Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6638443 Napisano: 10.09.2019 20:09:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
freyja88 napisał(a):

W takim razie będę musiała jutro do nich zadzwonić, bo jak byk mam esa, że nie wygrałam a automat powiedział, że mam kartę podarunkową.

A tam jest rezerwa? Może laureat pierwotny nie odebrał telefonu albo rozłączył rozmowę sądząc, że to automat spamujący? I sru, masz nagrodę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6638381 Napisano: 10.09.2019 16:38:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Bimbusia napisał(a):

Wygralam bilety do kina z libenitz u Smolara. Wpisuje nr paragonu i jest info o wygranej - sms tez dostalam, ale gdy wpisze w laureatach numer paragonu to pisze ze nie mają takich danych w bazie. Miał ktos juz taki problem?

A za który dzień ta wygrana? Może jeszcze nie uzupełnili bazy laureatów? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6638242 Napisano: 10.09.2019 11:25:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

Czy dobrze rozumiem, ze w Leibniz mozna tylko 1 raz wygrac na gospodarstwo domowe? Czyli max 2 bilety?

Tak. Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

joan

#6638211 Napisano: 10.09.2019 10:41:38 w SZUKAM....
bruce napisał(a):

Zbiorczo: (...)
3) nowego budżetu na horyzoncie... - ktoś coś??? emotka

W nowej gazetce niestety nie ma informacji o kolejnej edycji budżetu... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6638010 Napisano: 09.09.2019 16:54:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

A to nie jest czasem tak,że osoba, która zleca komuś zrobienie zakupów konkursowych, powinna też sama wiedzieć, jakie produkty biorą udział,a jakie nie i ustalić z osobą robiącą zakupy, za jaką kwotę sobie życzy.

No nie, bo wystarczy, że wejdę w wątek zakupowy / paragonowy i znajdę ogłoszenie typu "paragon Tchibo z Carrefour za 10 zł" - osoba oferująca takie zakupy powinna zadbać o to, żeby dany Carrefour brał udział w akcji, gramatura kawy była poprawna itp. Wyświetl w wątku >>

joan

#6637976 Napisano: 09.09.2019 15:53:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

HEBE Mexx
Uwaga produkty te po 35zl? 75 ml NIE biorą udziału w konkursie.
Zakupione 2 paragony od forumowiczki...kasy oddać nie chce, w konkursie udziału brać nie mogę = strata 70 zł i pol dnia konwesrsacji na PW...

Powinieneś opisać tę sytuację w wątku "Nie polecam wymiany z..." -> osoba robiąca zakupy winna jest dokonać ich w sposób zgodny z regulaminem akcji. Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

joan

#6637009 Napisano: 05.09.2019 21:02:11 w WC - rozmowy o wszystkim
androm napisał(a):

to ładnie z Twojej strony, zamiast zużyć na konkursy:)

Posłałam jednego eska na loterię - wystarczy emotka Mój facet jakiś czas temu również przenosił numer i pamiętam, że wysyłał esemesy charytatywne, dlatego bardzo się zdziwiłam nie mogąc aktualnie znaleźć takiej opcji. Szkoda, że się przepisy zmieniły, np. moja koleżanka całkiem sporo esków słała, a przelewów robić nie będzie, bo nie chce nigdzie podawać informacji o sobie... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636996 Napisano: 05.09.2019 20:48:39 w WC - rozmowy o wszystkim
androm napisał(a):

a jednak poniżej napisała, że wsparła fundację

Bo nie miałam innej możliwości, a popołudniu przenosiłam numer. Lepiej tak, niż by się kasa miała zmarnować. Co ciekawe, od wielu tygodni są problemy z przeniesieniem numeru na kartę do Play, w salonach Play brakuje tych specjalnych starterów. Dziś dopiero w trzecim katowickim centrum handlowym mogłam dokonać przeniesienia... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636952 Napisano: 05.09.2019 18:25:42 w Wkurza mnie...
Na pocieszenie Wam mogę napisać, że w marketach Carrefour oraz Auchan można nabyć nabiał / wędliny / mięso do swojego pojemnika. Od razu zaznaczam: nie wiem, czy już w całej Polsce, bo takich produktów nie kupuję, trzeba samodzielnie sprawdzić na stronie sieci.

Czyli... podchodzisz z własnym, czystym pojemnikiem do pracownika działu z serami, on pojemnik odbiera, taruje wagę, wkłada do środka jeden rodzaj sera i daje naklejkę. Jak to mówią: zawsze coś emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6636937 Napisano: 05.09.2019 18:01:58 w Wkurza mnie...
zdolnabestia napisał(a):

Wczoraj tu była dyskusja o jednorazowych i wielorazowych siateczkach na owoce i warzywa w sklepie. Dziś u mnie w Lidlu widziałam do kupienia dwupak plastikowych siatek wielorazowych, takich jak na pomarańcze, tylko z drobnym splotem. Plastikowych, ale wielorazowych, więc ok. Tak się rozejrzałam w około co by tu mozna było w takie woreczki spakować, a tam praktycznie wszystko było pozgrzewane w folie, nieraz dodatkowo na tackach, albo w plastikowych pudełkach. Luzem tylko duże rzeczy typu melony, mango, cukienie i takie tam, które i tak bierze się luzem. Cóż, chęci chęciami, ale przykład musi przyjść odgórnie, sklepy muszą wystawiać klientom takie rzeczy luzem na wagę.

Ale czy w polskim Lidlu? emotka Bo w polskich hipermarketach jest całkiem spoko, jedynie przy produktach bio musisz wybierać: albo bio zaklajstrowane w plastik, albo nie-bio bez plastiku. Chociaż np. w Kaufie biobanany są luzem, tylko zlepione taśmą. Oczywiście w warzywniaku wszystko luzem i wiedzą, że kupuję bez zrywek. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636847 Napisano: 05.09.2019 13:45:55 w WC - rozmowy o wszystkim
Dziękuję Wam za wpisy - no właśnie, coś się pozmieniało emotka Finalnie wysłałam eski na fundację + jedno zgłoszenie do loterii Zetki emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6636808 Napisano: 05.09.2019 12:07:16 w WC - rozmowy o wszystkim
Zostały mi pieniądze na karcie, a dziś chcę przenieść numer do innej sieci -> na którym portalu znajdę zbiórki charytatywne z opcją przesłania smsa pomocowego? Przejrzałam już 3 strony i nie widzę takiej możliwości emotka

PS: Interesują mnie zbiórki na konkretny cel, a nie ogólne akcje typu "Fundacja TVN" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636714 Napisano: 05.09.2019 09:43:00 w Wkurza mnie...
natka005 napisał(a):

Wkurza mnie Intermarche w moim mieście. Cokolwiek tam kupię na konkurs jest zawsze bardzo słabo opisane. Sama już nie wiem, czy grać na tych paragonach i martwić się, jak coś ewentualnie wygram czy je po prostu wyrzucać. emotka a konkursy fajne...

Najbezpieczniejsza opcja: rób tam konkursowe zakupy jedynie wtedy, gdy konkurs ograniczony jest tylko do tej sieci sklepów. W innym wypadku produkty kupuj gdzie indziej. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636420 Napisano: 04.09.2019 13:41:12 w Wkurza mnie...
reniii napisał(a):

(...) Że już nie wspomnę, że kiszą się te opakowania tygodniami zanim je ktoś odbierze i latem to jakiś niewypał trzymać to koło domu, a tak to by człowiek podjechał kiedy chce pod dzwon i wyrzucił to o każdej porze dnia i nocy. Ale tu chodzi o kasę jak zawsze, a nie o środowisko.

Wiadomo, że chodzi o kasę emotka Trzeba naciskać gminę i tyle, inaczej się nie da. I dziwna rzecz, że zlikwidowano istniejące dzwony, gdzie sens? gdzie logika?

Jeśli chodzi o przetrzymywanie śmieci segregowalnych, w moim domu problemu nie ma, bo nieustannie staram się redukować ilość wyrzucanych opakowań, więc ledwo jest co gromadzić. Jak się nazbiera pół reklamówki każdego rodzaju odpadów w ciągu 2 tygodni (wtedy odbierają segregowane), to jest dużo - grzeszę głównie konkursami, przyznaję bez bicia emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6636410 Napisano: 04.09.2019 13:29:57 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Nie wiem co to woreczki na pranie  emotka
W Auchan, Kaufland oblepia sie warzywa oraz owoce NALEPKAMI Z CENA - kupowanie bez woreczeka to radocha dla złodzieja ... na wage 3 jablka a do koszyka 5  emotka

Jakieś 20 lat "modnych torebek" ciężko zapomnieć z dnia na dzień. Brak edukacji, wychowania odbija sie na obrazkach polskich miast, ulic.
Dziś jest złem coś co było piękne 10-20 lat temu ... a w Polsce nawet brak kasy na KOSZE oraz ich "obsługe"...

To coś takiego:
https://www.mall.cz/i/31925419/1000/1000
I na to naklejasz cenę.

Najbardziej mnie przeraża, ile mebli leży przy śmietnikach albo jest oddawanych za darmo na Olx. Długie meblościanki, wystane na komunistycznym mrozie, rezerwowane tajemnymi drogami, wymarzone i wyczekane... teraz to śmieci z oklejonej płyty wiórowej, których nikt nie chce. Wpuszczając bylejakość do swojego domu, niełatwo ją potem wyprosić. Wyświetl w wątku >>

joan

#6636407 Napisano: 04.09.2019 13:21:58 w Gdzie najtaniej kupić produkt konkursowy?
Od 05.09.2019 w Kauflandzie czekolady Lindt na poniższą loterię w cenie: 5,99 zł emotka

https://www.e-kon...ts.html#.XW-dzigzZPY Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636406 Napisano: 04.09.2019 13:15:56 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

Tak. Tydzień temu miałem wypadek. Wczoraj pogrzeb dziadka, dopiero wracam do życia.

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636405 Napisano: 04.09.2019 13:14:58 w Wkurza mnie...
zielonaszpilka napisał(a):

superloser u nas dokładnie tak jak u joan. Mało osób tak robi, bo te reklamówki od warzyw są tak cienkie, że się rwą , niewiele tam napakujesz;) dużo osób przestało tez już pakować pojedyncze owoce do tych torebek, a widuje tez już osoby które maja wielorazowe siatki na owoce i warzywa:) dużo osób korzysta tez z kartonów wystawionych przez sklep. świadomość ludzi rośnie. powoli, ale rośnie

100% racji emotka

Dodam tylko, że bez problemów można kupować w Kauflandzie / Carrefourze / Auchanie np. owoce / warzywa / grzyby do chociażby małych woreczków na pranie. Od lat tak robię, żaden kasjer nigdy tego nie skomentował. Co mnie nie dziwi, bo moja mama sama była kasjerką w markecie i co tam za "unikatowi" przychodzili... to ich żaden konkursowicz ze swoimi dziwactwami nie pobije emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6636389 Napisano: 04.09.2019 12:34:21 w Wkurza mnie...
olunka napisał(a):

co to znaczy - podejść do "dzwonka"?

Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636381 Napisano: 04.09.2019 12:15:45 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Marzycielka z Ciebie  emotka
Teraz ŚWIADOMIE ludzie zakupy pakują w torebki DARMOWE na warzywa - oszczedzając kase a nie środowisko.
Czasy Alternatywy 4, gdzie do kontenera na śmieci z wiadrkami to historia ... teraz sa worki na śmieci, nawet zapachowe...

W mojej okolicy jakiś mały promil ludzi rzeczywiście robi tak, jak napisałaś. Natomiast większość ludzi korzysta z toreb / siatek wielorazowych.

Co do wiader -> to już kwestia indywidualna. W domkach dostaje się kolorowe worki z podziałem segregacyjnym i nie wezmą Ci kartonów luzem. Ale zawsze można podejść do "dzwonka" i tam luzem wrzucić te kartony. Wyświetl w wątku >>
0 0