Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6468224 Napisano: 28.02.2018 14:26:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dwa pytania w kontekście walizek z BelVity:
1) Jak wygląda walizka? Czy można ją spersonalizować? Czy jest jakiś wybór?
2) Czy po wpisaniu = aktywacji kodu, żeby w ogóle wejść na stronę, można z niej wyjść, a kod zachowa ważność? Próbował ktoś?
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6468183 Napisano: 28.02.2018 13:31:21 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

Są napędy zewnętrzne na USB. Może ktoś ze znajomych ma i pożyczy?

To i tak mi nie pomoże, bo nie mam Windowsa na płytce. Teoretycznie powinien być w laptopie, gotów zadziałać na moje zawołanie, ale tak się wszystko posypało, że się nie da. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6468159 Napisano: 28.02.2018 12:51:24 w Wkurza mnie...
malutka456 napisał(a):

Wkurzają mnie moje porażki konkursowe i stos niepotrzebnych paragonów  emotka  Do tego mój komputer sie psuje....ale najbardziej denerwują mnie ceny w sklepach - trochę owoców, jogurt, nabiał i stówki nie ma, a gdzie reszta?  Dobrze, że masło przynajmniej mozna w promocji taniej kupić  emotka

W moim życiu idealnie "bliźniacza" sytuacja emotka

Już mi urósł cały segregator konkursowo-porażkowy emotka

Co do kompa -> na razie coś pogrzebałam w BIOSie, a komputera nie wyłączam w ogóle. I działa. Szkoda, że nie da się - jak w dawnych czasach - przywrócić Windowsa z płytki. Bo mój nawet napędu do CD nie ma. Próbowałam zrobić reinstalację wg instrukcji, ale wyskoczyło info, że (ze względu na rozległość uszkodzeń) nie ma szans i mam się zgłosić do serwisu emotka

A na zakupy już dawno temu przestałam brać wózek, teraz nawet przeważnie koszyczka nie biorę, jeno wszystko w rękach trzymam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6467783 Napisano: 27.02.2018 12:57:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mountain napisał(a):

Mam pytanie odnośnie podatku czy przelewy typu 100 zł od avanti czy smolara trzeba gdzieś wpisać w pit 37 ?

Kwestie podatkowe są zawsze ujęte w regulaminach. Akurat przy Avanti i Smolarze pewnie jest info, że do nagrody oddają 11,11% wartości na podatek, który SAMI odprowadzą. Nic nigdzie nie wpisujesz. Wyświetl w wątku >>
1 mountain 0

joan

#6467772 Napisano: 27.02.2018 12:24:27 w Lay's
mkrzysiek napisał(a):

Po ile są małe paczki lays? 

W czasie poprzednich akcji promo były w przedziale 1,60 zł -> 2,20 zł / szt. Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6467459 Napisano: 26.02.2018 14:58:06 w Pomocy!!!!
shineoff napisał(a):

Mam pytanie odnośnie konkursów na FB. Bardzo wiele z nich to konkursy na zasadzie "polub i udostępnij", a laureatów się losuje. Jak zapewne wiecie, takie działania są nielegalne, a do organizacji loterii potrzebne są zgody Izby Celnej i innych organów. Dodatkowo organizatorzy nie mają prawa wymagać ani udostępniania, ani oznaczania znajomych (słynne "zaproś do zabawy") - czego z resztą wiele osób nie chce robić, aby nie zaśmiecać sobie tablicy, tudzież powinni opublikować regulamin konkursu, o czym często "zapominają". Pytanie brzmi: czy ktoś z Was już pisał do organizatorów, że takie konkursy są nielegalne? Czy ktoś otrzymał jakąś rzetelną odpowiedź? Co można zrobić w takiej sytuacji?

Nie pisałam, bo to prawie w 100% buraczane profile, a takich mi nie żal - uczestników tym bardziej. Natomiast w przypadku fajnego profilu możesz napisać PW do organizatora i poprosić, by zmienił treść akcji, np. dodał zadanie typu "Jakim komplementem obdarzyłbyś nasz sklep? Uzasadnij (max 200 znaków)". Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6467381 Napisano: 26.02.2018 12:34:59 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Pff, do nas listonosz przyniósł rano ponad 30 kopert od timobajl emotka

Zimno na dworze, możesz napalić w kominku emotka

BTW: nie wiedziałam, że BMW to takie cieniasy na rynku motoryzacyjnym, że klientów szukają poprzez smsowy spam. Muszę ich poprosić o wyjaśnienia w tej sprawie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6467377 Napisano: 26.02.2018 12:21:43 w Wkurza mnie...
T-Mobile dziady jedne -> nigdy nie udzieliłam im żadnej zgody na jakiekolwiek przesyłanie mi ofert od nich czy też ich badziewnych partnerów handlowych, a od rana dostałam ze 12 smsów... od T-Mobile na zlecenie BMW Sikora emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

joan

#6467373 Napisano: 26.02.2018 12:10:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lav7 napisał(a):

Witam,

czy ktoś pomoże mi znaleźć nr systemowy na ponizszym paragonie? Mam taki analogiczny, ale niestety nei wiem, który nr to systemowy. Nigdzie nei widzę "Nr. sys" a taki w regulaminie jest wymagany:

Zwyczajowo w konkursach przyjmuje się, że numer systemowy = numer transakcji i ja bym właśnie ten wpisała. Ale zrobisz, jak zechcesz emotka Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

joan

#6467283 Napisano: 26.02.2018 08:51:07 w WC - rozmowy o wszystkim
moskala22 napisał(a):

Ludziki potrzebuję sprawdzonych!!!!! przepisów na dania wegetariańskie, głównie mam na myśli sałatki i przekąski

W maju komunia syna a ja już się stresuję bo jeden z gosci jest wegetarianinem i zawsze na imprezach rodzinnych siedzi ze skwaszoną miną bo na stole królują wedliny, sałatki z kurczakiem, mięsne przekąski itp.

Pewnie przeciętny Polak też siedziałby ze skwaszoną miną, gdyby zaproszono go na imprezę, gdzie na stołach jeno anchois, mule, żabie udka, przegrzebki, kawałki ośmiornicy i solone ślimaki emotka

A polecam sprawdzone przeze mnie przepisy na:
1) surówkę -> http://gospodynim...ogorkow-jabka-i.html
2) kapustę -> http://www.mojkul...-lub-panczkraut.html
3) sałatkę z ryżem -> https://pyszneweg...rupiacymi-warzywami/
4) danie na ciepło -> http://www.jadlon...egetarianskie-leczo/
5) sałatkę z kaszą -> http://nakarm.wro...kinia-o-smaku-curry/
6) naleśniki -> https://www.dorot...sniki-ze-szpinakiem/
7) soczewicę -> https://www.kukbu...-soczewicy-grzybami/

Raczej w ciemno możesz przygotować coś wg przepisów Jadłonomii albo WeganNerd, ale osobiście polecam np. zajrzenie na stronę MniamMniam czy Olgi Smile (przepisy z mniej wyszukanymi składnikami i w różnych opcjach dietetycznych).

W kwestii niesłodkiej: zawsze możesz po prostu podać np. pokrojone bagietki z różnymi rodzajami sera (żółty, twarożek, pleśniowy) albo warzywami (ogórek, szczypiorek, rzodkiewka). Szybko robi się też miks warzyw z patelni grillowej (np. cukinia, papryka, ziemniaki, pieczarki, cebula). Ewentualnie to samo, ale w cieście francuskim i z piekarnika.

W kwestii słodkiej: co do zasady, wegetarianie jedzą wszystkie ciasta, nie powinno być żadnego problemu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6466814 Napisano: 23.02.2018 15:06:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mia napisał(a):

A jakże nie... Kot patrzył na nas jak na idiotów i tyla... emotka Po czym szedł się układać w swoim ulubionym miejscu na oknie między kaktusami (!). A między doniczki wcisnąć tej budy nie idzie raczej. emotka

To budka? Myślałam, że płaskie legowisko. Ciężka sprawa, samam generalnie przeciwna legowiskom i ani jednego kici nie kupiłam. I tak najlepiej się leży na człowieku emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6466809 Napisano: 23.02.2018 14:53:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mia napisał(a):

(...) A kot syna, mimo wielokrotnych namów, absolutnie nie wyrażał chęci na egzystencję w czymś takim. Syn tym bardziej w tym siedzieć nie chce. emotka

A próbowaliście manipulacji psychologicznej względem kota? Przynieść to legowisko w wielkim kartonie, potem kotu uniemożliwiać do niego dostęp, schować legowisko na dno szafy, przypadkiem drzwi z szafy zostawić otwarte... emotka Ewentualnie popatrzeć, gdzie kot często siada i dokładnie w tym miejscu położyć legowisko emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6466770 Napisano: 23.02.2018 13:46:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asantesana napisał(a):

Pamiętacie może koszulki Barcelony, które najlepsi dostawali w kauflandowym budżecie? Właśnie zostałam posądzona o wciskanie ludziom kitu i że te koszulki to podróby. Faktycznie nie ma znaczka Nike, które są w oficjalnych koszulkach, ale czy to rzeczywiście podróbka, gdy regulaminową wartość miały chyba koło 200 zł? Ktoś orientuje się w temacie?

Kiedyś była afera w kontekście bluz Monster, które ponoć również nie były oryginalne, ale akurat wszystkie sobie zostawiłam, więc szczegółów nie znam. Moim zdaniem agencje zamieszczają w regulaminie opis nagrody, ale potem starają się kupić coś w ten deseń, byle najtaniej i podróbki nie są wykluczone. Wyświetl w wątku >>

joan

#6466767 Napisano: 23.02.2018 13:43:06 w Wkurza mnie...
yugen napisał(a):

Wkurza mnie zwalanie winy za brak nagrody na agencję, sklep, brak numeru paragonu, losowanie zamiast czytania. A może problem leży w słabej odpowiedzi? A niepotrzebnie winnych szukać z boku? (...)

Taaa, to zdecydowanie nie jest kwestia wysnucia wniosków na podstawie stażu konkursowego czy też wieloletnich obserwacji konkursowego światka - każda porażka jest winą lobotomii przeprowadzonej w następstwie porwania przez UFO i tego się trzymajmy... Wyświetl w wątku >>

joan

#6466760 Napisano: 23.02.2018 13:29:50 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
koper napisał(a):

Dlaczego, gdy tak bardzo zależy mi na nagrodzie, to Albedo mnie olewa? Tak chciałam te słuchawki... Kiedy oni w końcu wprowadzą obowiązek podawania numeru paragony przy zgłoszeniu?

Nigdy. Bo ich konkursy ZNACZNIE straciłyby na popularności. A wszelaka "popularność" jest w dzisiejszych czasach najważniejsza emotka Wyświetl w wątku >>
4 koper, ziolko, mia, ZetZ 0

joan

#6466748 Napisano: 23.02.2018 13:06:03 w Paragony na trwające konkursy
madzia34 napisał(a):

kurcze....niechcacy kupiłam produkty na dwa konkursy na jednym paragonie.w obu potrzebne oryginały....ale oba prowadzi Albedo....jak myślicie jest szansa??czy  ktos miał taki przypadek??

Ja miałam, jednej nagrody nie dostałam. Odradzam grać w obu konkursach. Wyświetl w wątku >>
1 madzia34 0

joan

#6466707 Napisano: 23.02.2018 12:04:01 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

O kurka to mąż wczoraj kupił mi blaca na Shell a ja wysłałam zgłoszenie z mojego telefonu. I co teraz hmmm chyba zadzwonię do organizatora i mu się przyznam że nie zrobiłam osobiście zakupu.  emotka

Wycofaj zgłoszenie, potem oczywiście spowiedź, pokuta z samobiczowaniem i najważniejsze: mocne postanowienie poprawy emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6466698 Napisano: 23.02.2018 11:51:11 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Wiecznie masz  jakis problem . tak zle i tak nie dobrze. Chce kupic paragon bo nie ma u kogos danego sklepu to kupuje. W razie wygranej ma paragon bo za niego zaplacil. Nie kupuje po , a przed wiec w czym problem? Bo co bo kupila kolezanka,kolega,siostra,mama a nie dana osoba osobiscie?  Ja tu nie widze problemu.paragon jest kupiony.sprzedaz wzrosla to o co chodzi? 

Najgorzej, gdybyś z mężem pojechała na zakupy do marketu, a on nieopatrznie uiścił opłatę za Twoje konkursowe produkty; nie mogłabyś zagrać na te paragony - wszak nie dokonałaś zakupu! emotka Konkursowe małżeństwa (a jest takich kilka) muszą szczególnie uważać i zawsze przy kasie od razu zapisywać na paragonie, kto zakupy zrobił, żeby potem nie pie*dyknąć nieuczciwości w pełnej krasie, za którą grozi nagi spacer po King's Landing w takt szyderczego "Shame!!!" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6466542 Napisano: 22.02.2018 20:35:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

Zabrania się handlu opakowaniami z Kodem i Kodami. W przypadku stwierdzenia przez Organizatora, iż Uczestnik kupił same opakowanie po Produkcie Promocyjnym lub Kod (bez produktu objętego promocją), wówczas taki Uczestnik zostaje wykluczony z Loterii.

Tylko ciekawe jak sprawdza

Pewnie się tak oficjalnie zabezpieczają z dziwnego, biurokratycznego powodu - jak niby mają to weryfikować? Z pomocą Wróżbity Macieja? emotka Wyświetl w wątku >>
1 radosna 0

joan

#6466338 Napisano: 22.02.2018 13:36:29 w Wkurza mnie...
koper napisał(a):

Tu akurat bym nie przesadzała. Tornister powinien ważyć nie więcej niż 10% masy ciała dziecka.
Moja córka waży 20 kg. Tornister ma najlżejszy jaki udało mi się znaleźć- waży ok 1 kg. Do tego 0,5 l wody. Leciutka śniadaniówka z kanapką i owocami, chusteczki i mamy 2kg, czyli max ciężar jaki powinna mieć na plecach. A gdzie, zeszyty i ćwiczenia? Strój na wf lub ręcznik, kostium i okularki na basen? Piórnik i podręczniki powinno się teoretycznie móc zostawiać w szkole- ale nie u nas niestety... A jak do tego dojdzie książka wypożyczona z biblioteki... Plecak mojego dziecka potrafi ważyć nawet 7 kg. Noszenie tornistra przez babcię niestety nie jest takie proste jak się wydaje na pierwszy rzut oka...

Plecak szkolny o wadze 7 kg? Makabra emotka Pamiętam, że dokładnie tyle ważyła moja walizka z zawartością na siedmiodniowe wczasy.

Jeśli chodzi o napoje, można wypróbować tzw. butelkę filtrującą, którą dziecko bierze do szkoły pustą, a w szkole napełnia wodą z kranu. Zawsze to ciut mniej do noszenia, szczególnie w ciepłe dni, kiedy bardziej chce się pić. Wyświetl w wątku >>
0 0