Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#5156504 Napisano: 23.04.2012 10:23:26 w Wkurza mnie...
ziolko - tego nikt nie wie, aczkolwiek w necie czytałam o kilku sprawach w różnych bankach, gdzie również bank niczego nie wstrzymał. Ale dla mnie najbardziej kretyńskie jest to, że nie znam odbiorców pieniędzy ani tytułów zapłaty, no k* mać, mogłabym do nich wystosować jakieś pisma, żeby choć udowodnić bankowi swoją aktywność i dobrą wolę, a te uje niby nie mają danych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156492 Napisano: 23.04.2012 10:19:43 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

ale jeśli Joan dorwie jakiegoś menadżera lub dyrektora, to może chociaż sobie ulży? emotka
i wygarnie im co o tym myśli

Przyjdę tam dziś spytać o dane tych transakcji. Będę głośno mówić o kradzieży, braku ochrony środków i policji.
Jutro przyjdę, bo pewnie transakcje zostaną rozksięgowane (jeszcze wiszą). Co ciekawe, ponoć przed rozksięgowaniem nie mogę złożyć reklamacji emotka
W sumie, to mogę przychodzić codziennie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156442 Napisano: 23.04.2012 10:04:48 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

Joan - udało się coś załatwić?
o tym samochodzie i kluczyku możesz im powiedzieć emotka

Nie mogłam jeszcze pójść do placówki, może za 2 godziny... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156434 Napisano: 23.04.2012 10:01:39 w Wkurza mnie...
nocti napisał(a):

Właśnie takie ułatwienia są czasami zbędne. Tak jak samochody bez-kluczykowe. Też się już osłuchałam historii o tym jak przy pomocy elektroniki (transmitery) odpalić takie auto na odległość.

W temacie aut. Mnie wkurzyła babka na infolinii, powiedziała mi Ale jak to, to Pani ma tę kartę w ręce, to Pani nie można było ukraść pieniędzy, na karcie jest kod weryfikacyjny. Oni są chyba w erze dinozaurów, to tak, jakby komuś skradziono samochód, a ubezpieczyciel do niego Ależ proszę Pana, jak Pan ma kluczyki, to jak ktoś mógł odjechać Pana samochodem? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156395 Napisano: 23.04.2012 09:49:18 w Wkurza mnie...
ziolko - zbliżeniowe to już w ogóle masakra, przecież można sobie zrobić zakupy na cały rok, rozdzielając na paragony po 50 zł, może za to nikt diamentu nie kupi, ale stracić 20 x 50zł można bez problemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156391 Napisano: 23.04.2012 09:47:22 w Wkurza mnie...
aurorcia napisał(a):

Jestem przerażona tym co tu czytam,a jednocześnie kamień spadł mi z serca,bo miałam zamiar wyrobić sobie taką kartę,żeby płacić bez problemu za bilety lotnicze,ale mi się odechciało i jej nie wyrobię emotka emotka

Ja też wyrobiłam z powodu biletów lotniczych, w dodatku do wygranej kiedyś wycieczki, ironia losu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156362 Napisano: 23.04.2012 09:39:05 w Wkurza mnie...
mia napisał(a):

Po Waszych postach zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie wypłacić z banku mojej mizernej gotówki, która co prawda do kwoty wspomnianej przez Joan nawet nie podskakuje, i nie schować do skarpety... emotka

Wczoraj dokładnie to zrobiliśmy, niestety, wypłacone środki nijak się mają do ogromu kwoty skradzionej. Wiwat skarpeta.

ziolko - hasło do konta mam na token, to nie tak łatwo złamać, a np. przy karcie kredytowej dane są zawsze te same (nr karty - stały, dane osobowe - stałe, nr CVV - stały), raz wykradną i koniec emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156279 Napisano: 23.04.2012 09:09:17 w Wkurza mnie...
Dziękuję za chęć pomocy, odezwę się do Was na PW. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156265 Napisano: 23.04.2012 09:01:46 w Wkurza mnie...
agamaty napisał(a):

ale jestem zakręcona - nieuprawniona wypłata NIE nastąpiła przez internet. Kasę wypłacili z bankomatu w Rosji.

Z wypłatą kasy z bankomatu to jest własnie nieco inaczej (bardziej korzystnie dla klienta), niż przy kradzieży przez neta... Dobrze, że Ci się udało emotka

PS: Czy są tu może ze 2 osóbki, którym mogłabym wysłać mój pomysł na pismo do banku na mejla i powiedziały by mi, co o nim sądzą, czy jest przekonujące, czy coś zmienić itp.? Za 5 będę miała gotowe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156187 Napisano: 23.04.2012 08:22:47 w Wkurza mnie...
Tylko, że ja już od dłuższego czasu nie płaciłam tą kartą przez neta, niezamierzenie, tak jakoś wyszło... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156153 Napisano: 23.04.2012 08:09:55 w Wkurza mnie...
sarsaparilla - myślę, że jest szansa się dowiedzieć, dziś idę do placówki banku. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156124 Napisano: 23.04.2012 07:55:04 w Wkurza mnie...
0 0

joan

#5156117 Napisano: 23.04.2012 07:52:01 w Wkurza mnie...
sarsaparilla - nie, to nikt z rodziny, wiem, że kasa poszła gdzieś w Unię, hakerstwo międzynarodowe i tyle. Powiadomienie o transakcjach na sms/mejla Ci nic nie da, dostaniesz info, gdy haker płacąc kliknie ENTER i od tego momentu jesteś w takiej samej d*, jak ja emotka Bank niczego nie cofnie, nie ważne, czy to było minutę temu, czy dobę. Im więcej czytam w necie, tym bardziej mnie to wszystko przeraża... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5156076 Napisano: 23.04.2012 07:24:37 w Wkurza mnie...
maxx napisał(a):

ja bym sie sklanial do wersji ze slabym zabezpieczeniem, ale komputera z ktorego dokonuje sie transakcji karta kredytowa podczas zakupow online. Jesli na takim komputerze znajdowalo sie zlosliwe oprogramowanie, to moze ono kopiowac wprowadzane dane (w tym numer karty, cvv, data waznosci, nazwisko) i wyslac pozniej na serwer grupy przestepczej. Reszte historii zwiazanej z wykorzystaniem takich danych znamy z postu joan...

Niekoniecznie, wykradane są całe bazy danych, tutaj artykuł na ten temat:
http://www.egospo...latnosci,1,20,2.html

A tu coś szokującego:
http://www.alert2...nal_reklamacji_.html

PS: evika0, dzięki za wczorajszą rozmowę, tak się nakręciłam i mi ciśnienie skoczyło, że pół nocy nie spałam, na szczęście mi to wk* zostało po przebudzeniu, ubiorę je w słowa i około południa gnam do banku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5155765 Napisano: 22.04.2012 07:50:12 w Dyskusje o wynikach konkursu
mia napisał(a):

Wiecie co...
Jak tak was czytam, to dochodzę do wniosku, że jestem chyba jedyna na forum, która nie wygrała samochodu... emotka
Ba, nawet roweru! emotka

A po Bożym Narodzeniu to czasem nowiutkiej oponki nie miałaś? emotka
Idę spać, wyśnijcie sobie te 4 kółka, od rowerów, samochodu albo w pieniążkach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5155616 Napisano: 22.04.2012 06:22:21 w Wkurza mnie...
ziolko - ponad 4000 zł, dla mnie to majątek emotka Nie zostawiłam nigdzie portfela, to na bank hakerzy, innej opcji nie ma, zamówili rzeczy/usługi poza Polską, podając przez neta wykradzione dane mojej karty emotka

wsciekly - dobrą pamięć masz emotka Rzeczywiście, zamówiłam wodę, ale właśnie w Almie i zapłaciłam kurierowi przy odbiorze, a nie wpisując info z karty kredytowej w necie.

poprostuanette - niestety, nie wszystko da się załatwić bez karty kredytowej, dlatego ją wyrobiłam. A transakcje zostały dokonane w EURO gdzieś za granicą, ale gdzie, tego bank nawet jeszcze nie wie, nie mam do kogo dzwonić...

PS: Co innego, gdyby to był Polak, wtedy podajesz policji jego adres na tacy i może nawet się tym zajmą, ale że bliżej nieokreślony obcokrajowiec opłacił moją kartą np. weekend w Tropical Islands? Kogo-go-to... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5155146 Napisano: 22.04.2012 12:33:05 w Wkurza mnie...
cc_investigator napisał(a):

Joan, normalnie w głowie mi się to wszystko nie mieści. Współczuję bardzo.

Mnie też się to w głowie nie mieści; właśnie się dowiedziałam, że to nie ja, a bank zastrzegł kartę emotka To miło, że nawet mnie nie poinformowali, że coś nie tak emotka

Oczywiście, pieniędzy nie wstrzymają. Idę na obiad, trzymajcie się! Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5155127 Napisano: 22.04.2012 12:18:19 w Wkurza mnie...
wsciekly - mam potwierdzenie z policji, że zgłosiłam kradzież, jest nawet w miarę wyczerpujące.

Karta zastrzeżona,a na koncie nie ma pieniędzy, które można jeszcze zablokować.

Co do Visy, zadzwonię z ciekawości emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5155112 Napisano: 22.04.2012 12:08:48 w Wkurza mnie...
Dziewczyny, bank już zapowiedział, że transakcji nie cofnie, numeru telefonu do prezesa banku nie mam, sama nie wiem, mogę się rozebrać do naga i protestować przed bankiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5154535 Napisano: 21.04.2012 08:25:02 w Wkurza mnie...
0 0