Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6759865 Napisano: 20.01.2021 16:08:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
domika napisał(a):

rare85 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ejulek59 napisał(a):

domika napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ilona162 napisał(a):

Czy ktoś wie jakie jest ograniczenie znaków w konkursie Wawel itm?

Chyba nie ma. Mi wczoraj przeszło ponad 900. 

Ciekawe czy ktoś znowu wpadnie na pomysł nakręcenia filmiku i wrzucenia linku do niego jako odpowiedź.

Nie tylko filmiki ale jak zwykle linki do fotek z makietami, świecidełkami, rozkładówkami, rzeźbami... emotka Bo to pierwszy raz takie szopki ludzie odstawiają emotka

Jedni wstawiają fotki, inni owe makiety wysyłają na adres agencji.
Nie jedno, nie dwa, nie trzy auta wpadły na naszym forum za wysyłkę makiet do agencji...zamiast "eska na 160 znaków". 

emotka Czasami im więcej czytam forum, tym bardziej mnie coś zaskakuje, ale też coraz mniej mnie dziwi..

A ja naiwna się łudziłam ze jednak to są tylko przypadki ...

Teraz to już są marginalne przypadki. Duże agencje dyskwalifikują takie osoby. Takie coś przechodziło wiele lat temu, a teraz przechodzi tylko u "nieprofesjonalnych organizatorów". Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6758944 Napisano: 16.01.2021 20:26:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
faworek napisał(a):

Pisałam w tej sprawie do organizatora. Otrzymałam odpowiedź: 
Dzień dobry, 
czy zdjęcie na konkurs może przedstawiać kilka osób, które wyraziły na to zgodę? Czy ma być to wyłącznie praca plastyczna? 

Dzień dobry,

Dziękuję za zainteresowanie naszym konkursem MAMY NOWE POMYSŁY NA PYSZNĄ ZABAWĘ!
Na zdjęciu może być sfotografowana zabawa ale również praca plastyczna lub inna forma. Specjalnie nie precyzujemy, żeby nie ograniczać wyobraźni Uczestników zabawy.
Więc właściwie nadal nie wiem  emotka

Super odpowiedź emotka  taka niezbyt wyjaśniająca cokolwiek emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6758940 Napisano: 16.01.2021 19:41:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
karmelowakrowka napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Agnes napisał(a):

Agnes napisał(a):

ktos mi powie kto moze byc na zdjeciu w konkursie kinder pingui jesli według regulaminu zdjecia nie mogą zawierac wizerunku osób trzecich?

Tylko autor albo nikt emotka  Ewentualnie pewnie przejdą jakieś zdjęcia, na których widać tylko fragment osoby, który nie pozwala na jej identyfikację, np. ręka.  emotka

no to co to ma wspólnego z rodzinnymi zabawami jak tylko ja będe, bezsensu

Można zrobić zdjęcie, które pokaże pomysł na rodzinne zimowe zabawy bez udziału rodziny emotka  Serio emotka  

Wg mnie osoby trzecie to osoby przypadkowe, które nie wyraziły zgody na wykorzystanie wizerunku.
Rodzina, dzieci, znajomi raczej mogą się na zdjęciu znaleźć emotka

Nie zgodzę się z tym. Osoby trzecie to wszystkie osoby inne niż uczestnik konkursu. Nie ma znaczenia czy to rodzina czy osoby obce i nie ma znaczenia czy masz ich zgodę czy nie. Gdyby było tak jak mówisz, to byłby zapis o tym, że autor zdjęcia posiada zgodę na użycie wizerunku wszystkich osób występujących na zdjęciu. Tu jest zakaz umieszczania wizerunku czyjegokolwiek. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6758934 Napisano: 16.01.2021 18:50:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Agnes napisał(a):

Agnes napisał(a):

ktos mi powie kto moze byc na zdjeciu w konkursie kinder pingui jesli według regulaminu zdjecia nie mogą zawierac wizerunku osób trzecich?

Tylko autor albo nikt emotka  Ewentualnie pewnie przejdą jakieś zdjęcia, na których widać tylko fragment osoby, który nie pozwala na jej identyfikację, np. ręka.  emotka

no to co to ma wspólnego z rodzinnymi zabawami jak tylko ja będe, bezsensu

Można zrobić zdjęcie, które pokaże pomysł na rodzinne zimowe zabawy bez udziału rodziny emotka  Serio emotka   Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#6758930 Napisano: 16.01.2021 18:35:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Agnes napisał(a):

Tylko autor albo nikt emotka  Ewentualnie pewnie przejdą jakieś zdjęcia, na których widać tylko fragment osoby, który nie pozwala na jej identyfikację, np. ręka.  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6758904 Napisano: 16.01.2021 15:23:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nataliii napisał(a):

Ktoś pomoże o co chodzi z konkursem:  Konkurs "Spraw aby twój świat był pełen świeżości" ?
W regulaminie niby zapis ,że trzeba sie zarejestrować na everyday i tam puścić zgłoszenie.
A konkurs jest na stronie: https://www.mydzi....pl/discreet-tampax/

Zapewne błąd organizatora. Albo zrobili kopiuj wklej z innego regulaminu albo początkowo chcieli organizować konkurs przez stronę everydayme a potem zmienili z danie i postanowili organizować na mydziewczyny nie zmieniając treści regulaminu. Właściciel obu stron jest ten sam.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6758898 Napisano: 16.01.2021 14:36:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
harnas napisał(a):

Jesteś tą panią z sekretariatu, czy wspomnianym prezesem, że mówisz, że nie zmienią wyników? Brałem udział już w nie jednym konkursie, gdzie Fundator=Organizator i po wytknięciu błędów usuwali prace niezgodne z regulaminem. W końcu marka ma się dobrze kojarzyć, a niesmak w takich wypadkach pozostaje, więc wg. mnie warto walczyć, jak się ugra - może autko pojedzie do kogoś, kto uczciwiej podszedł do zadania, jeśli nie - nic nie tracicie. W ogóle wydaje mi się, że laureatem jest osoba z forum ... emotka

Próbuj szczęścia emotka  Ja nie widzę złamania zasad regulaminu. Jestem przekonana, że odpowiedzią będzie to, że brali pod uwagę kreatywność, pomysłowość i oryginalność, a to właśnie pani Agnieszka wykazała się tymi cechami tworząc filmik. Wyszła poza szablonowe myślenie. Zaryzykowała i ma.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6758896 Napisano: 16.01.2021 14:27:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
harnas napisał(a):

Wstawiałem ten konkurs, czuje się wywołany emotka  Wiem, że była wzmianka o tym, że ma być odpowiedź do 500 znaków, trudno więc mówić tu o filmiku. Kreatywne to było 10 lat temu, teraz już żadna agencja tego nie łyknie, traktując to jako cwaniactwo i próbę obejścia regulaminu. Ja bym próbował przede wszystkim zgłoszenie reklamacji + pisanie na fb. Jak wspomniał ktoś wyżej, to nie jest zakup za 2zł, a nagrodą nie są szmaciane kominy...

Ale konkursu nie organizowała agencja, tylko sponsor nagrody - Nokian emotka  Czyli organizatorem była sama firma a w komisje pewnie siedział prezes, pani z marketingu i pani z sekretariatu emotka  Na nich ten film zrobi wrażenie i trudno im się dziwić. Oni nie są agencją, która zna takie sztuczki i dobrze napisze regulamin, żeby nie było takich sytuacji. W regulaminie jest tylko informacja o "odpowiedzi na pytanie" i to, że będą oceniać kreatywność, oryginalność i pomysłowość. Zasypanie ich reklamacjami czy to na maila czy na fb nic nie da, bo wyników nie zmienią emotka  Jeszcze taki cud się nie wydarzył emotka  a jedynie sprawi, że następnym razem albo zrezygnują z konkursu albo utajnią wyniki emotka  Tyle. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6758891 Napisano: 16.01.2021 14:16:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

Dobrze rozumiem, że z Nokiana https://www.nokia...onkurs-zima2020/   wygrał filmik, na którym na końcu jest jakiś tam tekst? Zostawimy to tak? Nie jestem zwolennikiem "kupoburz"  o byle co, ale nijak ma się to do regulaminu, a zakup opon do zagrania w konkursie to nie Vegeta czy Kinder za 2 zł...

Inerpretacja kreatywna i orginalna  emotka  nie plagiat jak w Goralkach i "odpowiedz" w formularzu ma mniej niz 500 znakow

https://youtu.be/cjbCnH-vT_w

Ps. I myslisz, ze sponsor da drugi samochod? 

Ok, zerknęłam do regulaminu i jest tak
"Zadanie Konkursowe obejmuje odpowiedź na pytanie: Jak wyobrażasz sobie najlepszą zimową podróż z oponami Nokian Tyres?2. Wykonanie Zadania Konkursowego przez każdego Uczestnika zostanie ocenione przez komisję wyłonioną spośród przedstawicieli Organizatora (dalej: „Komisja”). Członkowie Komisji wybiorą laureatów Konkursu (dalej „Laureat” lub „LaureatKonkursu”), biorąc pod uwagę następujące kryteria przy ocenie Zadań Konkursowych wykonanych przez Uczestników: (i) kreatywność, (ii) oryginalność, (iii) pomysłowość."

Nie ma nic, że odpowiedź ma być pisemna czy że ma mieć ileś znaków, co by sugerowało, że ma być pisemna. Nigdzie nie widzę zastrzeżenia, co do formy. Szczerze? Myślę, że nic nie ugracie, szkoda nerwów.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6758888 Napisano: 16.01.2021 14:13:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kreatywny17 napisał(a):

Dobrze rozumiem, że z Nokiana https://www.nokia...onkurs-zima2020/   wygrał filmik, na którym na końcu jest jakiś tam tekst? Zostawimy to tak? Nie jestem zwolennikiem "kupoburz"  o byle co, ale nijak ma się to do regulaminu, a zakup opon do zagrania w konkursie to nie Vegeta czy Kinder za 2 zł...

Kto grał niech składa reklamację. Widzę, że wróciły praktyki z dawnych lat. O ile profesjonalne agencje już się na to nie nabiorą, to jeśli organizatorem jest firma sponsorująca nagrody to tak dalej bywa. Nie wiem czy coś tym da się ugray, ale ja bym pisała emotka  a na miejscu osób wyróżnionych być może podjęłabym dalsze kroki emotka Wyświetl w wątku >>
2 gizoon, nkba 0

zielonaszpilka

#6755925 Napisano: 03.01.2021 11:57:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
belca napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ja pisałam do koleżanki dzięki,a słownik zmienił na dziwki. Ale się smialysmy  później z tego

Ja dostałam wiadomość od 7 letniego siostrzeńca "jak tam c i p c i a "  emotka   Oczywiście miało być CIOCIA emotka

Jak mój pierwszy chłopak poszedł na pobranie krwi to wysłałam mu smsa z pytaniem jak się czuje. Odpisał mi, że dobrze, ale że "wszystko mu opadło" z głupimi uśmieszkami. A ja, jeszcze niewinna i wstydliwa, chciałam odpisać "mnie interesuje tylko twoja łapka" ale słownik zadziałał i wysłałam mu "mnie interesuje tylko twoja laska" emotka   Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6755872 Napisano: 02.01.2021 20:43:11 w Nasze wygrane w minionym roku
Uwielbiam Wasze podsumowania! Tak samo jak i wpisy w MDW  emotka  Mega motywują! Czas na moje podsumowanie roku emotka

2020 był dla mnie najlepszym konkursowo rokiem. Był też całkiem niezłym rokiem dla mojej rodziny, bo cała to covidowa burza póki co (odpukać) mija nas bokiem i mam nadzieję, że tak zostanie.

W konkursach grałam 9 miesięcy, od października do teraz miałam przerwę. Zazwyczaj wysyłam 1, 2 zgłoszenia, chyba że produkt jest bardzo tani to wtedy więcej, ale maksymalnie 6 z prostego powodu - nie mam czasu ani weny, żeby wymyślić więcej zgłoszeń emotka Gram głównie nocami, kiedy wszyscy w domu już śpią, bo inaczej nie jestem w stanie się skupić, stąd też często gram "za pięć dwunasta". Co roku obiecuję, że to się zmieni i co roku wychodzi jak wychodzi emotka
W 2020 odczarowałam też loterie, także bramkowe. Nic spektakularnego w nich nie wpadło, ale było trochę gotówki, słuchawki, patelnie z nutelli czy plecak, co jak dla mnie jest dużym sukcesem, bo do tej pory loteryjne nagrody omijały mnie szerokim łukiem emotka

Wpadło mi kilka głównych nagród, sporo dodatkowych, było kilka spektakularnych wpadek i niestety sporo paragonów, które "przepadły", bo nie miałam czasu napisać zgłoszenia. Było też kilka konkursów, z których z bólem serca przez brak czasu musiałam zrezygnować. 
Moje wygrane:
Przede wszystkim w gotówce wygrałam w kilku konkursach łącznie ponad 50 tys., co nie ukrywam było dla mnie dużym szokiem, ale też ogromną radością. Niesamowicie przydały nam się te pieniądze, bo budujemy dom i póki co staramy się to robić bez kredytu emotka  Po sprzedaży kilku cennych nagród doszło kolejne kilkanaście tysięcy na ten cel. 

Kolejna grupa nagród, która bardzo mnie cieszy to bony - w tym roku ok. 2,5 tys. do różnych sklepów. Uwielbiam robić zakupy, kiedy pakuję do koszyka to co chcę, nie patrząc na ceny, bo płacę bonem emotka

Nagród rzeczowych było za kilkanaście tysięcy - gram tylko o rzeczy, które są mi potrzebne, które mogą być sensownymi prezentami dla bliskich lub które mogę po prostu dobrze sprzedać. Najbardziej cieszyły mnie produkty do domu, typu naczynia czy garnki. Już się nie mogę doczekać aż po wprowadzce do nowego domu będę wyciągać te wszystkie rzeczy z kartonów emotka  Cieszyły mnie też rzeczy, które mogłam podarować bliskim, a było tego sporo - głośniki, słuchawki, biżuteria, kosmetyki. Konkursy sprawiają, że na urodziny i święta mogę dać mojej rodzinie i przyjaciołom fajne, cenne prezenty, o których oni marzą, a na które by mnie nie było stać (albo których oni ze względu na cenę w innym razie nie chcieliby przyjąć emotka

Dalej mam sporo niezrealizowanych konkursowych marzeń emotka  Ale to już sobie wypiszę w wątku, co chcielibyśmy wygrać emotka
Wartość wszystkich wygranych - ponad 80 tys.

Plany na 2021:
- nie czekać z wysyłaniem zgłoszeń na ostatni dzień konkursu
- spisywać konkursy w których biorę udział i koszt udziału w tych konkursach, żeby móc ocenić swoją skuteczność (dzięki anaesth za inspirację emotka
- przekroczyć 100 tys. jeśli chodzi o wartość wygranych (i żeby większość to była gotówka oczywiście emotka ;) )

Będzie ciężko, bo czasu będę mieć jeszcze mniej niż w tym roku, ale jak marzyć to marzyć! emotka
Gratuluję Wam Waszych wygranych i życzę Wam i sobie jeszcze większej ilości fajnych konkursów z fajnymi nagrodami! emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6755535 Napisano: 31.12.2020 16:00:43 w Pomocy!!!!
Pytanie: środki na Karcie prepaid MasterCard po terminie ważności karty po prostu przepadają?  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6753634 Napisano: 20.12.2020 17:47:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Victoria33 napisał(a):

marzanna napisał(a):

marzanna napisał(a):

To ja tylko przypomnę, że karty Mastercard SODEXO SPA&Travel z konkursu Farmio z początku roku mają ważność tylko do końca roku (przez pandemię trudno je było wykorzystać;). Kto jeszcze ma ją zachomikowaną, to polecam mój sposób na jej wydanie - zamówiłam sobie catering na święta w restauracji emotka   Jeszcze tylko ubrać choinkę i święta gotowe emotka

Ja jeszcze mam ale sądziłam, że te karty można wykorzystać w salonach spa, drogeriach itd.

Restauracje też! emotka

W każdej restauracji czy tylko wybranych? emotka

Teoretycznie każda restauracja powinna mieć właściwy kod mcc na podstawie, których te karty działają. Ja użyłam jej w pizzeri i w normalnej restauracji. Wiem, że w McDonaldzie też działa emotka  Myślę, że zadziała w każdej restauracji, o ile mają czytnik kart z tym miejscem na przeciągnięcie karty, bo karta ma pasek a nie chip.

Można też doładować telefon na kartę na stronie operatora.

Tymi kartami Sodexo Spa&Travel? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6753632 Napisano: 20.12.2020 17:41:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marzanna napisał(a):

marzanna napisał(a):

To ja tylko przypomnę, że karty Mastercard SODEXO SPA&Travel z konkursu Farmio z początku roku mają ważność tylko do końca roku (przez pandemię trudno je było wykorzystać;). Kto jeszcze ma ją zachomikowaną, to polecam mój sposób na jej wydanie - zamówiłam sobie catering na święta w restauracji emotka   Jeszcze tylko ubrać choinkę i święta gotowe emotka

Ja jeszcze mam ale sądziłam, że te karty można wykorzystać w salonach spa, drogeriach itd.

Restauracje też! emotka

W każdej restauracji czy tylko wybranych? emotka

Teoretycznie każda restauracja powinna mieć właściwy kod mcc na podstawie, których te karty działają. Ja użyłam jej w pizzeri i w normalnej restauracji. Wiem, że w McDonaldzie też działa emotka  Myślę, że zadziała w każdej restauracji, o ile mają czytnik kart z tym miejscem na przeciągnięcie karty, bo karta ma pasek a nie chip. Wyświetl w wątku >>
1 marzanna 0

zielonaszpilka

#6753630 Napisano: 20.12.2020 17:32:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marzanna napisał(a):

Restauracje też! emotka  Można jeszcze catering na Sylwestra sobie zrobić emotka Wyświetl w wątku >>
1 marzanna 0

zielonaszpilka

#6753628 Napisano: 20.12.2020 17:29:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
To ja tylko przypomnę, że karty Mastercard SODEXO SPA&Travel z konkursu Farmio z początku roku mają ważność tylko do końca roku (przez pandemię trudno je było wykorzystać;). Kto jeszcze ma ją zachomikowaną, to polecam mój sposób na jej wydanie - zamówiłam sobie catering na święta w restauracji emotka   Jeszcze tylko ubrać choinkę i święta gotowe emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6746461 Napisano: 22.11.2020 15:38:26 w PLAGIATY
superloser napisał(a):

superloser napisał(a):

(...)
Moim zdaniem choć główna powinna być ZAWSZE publikowana.

Ze wszystkim się zgadzam oprócz tego zdania. Opublikują zwycięskie zgłoszenie za główną, a w każdym kolejnym konkursie ta odpowiedź zostanie splagiatowana. A jeśli będą publikować tylko główne, to nigdy nie dowiesz się, że druga, trzecia nagrodę czy wyróżnienie wygrał twój ukradziony tekst. Ja swoje teksty chronię i nie gram nimi w konkursach, gdzie zgłoszenia są widoczne. Pozwala mi to uniknąć kradzieży. Publikacja moich zwycięskich zgłoszeń pozbawia mnie tej ochrony. Dla mnie to, że teraz nie publikują nagrodzonych zgłoszeń jest super.

Ale dzieki temu wiesz, ze stare haslo w Goralkach wygralo glowna, a agencja NIC nie zrobi z plagiatem

Wygrało i zostało splagiatowane właśnie przez to, że wiele lat temu hasła były publikowane. To jest hasło ukradzione z 2011 czy 2012 roku. Czy nawet wcześniej. I z tym już nic nie zrobisz. Są osoby, które mają takie hasła pozapisywane i kradną. Ale dzięki temu, że haseł już nie publikują to ich baza się nie poszerza. A jak widać, nawet udowodnienie plagiatu nie daje gwarancji, że plagiator zostanie ukarany. Dla mnie te stare hasła, które były opublikowane są hasłami straconymi. 

A jaka masz gwarancje, ze byli i obecnie pracownicy agencji na nie nie graja?

Żadnej. Nie zmienia to faktu, że dostęp do mojego hasła w agencji ma ograniczona liczba ludzi. Po publikacji w internecie ma do tego dostęp każdy. Poza tym ludzie, którzy pracują, mają mniej czasu na konkursu, więc też mniejszą szansę na wyciągnięcie się w to;) widzę po sobie i po mojej częstotliwości grania w zależności od tego czy pracuje czy jestem na macierzyńskim z dzieckiem:) być może zdarzają się plagiatorzy w agencjach, ale jednak myślę, że to nie pracownicy agencji są główną grupą kradnącą. Według mojej obserwacji bardzo często kradnącymi są ludzie o niskiej inteligencji, mający problem z poprawnym formułowaniem myśli, osoby dla których wartościowe nagrody są w inny sposób nieosiągalne. I to właśnie ich się najbardziej obawiam, bo takich osób w świecie konkursowym jest bardzo duzo. Na bank zdarzają się też wyjątki w postaci cwaniaków, którzy wymyślili sobie taki system na granie emotka  ale oni dostępu do moich tekstów nie mają.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6746450 Napisano: 22.11.2020 14:05:35 w PLAGIATY
superloser napisał(a):

(...)

Ze wszystkim się zgadzam oprócz tego zdania. Opublikują zwycięskie zgłoszenie za główną, a w każdym kolejnym konkursie ta odpowiedź zostanie splagiatowana. A jeśli będą publikować tylko główne, to nigdy nie dowiesz się, że druga, trzecia nagrodę czy wyróżnienie wygrał twój ukradziony tekst. Ja swoje teksty chronię i nie gram nimi w konkursach, gdzie zgłoszenia są widoczne. Pozwala mi to uniknąć kradzieży. Publikacja moich zwycięskich zgłoszeń pozbawia mnie tej ochrony. Dla mnie to, że teraz nie publikują nagrodzonych zgłoszeń jest super.

Ale dzieki temu wiesz, ze stare haslo w Goralkach wygralo glowna, a agencja NIC nie zrobi z plagiatem

Wygrało i zostało splagiatowane właśnie przez to, że wiele lat temu hasła były publikowane. To jest hasło ukradzione z 2011 czy 2012 roku. Czy nawet wcześniej. I z tym już nic nie zrobisz. Są osoby, które mają takie hasła pozapisywane i kradną. Ale dzięki temu, że haseł już nie publikują to ich baza się nie poszerza. A jak widać, nawet udowodnienie plagiatu nie daje gwarancji, że plagiator zostanie ukarany. Dla mnie te stare hasła, które były opublikowane są hasłami straconymi.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6746443 Napisano: 22.11.2020 13:41:52 w PLAGIATY

(...)

Ze wszystkim się zgadzam oprócz tego zdania. Opublikują zwycięskie zgłoszenie za główną, a w każdym kolejnym konkursie ta odpowiedź zostanie splagiatowana. A jeśli będą publikować tylko główne, to nigdy nie dowiesz się, że druga, trzecia nagrodę czy wyróżnienie wygrał twój ukradziony tekst. Ja swoje teksty chronię i nie gram nimi w konkursach, gdzie zgłoszenia są widoczne. Pozwala mi to uniknąć kradzieży. Publikacja moich zwycięskich zgłoszeń pozbawia mnie tej ochrony. Dla mnie to, że teraz nie publikują nagrodzonych zgłoszeń jest super. Wyświetl w wątku >>