Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6311723 Napisano: 17.01.2017 11:28:43 w Pomocy!!!!
Szukam laureatów konkursu "Super zabawa z Shell" emotka

Przyszła karta Shell z RMFu przyklejona do formularza. I tyle, żadnej instrukcji. Teoretycznie na karcie powinny być nabite punkty umożliwiające odbiór nagrody.

Nie bardzo wiem, co robić - czy mam tę kartę zarejestrować? Online? Poprzez formularz z wysyłką pocztą? Czy ta karta jest już aktywna z wpisanymi moimi danymi? A może jest nieaktywna (tylko wtedy nie byłoby na niej chyba nabitych wygranych punktów)?

Posiadam już taką kartę Shell ClubSmart, bo od lat jestem ich stałą klientką i poza Shellem tankuję jedynie na wyjazdach. Czy mogę zarejestrować drugą kartę na siebie? Czy lepiej na mojego faceta?

Obawiam, się, że gdy zadzwonię na Infolinię i powiem "Wygrałam kartę w konkursie RMF, czy może mi Pani pomóc?" usłyszę "Yyy nie mogę, nie spotkałam się z takim przypadkiem."

Help! emotka

elizam - ?  Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6311519 Napisano: 16.01.2017 20:26:52 w Czy informują/ informowali?
witegz napisał(a):

qst napisał(a):

Czy informowali już o wynikach z drugiego etapu Ekspedycja Amundsen – wyzwanie Antarktyda?

Wiadomo coś?

Podbijam -> najpóźniej dzisiaj mieli zamieścić wyniki obu etapów, a na stronie ciągle wisi tylko pierwszy emotka Wyświetl w wątku >>
1 qst 0

joan

#6311477 Napisano: 16.01.2017 18:54:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
siasiolka napisał(a):

To już ostatni etap rozwiązany? Jeśli tak to kiedy informowali?

Wczoraj wieczorem. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6311392 Napisano: 16.01.2017 15:40:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koniczynka123 napisał(a):

Czy kamis intermarche i carrefour poinformowany bo do dziś musze odesłać z ogólnopolskiego a nie wiem czy jest jeszcze szansa na wygraną z tych 2 sklepów ?

Co do ITM to nie wiem, ale podejrzewam, że w C4 może być rezerwa, bo nagrody nieco tandetne + mało wartościowe + nie podawało się numeru paragonu. Wyświetl w wątku >>

joan

#6311221 Napisano: 16.01.2017 10:41:33 w Pomocy!!!!
agniehaha89 napisał(a):

Niesety numeru nie mam. Nawet nie sprawdzałam, czy był przy ogłoszeniu.  Ja jestem z tych naiwnych ludzi, którzy ślepo wierzą w uczciwość. Sama też nigdy nie podaję numeru. Aj jaka jestem na siebie zła . Cena nawet nie była zbyt okazyjna, bo za 70 zł ta gra chodzi na allegro.  Na policję pójdę tak czy inaczej . Nie rozumiem jednego. Czemu policja nie może znaleść takich oszustów ? Przecież przy zakładaniu konta w banku podaje się zawsze prawdziwe dane osobowe z koniecznością podania dowodu? Czyżby Ci oszuści mieli fałszywe dowody ?

Twój przelew poszedł na rachunek bankowy. Rachunek bankowy ma np. anonimowa karta prepaid z konkursu. Rejestrujesz ją na stronie banku i możesz podać dane nawet Świętego Mikołaja z Laponii, nikt tego nie będzie sprawdzał, a pieniądze będą wpływały na ten rachunek.

Oczywiście można byłoby odnaleźć oszusta, aczkolwiek mojemu koledze powiedzieli coś w stylu "A czego pan od nas oczekuje? Że pojedziemy pod ten adres do miasta na drugim końcu Polski? Możemy co najwyżej dzielnicowego w tym rejonie zawiadomić, no ale co on może zrobić? Sprawdzi, czy ktoś tam mieszka i co poza tym?" Tak więc: jak na policję, to od razu z gotowym scenariuszem działań, bo oni nie wiedzą, co robić emotka

Na Twoim miejscu i tak bym poszła na komendę, żeby im popsuć statystyki emotka Ale na sukces się nie nastawiaj, takie rzeczy tylko w filmach oraz dla VIPów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6311207 Napisano: 16.01.2017 10:23:59 w Pomocy!!!!
agniehaha89 napisał(a):

imie nazwisko do przelewu mam, ale nie wiadomo czy prawdziwe. Poza tym numer konta bankowego. Zrobiłam prtint sc z rozmowy . Kasa nie taka duża bo tylko 60 zł ale mimo wszystko aż mną trzęsie .

A numer telefonu do tej osoby?

Zawsze możesz np. wysłać za kilka dni list polecony z wezwaniem do przesłania przedmiotu sprzedaży. Ale jeśli chodzi o 60 zł... na policję nie licz. Mój kolega 700 zł stracił i dosłownie go wyśmiali, że im d/8 zawraca, bo przecież na pewno będzie happy end emotka

UWAGA! W/w kolega bardzo się wk* i przez dwa miesiące wyszukiwał oszustów na Olx. Abstrahując od licznych historii i przekrętów, które udało mu się wykryć -> przestrzegam przed akcjami typu "Oddam za darmo ciuszki dla dziecka!" Otóż schemat jest taki: oszuści zamieszczają ogłoszenie z nieswoimi zdjęciami ciuszków. Następnie piszą, że za darmo, ale tylko wysyłka pocztą, bo są całymi dniami w pracy, bo się nie bawią w odbiory osobiste itepe. Należy im tylko przesłać 20 zł na opłatę pocztową. W ciągu godziny jest mnóstwo odsłonięć takiego ogłoszenia, niechby chociaż 1000 osób zrobiło przelew po 20 zł... Po czym ogłoszenie od razu znika, konto również znika, a ktoś wypukał ludzi na 20.000 zł. Ale dla policji to i tak będą heheszki i nie zawracaj mi Pani głowy o dwajścia zyla emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6311197 Napisano: 16.01.2017 10:12:44 w Pomocy!!!!
agniehaha89 napisał(a):

Chyba właśnie zostałam oszukana na OLX. Przelałam pieniądze. Ogłoszenie zniknęło i konto również. Co mam teraz robić ?

Mój kolega poszedł na policję, a tam mu powiedzieli "Paaanieee, przecież ta przesyła może jeszcze dojść, proszę się zgłosić za dwa-trzy tygodnie, teraz nie ma sensu działać, co ja mogę pomóc bla bla bla".

A masz dane sprzedającego? Imię, nazwisko, adres zamieszkania? Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

joan

#6311001 Napisano: 14.01.2017 23:37:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
yolka123 napisał(a):

W tytule maila:
Podziel się swoją opinią i odbierz bon do salonów Empik
Nadawcą jest vispl@its.jnj.com.
Zaproszenie do ankiety przyszło 12 I, bon nazajutrz po wypełnieniu emotka

Dziękuję za info.

Mam nadzieję, że jeszcze mejl dojdzie, bo tak mnie wk* z tym spamem, że wszystko od Acuvue usuwam z automatu emotka Wyświetl w wątku >>
1 yolka123 0

joan

#6310993 Napisano: 14.01.2017 23:08:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
estrelitta napisał(a):

Nie wiem, w którym wątku o tym pisać.
Info do wszystkich osób, które brały udział w konkursie Acuvue o Iphony!!!
Acuvue wraz z GFK wysyłają maile do osób, które brały udział w ostatnim konkursie Acuvue z prośbą o wypełnienie krótkiej ankiety. Za jej wypełnienie dają bon do empik.com na 30 zł Niestety ten mail trafia do SPAMu więc sprawdźcie skrzynki!

A czy możesz napisać, jaki jest tytuł tego mejla? Bo odkąd wzięłam udział w konku Acuvue, spamują nieustannie jak pofyrtani emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6310992 Napisano: 14.01.2017 23:07:23 w Podejrzany fanpage na FB organizujący konkurs
izak1000 napisał(a):

slavek napisał(a):

https://www.faceb...ka-1296250890435857/ kolejny lep na bezmyślnych 

Nie bralam udzialu w tej szopce a jestem jako jedna z wygrywających.Co mam zrobić aby mój link usunęli,nie widzę tam żadnego kontaktu do nich.

Nie ma żadnego kontaktu, bo to fejkowy profil. Najlepiej go zgłosić jako oszustwo, jeśli zrobi tak większa liczba osób, znikną. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6310517 Napisano: 13.01.2017 08:54:17 w Czy informują/ informowali?
eskel napisał(a):

Czy konkursy Wielkie testowanie - ktokolwiek dostał maila? Ariel Baby i Fairy do zmywarek?

Fairy ma czas do 18.01.2017. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6310452 Napisano: 12.01.2017 22:01:41 w Dyskusje o wynikach konkursu
assal napisał(a):

Joan: Kartka z adnotacją "do rąk własnych", jak to nie pismo z sądu, trafi do każdego z rodziny/sąsiadów/znajomych, jak się ma dobre kontakty z listonoszem. Mogli to rozegrać inaczej, ale może chcieli zrobić trochę szumu? Marketingowcy czasem widzą w tym większy sens emotka  

Zawsze można kuriera wynająć, co całą Polskę obleci i każdego laureata wylegitymuje - biorąc pod uwagę podejrzane zbiorowiska laureatów, długo by mu to nie zajęło emotka

Masz rację - musieli wykryć jakiś przekręt i potem się wszystko posypało, jak domek z kart. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6310445 Napisano: 12.01.2017 21:53:46 w Czy informują/ informowali?
memos napisał(a):

Czy informowali z C4 Kamis z minutnikami?

Tak. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6310442 Napisano: 12.01.2017 21:51:51 w Dyskusje o wynikach konkursu
assal napisał(a):

(...) Dobrze wiedzą, że będą "widma", które nie odbiorą nagrody  emotka

Otóż to. Niektórzy nie wiedzieli nawet, że wygrali, inni już albo jeszcze nie żyją.

Mogli to rozegrać inaczej - tamte karty olać, a wysłać nową partię kart z opcją "do rąk własnych", każdy z laureatów wiedziałby tym razem, co robić i na co zwrócić uwagę przy odbiorze karty emotka I byłoby po problemie.

Może przynajmniej skończą się akcje z tymi debilnymi bramkami emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6310439 Napisano: 12.01.2017 21:45:37 w SZUKAM....
Prad napisał(a):

Myślę że nie będzie problemu z dojęciem kto i czy brał wtedy samochód ale zdziwiło nas że nie policja a straż miejska zamiast zdjęcia wysłała formularz do wskazania "sprawcy"

Może mają zdjęcie u siebie do wglądu, ale nie wysyłają pocztą? Zawsze myślałam, że mandaty za złe parkowanie wkładają za wycieraczkę, a tu proszę - pismo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6310424 Napisano: 12.01.2017 21:17:56 w SZUKAM....
Prad napisał(a):

mąż dostał pisemko że ma wskazać kto stał w danym dniu i czasie pod wskazanym adresem jego samochodem bez żadnego zdjęcia że faktycznie tak było. W naszym cudownym kraju bez udowodnienia winy człowiek jest niewinny więc dlaczego my mamy wskazywać kogoś być może bezpodstawnie?

Tak Ci się tylko wydaje na podstawie amerykańskich filmów, w naszym kraju to oskarżony musi udowodnić swoją niewinność...

Możecie wystosować pismo, żeby Wam przesłali zdjęcie, że samochód tam stał. Ale czy tak zrobią? Jeśli np. w centrum miasta parking jest płatny, w razie braku uiszczenia opłaty pan parkingowy umieszcza karteczkę z karą za wycieraczką. A on przecież również nie robi zdjęć.

Moim zdaniem należy sobie zadać pytanie: Kto z rodziny miał wtedy dostęp do auta i czy rzeczywiście zaparkował niezgodnie z przepisami? I albo uczciwie zapłacić albo drążyć sprawę. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6310234 Napisano: 12.01.2017 13:14:24 w Dyskusje o wynikach konkursu
mattadore napisał(a):

Może to losowanie było w II turze Wielkopolskiego??? emotka   emotka emotka

Biorąc pod uwagę, że spora część dań wygląda jak coś, co na Śląsku zwiemy "jakiś dżist"... kto wie! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6310228 Napisano: 12.01.2017 13:11:27 w Dyskusje o wynikach konkursu
Mysia napisał(a):

no właśnie, szaleństwo.. weź się tu człowieku staraj.. a wystarczyło postawić olej i cyknąć foto komórką, spróbuję jeszcze raz ale chwilowo brak mi słów emotka
ps. nie mam nic do robienia fotek komórką, chodzi o ich jakość..

Ja chyba od dziś będę codziennie pykała foty obiadu - a co mi tam, postawię olej na stole i pierdynkę zdjęcie, może wygram lodówkę emotka Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

joan

#6310224 Napisano: 12.01.2017 13:07:58 w Dyskusje o wynikach konkursu
ilosto3995 napisał(a):

To są jakieś żarty, A może ja nie doczytałam w regulaminie , że chodziło o potrawy wigilijne a nie o apetycznie wyglądającą potrawę z dobrym jakościowo zdjęciem . I po co tyle starań było ;/

No hardkor. Ale pewnie jak zwykle skargi były, że:
- to konkurs dla blogerek kulinarnych, zwykła polska gospodyni nie ma szans,
- to konkurs dla krezusów posiadających drogie aparaty fotograficzne, zwykły polski wielbiciel oleju nie ma szans,
- to konkurs dla ludzi z nadmiarem czasu, zwykły polski pracownik nie ma szans...

I tak dalej.

Pytają, czy nabrałam apetytu na konkurs. Hmm, zdecydowana większość prac jest tak ohydna, że apetyt straciłam. Fuj.

Przytulaski dla tych uczestników konkursu, co jednak trzymają poziom! emotka

PS: Uważam się za w miarę obiektywnego jurora, bo w konku nie biorę udziału emotka Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

joan

#6310180 Napisano: 12.01.2017 12:07:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magdalena-1989 napisał(a):

Dzwonili do Was z loterii urodzinonej DPD z nr +48566651010
Niby mój nr został wylosowany i wygrałam tablet i coś tam jeszcze i że dziś za 1 zł ten tablet, umowa na 36 m-cy, kwota 69 zł... nie zrozumiałam do końca bo jestem w pracy, chciałam żeby mi regulamin podesłali na maila, ale to chcieli moje dane z peselem, bo kuriera i tak wyślą i jeśli nie będę chciała to po postu nie odbiore, powiedziałam, żeby zadzwonili do mnie później. Nie wiem co myśleć, naciągacze? 

emotka

Jeśli zadzwonią ponownie, poproś o pełne dane firmy i osoby, z którą rozmawiasz, bo Ci potrzebne, żeby zgłosić sprawę na policji emotka Wyświetl w wątku >>