Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6414111 Napisano: 09.10.2017 22:07:59 w Dyskusje o wynikach konkursu
justfine napisał(a):

A propos tego, kto płacił (czy też zapłaci) - w jednym z odwiedzonych przeze mnie salonów była mowa o tym, że przyślą jakieś dokumenty do zapłacenia podatku. Z tym, że tablet jest przecież wart mniej niż 760 zł, więc chyba podatek go nie dotyczy?

O ile internet nie został w międzyczasie uznany za "medium" to każdy konkurs spoza trio gazeta + radio + tivi podlega opodatkowaniu. Dlatego czasami do nagród za kilkadziesiąt złotych organizator dodaje kwotę przeznaczoną na pokrycie podatku.

Ciekawe, czy laureaci Forda na weekend również będą musieli zapłacić podatek od nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6414017 Napisano: 09.10.2017 18:48:12 w Czy informują/ informowali?
... rezerwa z Raffaello? Na liście brakuje czterech laureatów nagrody drugiego stopnia (aparat) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6413841 Napisano: 09.10.2017 14:50:09 w Lay's
superloser napisał(a):

Ale każdy wygra, bo aż 600 do rozdania emotka (...)

Kiedyś w konku Smolara rozdawali bodajże 6000 zestawów kapsułek Persil i... nie wygrałam emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6413563 Napisano: 08.10.2017 22:38:46 w Lay's
superloser napisał(a):

joan napisał(a):

Fajne filmy na liście VOD.

PS: Jestem ciekawa, czy ktoś pośle tytuł filmu dot. smaku "Pikantna kiełbaska" emotka

Dzieki za tipa emotka  

Tylko uważaj, żeby Ci czasem nie wyszły wykluczone z udziału w konkursie "treści obsceniczne" emotka Wyświetl w wątku >>
1 monkakk 0

joan

#6413552 Napisano: 08.10.2017 22:03:42 w Lay's
Fajne filmy na liście VOD.

PS: Jestem ciekawa, czy ktoś pośle tytuł filmu dot. smaku "Pikantna kiełbaska" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6413408 Napisano: 08.10.2017 15:49:10 w Dyskusje o wynikach konkursu
W moim salonie Forda co chwilę słyszałam, że odbędzie się LOSOWANIE nagród. Aha, no cóż - pewnie już zgadliście, że jakoś mnie do tableta nie wylosowali. Za to potem dzwonili i do mnie i do mojego faceta z "nagrodą" użyczenia samochodu, której przyjęcia każde z nas odmówiło.

Jedyne plusy z tej akcji dla mnie:
- skomplikował nam się dzień i nie mieliśmy czasu na śniadanie, więc przynajmniej coś przelotem zjedliśmy w salonie samochodowym,
- obejrzawszy nowego Fiestę i jego cenę utwierdziliśmy się w przekonaniu, że nasze auto jest najzelepsiejsze. Wyświetl w wątku >>

joan

#6413363 Napisano: 08.10.2017 13:17:09 w Dyskusje o wynikach konkursu
poprostuanette napisał(a):

My mielismy z pełnym bakiem samochód i moglismy oddac samochód bez paliwa (tak tylko żeby dojechał do toyoty). Pojechalismy do Zakopca i parkowalismy pod pensjonatem... nie na żadnym parkingu emotka

W umowach, które widziałam, zawsze nakazywano pozostawianie samochodu na parkingach strzeżonych. A czy ktoś tak robił? Tego nie sprawdzałam, za to miałby ciekawą "przygodę", gdyby ten samochód skradziono sprzed budki z kebabem emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6413359 Napisano: 08.10.2017 12:55:21 w Dyskusje o wynikach konkursu
bruce napisał(a):

emotka  Ludzki ... człowiek ten organizator! emotka emotka

Liczą się zapisy w UMOWIE użyczenia samochodu, a nie to, co mówi pracownik. Kilka razy taką umowę obejrzałam - śmiech na sali, np. kazali pozostawiać auto jedynie na parkingach strzeżonych (czyli nie odwiedzisz cioci na wsi ani nie zrobisz zakupów), nikt inny nie mógł go prowadzić (odpada opcja wyjazdu nad morze czy w góry, bo jednak człowiek zmęczony i niekoniecznie chce rypać za kierownicą w obie strony), oddać trzeba samochód z takim samym stanem paliwa (a może moje auto pali mniej i nie mam ochoty przepłacać za tę samą trasę?), a wszelkie usterki wyceniano wg stawek typu "oddasz Pan nam 2000 zł za uszkodzone lusterko". Jak to się mówi: zysk jak w pysk! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412946 Napisano: 06.10.2017 20:10:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Prad napisał(a):

Pytałam pana o osobę odpowiedzialną za konkurs z Syoss i usłyszałam "eee aktualnie jest na zwolnieniu" wiec moze jednak ktoś ja "porządnie opierniczył" emotka Czy ktos wysyłał do Albedo w jednej kopercie oświadczenia 2 osób na 2 różne konkursy ?

A może chodziło o "już został zwolniony"? emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6412945 Napisano: 06.10.2017 20:09:15 w WC - rozmowy o wszystkim
pini napisał(a):

Esemesy poszły przed odkryciem pomyłki (to był ostatni wieczór konkursu, kiedy odsprzedawałam paragony). Po tym jak to się okazało padły te słowa, o których piszesz, tamlin poprosiła tylko o zwrot poniesionych kosztów (paragony i smsy), i tyle. Co Twoim zdaniem powinnam teraz zrobić, jak mam się bardziej skruszyć skoro przeprosiny to za mało? Nie, nie chciałabym się znaleźć w podobnej sytuacji. 

Nie wiem, co mogłabyś zrobić, nie jestem zaangażowana w sprawę. Chodzi mi tylko o to, że ktoś stracił sporą kwotę i ma prawo się wściekać. A ja po Twoich wyjaśnieniach mam wrażenie, że tłumaczysz się a'la "miałam za dużo na głowie, zbyt wiele wzięłam zleceń i nie ogarnęłam tego, oj pomyłki się mogą przydarzyć każdemu, no heloł to nie było przecież celowe".

Szkoda, że to się w ogóle wydarzyło, niestety nie mogę zaoferować nic poza przytulakiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412933 Napisano: 06.10.2017 19:45:39 w WC - rozmowy o wszystkim
pini - każdy ma swoją wersję rzeczywistości, ale pytanie brzmi: czy kupujący wiedział o Twojej pomyłce przed wysłaniem zgłoszeń, czyli czy był w stanie samodzielnie dowiedzieć się ze zdjęć paragonów, że się pomyliłaś? Bo wtedy zwyczajnie mogłoby paść kilka niemiłych słów, oddałabyś pieniądze, a kupujący nie puściłby smsów. Tymczasem chyba było tak, że wysyłając zgłoszenia nie miał Twoich (nieprawidłowych) paragonów przed oczami, prawda? I w tym momencie Ty przejęłaś odpowiedzialność za wszystko, co stało się później.

Podsumowując: czy z Twojej winy ktoś stracił nagrody o wartości 2000 zł? Czy chciałabyś znaleźć się w podobnej sytuacji? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412537 Napisano: 06.10.2017 09:53:59 w SZUKAM....
petarda napisał(a):

Była jakaś loteria z orange za doładowanie konta przez internet? 

Był konkurs:

https://www.e-kon...ge.html#.Wdc2iI9-qW8 Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412448 Napisano: 05.10.2017 22:23:00 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

U mnie też wietrzysko potworne, aż huczy za oknem, niczym w "Wichrowych Wzgórzach" emotka , zimno w domu niesamowicie, nie wiadomo, gdzie się ogrzać. A to przecież jest dopiero początek października. emotka emotka  Szkoda, że lato u nas zawsze jest takie krótkie. emotka

U mnie we wnętrzach ciepło, bo od jakiegoś czasu już regularnie ogrzewam mieszkanie - żeby kotełce było ciepło (WCALE nie chodzi o mnie, hehe) emotka

Natomiast pogoda nawet fajna: wiatr mocny, ale przyjemny, coś a'la halny; gdybym miała dom z tarasem, zaliczałabym teraz czilałt na leżaku emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412345 Napisano: 05.10.2017 20:01:48 w WC - rozmowy o wszystkim
Niebieska_Laguna napisał(a):

Czy tylko mnie wiatr prądu pozbawił?

Zaczęłam pisać odpowiedź na Twojego posta:

"Masz wieczór unplugged emotka

U mnie na razie spokój, a w razie problemów zalegnę beztrosko z kotem w łóżku i luzik emotka Gorzej rano, bo bym się irytowała, że nie mam jak podgrzać krop
"

kiedy to doznałam olśnienia: O ŻESZ W MORDĘ, ZAPOMNIAŁAM KUPIĆ KROPLÓWEK!

I pobiegłam szybko w sam środek prologu wichury, sprint pierwsza klasa, oddech zgubiony jakieś 100 m od domu, ale zdążyłam (otwarte mieli tylko do 20!) i już jestem z powrotem. Ledwo dychom emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412286 Napisano: 05.10.2017 18:24:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
isiulka napisał(a):

(...) Przy okazji napisz do wawela, niech ukaża tych wszytskich ludzi, którzy wstawiają zdjęcie tego samego dziecka jako 5 różnych autorów- z różnymi nazwiskami- taka patchworkowa rodzinka. Liczyli na cukierki ale nie z nami te numery!  emotka

Może nie wiadomo, kto jest ojcem? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412108 Napisano: 05.10.2017 13:30:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cherry_coke napisał(a):

Szczegółem jest fakt, że Syoss był konkursem kreatywnym, a nie loterią. Rozumiem, że jako najbardziej kreatywne wybrali odpowiedzi, których nie było... 

"Mowa jest srebrem, a milczenie złotem" - po prostu czasem człowiek lepiej wychodzi na tym, że się nie odzywa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412101 Napisano: 05.10.2017 13:23:35 w Intermarche
mahuska napisał(a):

o ile Ci babon dane poda, już też nie raz się wykłócałam  emotka

A tam kasjerki nie mają przypiętej karteczki z imieniem? Zresztą: identyfikator kasjerki powinien zostać wydrukowany na paragonie. Swój numer pracownika na żądanie klienta powinna podać, to żadna tajemnica.

Ewentualnie w skardze można napisać: "pracownica o niesympatycznej aparycji, rudych włosach i ze znaczną nadwagą, która odmówiła podania mi swojego imienia - proszę zidentyfikować ją samodzielnie" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412089 Napisano: 05.10.2017 13:13:17 w Intermarche
carissma napisał(a):

W najbliższym dla mnie Brico zawsze robią problemy. Raz mi się udało wykorzystać bon a potem już nigdy więcej. Zawsze słyszę, że do centrali się nie da dodzwonić i oni mnie telefonicznie poinformują. Szkoda dla mnie czasu i paliwa, żeby jeździć w te i wewte. Mimo, że na bonie jest zapis, to twierdzą, że nie oni bon wydali i kropka. Beznadziejna sprawa z nimi.

Można zastosować tradycyjną metodę: spisać dane pracownika Brico oraz datę i godzinę pojawienia się w sklepie. Zostawić swój nr telefonu i dać im 2 dni na wyjaśnienie sprawy. Zapowiedzieć, że:
- jeśli nie zadzwonią w ciągu tych 2 dni, złożymy skargę do centrali na obsługę tego sklepu (a w szczególności na pracownika, którego dane spisaliśmy),
- jeśli w przyszłości kiedykolwiek dojdzie do podobnej sytuacji, od razu złożymy skargę do centrali, bo to ich obowiązek być poinformowanym i po pierwszym takim przypadku kierownictwo powinno poinformować wszystkich pracowników o procedurze postępowania.

Lata wstecz przestałam być miła emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6411998 Napisano: 05.10.2017 11:14:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosia16 napisał(a):

Ja nie roszczę sobie prawa do nagrody,tylko zastanawia mnie ,co mój mąż zamierzał tam wysłać w zgłoszeniu,że tak zachwyciło agencję. emotka

Dokładnie, mnie chodzi o to, że zamiast przeprosić, piszą jakieś bzdury i chętnie bym się dowiedziała, jak daleko są w stanie zabrnąć w tych kłamstwach, czy np. przyślą nagrodę komuś, kto w ogóle nie brał udziału - tylko po to, żeby zamieść sprawę pod dywan. Uratowało ich to, że w zgłoszeniu podawało się numer paragonu emotka

Miła26 napisał(a):

pierwszy raz spotykam się z czymś takim

To chyba nie śledzisz wątku "Smolar" emotka Z tym że oni przynajmniej od razu piszą o tajemniczej epidemii "błędu systemowego" oraz informują, że jednak laureatem nie jesteś. A Albedo twierdzi, że jesteś, ale jeśli paragonu nie przedstawisz, nagrody nie otrzymasz. Wyświetl w wątku >>
1 mixik 0

joan

#6411981 Napisano: 05.10.2017 11:01:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgol napisał(a):

Ale jeśli zgłoszenie nie istnieje, to numer paragonu może być dowolny, bo jak może się nie zgadzać, z czym:):)

Niby tak, ale znając życie... cokolwiek się odeśle... stwierdzą, że to nie o ten numer paragonu im chodziło, a jak powszechnie wiadomo: oni nigdy nikomu nie podają, o który numer paragonu chodzi emotka

Ciekawe, czy zrobili w bambuko jakiegoś mugola i ów człek właśnie dzwoni do nich z wiązanką - a nie jest to wiązanka kwiatów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0