Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6441874 Napisano: 14.12.2017 10:11:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

Czegoś tu nie rozumiem. Skoro nagrodą jest doładowanie telefonu pre-paid kwotą 30 PLN bez zastrzeżenia, że to tylko do wykorzystania na rozmowy i SMS-y w sieci Orange lub, że nie można wykorzystać na SMS-y Premium, to chyba coś tu jest nie tak emotka

Co za buractwo emotka Może nie uwierzycie, ale nie mam NIKOGO w rodzinie ani wśród znajomych, kto miałby telefon w sieci Orange emotka Powinnam więc pisać i dzwonić do obcych ludzi - rukwa mać, normalnie "nagroda roku" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6441719 Napisano: 13.12.2017 20:17:04 w Wkurza mnie...
myszorka92 napisał(a):

wkurza mnie mąż! mówiłam mu o konkursie... poszedł do sklepu, kupił produkty.. A paragon gdzie? w sklepie! emotka Gada graj, graj może coś wygrasz... i co ?! wraca bez potrzebnego paragonu  emotka

A mój miał kupić JEDNĄ rzecz: bioziemniaki. Zamiast nich do domu przyniósł pestycydowe o nazwie "mączyste", które to niby świetnie nadają się na pyzy, knedle i cepeliny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441685 Napisano: 13.12.2017 19:28:10 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... Od dawna marzy mi się blender z prawdziwego zdarzenia. I znalazłam fajną okazję, przeceniony na 999 zł, plus dostałabym za niego 25% zwrotu, czyli wyszedłby jakieś 750 zł... Taki akurat na moje potrzeby do robienie maseł orzechowych, sorbetów i koktajli. Ale oczywiście szkoda mi kasy. Już miałam zamawiać, ale zaraz sobie pomyślałam, a czy potrzebuję tego? A czy to rozsądne? A może dalej męczyć się ze starym blenderem? W końcu orzechy mogę zjeść w całości, sorbet wymęczyć ręcznym blenderem, koktajl zrobić w starym kielichowym (co z tego, że co jakiś czas wszystko się z niego wylewa  emotka  i jak chcę dorzucić mrożoną truskawkę, to muszę poczekać aż się rozmrozi). I ostatecznie pożałowałam sobie tego blendera, bo przecież kasę trzeba na czarną godzinę odkładać. Nie wiem, czy to jeszcze rozsądek czy już przesadne chomikowanie oszczędności. 

To tzw. Zespół napięcia przedkonkursowego -> dopóki nie ogłoszą konkursu na ten blender, nie kupisz go. Normalka emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6441680 Napisano: 13.12.2017 19:26:36 w Wkurza mnie...
mkrzysiek napisał(a):

Wkurza mnie że specjalnie pojechałem do abc po coca cole a na paragonie:  Seler 3,60zł emotka

Jako mężczyzna zawsze możesz zrobić awanturę o anulowanie paragonu i wystawienie prawidłowego, bo "Żona by mnie zabiła!!!" emotka Wyświetl w wątku >>
1 justfine 0

joan

#6441599 Napisano: 13.12.2017 17:01:37 w Dyskusje o wynikach konkursu
freyja88 napisał(a):

Jak myślicie, czy przy wysyłaniu odwołania napisać im o rzeczniku Praw konsumenta, oraz o ew.pozwie zbiorowym z uwagi na wiekszą ilość osób poszkodowanych?

Ja bym najpierw poszła do rzecznika, pogadać o sprawie. Można też zadzwonić - moja mama w ubiegłym tygodniu konsultowała się telefonicznie z rzecznikiem warszawskim (w sprawie nie-konkursowej). Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

joan

#6441533 Napisano: 13.12.2017 15:27:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magisterek napisał(a):

KONKURS WAKACJE Z ORANGE!

Koleżankę poinformowano, że wygrała Samsunga S8 a na liście laureatów ma Samsunga J3, napisała reklamację i taką odpowiedź dostała.

Ja się pytam jak ONI nagradzali ludzi! Na bieżąco czytali i dzwonili! NA CHYBIŁ TRAFIŁ? LOSOWANKO? Zresztą poczytajcie sami! Pogrubiłem potwierdzające to fakty. I jeszcze na koniec ta rekompensata... śmiech! (...)

Wejdź do wątku "Dyskusje o wynikach konkursu" emotka Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

joan

#6441453 Napisano: 13.12.2017 13:27:57 w Dyskusje o wynikach konkursu
lager napisał(a):

Ale żeby nagrać rozmowę to druga osoba chyba musi wyrazić na to zgodę? Zawsze przynajmniej ktoś pyta czy wyraża Pan/Pani zgodę na nagrywanie rozmowy, jeśli nie, to się rozłącza

Owszem, musi wyrazić zgodę. W cywilizowanej rzeczywistości. Ale organizator tego konka wydaje się być mało cywilizowany, zatem można pokusić się o dostosowanie do jego poziomu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441439 Napisano: 13.12.2017 13:16:20 w Dyskusje o wynikach konkursu
cherry_coke napisał(a):

Internet jak zawsze pomocny - polecam aplikację do nagrywania rozmów. emotka

Moje telefony nie wiedzą, że istnieje coś takiego, jak "aplikacja" emotka Ale żaden problem, bo odbiorę jednym, a nagram na drugi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441432 Napisano: 13.12.2017 13:10:29 w Dyskusje o wynikach konkursu
cherry_coke napisał(a):

(...) I zastanawiam się co w przyszłości zrobić żeby uniknąć takiej sytuacji...

Ci sami "geniusze" organizowali (nierozstrzygnięty jeszcze) konkurs Jesienna mobilizacja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441424 Napisano: 13.12.2017 13:03:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mary18 napisał(a):

Mam takie pytanie do was , czy podczas wygranej prosili waskiedykolwiek o wasz pesel i dane urzedu skarbowego ?i czy podawaliście te dane ? bo nie wiem czy lepiej jestpodac czy lepiej zrezygnowac z nagrody ?

Te wymagania są ok, możesz podać. PESEL potwierdza wiek + identyfikuje osobę fizyczną w Polsce, a dane US to żadna tajemnica emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441368 Napisano: 13.12.2017 12:06:13 w Dyskusje o wynikach konkursu
bethan napisał(a):

Ale właśnie odpowiedź babeczki wskazuje, że nie było przypisanej nagrody. Słabe to bardzo, współczuję, bo sytuacja mocno niefajna i pewnie nie do odkręcenia emotka

Owa babka tak SUGERUJE - bo niby jak by to miało w praktyce wyglądać? Równie dobrze nasza koleżanka mogłaby dostać 30 złociszy w doładowaniu zamiast telefonu, bo "nie było przypisanej nagrody" emotka Gdyby nagrody nie były od początku przyporządkowane do konkretnych zgłoszeń, a wszyscy laureaci zmieleni w jednym worze do obdzwonienia, cała lista laureatów byłaby spier*, prawie każdy dostałby coś innego, niż mu powiedziano w rozmowie telefonicznej emotka

Organizator jest przyrzekającym nagrodę.
Umowa ustna ma taką samą wartość prawną, jak pisemna.
Jeśli jednak rozmowy nie były nagrywane, to po sprawie.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441352 Napisano: 13.12.2017 11:55:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
freyja88 - jeśli rozmowa nie była nagrywana, niczego nie udowodnisz emotka

Z ich wypowiedzi wynika, że "w przypadku braku możliwości kontaktu z uczestnikiem konkursu, traci on możliwość wydania nagrody na rzecz innego uczestnika", ale w Twoim przypadku nie miało to miejsca, bo udało im się z Tobą skontaktować. A skoro tak, to pierwotnie przyznana Twojemu zgłoszeniu nagroda nie może zostać przekazana innemu uczestnikowi.

Jeszcze raz podkreślam -> aby do Ciebie zadzwonić, do Twojego zgłoszenia musiano uprzednio przypisać konkretną nagrodę, którą mogłabyś utracić jedynie w przypadku braku kontaktu (albo działań sprzecznych z regulaminem).

Najlepiej, żeby wszyscy poszkodowani walczyli ramię w ramię, tak więcej zdziałacie. Powodzenia emotka Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

joan

#6441323 Napisano: 13.12.2017 11:29:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
erykcholeryk napisał(a):

ok. 17.20 wygrało zgłoszenie chłopaka dotyczące książki. Twierdził że wiedział, że jego dziewczynie podoba się pewna unikatowa książka. Książkę tą postanowił zdobyć na aukcji. Mówił, że był tylko jeden egzemplarz i żeby go zdobyć musiał przelicytować cenę wywoławczą pięciokrotnie. Wg historii jeszcze tylko jedna osoba podbijała cenę i na koniec okazała się nią być dziewczyna tego chłopaka. (...)

A tak w ogóle... ciekawe, czy laureat chociaż własnymi słowami napisał treść zgłoszenia czy też zerżnął 1:1, bo to ewidentnie historia z YAFUDa emotka Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

joan

#6441305 Napisano: 13.12.2017 11:01:36 w Wkurza mnie...
gonika napisał(a):

Dla zainteresowanych voucher do CC z Dobrego Cydru, otrzymałam odpowiedź agencji:
"voucher obejmuje tylko filmy 2D. Wyższa cena biletu spowodowana jest
możliwością wykorzystania biletu we wszystkich kinach sieci Cinema City
na terenie całej Polski."

Bezczelne brednie. Najdroższe opłaty są w Warszawie w weekendy, ale nawet tam cena za bilet to 34 zł.

Jaka to agencja? Zaraz sobie zapiszę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441169 Napisano: 12.12.2017 23:45:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
erykcholeryk napisał(a):

(...) Ciekawe, jakich trzech szczęśliwców poznamy jutro emotka  Ja stawiam na Grażynę co kupiła mandolinę, poznała na koncercie chłopaczynę i powiększyła rodzinę emotka  (...)

Ta pani zapewne już niejeden konkurs wymiotła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6440835 Napisano: 12.12.2017 13:17:43 w Mam problem...
delvitto napisał(a):

no nie napisał, tylko że towar jest słabej jakości, na smartfonie źle działają, a w sklepach są lepsze. A teraz że niby uszkodzone były od początku. że takie otrzymał. Ale przez 14 dni nie poinformował mnie o tym niby uszkodzeniu, dopiero teraz.

Typowy cebulak, co mu z buta słoma wychodzi i chce za złocisza plejstejszyn kupić emotka Towar nosi ślady uszkodzenia mechanicznego i teraz nie może zostać oddany z tytułu "słabej jakości, na smartfonie źle działają, a w sklepach są lepsze". Wyświetl w wątku >>

joan

#6440817 Napisano: 12.12.2017 13:00:10 w Mam problem...
delvitto napisał(a):

(...) gość przysłał mi zdjęcia rękawiczek, że niby jest naderwana część tego opuszka co jeździ po smartfonie, i to ma być wada fizyczna czy jakoś tak. 

Ale to uszkodzenie mechaniczne. Pisał wcześniej o tym naderwaniu? Bo jeśli nie, to specjalnie teraz uszkodził, żebyś mu zwróciła kasę... Wyświetl w wątku >>

joan

#6440739 Napisano: 12.12.2017 11:27:41 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Ale on nigdy sam nie wychodził .Myślisz,że trafi do domu? Kurde tak mi go szkoda,głodny i zimno mu pewnie

A przeszłaś się po okolicy? Zobaczyć, czy gdzieś nie leży potrącony przez auto? Bo koty niewychodzące są ciapami w porównaniu do tych, co od małego przebywają na dworze (moja to w ogóle taki borok, że szkoda gadać). Mógł też zostać przypadkowo zamknięty w piwnicy.

Rozwieś karteczki w okolicy, bo może go ktoś przygarnął myśląc "o jeju jak zimno a ten kot bez domku to będzie mój". Każda chwila nieobecności zmniejsza jego szanse na przeżycie.

PS: Z tego, co piszą wolontariuszki schroniskowe - kot niewychodzący po ucieczce z domu jest wystraszony i chowa się w okolicy, może siedzieć np. w rynnie, okienku piwniczym, garażu u sąsiada itp. Generalnie BARDZO BLISKO swojego domu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6440725 Napisano: 12.12.2017 11:17:46 w SZUKAM....
mietowa napisał(a):

O tak, właśnie tak robimy emotka . I lubimy Carrefour, bo tam jest jedna kolejka i urządzenie wołające do różnych kas, przy której zawsze stoi tylko jedna osoba. Chyba dla konkursowiczów to wymyślili  emotka

A ja tej "jednej kolejki" w C4 nie lubię, bo preferuję paragony z różnych kas, żeby numeracja była inna. No i jak mnie wołają do tej samej kasy, com była przed chwilą, muszę klientów przepuszczać i na zaproszenie do innej kasy czekać, a u klientów tychże pojawia się wytrzeszcz oczu i mogą potem za to żądać odszkodowania emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6440385 Napisano: 11.12.2017 17:23:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

No ok ale można np zgubić lub kupić nie ten produkt co powinien - ja takim osobą oddawałam swój lub sprzedawałam

agakaz2 napisał(a):

A no ok ja się nie chwalę lecz cieszę się że komuś "uratowałam" wygrana i tyle

W szczegóły nie wchodzę, sytuacje w życiu bywają różne. Po prostu generalnie uważam, że - paragonowo - nie każdy jest wart, by mu pomagać. Nawet za pijondze. Wyświetl w wątku >>