Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalka

kalka

#7297311 Napisano: 15.09.2025 10:21:40 w Informują
Informują z Konkurs "Spróbuj zmrożone" Lidl

Rodzaj powiadomienia: mail
Dodatkowe informacje:
„SPRÓBUJ ZAMROŻONE” w sieci LIDL Amooco (bon 300 zł) Wyświetl w wątku >>

kalka

#7292390 Napisano: 29.08.2025 21:11:43 w WC - rozmowy o wszystkim
zezowaty_kot napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Czy miał ktoś z was taką sytuację 
Wysłałam paczkę ( wymiary , waga podalam nawet  trochę Większe ) koszt 200 zł za wysyłkę a tu dziś faktura 400 zł dopłaty do wysyłki miesiąc po dostarczeniu jej do odbiorcy . No 🤬 łącznie 600 zł za wysyłkę a towar w niej za 400 zł . To się nadaje do jakiegoś rzecznika praw czy nie bardzo ?

Przede wszystkim dobrze sprawdź nadawcę wiadomości bo często takie SMSy czy maile to oszustwo i wcale nie są od firmy kurierskiej. A najlepiej sama skontaktuj się z firmą i poproś o wyjaśnienie

Zamawiałam przez bl paczkę i już widzę na necie opinie ,że ta firma tak właśnie wyłudza pieniądze dolicza po czasie do paczek jakieś dziwne akcje typu towar niebezpieczny , niewymiarowy Itd 😭a moja paczka to zwykła paczka była ale uje🤬

Tak, wysłałam kopertę a po 3 tygodniach przyszedł mail, że paczka przekroczyła deklarowaną wartość do 10 kg. Koperta. Z kartką. To nic innego jak próba wyłudzania, pisaliśmy, żeby poazali nagrania i protokoły jakieś, że KOPERTA ważyła wiecej niż 10 kg. Już się nie odezwali.

Już złożyłam reklamacje ale oni są porąbani , piszą żebym zapłaciła a jak uwzględnia reklamacje to mi oddadzą ten hajs 🫣

Napisz, żeby się od pier xxxxx to uwzględnisz to w Zgłoszeniu do UiOK emotka

Otóż to!emotka  Nie mają żadnej podstawy prawnej, nie wdawaj się Jestemnowa w dyskusję z nimi! Wyświetl w wątku >>

kalka

#7290895 Napisano: 26.08.2025 04:22:24 w Kupię...
benasia napisał(a):

Kupie bilet do Energylandii normalny na sezon wysoki

Benasia, na PREZENT MARZEŃ możesz kupić bilety do  Energylandii z 25 % zniżką - zakupione w wersji elektronicznej masz od ręki ( podobnie jak Bilety do SUNTAGO) https://prezentma...ormalny_sezon_wysoki

Rabat nie może przekroczyć 100 zł, więc jeśli cena przed rabatem kupowanych biletów przekroczy 400 zl, warto rozłożyć np. na dwie transakcje, wtedy do każdej naliczy się 25% zniżki
Polecam!  
p.s. zniżka nie dotyczy zakupów dokonywanych za pomocą kupionego wcześniej vouchera czy karty prezentowej Wyświetl w wątku >>

kalka

#7290724 Napisano: 25.08.2025 15:13:17 w kupony rabatowe/zniżki
PREZENT MARZEŃ
Bilety do SUNTAGO 25% taniej po wpisaniu kodu RESET - (zniżka dotyczy też innych, wybranych ofert z katalogu, również biletów do  Energylandii - szczegóły na ich stronie) 
https://prezentma...-liczba_osob-2_osoby

Sprawdzone  Bilet kupione z 25% zniżką zostały bez problemu zrealizowane następnego dnia, wszystko ok. Uwaga! Rabat nie może przekroczyć 100 zł, jeśli cena przed rabatem kupowanych biletów przekroczy 400 zl, warto rozłożyć np. na dwie transakcje, wtedy do każdej naliczy się 25% zniżki
Polecam!  
p.s. zniżka nie dotyczy zakupów dokonywanych za pomocą kupionego wcześniej vouchera czy karty prezentowej Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7290272 Napisano: 23.08.2025 18:14:38 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
luk1990 napisał(a):

Jaka jest aktualnie cena za zaproszenie z Loreal?
Chętnie wyślę mamę z Koleżanka- czyli przygarnę 1 podwójne zaproszenie...
bo jak się okazuje jednak nie wszyscy wygrywali zaproszenia...

Też poszukuję jednego zaproszenia na pokaz wartości Loreal
Jedno nabyłam za paragony z Biedry na Prince-polo i Pepsi ( muszę nabyć jeszcze jedno, młodsza córka się dowiedział i aferka gotowa, też chce iść ze starszą siostrą- ech, oszaleć można z tymi dziećmiemotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7289617 Napisano: 21.08.2025 15:03:50 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam pralkę pralka Bosch SpeedPerfect IronAssist ActiveWaterPlus 7 kg Wartość regulaminowa: 2.209 zł ale wiadomo jak to bywa z cenami w regulaminach, mozna kupić ją za https://maxelektr...zsnOG6gaAvkIEALw_wcB
1499 zł, więc sprzedam za 1100 z dostawą (od organizatora).
Być może jest to nawet ta:https://www.media...MhQ0zWEaAidkEALw_wcB

Proszę o kontakt na priv.

P.S. Dla podejrzliwych: zbieżność ogłoszeń z Edzią przypadkowa (po prostu zależy mi na czasie i wysyłce wprost od organizatora) emotka Wyświetl w wątku >>

kalka

#7289413 Napisano: 21.08.2025 06:36:13 w Kupię...
Kupię "Prezent marzeń" (może być karta, kod lub voucher) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7288657 Napisano: 19.08.2025 11:04:26 w Kupię...
Kupię vouchery/kody do Suntago. Proszę o kontakt na pv  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7281095 Napisano: 22.07.2025 21:56:18 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Powinnam teraz założyć sprawę sądową jak Limasti Gimperowi.
Ja tu nie siedzę 24 na dobę i nie czytam każdego posta bo mam też inne obowiązki życiowe.
Ja pikolę normalnie jestem w szoku co tu się odwaliło.

Jestem zdziwiona że po wysyłce nie wysłałaś kupującej nr przesyłki do śledzenia, przecież każdy wie jak poczta polska teraz działa i przesyłek sobie trzeba samemu pilnować. Nie raz nie dostałam awizo ale dzięki temu że miałam numer mogłam sprawdzić gdzie przesyłka jest. To co się tu odwaliło to twoje zaniedbanie. Jak coś sprzedajesz to rób to dobrze a wtedy takich akcji nie będzie.

Jak się coś na forum sprzedaje to z ostrożności procesowej warto jednak mimo natłoku obowiązków zajrzeć na forum czy aby na pewno wszystko w porządku z przesyłką, aby potem właśnie uniknąć takich pomówien.Ja swego czasu pożyczałam Iwonie M. z Tykocina/Bialegostoku z tego forum pieniądze i niestety bardzo się sparzyłam.Byc może stali bywalcy kojarzą ta osobę.Swego czasu wykłócała się tu na forum, że jakieś tam wpisy są niezgodne z prawem i obraźliwe, a tymczasem to, co ona zrobila ze mną też było bardzo nieuczciwe i przez własną głupotę, naiwność i dobre serce straciłam sporo pieniędzy No, ale nie należy mierzyć wszystkich jedna miarą.

Po wielu perypetiach i niestety po nagłośnieniu przesyłka została odebrana (parę godzin później zostałaby zwrócona), a dzisiaj trafiła już do mnie emotka Dziękuję Ci atyde25 za przesyłkę, a Wam Kochani za interwencję emotka (dzięki niej dowiedziałam się dosłownie w ostatniej chwili kto dostarcza i gdzie odebrać paczkę). I moja serdeczna prośba do Wszystkich Forumowiczów: komunikujmy się ze sobą tak, by unikać niedomówień. Wyświetl w wątku >>

kalka

#7280545 Napisano: 20.07.2025 21:45:45 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

kumulacja napisał(a):

kalka napisał(a):

kumulacja napisał(a):

kalka napisał(a):

onmyown napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Informuję zanim do mnie napiszesz paszkwil na pw 2 razy pomyśl. Nie odpowiadam od razu idzie blok.

Kobieto, jesteś bezczelna. Dziewczyna od ponad tygodnia czeka na SUP-a albo zwrot swoich pieniędzy, a ty zamiast się do tego ustosunkować dalej piszesz na forum jakieś durnoposty? Ja się wcale nie dziwię, że ludzie ci wysyłają paszkwile na PW, no bo jak tak można?emotka To nie jest kwestia biletu do kina za 10zł! Dziewczyna pewnie żyje w stresie i spać po nocach nie może, a ty udajesz, że nic się nie stało? Jesteś oszustką i tyle, mam nadzieję że już nikt nigdy nic od ciebie nie kupi, bo szkoda zdrowia i pieniędzyemotka  Nie mnie dotyczy sprawa, no ale aż nóż się w kieszeni otwiera...

emotka  Dzięki onmyown
Taka sytuacja może i powinna być bulwersująca  emotka

Jaki jest dalszy ciąg tej sprawy? Czy dostałaś deskę albo zwrot pieniędzy?

Na razie cisza, ani deski, ani zwrotu pieniędzy, brak też kontaktu na pv, no i na forum też brak odpowiedzi emotka

Podejrzewam, że miała jedną deskę, którą sprzedała wcześniej na forum. A Ciebie zwyczajnie wyrolowała. Bo gdyby nie miała niczego na sumieniu, to by po ludzku odpowiedziała na zarzuty. Blokując Ciebie sama się pogrąża. Wszyscy czekamy na odpowiedź od atyde25. I na deskę też.

No właśnie deskę ja kupiłam, przyszła dobry tydzień temu od organizatora chyba… dlatego monitoruje sprawę bo aż mi głupio. No i atyde wydawała mi się mega wiarygodna, kojarzyłam od dawna na forum emotka  przykre bardzo.  W życiu bym się nie spodziewała. Sup leży nie ruszony bo człowiek ma wyrzuty sumienia, że go ma a ktoś inny oszukany emotka

Poczekajmy na rozwiązanie tej sytuacji. Ja nie miałam wyjścia, brak kontaktu z atyde25 i brak przesyłki i wieści o przesyłce zmusił mnie do napisania do niej na forum (pisałam o braku przesyłki, prosiłam o info na pv, poza trym atyde25 miała mój nr tel, a kontaktu zero). Teraz się odezwała, więc jest postęp w sprawie:) Jak dotrze przesyłka to dam wszystkim znać  Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7280541 Napisano: 20.07.2025 21:24:09 w Wkurza mnie...
rudzixon napisał(a):

pikawka napisał(a):

kumulacja napisał(a):

kalka napisał(a):

kumulacja napisał(a):

kalka napisał(a):

onmyown napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Informuję zanim do mnie napiszesz paszkwil na pw 2 razy pomyśl. Nie odpowiadam od razu idzie blok.

Kobieto, jesteś bezczelna. Dziewczyna od ponad tygodnia czeka na SUP-a albo zwrot swoich pieniędzy, a ty zamiast się do tego ustosunkować dalej piszesz na forum jakieś durnoposty? Ja się wcale nie dziwię, że ludzie ci wysyłają paszkwile na PW, no bo jak tak można?emotka To nie jest kwestia biletu do kina za 10zł! Dziewczyna pewnie żyje w stresie i spać po nocach nie może, a ty udajesz, że nic się nie stało? Jesteś oszustką i tyle, mam nadzieję że już nikt nigdy nic od ciebie nie kupi, bo szkoda zdrowia i pieniędzyemotka  Nie mnie dotyczy sprawa, no ale aż nóż się w kieszeni otwiera...

emotka  Dzięki onmyown

Na razie cisza, ani deski, ani zwrotu pieniędzy, brak też kontaktu na pv, no i na forum też brak odpowiedzi emotka

Podejrzewam, że miała jedną deskę, którą sprzedała wcześniej na forum. A Ciebie zwyczajnie wyrolowała. Bo gdyby nie miała niczego na sumieniu, to by po ludzku odpowiedziała na zarzuty. Blokując Ciebie sama się pogrąża. Wszyscy czekamy na odpowiedź od atyde25. I na deskę też.

No właśnie deskę ja kupiłam, przyszła dobry tydzień temu od organizatora chyba… dlatego monitoruje sprawę bo aż mi głupio. No i atyde wydawała mi się mega wiarygodna, kojarzyłam od dawna na forum emotka  przykre bardzo.  W życiu bym się nie spodziewała. Sup leży nie ruszony bo człowiek ma wyrzuty sumienia, że go ma a ktoś inny oszukany emotka

Zdecydowanie to nie Ty w tej sytuacji powinnaś mieć wyrzuty sumienia....
Myślę, że w tym momencie to atyde obowiązkiem jest oficjalnie się ustosunkować do tej sytuacji.... a nie udawać, że nic się nie wydarzyło.

Dziękuję atyde25, że się wreszcie odezwałaś! Kochani, atyde25 odezwała się pierwszy raz od 11.07. Proszę Was poczekajmy na rozstrzygnięcie sprawy - napiszę tutaj jak się sprawa rozwiąże. Atyde Twierdzi, że wysłała kurierem pocztexu, szkoda, że informuje mnie po ponad tygodniu jaki kurier. Nie rozumiem dlaczego kuriera do dzisiaj nie było, a atyde25 nie reagowała na moje monity na pv i na forum, odczytywała moje wiadomości, ale nie odpisywała na nie. emotka Sprawdzę na poczcie i dam znać! emotka  Mam nadzieję, że sprawa zakończy się pozytywnie! Wyświetl w wątku >>

kalka

#7280505 Napisano: 20.07.2025 16:52:25 w Wkurza mnie...
kumulacja napisał(a):

kalka napisał(a):

onmyown napisał(a):

atyde25 napisał(a):

emotka  Dzięki onmyown

Na razie cisza, ani deski, ani zwrotu pieniędzy, brak też kontaktu na pv, no i na forum też brak odpowiedzi emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

kalka

#7280304 Napisano: 18.07.2025 23:22:44 w Wkurza mnie...
onmyown napisał(a):

atyde25 napisał(a):

emotka  Dzięki onmyown
Taka sytuacja może i powinna być bulwersująca  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7280286 Napisano: 18.07.2025 22:30:32 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

A ja kupuję rzeczy z Chin i niektóre są lepszej jakości niż te ".markowe".
Mam masę biżuterii która mi starczy do śmierci czyli zakładam ,że może nawet jeszcze 40 lat emotka
I tu główna różnica ja wybieram co mi jest potrzebne a nie reklamowy szajs po nic i na nic.
I to powinno być karane bardzo surowo produkowanie gadżetów reklamowych co są jakości kiepskiej lun=b mają tak wielkie napisy marki, że nie da się tego nosić poza domostwem.

Helo atyde25! emotka Cieszę się, że nawiązujesz do karania nieetycznych zachowań, to budujące w mojej sytuacji  (czy oszustwa, kradzieże, wyłudzenia również do nich zaliczasz? )
Proszę atyde25 o zwrot pieniędzy, aby zamknąć tę sprawę.
Po zgarnięciu kasy totalnie urwałaś korespondencję, więc tu zapytam: co z zakupionym od Ciebie Sup-em? Na co liczysz? Olewasz wiadomości na pv, więc piszę na forum, choć widzę, że tu też pomijasz korespondencję ode mnie emotka
Poniżej raz jeszcze cytuję wcześniejszy post i wzywam Cię do oddania pieniędzy.

atyde25 napisał(a):Kurier z GLS patrzy na mnie jak na nawiedzoną bo nie wiem co poczta odwala ale wszystko z Chin mi idzie GLS-em. Lubię go ale nie chcę go oglądać po 3-4 razy w tygodniu   Oby nie myślał, że go podrywam czy coś bo to ostatnie co bym zrobiła.

Ja nie wiem atyde25 co Ci nawala, ale wiem, że kupiony od Ciebie sup, który ponoć wysłałaś kurierem w dniu 11.07 nie dotarł, ( co więcej: żaden z moich kurierów nic nie słyszał o takiej przesyłce   ) Napisać, że jestem wk....ona, to tak jak nie napisać nic   
Z racji tego, że unikasz kontaktu na priva i  pytań o przesyłkę, potwierdzenie nadania, czy zwrot kasy piszę tutaj, jest to bardzo odpowiedni wątek na wyjaśnień początek! 
Zapraszam oczywiście Cię atyde25 na pv, tam czeka kilka wiadomości, na które wypadałoby odpowiedzieć  

Wyświetl w wątku >>

kalka

#7279685 Napisano: 17.07.2025 12:04:36 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

kalka napisał(a):

pikawka napisał(a):

[quote=

kalka napisał(a):

atyde25 napisał(a):

atyde25]Kurier z GLS patrzy na mnie jak na nawiedzoną bo nie wiem co poczta odwala ale wszystko z Chin mi idzie GLS-em. Lubię go ale nie chcę go oglądać po 3-4 razy w tygodniu emotka  Oby nie myślał, że go podrywam czy coś bo to ostatnie co bym zrobiła.

Wtrącę się niepytana emotka  
2 tyg temu kupiłam też Sup-a od atyde, dotarł  tydzień temu, żadnych problemów nie miałam. Wszystko poszło elegancko emotka  

jestem pewna, że u Ciebie sprawa się też pozytywnie rozwiąże emotka

Hm... oby nie okazało się, że atyde25 nie sprzedała nam jednej i tej samej deski  emotka
Nadal atyde25 nie odzywa się, brak odpowiedzi na pv, cisza na forum, deski brak, zwrotu kasy też nie ma, więc co można myśleć ...

Moja szła wówczas prosto od organizatora z tego co mi pisała ;( 
no dziwna sytuacja bo przecież to nie jest jakiś nowy konkursowicz tylko raczej kojarzona na grupie ;(

Moja tez miała iść od organizatora, ale atyde25 napisała, że poda jednak swoje dane i prześle mi ją od siebie. Po otrzymaniu ode mnie kasy 11.07 ponoć wysłała mi deskę  emotka  Od tej pory cisza.... i brak jakiegokolwiek kontaktu z atyde emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7279647 Napisano: 17.07.2025 10:55:00 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

[quote=

kalka napisał(a):

atyde25 napisał(a):

atyde25]Kurier z GLS patrzy na mnie jak na nawiedzoną bo nie wiem co poczta odwala ale wszystko z Chin mi idzie GLS-em. Lubię go ale nie chcę go oglądać po 3-4 razy w tygodniu emotka  Oby nie myślał, że go podrywam czy coś bo to ostatnie co bym zrobiła.

Wtrącę się niepytana emotka  
2 tyg temu kupiłam też Sup-a od atyde, dotarł  tydzień temu, żadnych problemów nie miałam. Wszystko poszło elegancko emotka  

jestem pewna, że u Ciebie sprawa się też pozytywnie rozwiąże emotka

Hm... oby nie okazało się, że atyde25 sprzedała nam jedną i tę samą deskę   emotka
Nadal atyde25 nie odzywa się, brak odpowiedzi na pv, cisza na forum, deski brak, zwrotu kasy też nie ma, więc co można myśleć ... Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7279443 Napisano: 16.07.2025 17:31:43 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

Kurier z GLS patrzy na mnie jak na nawiedzoną bo nie wiem co poczta odwala ale wszystko z Chin mi idzie GLS-em. Lubię go ale nie chcę go oglądać po 3-4 razy w tygodniu emotka  Oby nie myślał, że go podrywam czy coś bo to ostatnie co bym zrobiła.

Ja nie wiem atyde25 co Ci nawala, ale wiem, że kupiony od Ciebie sup, który ponoć wysłałaś kurierem w dniu 11.07 nie dotarł, ( co więcej: żaden z moich kurierów nic nie słyszał o takiej przesyłce  emotka ) Napisać, że jestem wk....ona, to tak jak nie napisać nicemotka   
Z racji tego, że unikasz kontaktu na priva i  pytań o przesyłkę, potwierdzenie nadania, czy zwrot kasy piszę tutaj, jest to bardzo odpowiedni wątek na wyjaśnień początek! emotka
Zapraszam oczywiście Cię atyde25 na pv, tam czeka kilka wiadomości, na które wypadałoby odpowiedzieć emotka Wyświetl w wątku >>

kalka

#7278546 Napisano: 13.07.2025 23:29:42 w SZUKAM....
Szukam na naszym forum kogoś, kto jest z: Leska, Sanoka lub Polańczyka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7273025 Napisano: 25.06.2025 10:05:28 w SZUKAM....
Zapytam inaczej :
Czy ktoś z forum korzystał z vouchera z loterii Kozla? (do wygrania było 12 voucherów o wartości 8 tys. na wyjazd do Pragi).
Jeśli ktoś wygrał ten wyjazd, to proszę o kontakt na priv.emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#7272852 Napisano: 24.06.2025 17:42:17 w SZUKAM....
Czy ktoś z Was był ostatnio w Pradze z Kozla?  Pw Wyświetl w wątku >>
0 0