sądu. Przegrany zwraca koszty. A przegranym w tej sytuacji byłby organizator, bo obowiązuje go regulamin, a nie jakieś FAQ na stronie. Jestem przekonana, że już samo przedsądowe wezwanie byłoby skuteczne. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6770408 Napisano: 17.03.2021 14:30:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

@gnieszk@ napisał(a):

Naprawdę? To ładnie. Kupiłam 3 szt., a wysłałam tylko jedno zgłoszenie... Więc na te dwa już nie mogę zagrać?

napisałabym do organizatora... bo gdybym wygrała główną w kolejnym etapie, a oni by to zanegowali, to bym się maksymalnie wkurzyła. A tak to przynajmniej można mieć "podkładkę" na piśmie. 

To byśmy się spotkali w sądzie i wygrana od ręki. Albo niech nauczą się pisać regulaminy albo niech przestrzegają tego, który jest. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0