Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Już 3x odsyłaliśmy eska, ciągle przychodzi zwrotka, że błędna treść albo sms wysłany pod błędny numer
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
mirek2oo6 - aż nie wiem, co napisać
miriam - rozumiem Cię, również mnie wkurza, gdy ktoś mi lokalnie bruździ
Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
U mnie nie było nieodebranych.
Jakieś to wszystko dziwne. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
W takich sytuacjach nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać... Wróżka szepnęła mi esemesowo, że gdy następnym razem owa pracownica C-P uda się do lekarza celem zrobienia gastroskopii, wsadzą jej rurkę w d* -> na szczęście nie zauważy rozbieżności
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Współczuję. I również jestem oburzona tym, że ktoś przechowuje dane sprzed lat
Wnerwia mnie, że ostatnio agencja za agencją zalicza kompromitację, sami z siebie debili robią. Ciekawe, czy podczas rozmów w 4 oczy też by takie brednie opowiadali... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
To nie ten konek, w Intermarszu był do ywgrania min. voucher za 6000 zeta.
A swoją drogą, zwróciliście uwagę, że Intermarszowe ulotki obiecywały NOTEbooki, a chcą rozdać NETbooki, czyli sprzęt o dwukrotnie mniejszej wartości?
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Mój twierdzi, że najlepsze są zwykłe żarówki i dla mnie to logiczne. Inne pulsują i mrugają - może umysł tego świadomie nie rejestruje, ale oko tak. Dla mnie to oznacza, że ośmiogodzinna praca w biurze z innymi lampami, niż żarówkowe, to bardzo zły wybór. Ale gdy ktoś ma np. energooszczędną żarówkę w ubikacji, to nic nie powinno się stać.
Halogenówki nie dają wystarczającej ilości światła, a poza tym żrą relatywnie dużo prądu. Nie nadają się do oświetlenia całego mieszkania.
Podsumowując:
świetlówki - ewentualnie do pomieszczeń, gdzie przebywamy krótkotrwale. Ale czy wtedy jest sens je montować?
halogenówki - do pomieszczeń, gdzie mocne światło nie jest konieczne. Np. do korytarza, sypialni..
tradycyjne żarówki - do wszelkich pomieszczeń, a szczególnie tych, gdzie długo przesiadujemy, np. do biura, salonu, pokoju dziecięcego itp. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Musiałabyś poczytać troszkę w necie na temat wpływu świetlówek energooszczędnych np. na siatkówkę oka; jeśli dasz radę, zajrzyj na zagraniczne strony. U mnie w domu panuje przekonanie, że świetlówki energooszczędne są szkodliwe. Mój facet sporo o tym czytał, w końcu kupił dwa megaogromniaste kartony zwyczajnych żarówek, bo powoli wycofywali je ze sprzedaży. Mam więc w domu konkretny zapas. Oczywiście on intensywnie topnieje, bo żarówki były pierwszą ofiarą tzw. skracania życia produktu. Czyli produkują szajs, by klient musiał wciąż wymieniać produkt na nowy, a oni zbijają na tym krocie i zamieniają naszą planetę w jedno wielkie wysypisko śmieci. To mnie wkur*
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Albo ktoś wysłał zgłoszenia omyłkowo (golnąwszy sobie tuż przed północą dwa głębsze, co by go wena na konkursowy maraton naszła), albo sam te paragony wydrukował
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Jestem na cudzym necie - rzęzi, jak gruźlik zimą, żadnych czasówek już nie poprawię, ale może choć piasek przemówi ludzkim głosem
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Cha cha, nie ma to jak pozytywne myślenie; masz rację, tak właśnie będzie
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
O, to jedna z moich ulubionych tras -> zahaczam jeszcze o Jelenkę, żeby zjeść naleśniki z jagodami
PS: Rysy z dzieckiem oczywiście odradzam całkowicie, obojętnie od której strony. Uważam, że trzeba o tym przypominać, bo takiej zbiorowości kandydatów do odwiedzin w domu pogrzebowym, jak na polskim szlaku na Rysy, w życiu nie widziałam
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Może i mnie się kiedyś uda
Cieszę się, że pokonałam lęk wysokości i weszłam wczoraj na Rysy