Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
To dobry znak
maa - cierpliwości
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Laweta to za duży koszt; poczekam, może gdzieś będzie można ją wygrać
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
...a jeśli samochodem obdarują, to nawet lewarek sobie kupię i pompkę nożną
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Obyś sobie nie wykrakała - ostatni rower, który stamtąd odbierałam, był całkowicie niedokręcony i ledwo wyszłam ze sklepu, przednie koło się potoczyłooo
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dokładnie, jeśli ma dziś spaść deszcz, niech to będzie deszcz nagród!
A tak poza tym, to dopiero teraz zauważyłam, że rowerów są 2 rodzaje. Napaliłam się teraz na górski rower; mój egzemplarz ma już ponad 15 lat... Jeśli ktoś wygra górala, a woli rowerki miejskie, niech się do mnie zgłosi
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
O ile dobrze pamiętam, w sprawie nagród I stopnia dzwonią.
Nagrody II stopnia odbiera się w sklepie; trzeba samemu sprawdzić listę laureatów i umówić się na odbiór nagrody. Chyba nie wysyłają SMSów do laureatów. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Faktem jest, że Rossnet nigdy sam nie bawi się w weryfikację zgłoszeń, ale z drugiej strony usuwają każde nieregulaminowe zgłoszenie, jeśli im się zgłosi naruszenie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Trzymamy kciuki
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Trudno powiedzieć.
Najlepiej byłoby skonsultować się ze sponsorem, w przypadku Palette to pomogło. Skoro nagroda jest wartościowa, dziewczyna nie odpuści, a sponsorzy nie będą sobie psuli PRu z powodu jednego vouchera. W końcu, jak tu ktoś kiedyś napisał, w konkursach sponsorom nie chodzi o zysk, a o promowanie marki i budowanie pozytywnego PRu
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Tak właśnie jest
Na Smolara wciąż czekam, nie ma lekko
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Masz rację, to na pewno to
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Do mnie również doszedł esek w tym momencie, już się chciałam cieszyć z wygranej, a tu... Delikatesy Centrum polecają mi gulasz w cenie 3,45 zł
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wg mnie: przy przejściach na pieszych osoba kierująca pojazdem powinna postępować zgodnie z zasadą ograniczonego zaufania. Do kogo? A do:
- seniorów -> niby powolni, a potrafią z głupia frant wejść na pasy; raz widziałam nagły sprint bardzo wiekowej babki, gdy dostała turboprzyspieszenia, jakby się miała na mszę spóźnić,
- dzieci -> nigdy nie wiadomo, czy nie polecą za piłką albo jeden drugiego nie wepchnie na jezdnię,
- ludzi w pobliżu przystanków autobusowych / tramwajowych -> choćby mieli przeciąć autostradę, muszą zdążyć na swój autobus, co zza rogu nadjeżdża,
- ludzi w godzinach rannych -> spieszą się do pracy, nie patrzą, gdzie idą, byle odbić kartę o właściwej godzinie,
- ludzi nie wymienionych powyżej -> cierpliwość nie jest cechą narodową Polaków; postoi rodak 5 minut na przejściu, rzuci przekleństwem i wejdzie na jezdnię, bo już go mierzi, że auta sznurkiem jadą i nikt go nie puści.
Konkluzja: może najbezpieczniej wszystkich przepuszczać. Byle tak, co by auto z tyłu nie oberwało
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dzięki wielkie! Skopiuję to i zaraz poślę siostrze
Mam tylko nadzieję, że w Polsce za przepuszczanie pieszych, którzy jeszcze na pasy nie weszli, nie grozi mandat
Szkoda, że nie ma u nas takiej samej zasady, jak u zachodnich sąsiadów, byłoby mniej nerwów i wypadków, a więcej uprzejmości i uśmiechów
PS: Mój facet by z chęcią przeczytał Twój doktorat; gdyby się dowiedział, na jaki temat piszesz, nie dałby mi żyć
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Też mnie to denerwuje, ostatnio np. stała tak babcia z metalową protezą/laską pod łokciem i ten właśnie przedmiot mocno połyskiwał w słońcu, z daleka go było widać, a babcia stała i stała
ALE, w ramach ciekawostki powiem, że siostra mnie w weekend pytała, jak to jest z tymi przejściami dla pieszych. Ona robi teraz kurs prawa jazdy i co się zatrzyma przed pasami, jej instruktor się rzuca, że po co ona staje, przecież pieszy nie wszedł jeszcze na pasy
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
PS: Nie twierdzę, że programy biorą się z niczego, ale ja ich nie oglądam, więc niech płaci ten, co go oferta programowa TVP zadowala.
postscript - osoba prywatna nie płaci abonamentu na podstawie liczby posiadanych odbiorników. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zamacha papierkiem i pokaże legitymację pracownika poczty. Masz go wpuścić, albo okazać potwierdzenie zapłaty abonamentu. Kto tego nie zrobi, na tego idzie donos do Urzędu Skarbowego i zaczyna się karuzela z debilami... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
PS: Również się zgadzam, że operatorzy kablówek powinni się w ten sposób rozliczać. A w ogóle, to niech zakodują wszystko i kto będzie chciał oglądać, zapłaci.
hittmanka - racja
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Podobno trzeba płacić za to, że w domu stoi telewizor - nieważne, czy sprawny, nieważne, czy da się oglądać polskie programy, nieważne, czy w ogóle go włączasz
Zresztą, co to za ABONAMENT - abonament jest wtedy, gdy podpisze się umowę z dostawcą usług, a nie przypominam sobie, żebym coś podpisywała. To kolejny podatek, tylko nie chcą tego tak nazywać, żeby się nie łapało pod przepisy prawa podatkowego. Wyświetl w wątku >>