Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6178114 Napisano: 30.03.2016 20:39:24 w WC - rozmowy o wszystkim
awi napisał(a):

Z trudem wytrzymuję. Męczy mnie wszystko, ludzie, praca, codzienność, jedzenie, sprzątanie, zakupy, okna, drzwi, chodzenie... Marzę o tym, żeby ktoś przez jakiś czas np miesiąc, dwa żył za mnie a ja chcę się położyć pod jabłonką, tam gdzie widać całe niebo i słońce od wschodu do zachodu, choćby za chmurami i niech nawet pada. Chcę zasypiać i budzić się i patrzeć jak zaczyna kwitnąć jabłoń i chmury przelatują przez niebo.

A nie da się choć na dwa dni uciec od codzienności? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177926 Napisano: 30.03.2016 13:25:20 w Smolar
desire999 napisał(a):

Czyli to ten "wtórnik" więc odpada. Myślę jeszcze czy nie iść i nie prosić o wystawienie fv imiennej (bo fv będzie ok w reg.) na podstawie zdjęcia paragonu. Szukam w necie informacji czy mogą wystawić mi fv na podstawie posiadanego zdjęcia i w sumie znalazłam, że jeśli klient zgłasza się z prośbą o wystawienie faktury nie posiadając oryginału paragonu – w terminie przewidzianym na jej wystawienie – sprzedawca powinien taką fakturę wystawić, o ile posiada możliwość weryfikacji i identyfikacji zgłaszanej przez klienta transakcji.

Więc chyba zostanie mi liczyć tylko na dobry gest ze strony Inter...

A w zgłoszeniu podawało się numer paragonu? Bo faktura ma swój numer i nie będzie on taki sam, jak numer paragonu. Zatem dokument, na podstawie którego dokonałaś zgłoszenia, będzie miał inny numer, niż dokument, który im odeślesz.

Inna sprawa: numer paragonu, który wpisujemy w smsie, może nie być tym, na podstawie którego zostanie wystawiona faktura do paragonu. Czyli: wpisujesz numer z góry po prawej do smsa, ale na fakturze może pojawić się info, że to faktura do numeru z dołu, ten z smsa nie zostanie nigdzie wspomniany. Miałam tak kiedyś w Carrefourze, poprosiłam o podgląd paragonu i okazało się, że system wypluł podgląd, tylko bez "właściwego wg regulaminu" numeru. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177877 Napisano: 30.03.2016 12:13:29 w Smolar
desire999 napisał(a):

Zapewne mój steamer pójdzie do kogoś jeżeli jest rezerwa... emotka  brat zakupił mi produkty w INT, przesłał zdjęcie i ... wyrzucił paragon!!! Miał ktoś kiedyś podobną sytuację? Czy jest sens np iść do ITM prosić kogoś aby wydrukował na kasie fiskalnej paragon, skoro mamy dokładne jego dane (zdjęcie) i czy na takim paragonie nie będzie jakiegoś zwrotu kopia czy coś? Nie mam zielonego pojęcia czy jest jakakolwiek szansa na "odzyskanie" tego paragonu? Ktoś juz miał podobną syutację i pomoże radą???

Smolar zwykle pisze w regulaminach, co w danym konkursie jest paragonem, a co nie. Zanim pójdziesz gdziekolwiek, zajrzyj w regulamin. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177876 Napisano: 30.03.2016 12:11:48 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Może więc masz alergię na dom? Wszystko zaraz na kota, bo co, bo rudy?

Możliwe, aczkolwiek Mój nie kwapi się do przeprowadzki, a przecież w całej Polsce czekają na mnie hotele SPA! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177847 Napisano: 30.03.2016 11:23:43 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Alergia? To na pewno kot? Ja swoje też obwiniałam a okazało się, że wystarczy wywalić kwitnący kwiat z domu

Niestety, na bank kot. Aczkolwiek możliwe, że inne alergeny w domu nasilają reakcje, np. roztocza. W każdym razie, poza domem jestem okazem zdrowia emotka

PS: Ale i tak jest lepiej, kiedyś przez ok. rok nie przespałam ani jednej nocy. Nie ma to, jak duet: alergik i kot-przytulak emotka Przy czym kicia też alergik emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177820 Napisano: 30.03.2016 10:34:36 w SZUKAM....
ewelka1979 napisał(a):

ciężko będzie jej się wyprzeć bo sama pisała na kopercie ze to są bony

Musiałabyś chyba sporo regulaminów pocztowych poczytać i na nich bazować. Oczywiście warto omówić tę kwestię z rzecznikiem / prawnikiem, ale im już musisz gotowe cytaty przygotować, a nie że oni będą się ze wszystkim sami zapoznawali.

Pamiętam, że chciałam swój voucher wysłać DHLem, to pani z punktu DHLa kazała mi pokazać zawartość koperty emotka Potem stwierdziła, że DHL takich voucherów nie przewozi i ona mi tego nie przyjmie. No ciekawe, że do mnie voucher dotarł DHLem, ale ja go odesłać nie mogłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177816 Napisano: 30.03.2016 10:29:19 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

Fioletowe plamy(łaty/ ciapki?) na czole. Opuchnięty łuk brwiowy. Wodniste bańki( na mleko?) nad oczami. Zarąbiaszczo, miałam się dzisiaj selfić, a zgubiła mnie miłość do sierściucha... emotka

Idealnie na Milkę emotka

Niestety, brak fotoszopa, więc mogę sobie strzelić selfie jedynie z kartonem na głowie. Tylko sama wiesz, że wtedy kot wlezie do kartonu emotka

No nic, idę wziąć prysznic, może przynajmniej twarz przestanie mnie swędzieć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177805 Napisano: 30.03.2016 10:21:58 w Wkurza mnie...
Fioletowe plamy na czole. Opuchnięty łuk brwiowy. Wodniste bańki nad oczami. Zarąbiaszczo, miałam się dzisiaj selfić, a zgubiła mnie miłość do sierściucha... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177801 Napisano: 30.03.2016 10:19:50 w SZUKAM....
ewelka1979 napisał(a):

sądziłam,że to pracownik sprzedając mi jakaś usługę powinien znać na tym co robi

Niby tak, ale to ma tyle sensu, co powoływanie się na słowa konsultanta. Przy czym rozmowy z konsultantem przynajmniej są nagrywane, a pani z okienka wszystkiego się wyprze i tyle.

Wydaje mi się, że można działać w tej sprawie tylko wtedy, jeśli wybrany przez Ciebie sposób wysyłki obejmował towary typu bony / vouchery / papiery wartościowe. Bo inaczej to tak, jakbyś wysłała okulary w zwykłej kopercie i domagała się odszkodowania za ich uszkodzenie w transporcie.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177793 Napisano: 30.03.2016 10:09:17 w SZUKAM....
ewelka1979 napisał(a):

Osoby, która była w takiej sytuacji jak ja.... wysłałam pocztą polską bon o dużej wartości przesyłkę ubepieczyłam bo tak pani w okienku mi poradzila, oczywiście przesyłka zginęła, WZAJEMNE TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ POCZTOWYCH  odpisało mi właśnie, że zgodnie z regulaminem bony nie mogą być ubezpieczane, ale w końcu pracownik poczty zaproponował mi to ubezpieczenie wiedząc co jest w środku, czy warto wchodzić z nimi na drogę sądową? proszę o podpowiedzi i dziękuję

Najpierw sprawdź w cenniku PP, co możesz przesyłać w danej opcji. Pamiętam, że kiedyś wysyłałam voucher do biura podróży i po zapoznaniu się z cennikiem wysłałam go na PP, ale Pocztexem. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177714 Napisano: 29.03.2016 22:25:11 w SZUKAM....
olunka napisał(a):

byłam dzisiaj, zapytałam i podobno trzeba miec zgodę kierownika emotka emotka

Łoraju emotka

A ja dziś byłam na filmie "Moje wielkie greckie wesele 2" i zaskoczyło mnie na plus, myślałam, że to słaba produkcja będzie. A jednak - ku własnemu zaskoczeniu - się śmiałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177709 Napisano: 29.03.2016 22:13:38 w SZUKAM....
79magda napisał(a):

Myślę, że to zależy od świadomości osoby za ladą i jej dobrych chęci. Wiele razy byłam w takiej sytuacji i kupowałam bilet z wyprzedzeniem bez problemu, raz w tym samym kinie ktoś mi powiedział, że "się nie da" i na nic były tłumaczenia, że ja już tak wiele razy... Spróbuj, co Ci zależy, zawsze możesz trafić na kogoś ogarniętego i życzliwego emotka

Plan mam taki, żeby pójść, kodzik podać i nie mówić o dacie ważności. Jeśli przejdzie, będzie ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177582 Napisano: 29.03.2016 15:40:39 w WC - rozmowy o wszystkim
defed napisał(a):

Czy tylko mi nazwa owego KONKURSU pasuje bardziej na tytuł filmu 18+ emotka  emotka

Nie, również o tym samym od razu pomyślałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177431 Napisano: 29.03.2016 10:20:14 w SZUKAM....
picola napisał(a):

Chciałam tak zrobić, ale w Mulitinkie powiedziano, że muszę te bilety wykorzystać na seans, który odbędzie się do 31.03.16.  Nie chcieli mi dać biletu na seans na 01.04.

Aha, dziękuję za odpowiedź. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177398 Napisano: 29.03.2016 08:45:19 w SZUKAM....
Szukam info, czy mogę jutro podejść do kasy w Multikinie z wedlowskimi kodami na bilety ważnymi do 31.03.2016 i wymienić je na bilet na seans kwietniowy (np. 04.04.) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177039 Napisano: 25.03.2016 22:17:26 w Czas na zmiany...
mczarna napisał(a):

A wygrana np w totku? Albo jakieś z Fcb - mega szybkie? Jest wiele wpisów o wygranych, w konkursach, których tu nie ma. Nadal pytam o pochwałę w konkursie na narodzone dziecko...??

Totek czy też Szybkie konkursy na FB mają swój osobny wątek - jest to również akcja, o której na forum pisano emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177031 Napisano: 25.03.2016 22:04:25 w Czas na zmiany...
mczarna napisał(a):

A jak to jest jak ktoś się chwali urodzonym dzieckiem właśnie albo zwrotem podatku, a ktoś się chwali konkursem spoza bazy i dostaje karniaka? Nie mnie to dotyczy ale pytam, bo wiele razy tak bywało...

Tylko po co ktoś się chwali nagrodą spoza e-konków, dla poklasku? Żeby wrażenie zrobić? Żeby się dowartościować? Żeby pogłaskać kompleksy? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6176557 Napisano: 24.03.2016 17:01:15 w Biedronka
brudny napisał(a):

Te karty miały być wysłane chyba do 14 dni od otrzymania od nich, a już mija ile? 2 msc i dalej ich nie ma ... emotka

W ciągu 30 dni roboczych od otrzymania danych. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6176358 Napisano: 24.03.2016 10:38:47 w WC - rozmowy o wszystkim
kachakacha napisał(a):

(...) On mieszka kilka lat w Polsce, po polsku nie mówi, nie pracuje. (...)

Mój ulubiony typ obcokrajowca emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6176162 Napisano: 23.03.2016 16:38:05 w Wkurza mnie...
buncia88 napisał(a):

emotka To i tak dobrze. W zeszłym roku w lany poniedziałek w windzie jeździl sobie menel leżący w wlasnych siuśkach z gaciami po kolana, z namalowanym zającem na pośladku i...z pisankami na wierzchu! Naciskasz guzik, przyjeżdża winda, otwierasz i...taaaadam! "Święta Wielkanocne z jajkiem i zającem! Słoneczne, pachnące, święta Wielkanocne!" emotka
Na szczęście mamy dwie windy emotka

To był tzw. alkohimalaista - kolejką gondolową jechał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0