Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18651
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dawno, dawno temu... zauważyłam, że nasza kotka czyta w myślach. Jeśli za chwilę chcemy opuścić dom - siądzie na spodniach, jeśli akurat chcę wyjść spod kołdry - wlezie na mnie i zwija się do snu, jeśli szukam listy zakupowej - ona na niej drzemie itp. Co istotne, wszystkie przedmioty mogą przez nieskończoność wręcz znajdować się w danym miejscu i nie wzbudzają kociego zainteresowania. Dopiero wtedy, gdy o nich pomyślimy, nagle stają się "magicznie" atrakcyjne dla kici
Dobra strona tego kociokwiku jest taka, że jesteśmy świadomi opisanego stanu rzeczy, więc mam z głowy długie poszukiwania czegokolwiek -> od razu idę sprawdzić, co ten rudy doopek robi
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dużo zdrowia!
Nie wierz we wszystko, co mówi wróżka -> losowanie za pierwszy etap Kinder Bueno dopiero 11.02.2019
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Może najlepszą kombinacją jest śmiech do łez
Często oficjalnie nie pomaga się bliźniemu na forum ze względu na ludzi, którzy nic od siebie nie dają, ale do brania to pierwsi. Dlatego najczęściej ktoś się zgłasza z pytaniem, a pomocną odpowiedź otrzymuje na PW. Ewentualnie wystarczy dokładnie forum czytać ze zrozumieniem, tutaj naprawdę każde info można znaleźć.
"Masowe wygrywanie"... też coś. Każdy by chyba wolał dostać raz w miesiącu przelew na 10.000 zł, zamiast ciułać dooperelowate nagrody na rachunki za rehabilitację niepełnosprawnego dziecka czy spłatę raty kredytu
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
7 zł
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Coca-Colę znalazłam w lodówce przy witrynie, a Kinley'a na drewnianej półce na środku sklepu
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A tu maDka level master - więcej nie chcę widzieć
https://muzeumche.../g-details/index/153 Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ciiii, to koncern Ujawie dokonał hakerskiego ataku na konkowy serwer w zemście za wykrycie swoich szpiegowskich wtyczek w Krainie Miodem Płynącej
Nie znam żadnych kuluarów w myśl znanego powiedzenia w mojej rodzinie: "Im mynij wiysz, tym zdrowszoś jes!"
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Właśnie też nie wiem, co by w tym konku takiego zarąbiaszczego miało być, że "niby" go ktoś rozmyślnie ukrył
Proponuję Ci spisywać dane ważnych konków na papier / zapisywać w kompie / zaznaczać w telefonie / ujmować w kalendarzu. Inaczej tego nie ogarniesz, godom Ci!
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wtrącę swoje 3 grosze
1) Zgadza się: bardzo łatwo o pomyłkę w dacie. Zresztą, gdy trafiam na błędy, zgłaszam je - admini potwierdzą
2) Również siedzę tutaj od lat i pierwsze słyszę, żeby ktoś celowo dodawał błędne informacje do bazy
3) Konki spisuję tylko & wyłącznie wg regulaminów i nie sprawdzam, czy się zapisy z regulaminu zgadzają z czymkolwiek innym, a już w szczególności z: wpisami na forum, info z bazy konkowej czy treścią ulotki. Na stronę tego konka weszłam poprzez everydayme, bo się okazało, że moje poprzednie konto na tej stronie po tej ich "zmianie informatycznej" (srau ją pies!) nie działało i musiałam założyć nowe. I pewnie nie ja jedyna tak miałam... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wewnątrz opakowania.
UWAGA - pamiętaj, że opakowanie musi pochodzić z aktualnej promocji (nie można wklepywać starych kodów), zaznaczyli to w regulaminie.
Czyli kupujesz opakowanie KB z info "Smaki rozpieszczania" w prawym górnym rogu. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Najgorsze, że nie ma na to recepty, niezawodnego sposobu, dzięki któremu rodzina mogłaby spać spokojnie. Ewentualnie może jakoś zablokować rozmowy przychodzące & wychodzące, żeby system łączył tylko z osobami w rodzinie? Ciekawe, czy jest taka opcja... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Moi rodzice nie posiadają żadnych "oszczędności życia", ale im ciągle powtarzam, że mają albo w ogóle nie odbierać telefonu (widząc obcy numer) albo od razu na wstępie powiedzieć "Spierd*!", bez wdawania się w jakąkolwiek rozmowę (widząc zastrzeżony numer telefonu). Ale ile z tego zechcą przekuć w życie, a ile jednym uchem wleci...
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A to nie ta pani przypadkiem:
https://www.e-kon...file/user/FBmartyna7 Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Niestety, ale pewnie ktoś tam zostanie zmanipulowany i obarczony długiem
Teraz są już tak bezczelni ludzie, że szok. Do moich rodziców ostatnio podjeżdża van a'la kurier, na domofon dzwoni babka z hasłem "kurier" i podaje im szarą kopertę żądając 59 zł pobrania za paczkę. Twierdzi, że w środku jest książka telefoniczna, którą niby moi rodzice zamówili. Koperta jest szara, bez nadawcy / odbiorcy / numeru listu przewozowego, adres rodziców babka ma wydrukowany na luźnej karteczce. Rodzice posyłają tę panią w diabły, a ona zaczyna się wydzierać i straszyć ich komornikiem...
Byłam u nich kilka dni później i znalazłam w sieci podobne sprawy sprzed kilku lat, dotyczyły poszkodowanych z całej Polski
A tak przy okazji, to unikam zwalania winy na wnuczków czy nudę w domu, bo nie to jest przyczyną, że starsze osoby chodzą na pseudopokazy. W dużych miastach jest od uja zajęć wszelakich i to BEZPŁATNYCH albo np. płatnych 40 zł za pół roku. W mojej okolicy senior naprawdę nie może się nudzić, mogę z rękawa wysypać ze 20 różnych aktywności intelektualnych, rękodzielniczych, sportowych, kulturalnych czy towarzyskich. Jest tego tyle, że większości nie da się nawet obskoczyć, bo kolidują ze sobą. Z moich obserwacji wynika, że niektórzy seniorzy po prostu potrzebują pomocy w zorganizowaniu sobie nadmiaru czasu. Sprawdźcie, czy i w Waszej okolicy są możliwości aktywizacji seniorów. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nagrody pieniężne można przelewać na rachunek bankowy, a bony przesyłać w formie e-kodów -> lasy będą się miały dobrze.
Co do certyfikatów... prowokacyjnie napiszę, że gdy zobaczę metkę, to uwierzę
assal - do zera nie zejdziesz, przecież nawet paragon to też śmieć
- kupować proszki w kartonowych opakowaniach,
- kupować mydła w kostce (kartonik) albo w opakowaniach o mniejszej ilości plastiku (tzw. uzupełniacze np. Palmolive),
- kupować wodę mineralną Perrier w szkle (Nestle),
- brać udział w konkach, gdzie liczy minimalna kwota zakupu czegokolwiek w danym sklepie,
- brać udział w konkach, gdzie nagrody nie wymagają przyjazdu kuriera (vouchery, e-kody, przelewy pieniężne),
- bojkotować konki, gdzie organizator rozdaje azjatycki szmelc itp.
A nawet tego nie musisz, to tylko propozycje
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ano własnie -> prawie za darmola. Ale zastanów się, jaką taka koszulka ma historię? Że w skażonej chemicznie wiosce w kraju trzeciego świata na polach rosła bawełna, potem dzieciak zarabiający dolara miesięcznie to zebrał i sru do fabryki, potem kolejny dzieciak koszulkę farbował (dorośli już odmawiają pracy przy farbowaniu, bo dosyć szybko się umiera), potem naszprycowano tę koszulkę chemią i płynęła kontenerem przez pół świata... a wszystko to w cenie 6 zł.
Rozumiem, że nie każdy producent chce inwestować w drogie nagrody, dlatego wygodne są akcje typu "Wypróbuj, a zwrócimy Ci pieniądze." Sama czasami biorę w nich udział + często wypróbowane produkty kupuję regularnie (niezależnie od jakichkolwiek konkursów).
Tanie gadżety -> chciałoby się westchnąć i spytać retorycznie, dokąd ten świat zmierza, ale odpowiedź jest powszechnie znana. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
... oraz AGD z konka KropkiTv
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie muszą mi nic pisać, bo to jest regulaminowy produkt - jeżeli muszę sprawdzać produkt w sklepie z listą regulaminową, to sobie ją uprzednio otwieram na kompie i cyk! zdjęcie do smartfona. Jest ok
BTW -> nawet fajny ten nowy zapach Fairy, zupełnie inny, niż "kuchenne" aromaty płynów do mycia naczyń
joan
Postów 18651
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Owszem, produkt wygląda dokładnie tak, jak w gazetce; różowa nalepka / "aloes i zapach jaśminu" / 1350 ml