Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6569032 Napisano: 05.02.2019 10:41:50 w Wkurza mnie...
malutka456 napisał(a):

Właśnie wkurzyłam się na mojego KOTA! Chciałam zagrać dziś w konkursy, więc otworzyłam magiczne pudełko z paragonami i zaczęłam szukać tych właściwych...Po godzinie poszukiwań, z bólem głowy (od stresu) poszłam do męża i ze łzami w oczach powiedziałam, ze wszystko przepadło, nie mam żadnego paragonu z tego roku. I gdy zrezygnowana usiadłam na kanapie, żeby użalać się nas sobą, mój zacny kot podniósł tyłek i odsłonił stos świeżych, nieużywanych paragonów emotka  Szkoda tylko, że czas ucieka i wena też poszła w las ;/

Dawno, dawno temu... zauważyłam, że nasza kotka czyta w myślach. Jeśli za chwilę chcemy opuścić dom - siądzie na spodniach, jeśli akurat chcę wyjść spod kołdry - wlezie na mnie i zwija się do snu, jeśli szukam listy zakupowej - ona na niej drzemie itp. Co istotne, wszystkie przedmioty mogą przez nieskończoność wręcz znajdować się w danym miejscu i nie wzbudzają kociego zainteresowania. Dopiero wtedy, gdy o nich pomyślimy, nagle stają się "magicznie" atrakcyjne dla kici emotka
Dobra strona tego kociokwiku jest taka, że jesteśmy świadomi opisanego stanu rzeczy, więc mam z głowy długie poszukiwania czegokolwiek -> od razu idę sprawdzić, co ten rudy doopek robi emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6568914 Napisano: 04.02.2019 20:55:13 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Jasminum napisał(a):

Nic od połowy grudnia, a jeszcze moja choroba się nasiliła  emotka

Dużo zdrowia! emotka I myśli wolnych od trosk! emotka

tereniagno napisał(a):

Luty słabo rozpoczęty,same pudła.
Kinder Bueno- pudło (...)

Nie wierz we wszystko, co mówi wróżka -> losowanie za pierwszy etap Kinder Bueno dopiero 11.02.2019 emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6568911 Napisano: 04.02.2019 20:49:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
reniii napisał(a):

No może poza nielicznymi odosobnionymi przypadkami pomocy na forum, której jakoś niestety nie dostrzegam śledząc wpisy, tak jak pisałam większość nastawiona jest na masowe wygrywanie. A dlaczego ta nagonka teraz na mnie i te śmieszne wasze łapki w dół, bo prawda w oczy kole. Jeśli zobaczę rzeczywiście pomoc na forum bez zbędnych komentarzy i uszczypliwości to zmienię zdanie. To tyle w temacie. Dziękuję za uwagę. 

Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Może najlepszą kombinacją jest śmiech do łez emotka

Często oficjalnie nie pomaga się bliźniemu na forum ze względu na ludzi, którzy nic od siebie nie dają, ale do brania to pierwsi. Dlatego najczęściej ktoś się zgłasza z pytaniem, a pomocną odpowiedź otrzymuje na PW. Ewentualnie wystarczy dokładnie forum czytać ze zrozumieniem, tutaj naprawdę każde info można znaleźć.

"Masowe wygrywanie"... też coś. Każdy by chyba wolał dostać raz w miesiącu przelew na 10.000 zł, zamiast ciułać dooperelowate nagrody na rachunki za rehabilitację niepełnosprawnego dziecka czy spłatę raty kredytu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6568873 Napisano: 04.02.2019 19:33:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monkakk napisał(a):

joan napisał(a):

Coca-Colę znalazłam w lodówce przy witrynie, a Kinley'a na drewnianej półce na środku sklepu emotka

Ile wychodzi za paragon? 

7 zł emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6568820 Napisano: 04.02.2019 16:46:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ladyinred napisał(a):

(...) Chyba mam pecha, bo na moim lotosie kinleya tez nie bylo. emotka  

Coca-Colę znalazłam w lodówce przy witrynie, a Kinley'a na drewnianej półce na środku sklepu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6568714 Napisano: 04.02.2019 12:29:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Pacze i pacze na te chrupki i nasuwa się pytanie: czy jest na sali proktolog? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6568696 Napisano: 04.02.2019 12:09:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monisss napisał(a):

https://muzeumche.../g-details/index/189 buahaaa

A tu maDka level master - więcej nie chcę widzieć emotka

https://muzeumche.../g-details/index/153 Wyświetl w wątku >>

joan

#6568567 Napisano: 03.02.2019 21:13:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
isiulka napisał(a):

Nic nie zniknęło, tylko Pionas wybrał sobie 100 najfajniejszych konkursów i celowo wymyślił błąd serwera, zeby pozbyć się konkurencji... przynajmniej tak mi w kuluarach mówili  emotka  a jestem tu kilka lat i znam najfajniejsze kuluary emotka

Ciiii, to koncern Ujawie dokonał hakerskiego ataku na konkowy serwer w zemście za wykrycie swoich szpiegowskich wtyczek w Krainie Miodem Płynącej emotka

Nie znam żadnych kuluarów w myśl znanego powiedzenia w mojej rodzinie: "Im mynij wiysz, tym zdrowszoś jes!" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6568561 Napisano: 03.02.2019 20:44:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
prosiaczek napisał(a):

krótko jestem na forum, widziałam wczoraj że Fairy nie ma w kończących się (a pamiętałam że do 2.02) ale sądziłam, że to przez awarię zniknął z bazy, bo podobno koło 100 zniknęło. Cóż by miało być w tym konkursie takiego niezwykłego? emotka żeby go ktoś chciał zagarnąć? Miałam kiedyś taką sytuację z Ace (niedawno) o 19 po jechałam do C4, kupiłam i o 22 zasiadam do pisania a tam... konkurs zakończony o 20.00. w bazie nie było o tym ani pół wzmianki, ale cóż. Zła mogłam być na siebie, bo nie doczytałam regulaminu.

Właśnie też nie wiem, co by w tym konku takiego zarąbiaszczego miało być, że "niby" go ktoś rozmyślnie ukrył emotka

Proponuję Ci spisywać dane ważnych konków na papier / zapisywać w kompie / zaznaczać w telefonie / ujmować w kalendarzu. Inaczej tego nie ogarniesz, godom Ci! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6568558 Napisano: 03.02.2019 20:22:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
isiulka napisał(a):

Raczej pije do tego, ze dodając konkurs bardzo łatwo o pomyłkę zwłaszcza przy dacie. Wiedziałabys to gdybys dodala choć jeden. Oskarżając kogoś o celowe działanie tylko zniechęciasz ludzi do dzielenia się z innymi informacja o konkursie. Ktos poświęca swój czas abyś ty mogła się o nim dowiedzieć, a Ty krytykujesz nie robiąc nic.
A to ze jesteś tu kilka lat nie czyni Cię  kimś lepszym.

pomijam fakt, ze konkurs był w bazie kilka dni i nikt nie zauważył / nie zgłosił błędu?

Tez mnie drażni jak jest jakiś bubel w bazie ale nie wierze, ze ktos to robi celowo.

Wtrącę swoje 3 grosze emotka

1) Zgadza się: bardzo łatwo o pomyłkę w dacie. Zresztą, gdy trafiam na błędy, zgłaszam je - admini potwierdzą emotka Niestety, na początku ubiegłego roku padł mi komputer i od tego czasu działam gościnnie na cudzym, co bardzo ogranicza moje aktywności emotka

2) Również siedzę tutaj od lat i pierwsze słyszę, żeby ktoś celowo dodawał błędne informacje do bazy emotka I to takie, które można zweryfikować jednym kliknięciem emotka Czyli dobrze, że nie chadzam w kuluary emotka

3) Konki spisuję tylko & wyłącznie wg regulaminów i nie sprawdzam, czy się zapisy z regulaminu zgadzają z czymkolwiek innym, a już w szczególności z: wpisami na forum, info z bazy konkowej czy treścią ulotki. Na stronę tego konka weszłam poprzez everydayme, bo się okazało, że moje poprzednie konto na tej stronie po tej ich "zmianie informatycznej" (srau ją pies!) nie działało i musiałam założyć nowe. I pewnie nie ja jedyna tak miałam... Wyświetl w wątku >>

joan

#6568359 Napisano: 02.02.2019 20:14:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rufus napisał(a):

gdzie jest kod w kinder bueno? emotka

Wewnątrz opakowania.

UWAGA - pamiętaj, że opakowanie musi pochodzić z aktualnej promocji (nie można wklepywać starych kodów), zaznaczyli to w regulaminie.

Czyli kupujesz opakowanie KB z info "Smaki rozpieszczania" w prawym górnym rogu. Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

joan

#6568065 Napisano: 01.02.2019 18:00:05 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

To moj ojciec jest najlepszy. Dzwonia do niego z banku i oferuja kredyt,a ten co? Oczywiście sie zgadza i po kilku minutach ma pieniądze na koncie. Nie pyta o oprocentowanie o warunki kredytu, no o nic. Pozniej mamuska wraca z pracy,a ten jej z duma,ze ma 10 tysia na koncie, a ona musi pracowac. On po wypadku i juz nie mysli jak zdrowy ,normalny człowiek.  Dopiero mamuska dzwoni do banku i odkreca wszystko. Juz kilka razy tak ja zalatwil.

emotka

Najgorsze, że nie ma na to recepty, niezawodnego sposobu, dzięki któremu rodzina mogłaby spać spokojnie. Ewentualnie może jakoś zablokować rozmowy przychodzące & wychodzące, żeby system łączył tylko z osobami w rodzinie? Ciekawe, czy jest taka opcja... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6568009 Napisano: 01.02.2019 16:05:47 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

(...) jakiś oszust przez telefon stacjonarny podał się za jej siostrzeńca i wyłudził od staruszki oszczędności życia. (...)

Moi rodzice nie posiadają żadnych "oszczędności życia", ale im ciągle powtarzam, że mają albo w ogóle nie odbierać telefonu (widząc obcy numer) albo od razu na wstępie powiedzieć "Spierd*!", bez wdawania się w jakąkolwiek rozmowę (widząc zastrzeżony numer telefonu). Ale ile z tego zechcą przekuć w życie, a ile jednym uchem wleci... emotka Czasem już mam na nich takiego nerwa, że sekundy dzielą mnie od momentu, gdy chwytam pierwszą z brzegu porcelanę i rzucam nią o ścianę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6567929 Napisano: 01.02.2019 13:28:12 w Wkurza mnie...
alan84 napisał(a):

czy ktoa ma do czynienia z czlowiekiem o nicku pieskot? Ta osoba mnie ciagle wyzywa oczernia na priv a ja do niej nic nie pisze i nie znam jej.

A to nie ta pani przypadkiem:
https://www.e-kon...file/user/FBmartyna7 Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6567901 Napisano: 01.02.2019 12:19:51 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Dzisiaj, gdy jechałam rano tramwajem, pewna starsza pani, na oko 70 plus, spytała mnie, jak dojechać do jednego z wrocławskich hoteli. Wiem,że to nie moja sprawa w sumie, ale w hotelach często organizowane są te nieszczęsne pokazy, na których niestety naciągają ludzi na różne badziewia. No i niestety starsza pani potwierdziła moje przypuszczenia.Na co ja i i parę innych osób jadących tramwajem doradziło jej,aby absolutnie nie dała się namówić na jakieś cudowne garki, itp. Zapewniała nas, że ona się w domu nudzi i dlatego tylko tam jedzie.To jest takie smutne,że niektórzy samotni, schorowani starsi ludzie chodzą na takie kretyńskie pokazy tylko dlatego,żeby móc z kimś porozmawiać, wyjść do ludzi, a nierzadko padają tam ofiarami oszustów,ech.Mam nadzieję,że nikt tam nie zostanie naciągnięty.

Niestety, ale pewnie ktoś tam zostanie zmanipulowany i obarczony długiem emotka Gdyby te pseudopokazy nie przynosiły zysku, to by ich nie organizowano, bo przecież nikt tego nie czyni pro publico bono.

Teraz są już tak bezczelni ludzie, że szok. Do moich rodziców ostatnio podjeżdża van a'la kurier, na domofon dzwoni babka z hasłem "kurier" i podaje im szarą kopertę żądając 59 zł pobrania za paczkę. Twierdzi, że w środku jest książka telefoniczna, którą niby moi rodzice zamówili. Koperta jest szara, bez nadawcy / odbiorcy / numeru listu przewozowego, adres rodziców babka ma wydrukowany na luźnej karteczce. Rodzice posyłają tę panią w diabły, a ona zaczyna się wydzierać i straszyć ich komornikiem...
Byłam u nich kilka dni później i znalazłam w sieci podobne sprawy sprzed kilku lat, dotyczyły poszkodowanych z całej Polski emotka

A tak przy okazji, to unikam zwalania winy na wnuczków czy nudę w domu, bo nie to jest przyczyną, że starsze osoby chodzą na pseudopokazy. W dużych miastach jest od uja zajęć wszelakich i to BEZPŁATNYCH albo np. płatnych 40 zł za pół roku. W mojej okolicy senior naprawdę nie może się nudzić, mogę z rękawa wysypać ze 20 różnych aktywności intelektualnych, rękodzielniczych, sportowych, kulturalnych czy towarzyskich. Jest tego tyle, że większości nie da się nawet obskoczyć, bo kolidują ze sobą. Z moich obserwacji wynika, że niektórzy seniorzy po prostu potrzebują pomocy w zorganizowaniu sobie nadmiaru czasu. Sprawdźcie, czy i w Waszej okolicy są możliwości aktywizacji seniorów. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6567723 Napisano: 31.01.2019 22:30:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
case - Zapewne trudno kupić telefon, który nie został wyprodukowany w Azji (i w ogóle Rtv/Agd), ale koszulkę nie-ścierkę bez problemu się da. Mnie (jako konkursowiczkę) przerażają kwoty, które sponsor wydaje, żeby rozdać np. 10000 smyczek do kluczy. Czasem są akcje, gdzie można byłoby ufundować 3 samochody, a zamiast tego pojawia się jakiś otwieracz do puszek.

Nagrody pieniężne można przelewać na rachunek bankowy, a bony przesyłać w formie e-kodów -> lasy będą się miały dobrze.

Co do certyfikatów... prowokacyjnie napiszę, że gdy zobaczę metkę, to uwierzę emotka

assal - do zera nie zejdziesz, przecież nawet paragon to też śmieć emotka Ale zawsze możesz:
- kupować proszki w kartonowych opakowaniach,
- kupować mydła w kostce (kartonik) albo w opakowaniach o mniejszej ilości plastiku (tzw. uzupełniacze np. Palmolive),
- kupować wodę mineralną Perrier w szkle (Nestle),
- brać udział w konkach, gdzie liczy minimalna kwota zakupu czegokolwiek w danym sklepie,
- brać udział w konkach, gdzie nagrody nie wymagają przyjazdu kuriera (vouchery, e-kody, przelewy pieniężne),
- bojkotować konki, gdzie organizator rozdaje azjatycki szmelc itp.
A nawet tego nie musisz, to tylko propozycje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6567669 Napisano: 31.01.2019 18:05:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
case napisał(a):

No, ale te koszulki to prawie za darmola są, co to jest 6 zł (za tyle można kupić 4 Activie).

Ogólnie co do "tanich" gadżetów - nie jest to może uniwersalna zasada, ale generalnie kiedy robi się tzw. akcje buy&get - czyli masówkę nagród gwarantowanych - to przyjmuje się, że wartość nagrody w zakupie/produkcji powinna być w okolicy 10-20% wartości warunku zakupowego. Dlatego normą jest masowe rozdawanie gadżetów o wartości kilkudziesięciu groszy oraz to, że gadżety droższe muszą być limitowane i za nieco wyższą "barierą wejścia" - stąd np. konieczność zakupu produktów za 10 czy 15 zł i jeszcze zadanie kreatywne, żeby dostać "jakieś tam skarpetki czy łyżeczki". Taki gadżet kosztuje już kilka zł, więc aby go rozdać masowo wg tej zasady, produktów trzeba by kupić za kilkadziesiąt złotych. Nikt by nie kupił. Więc zostawia się niski próg zakupowy, typu 3 produkty, ale dodatkowo zadanie kreatywne, żeby jakoś nagrodzić tych co "zasłużyli" nieco bardziej niż tylko samym zakupem.

Ano własnie -> prawie za darmola. Ale zastanów się, jaką taka koszulka ma historię? Że w skażonej chemicznie wiosce w kraju trzeciego świata na polach rosła bawełna, potem dzieciak zarabiający dolara miesięcznie to zebrał i sru do fabryki, potem kolejny dzieciak koszulkę farbował (dorośli już odmawiają pracy przy farbowaniu, bo dosyć szybko się umiera), potem naszprycowano tę koszulkę chemią i płynęła kontenerem przez pół świata... a wszystko to w cenie 6 zł.

Rozumiem, że nie każdy producent chce inwestować w drogie nagrody, dlatego wygodne są akcje typu "Wypróbuj, a zwrócimy Ci pieniądze." Sama czasami biorę w nich udział + często wypróbowane produkty kupuję regularnie (niezależnie od jakichkolwiek konkursów).

Tanie gadżety -> chciałoby się westchnąć i spytać retorycznie, dokąd ten świat zmierza, ale odpowiedź jest powszechnie znana. Wyświetl w wątku >>
2 atyde25, mysia 0

joan

#6567515 Napisano: 31.01.2019 10:15:47 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
assal napisał(a):

DPD wozi nagrody z konkursu z Treflikami/Smolar.

... oraz AGD z konka KropkiTv emotka Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

joan

#6567397 Napisano: 28.01.2019 21:32:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
alan84 napisał(a):

jezeli moge napisac cos ... Prywatnym email z agencji potwierdzili ze ten plyn jest regulaminowy. Ale to tak jak ktos napia nie jest to rownoznaczne z tym ze tak jest dla ogolu;)

Nie muszą mi nic pisać, bo to jest regulaminowy produkt - jeżeli muszę sprawdzać produkt w sklepie z listą regulaminową, to sobie ją uprzednio otwieram na kompie i cyk! zdjęcie do smartfona. Jest ok emotka

BTW -> nawet fajny ten nowy zapach Fairy, zupełnie inny, niż "kuchenne" aromaty płynów do mycia naczyń emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6567392 Napisano: 28.01.2019 21:24:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
prosiaczek napisał(a):

Masz Fairy ALOES I PINK JAŚMIN? Dokładnie taki? emotka  

Owszem, produkt wygląda dokładnie tak, jak w gazetce; różowa nalepka / "aloes i zapach jaśminu" / 1350 ml emotka Wyświetl w wątku >>
0 0