Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6193667 Napisano: 09.05.2016 14:21:56 w SZUKAM....
koniczynka123 napisał(a):

Szukam odpowiedzi na pytanie czy kupując w sklepie stacjonarnym nową firmową piłkę (np adidas, nike) jest ona już napompowana? Czy tak samo jest w sklepie na allegro?

Jeśli kupisz w sklepie sportowym, mogą Ci ją napompować, albo sama to zrobisz. Ale w marketach raczej odpada. Piłki leżą i tracą jędrność, co do zasady będą lekko napompowane, ale nie na tyle idealnie, by każdą można było od razu zagrać mecz. To trochę tak, jak w przypadku rowerów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6193494 Napisano: 09.05.2016 11:12:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fragles napisał(a):

(...) chyba, że warunkiem odczytania jest konsumpcja zgrzewu, a następnie RTG.  

emotka

Albo musisz mieć sprzęt, jak CSI emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6193367 Napisano: 08.05.2016 22:31:03 w SZUKAM....
magnus napisał(a):

U mnie numer kasy wyglada tak:
0000XX #XXX X

Nie wiem który to jest numer   emotka  , zaznaczone X to cyfry

Chodzi o pierwsze dwie cyfry po znaczku # emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192839 Napisano: 06.05.2016 15:45:23 w SZUKAM....
magy2020 napisał(a):

Numer kasy w Auchan to co wpisujecie, bo na wzorze są zaznaczone dwie pierwsze cyfry  a na paragonie mam pierwsze trzy cyfry potem wyraźna przerwa i dopiero czwarta ?

Jeśli chodzi o loterię, numer kasy = dwie pierwsze cyfry wg wzorca; sprawdzałam to 2 dni z rzędu od razu po tym, jak dostałam do ręki paragon. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192751 Napisano: 06.05.2016 13:27:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
defed napisał(a):

Czy są w Żabce szczoteczki do zębów dla dzieci Colgate? (...)

W Żabce zawsze jest bida z produktami konkursowymi - u mnie aktualnie jest aż 1 rodzaj pasty i aż 1 rodzaj szczoteczki, nic dla dzieci. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192721 Napisano: 06.05.2016 12:29:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
brudny napisał(a):

shell napisał(a):

Czy jeśli nie mam firmy to wpuszczą mnie do hurtowni Eurocash by robić zakupy? Chodzi o konkurs "Odpoczywaj z Actimel" Eurocash.

wpuszczą, nie ma tam ochrony z kałachami na wejściu, ale raczej nie zapłacisz, bo trzeba mieć kartę emotka

To przy okazji opowiem, jak to mój dziadek tej wiosny upolował promocję w Selgrosie emotka

Wychodzi dziadek z mieszkania, a tam na sieni ulotka z Selgrosa. Przegląda i co widzi? Rowery w jakże atrakcyjnych cenach! To ruszył biegusiem do Selgrosa (i prawdopodobnie wszedł do środka "na przylepkę"). Patrzy: rowerów od zatrzęsienia, łał łał łał. Prosi, żeby mu kilka sztuk zaprezentować. Biedny pracownik Selgrosa skacze przy dziadku, jak na trampolinie. W końcu dziadek wybiera jeden z rowerów, każe go złożyć i napompować, bo przecież od razu na nim do domu pojedzie. I sru do kasy. A przy kasie panienka o jakąś kartę pyta, to dziadek pokazuje wszystko, co ma w portfelu, łącznie z NFZ-em i nie rozumie, o co to całe zamieszanie. Mówi, że nie ma karty Selgros. Kasjerka: "To jak Pan tu wszedł?!" Dziadek: "No drzwiami!!!" W końcu pani sugeruje, żeby dziadek podszedł do stanowiska obok i wyrobił sobie kartę Selgros. Dziadek idzie, ale chcą od niego dowód osobisty, a on nosi przy sobie jedynie ledwo czytelną kserówkę, żeby mu dokumentów nie ukradli jacyś bandyci i kredytu na niego nie wzięli. Finał jest taki, że dziadek wychodzi z Selgrosa bez roweru, ale nawet za bardzo nie narzeka, bo przy kasie się okazało, że w ulotce dziadek patrzył na duże cyferki ceny netto, a rower kosztuje brutto. Taka sytuacja. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192369 Napisano: 05.05.2016 18:43:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
defed napisał(a):

emotka  wystarczy, że na koniec ładnie posprząta swoje stanowisko pracy i kosz z niechcianymi paragonami opróżnia do prywatnej torby w szatni pracowniczej, gdzie zapewne kamer brak emotka

Dla mnie to jakaś fikcja, moja mama przez wiele lat pracowała na kasie - pracownicy musieli mieć nawet zaszyte kieszenie emotka I nikt nie wychodził z koszem paragonów do szatni. Oczywiście: małe sklepy to inna historia. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192339 Napisano: 05.05.2016 18:00:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ana8564 napisał(a):

Mam pytanie odnośnie nowego konkursu z zielonej budki , czy po weryfikacji zwycięzców będą ich jakoś dokładnie sprawdzać, mam koleżankę ,która pracuje w jednym z dużych supermarketów i cały czas gra w konkursach bo ma pełno paragonów, których wiele osób nie bierze, wygrała już dużo nagród ,w regulaminie tego konkursu pisze ,że pracownicy sklepów nie mogą wziąć udziału w loterii ,czy oni to dokładnie sprawdzą? Pytam bo czuję się oszukana też chciałabym wziąć udział w tym konkursie ale moje szanse przy jej warunkach są znikome ;/ czy orientuję się ktoś jak to działa?>

Ma pełno paragonów z dużego supermarketu? A gdzie je chowa w czasie szychty? Do cycnika? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192291 Napisano: 05.05.2016 16:24:26 w Biedronka
luko922 napisał(a):

No ale jak komuś zależy jedynie na tych lepszych nagrodach, to pomijając kwestie etyki czy uczciwości, bardziej opłaca mu się wysyłać z różnych numerów tel te same numery paragonów. 

Dlatego w konkursach/loteriach laureat powinien dowiedzieć się, co wygrał... gdy przyjdzie nagroda emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192277 Napisano: 05.05.2016 15:54:24 w MC - Agencja inna niż wszystkie
asper01 napisał(a):

Czy ma ktoś jakiś skuteczny sposób kontaktu z tymi dziwolągami? Telefon ze strony to automat tylko, a e-mail błędny :-/ 

Spytaj w temacie Tesco, na listach przewozowych z ostatnich konkursów był numer komórkowy. Niestety nie wiem, gdzie zapodziałam ten świstek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6192162 Napisano: 05.05.2016 12:43:52 w WC - rozmowy o wszystkim
delvitto napisał(a):

Chciałabym, z ciekawości, rozważyć hipotetycznie, pewną sytuację.
Robię zakupy w Auchan na trwającą obecnie loterię. Kiedyś, przed laty tam pracowałam. Teraz miałabym ochotę wrócić do pracy, i robię  poczynania w tym kierunku, odnawiam znajomości. Akurat zaczęła się rekrutacja, i liczę na to, że zostanę przyjęta;) no ale wtedy, jako pracownik, nie wolno mi brać udziału w auchanowskich konkursach:( ciekawa jestem, czy, gdybym wygrała takie np autko (pomarzyć można ), ze zgłoszeń wysłanych przed podjęciem pracy, to czy zostałabym pozytywnie zweryfikowana? Bo, w zasadzie, gdy zgłaszałam swój udział, pracownikiem jeszcze nie byłam? Podobną sytuację miałam rok temu, gdy grałam w Megaloterii, a córka poszła do pracy w Eurocash, by zarobić sobie na wakacje. Oczywiście, nic się nie wygrało, ale jak się okazuje, historia lubi się powtarzać. A może znacie podobne sytuacje i ich rozwiązania? 

Najlepiej wyślij zgłoszenia na kogoś z rodziny. Szanse na wygraną w Auchanie i tak są małe, po co sobie komplikować życie.

Teoretycznie pracownik nie może być uczestnikiem loterii, zatem Twoje zgłoszenia sprzed podjęcia pracy byłyby ważne. ALE laureat musi odesłać oświadczenie o treści min. "Niniejszym oświadczam, iż ani ja, ani członkowie mojej najbliższej rodziny (...) nie jesteśmy właścicielami oraz pracownikami Auchan Polska (...)" A będąc zatrudniona, nie mogłabyś takiego oświadczenia złożyć. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6191837 Napisano: 04.05.2016 18:37:52 w Wkurza mnie...
defed napisał(a):

(...) Boimy się, że ten ktoś wpłynie na złą opinię o naszej firmie, np. weźmie kiedyś zaliczkę od klientów i zniknie... (...)

Spróbujcie najpierw dowiedzieć się, skąd klienci Podszywacza biorą jego namiary. Zakładam, że ogłasza się w necie pod szyldem Twojego męża + ewentualnie np. na tablicy ogłoszeń w marketach typu Castorama / Kaufland. Postarajcie się to ustalić, a potem z numerem telefonu do Podszywacza & swoimi ustaleniami idźcie na policję.

Jeśli chodzi o kwestię, czy to przestępstwo: owszem, pod kątem nieuczciwej konkurencji oraz podszywania się pod inną osobę celem wyrządzenia szkody majątkowej (Twój mąż traci potencjalnych klientów). Paragrafów nie znam, ale wszystko znajdziesz w sieci. Radzę Ci jedynie, żebyś poszła na policję z grubą teczką, bo policja... no cóż... ten tego... sama rozumiesz. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6191668 Napisano: 04.05.2016 13:07:45 w Wkurza mnie...
tusienka napisał(a):

Bo ten drugi rower wymyślił,że zrobi konkurs- losowanie wśród tych co zrobili zakupy za ponad 100 zł. (...)

A zezwolenie Dyrektora izby celnej, które jest niezbędne do zorganizowania loterii, wielki pan kierownik posiada? Czy podesłać mu kogoś na kontrolę? emotka

PS: W przypadku otrzymania konkursu z nielegalnie zorganizowanej loterii, laureat ponosi konsekwencje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6191511 Napisano: 03.05.2016 23:49:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

Co tam rękawiczki emotka
Gdyby ślina była czerwona...

Teraz nie zasnę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6191508 Napisano: 03.05.2016 23:31:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

...a ja rozważam losy igły "jednorazówki" w dłoniach pielęgniarki emotka

No co Ty, przecież z portali dotyczących zarostu wiadomo, że określenie "jednorazówka" do niczego nie zobowiązuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6191504 Napisano: 03.05.2016 22:37:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rozek napisał(a):

Pytam, bo pracowałam kiedyś w agencji reklamowej i jak było nawet 500 zgłoszeń to szczerze mówiąc każdy czytał co 10 i na pewno nikt nie przeczytał wszystkich. Także zastanawiam się, czy takie typoow konkursowe agencje faktycznie analizują wypowiedzi. 

A ja się zastanawiam, czy pani dentystka zmienia rękawiczki każdorazowo, czy może w przypadku 10% pacjentów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6190677 Napisano: 30.04.2016 05:30:36 w WC - rozmowy o wszystkim

joan

#6190660 Napisano: 29.04.2016 23:13:26 w WC - rozmowy o wszystkim
mczarna napisał(a):

Przepraszam za zmianę klimatu- ale luko922-aż tak Tobie gorąco:-PPP

Spox, w tym wątku można porozmawiać o wszystkim emotka

No ja już miałam dawno temu pójść spać, bo muszę się zerwać skoro świt, ale cierpliwie czekam -> może jaki nowy avatar Luko922 wrzuci emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6190491 Napisano: 29.04.2016 13:52:29 w Czy informują/ informowali?
truskaweczka123 napisał(a):

joan napisał(a):

emotka
Nie został rozwiązany, skoro nikt nie szukał paragonu emotka

dzieki emotka

joan nie pomyslałam, że w wątku paragony 3a szukać odpowiedziemotka
ja głupia zawsze wysyłam jak mam paragon i dlatego tam nigdy nie zaglądam bo nie szukam paragonów emotka

Darlin', właśnie wątek "Paragony" udzieli Ci najwięcej odpowiedzi w kwestiach konkursowych emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6190340 Napisano: 29.04.2016 10:29:56 w TESCO konkursy
ola26 - koperta zaadresowana ok.

Co do treści paragonów, to Smolar nigdy się nie czepiał; być może to jedna z agencji, która - w razie wątpliwości - każe sklepowi sprawdzić paragon w systemie. Tesco ma najgorzej opisane paragony emotka

Trwa loteria Visa, więc jak najbardziej polecam zakupy robić na oddzielne paragony emotka Wyświetl w wątku >>
0 0