Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#5879939 Napisano: 25.06.2014 13:04:37 w WC - rozmowy o wszystkim
zdolnabestia - w weekend były w Parku Śląskim "Zwierzynalia". Poszłam tam, bo miałam coś do oddania wolontariuszce z lokalnego schroniska. Wolontariusze różnych organizacji i azylów min. spacerowali z psiakami i zachęcali do adopcji/datków.
Spacerujemy, przede mną jakiś facet z córką (nastolatką). Z naprzeciwka idzie wolontariuszka z wielkim psem na smyczy. Mijamy się. I wtedy nagle w/w nastolatka sru temu psu w głowę i szyję, taki k* głask z zaskoczenia. Pies na szczęście nie zareagował. Ojciec - na nieszczęście - również nie. Bo przecież jak ja podejdę do jego córeczki i jej piznę w grzywkę, to przecież jeszcze powinna się uśmiechnąć i język wywalić, bo od tego jest, prawda?

Podejrzewam, że w przypadku Twoich znajomych to zarówno wina rodziców dziecka (nienauczenie dziecka, co to piesek i jak go traktujemy), jak i opiekunów psa (brak socjalizacji z dziećmi).

zezowaty_kot - mało tego, że zje, ale np. wszystkie zabiegi ze znieczuleniem są kilkakrotnie droższe, bo leki dozuje się odpowiednio do wagi. Moja koleżanka ma pieska ok. 15kg, a koszty, że ulala. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879918 Napisano: 25.06.2014 12:40:22 w WC - rozmowy o wszystkim
zezowaty_kot napisał(a):

(...) Najważniejsze to zastanowić się, czy można zapewnić psiakowi ruch, czas i uwagę bo bez tego to odradzam kupowanie jakiekolwiek zwierzęcia.

I jeszcze dodałabym: pieniądze emotka Na szkolenia, na zabawki, na wizyty u weterynarza, na szczepienia, na obroże przeciwkleszczowe, na karmę najwyższej jakości, na gadżety typu pasy do auta, miski, kongi itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879909 Napisano: 25.06.2014 12:22:53 w WC - rozmowy o wszystkim
zezowaty_kot - jakieś głupie uprzedzenia w narodzie siedzą, a to wszystko wynika z niewiedzy. I dlatego właśnie sąsiad teściów dostał w prezencie 7 szwów po tym, jak postanowił pogłaskać goldena. Bo on sądził, że "goldeny to som fajne psy, no ten Marley przecież i w telewizji pokazują..." A właściciele sądzą, że pies, który nikogo nie zeżarł = super pies emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879897 Napisano: 25.06.2014 12:00:08 w WC - rozmowy o wszystkim
teodozja - zgadzam się z Tobą, ja też bym tak nie zrobiła. To nie są psy obronne, ani też psy stróżujące, a ich przeszłość jest taka, że człowiek w każdej sytuacji mógł zrobić z nimi wszystko i był bezpieczny. Po to zostały stworzone.

Żeby amstaff był agresywny, to go tak trzeba "wychować", co zresztą wcale nie jest łatwe i dlatego tyle tych psów ląduje na ulicach. Znaczy się: jakiś lewy koleś chciał trząść dzielnicą i se kupił amstaffa, a tu niespodzianka, bo on jest miły dla ludzi i może co najwyżej kogoś oszczekać, więc ojejo, respektu dzielni brak. To sru psa na śmietnik. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879893 Napisano: 25.06.2014 11:51:34 w WC - rozmowy o wszystkim
natala91 napisał(a):

mam pytanie do osób które mają psa rasy Amstaff.Mam 3 letniego synka i maż planuje kupić pieska tej rasy.Jakie taki psiak ma zachowanie do dzieci i właścicieli ?

Zwykle są 3 opcje zakupu psa:
- z fundacji, np. http://www.fundacja-ast.pl -> Tam Ci powiedzą wszystko absolutnie o danym psie.
- od hodowcy Z RODOWODEM Polskiego Związku Kynologicznego -> hodowca wszystko Ci opowie, doradzi itp.
- od kogokolwiek, ale bez rodowodu = z pseudohodowli -> ciśnięcie kitów, kłamstwa od A do Zet, tym ludziom nie można wierzyć, bo żyją z robieniu innych w uja.
Podsumowując: najwięcej dowiesz się z pewnego źródła emotka

PS: Z zasady bullowate mają super relacje z ludźmi, aczkolwiek - głównie ze względu na gabaryty i poziom energii - niektóre egzemplarze nie nadają się do domu z małymi dziećmi (mogą np. niechcący przewrócić dziecko).

PS2: Tu są fajne fotki -> https://www.faceb...om/MyPitBullisFamily Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879847 Napisano: 25.06.2014 10:52:02 w Rossmann
becia1973 napisał(a):

mam pytanie- jeżeli kupię kilka produktów konkursowych na jednym paragonie to będą tam wszystkie kody ??????

Tak, ale do każdego konkursu drukuje TYLKO 1 kod, więc produkty muszą być na różne akcje. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879845 Napisano: 25.06.2014 10:50:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
alusia29 napisał(a):

Tak szczerze mówiąc, to ja nie znam NIKOGO kto nie ma emotka

emotka Toż to dosłownie świat alternatywny!

A w temacie: proszę o info, czy obdzwoniono już ostatnich laureatów w akcjach:
- Somersby/Abc?
- Nestle/Kaufland?
- Moja kuchnia/Delikatesy Centrum?

emotka

zezowaty_kot - dzięki, będę działać. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879809 Napisano: 25.06.2014 10:15:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
No dajcie spokój, nie mogę zawsze być w mniejszości! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879801 Napisano: 25.06.2014 10:09:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ja to nawet drukarki nie posiadam, a co dopiero skanera emotka A podpowiecie nazwę tej aplikacji na smartfona? Wypróbowałabym sobie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879755 Napisano: 25.06.2014 08:41:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Skanerem? Nie znam NIKOGO, kto posiada w domu skaner emotka

vickichelm napisał(a):

Mam pytanie dot. loterii nivea : czy można wygrać więcej niż jedną nagrodę na 1 gospodarstwo domowe? ( oczywiscie rozne osoby )

Można, każdy człek może wygrać po 1 egzemplarzu każdej nagrody. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879601 Napisano: 24.06.2014 20:26:07 w Biedronka
selenes napisał(a):

No bez przesady - potrawe widac i to calkiem niezle. Fota na wysokim poziomie, ale przekroczenia znakow nie rozumiem. Jak to obeszli?

Tak, jak zawsze. Gdy się nie wysyła prac zgodnie z regulaminem, nie obowiązują żadne ograniczenia objętości i formy. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879553 Napisano: 24.06.2014 18:43:42 w Rossmann
ixaixa77 napisał(a):

Pewnie kupiłaś Gillette Venus?

Nie, kupiła pianki do depilacji Venus z tej serii: http://www.venuskosmetyki.pl/depilacja/
To chyba właściwy produkt?

Ja również nie dostałam kodu, trzeba do nich przesłać skan/zdjęcie paragonu i czekać na mejl z kodem. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879394 Napisano: 24.06.2014 15:56:39 w Kaufland konkursy
mariolakal napisał(a):

Dopiero wstałam... emotka

To fikaj na drugi bok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879390 Napisano: 24.06.2014 15:50:40 w Kaufland konkursy
edzia21 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Czy 63-300 już był ? U mnie cisza... emotka

takim tempem to 63 będziesz miała w piątek emotka emotka

Racja, możesz się spokojnie zdrzemnąć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879376 Napisano: 24.06.2014 15:41:45 w Kaufland konkursy
Po jednym esku ślą, ojojo, czekamy emotka

A Nestle cały 17.06. już obdzwoniło? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879204 Napisano: 24.06.2014 11:35:34 w Rossmann
koper napisał(a):

Ja mojemu mężowi tłumaczę, że to inwestycja emotka

Mój to już uznał za dogmat. Szczególnie lubi "inwestycje" w batony, ciastka, czekolady emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879200 Napisano: 24.06.2014 11:31:46 w Rossmann
polarniczka napisał(a):

dam Ci nr do mojego chłopa...wytłumacz mu to

Nie wiem, czy dałabym radę, najtrudniej wytłumaczyć coś, co jest oczywiste emotka Mój facet się nie wypowiada; może dlatego, że za wszystko płacę ja, a może po prostu nie ma już siły na walkę z moimi konkursowymi przekonaniami emotka

PS: Czy Velvet wysłał już jakiekolwiek mejle odnośnie konkursu z pluszowymi miśkami? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879191 Napisano: 24.06.2014 11:10:47 w Rossmann
polarniczka napisał(a):

ja zrobiłam wczoraj zakupy na konkursy i schowałam głęboko w szafie, bo mój małżonek stwierdził ostatnio, że po co kupuje jak nie potrzebuje...ciekawe co powie jak będzie grzał tyłek na Bali...

Co z tego, że akurat czegoś nie potrzebujesz? Może okaże się niezbędne za miesiąc albo sprzedasz... U mnie jest cała komoda produktów dla nas, ale "na potem" oraz karton rzeczy niepotrzebnych "na sprzedaż". I jakoś da się żyć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879183 Napisano: 24.06.2014 10:52:44 w Rossmann
wygrywac napisał(a):

W Venus wystarczy jedna maszynka?

UWAGA! Przypominam, że konkurs Venus jest nie-na-maszynki, tylko na pianki itp. do golenia emotka

(co nie oznacza, że dostaniecie kod, bo ja nie otrzymałam i muszę do nich pisać, jak co miesiąc zresztą...) Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5879101 Napisano: 24.06.2014 00:11:46 w SZUKAM....
goralecka - spoko koko, będzie dobrze; miałam w zeszłym tygodniu potrójne znieczulenie, po trzecim zastrzyku kompletnie myślami odpłynęłam gdzie indziej, jeszcze pół godziny, a zaczęłabym zgłoszenia na konkursy wymyślać emotka

Przeciwbólowy lek lepiej wziąć przed wizytą, bo potem (w zależności od zabiegu) może się okazać, że np. przez 3h nie wolno nic jeść i pić, więc z tabletką kiepsko, a ból z każdą minutą narasta. Zwłaszcza, że nie można tabletki "jakoś bokiem połknąć", bo przecież nie wolno przyjmować tabletek na pusty żołądek.

Najlepiej przedzwoń do gabinetu i zapytaj emotka Wyświetl w wątku >>
0 0