Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#5249588 Napisano: 21.06.2012 11:17:49 w Wkurza mnie...
cb656 - ciekawe, ciekawe, bo jeden odbiornik rzeczywiście mam niepodłączony... Mam nadzieję, że do końca tygodnia przemyślimy sprawę i coś postanowimy.

PS: Nie twierdzę, że programy biorą się z niczego, ale ja ich nie oglądam, więc niech płaci ten, co go oferta programowa TVP zadowala.

postscript - osoba prywatna nie płaci abonamentu na podstawie liczby posiadanych odbiorników. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249410 Napisano: 21.06.2012 10:07:52 w Wkurza mnie...
pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

w dodatku pracownicy poczty będą chodzić po domach do godz. 20, a jak ktoś ich nie wpuści z róznych powodów to sporządzą odpowiednią notatkę i wtedy ponosi się konsekwencje.

Np. nie ma właściciela mieszkania, jest dziecko, czy współmałżonek i co? nie wpuści i później problem

a na jakiej podstawie mam kogoś obcego wpuścić do domu ?

Zamacha papierkiem i pokaże legitymację pracownika poczty. Masz go wpuścić, albo okazać potwierdzenie zapłaty abonamentu. Kto tego nie zrobi, na tego idzie donos do Urzędu Skarbowego i zaczyna się karuzela z debilami... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249383 Napisano: 21.06.2012 09:58:10 w Wkurza mnie...
ziolko - ironią losu jest to, że w piątek dzwonił do mnie gostek z Netii z ofertą telewizyjną, ale przemyśleliśmy sprawę i w poniedziałek dałam znać, że nie jestem zainteresowana. Bo szczerze, to uważam, że TV jest złodziejem czasu i staram się ograniczać oglądanie. Tymczasem abonament jest opłatą za samo posiadanie odbiornika - pewnie osoby odpowiedzialne za ten nonsens zamierzają też skontaktować się z sieciami komórkowymi i uzyskać od nich informację, kto wziął do abonamentu telefon z radiem, żeby od razu karę wlepić.

PS: Również się zgadzam, że operatorzy kablówek powinni się w ten sposób rozliczać. A w ogóle, to niech zakodują wszystko i kto będzie chciał oglądać, zapłaci.

hittmanka - racja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249341 Napisano: 21.06.2012 09:42:02 w Wkurza mnie...
yuliya25 napisał(a):

A właśnie.... Trzeba teraz płacić abonament RTV czy nie?... No bo jeżeli bez tego dodatkowego dekodera czy jak mu tam, nie da się oglądać telewizji naziemnej, to jak? Mam cyfrę od kilku lat, ale abonament płacimy bo trzeba, a teraz???

Podobno trzeba płacić za to, że w domu stoi telewizor - nieważne, czy sprawny, nieważne, czy da się oglądać polskie programy, nieważne, czy w ogóle go włączasz emotka
Zresztą, co to za ABONAMENT - abonament jest wtedy, gdy podpisze się umowę z dostawcą usług, a nie przypominam sobie, żebym coś podpisywała. To kolejny podatek, tylko nie chcą tego tak nazywać, żeby się nie łapało pod przepisy prawa podatkowego. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249305 Napisano: 21.06.2012 09:22:46 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

79magda napisał(a):

joan polecam zakup miętowej herbatki, a jeszcze lepiej mięty w doniczce emotka Najlepsza na upały, a do tego nie trzeba słodzić emotka

e gadasz emotka
Arabowie piją mocną słodką miętę lub herbatę, właśnie w upały emotka

Hehe, ziolko, może tak każe Koran, więc nikt nie kwestionuje sensowności umartwiania się wrzątkiem, ale ja już naprawdę wczoraj się słaniałam na nogach i marzyłam o chłodnych napojach emotka

79magda - moja mama bardzo lubi miętę, ja jednak za ziołami nie przepadam. Gdybym je zaparzyła wg instrukcji na opakowaniu i wypiła, twarz bym miała wykręconą, jak zombie; dla mnie takie wywary są zbyt intensywne. Odczekam, aż mi się na starość wyczucie smaku stępi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249281 Napisano: 21.06.2012 09:04:13 w Wkurza mnie...
...i jeszcze dodam, że po wyłączeniu kompa udałam się do kuchni, otwarłam lodówkę z miną strudzonego wędrowca, a tam nic do picia emotka Rozejrzałam się wokół mrużąc oczy (soczewki już wcześniej zdjęłam), w końcu spytałam, czy już nie ma wody mineralnej albo coli i dostałam odpowiedź, że napoje się skończyły. Zatem w upale, o pierwszej w nocy, zaparzyłam sobie gorącą herbatkę. Mętnym wzrokiem szukałam cukierniczki -> umyta. Pogrzebałam na najwyższej półce szafki za cukrem, a ten chyba nie wytrzymał napięcia związanego z graniem ze mną w chowanego i nagle eksplodował bursztynowym deszczem. Zaskoczona, zamachałam rekami, jak nawigator na lotnisku i strąciłam na podłogę z 10 pustych butelek po napojach. Takie zakończenie dnia.

A dziś już z samego rana telefon z info, że a babcia widziała w telewizji, że teraz poczta będzie do 20:00 po domach chodzić i sprawdzać, kto płaci abonament. No wzruszające, mam płacić, choć kanały TVP, które chwyta antena satelitarna są kodowane i nie mogę ich oglądać. Spytałabym, czemu nie grzmisz, ale akurat grzmi i burza też już była. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5248976 Napisano: 20.06.2012 10:48:12 w Wkurza mnie...
Powietrze klejące, jak w dżungli -> komarów mniej więcej lata tu tyle samo.
Zagubiony paragon -> prawdopodobnie wentylator zwiał go pod meble i szukać trzeba będzie z latarką.
I jeszcze fakt, że zapomniałam, iż owo urządzenie zwie się wentylatorem i musiałam to spisać z opakowania -> taki upał, że się mózg rozpłaszcza.
Grrr. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5248740 Napisano: 20.06.2012 07:43:08 w Dziś cieszę się z.....
ziolko napisał(a):

joan - hip hip huraaaa emotka

O tak, choć ślad został - w sobotę moja siostra powiedział coś w stylu Boże, ale Ty jesteś siwa, ile Ty masz siwych włosów, musisz coś z tym zrobić, kiedy idziesz do fryzjera? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5247862 Napisano: 20.06.2012 01:27:31 w Dziś cieszę się z.....
Racja, czereśnie są lepsze, już mam wizję, jak leżymy na skarpie obok stawu, a łabędzie z zaciekawieniem przyglądają się naszemu zajęciu, jakim jest konsumpcja czereśni połączona z konkursem plucia do celu emotka

http://fakty.inte...tka/zdjecie,477616,3 Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5247688 Napisano: 20.06.2012 12:12:47 w Dziś cieszę się z.....
Znalazłam w skrzynce kopertę (zwykłą), która zawierała kartkę A4 z krótką informacją (niezwykłą). Otóż: bank zwrócił na rachunek mojej karty kredytowej skradzione przez Internet pieniądze emotka
Szczerze mówiąc, szykowałam już oręż na drugą rundę boksowania się z systemem, a tu niespodzianka i cud nad Odrą. Nie łudzę się, że „takiego obrotu sprawy można się było spodziewać”, zbyt wiele podobnych historii opisano w necie. Co zadecydowało o happy endzie? Trudno powiedzieć, może trzepot skrzydeł motyla… emotka

Korzystając z okazji, pragnę podziękować następującym osobom:
anta – za godzinną rozmowę i zaszczepienie we mnie tupetu Barbary K.,
ziolko – za pamięć & wsparcie w mowie i piśmie,
kalisto1986 – za pierwszą ofertę pomocy i „możliwość”;
Za konsultacje… pola731, vilemo, olunka, melissa… jeśli o kimś zapomniałam, bardzo przepraszam, minęło prawie 60 dni emotka
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5247109 Napisano: 20.06.2012 07:47:14 w Pomoc potrzebującym!
„Podziel się szczęściem”:

http://www.odnowa...nkursslubny2012.html

Do udziału w konkursie zaproszone są Pary Młode, których ślub odbywa się w dniach od 1 lutego do 30 września 2012 roku.

Warunkiem udziału w konkursie jest zorganizowanie kwesty ślubnej na rzecz Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie w ramach akcji „Podziel się swoim szczęściem”.

Pary, które się zgłoszą, wezmą udział w losowaniu wyjątkowej nagrody - tygodniowego pobytu w Zamku Czocha w Leśnej. Nagroda obejmuje zwiedzenie zamku z przewodnikiem, dostęp do siłowni, sauny, parking oraz pobyt w pokoju 2-osobowym. Pobyt na Zamku Czocha można zarezerwować od 1 października 2012 do 30 czerwca 2013 roku. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246954 Napisano: 19.06.2012 10:09:00 w Konkurs na forum2?
mariolakal napisał(a):

Odpowiedź brzmi: dziewczynka się popłakała, gdyż Dawidek poprosił Ją, a właściwie „wymusił” na Niej zamianę piłki… On zabrał Jej koszykową i próbował „rzucać” do kosza, a Jej oddał swoją w ramach rekompensaty… Ona jednak nie chciała piłki nożnej i się rozpłakała… Wtedy Dawidek oddał jej piłeczkę i namiętnie pocałował… Cheeeeba z powodu dobrego serduszka, które odziedziczył po babci… emotka

Wróciłam z oglądania Monka i powiadam Ci, że od początku chodziło mu o to, by skraść całusa, spryciarz z niego, niezła intryga emotka Dobranoc! Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246886 Napisano: 19.06.2012 09:18:50 w Konkurs na forum2?
Chciał za coś podziękować. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246878 Napisano: 19.06.2012 09:14:06 w Konkurs na forum2?
Wyznał jej miłość. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246875 Napisano: 19.06.2012 09:13:42 w Konkurs na forum2?
Oświadczył się? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246867 Napisano: 19.06.2012 09:10:49 w Konkurs na forum2?
Może robiliście fotkę i tak go jakoś na amory wzięło? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246859 Napisano: 19.06.2012 09:06:12 w Konkurs na forum2?
Bawili się w małżeństwo? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246845 Napisano: 19.06.2012 09:00:24 w Konkurs na forum2?
Może dziewczynka zjadła jego ciasteczko i chciał je odzyskać. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5246835 Napisano: 19.06.2012 08:54:02 w Konkurs na forum2?
Cześć. Powiedziała coś miłego o Tobie (np. O Dawidku, jaką Ty masz młodą babcię!) i on chciał się odwdzięczyć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5245853 Napisano: 19.06.2012 10:26:05 w Konkursy ABC
oldrac napisał(a):

Kilka pytań: Czy macie na paragonie napisane że to sklep ABC? Ja niestety nie, jednak na ich stronie widnieje jak byk że tam jest...

U mnie nigdy nie drukowano na paragonie ABC. Kiedyś wchodziłam na oficjalną stronkę ABC, drukowałam stamtąd adres mojego sklepu i do tej kartki przypinałam paragon, było ok. Teraz tam nie gram.
Wyświetl w wątku >>
0 0