Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalka

kalka

#6163821 Napisano: 23.02.2016 11:27:40 w Paragony
paragony na Lody KORAL w Biedronce- 4 zł lub zamienię na inne paragony (na trwające konkursy) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6163094 Napisano: 21.02.2016 09:03:03 w Kupię...
Kupię bony do IKEA ( o wartości ok. 2 tys. zł )   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6162639 Napisano: 19.02.2016 17:54:52 w Gratulacje! Dla wygranych!
maria1980 napisał(a):

I ja gratuluję emotka

dołączam się!  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6161181 Napisano: 17.02.2016 13:08:27 w Carrefour konkursy
nanajka81 napisał(a):

bajkowy pokoj - jak dlugiego smsa mozna napisac? nie moge sie doczytac a w 160 znakach to niewiele mi sie miesci emotka  

No właśnie wydaje się, że w tej kwestii też brak precyzyjności, bo nie mogę znaleźć informacji w regulaminie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6160062 Napisano: 15.02.2016 08:38:44 w Wkurza mnie...
Mysia napisał(a):

...szczycą się jacy to oni są mądrzy i wyjątkowi bo nie świętują walentynek!...Skąd w ludziach tyle złości i smutku...
Nienawisci.. A we mnie jest dużo radości emotka   Do takich "świąt" podchodzę z dystansem, ale jak ktoś się tym cieszy to i mi wesoło. Lubię patrzeć jak ludzie są szczęśliwi, a nie przepełnieni nienawiścią. emotka

Jeśli ktoś lubi kochać cały rok i emanować radością codziennie, a nie tylko "na hurra" w Walentynki i napisze o tym, to od razu: cyt "  szczycą się  jacy to oni są mądrzy i wyjątkowi bo nie świętują walentynek....Skąd w ludziach tyle złości i smutku.. " , "hejter" , ogólnie jest beeee bo myśli inaczej !? emotka emotka    E, chyba Mysia ździebko przesadziłaś, mam wrażenie, że  szukasz dziury w całym  emotka    Ja właśnie kocham kochać codziennie, śmieszy mnie "konsumencka" akcja "na hurra" , ale nie znaczy, że jej strasznie nie lubię, czy nie obchodzę, choć niekoniecznie kupując czerwone serca, czy inne walentynkowe gadżety. Natomiast szanuję i rozumiem zarówno tych, którzy czekają cały rok, by świętować dzień zakochanych, ale również tych, których wkurzają wszędobylskie reklamy mówiące "musisz kupić Walentynkę" i nie uważam,że z tego powodu wszyscy oni są pełni złości i smutku  - to tak jak na 1 maja jedni idą w pochodzie pierwszomajowym, a inni wyjeżdżają  w tym dniu do lasu i czy to powód by jedni obrażali drugich emotka  - no chyba nie  emotka  
W temacie: wkurza mnie brak tolerancji w stosunku innych poglądów, upodobań, zwyczajów... itp. jeśli ktoś myśli inaczej nie musi być beee  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159849 Napisano: 14.02.2016 08:13:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dzikiwiewiór napisał(a):

a no jesli platforma powiedziala, ze to nie bylo ustawione to im wierze, uspokoilas mnie.
a no i nie trafilas, nie interesuje mnie w ogole polityka, nie glosowalam na pis, ani na po, jedynie obluda tego KODu mnie wkurza emotka  tam sprawa jest jasna PiS to PiS, PO to PO, a KOD to taka przylepa ktora robi ciemnemu ludowi wode z mozgu, demokracja, sracja zagrozona emotka
tak jak pisalam - podziwiam co niektorych za naiwnosc, ze przez przypadek dobra przyjaciolka wygrala w loterii, w ktorej przetarg wygrala agencja  z decyzji jej kolezanki. Odwdzieczyli sie platformie, ot co emotka

Biorę to pod uwagę , jednak akurat w tej sprawie pewności  nie ma, bo to loteria i choć prawdopodobieństwo było tu prawie jak wygranie 6 w totka, to jednak istnieje, zatem dla mnie sprawa stała się zamknięta - ale nie dlatego, że agencja i p. minister się wytłumaczyli,nie,nie! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159809 Napisano: 13.02.2016 22:00:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
stamp2 napisał(a):

kalka napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Ronja napisał(a):

Mi chce się z tego wszystkiego śmiać. Zastanawiam się na ile to w ogóle koleżanki. W Polsce gazety potrafią czasami ładną plotkę puścić. Ale co gazeta napisze albo Internet opublikuje to święte być musi. 
Poza tym nie ma się o co martwić, bo teraz nasza nowa władza na pewno zajmie się sprawą z należytą starannością. Tego jestem pewna. emotka  

Tu nie trzeba gazet - Częstochowa, to nie jest miasto w odległej galaktyce. Dziwi mnie, że w kraju wydobywczych aresztów, w którym wsadzano ludzi za kradzież batonika, powszechne jest bagatelizowanie większych przewinień, czy wręcz pochwalanie ich jako zaradności. Powinna być jakaś równość wobec prawa. EOT z mojej strony.

Tak, jak napisałam Ronja, nasza nowa władza na pewno się tym zajmie. A fakt, że ktoś był czyjąś szefową nie musi stanowić o wzajemnej sympatii. Poza tym ta pani z Częstochowy wygrała Opla Insignię, który stanowi nagrodę dodatkową, losowaną spośród paragonów z branży premiowanej. O ile dobrze pamiętam były to paragony od fryzjerki i kosmetyczki, więc pisanie o szansie jak 1: 56 000 000 jest mooooocno przesadzone emotka . Poza tym mogła mieć jakiś układ ze znajomą fryzjerką, z której zakładu paragony zgłaszała. Lajf is lajf. Sami konkursowicze czasami wybierają paragony z koszyków przed sklepem emotka

1mariusz ? http://www.e-konk...img/emots/unsure.gif

Kochani wygrywanie samochodów w rodzinie pani Grażynki jest tradycją, tata też wygrał "Syrenkę" a tak serio dzisiaj w Wiadomościach tvp  pan z agencji  Unique One, która organizowała loterię zdementował plotki o ustawieniu losowania, również pani minister z poprzedniego rządu  powiedziała w Wiadomościach, że to przypadek.    

tak trzeba wierzyć bo porzedni rząd był bardzo wiarygodnyemotka

Już prawdy nie dojdziemy w tej sprawie, trzeba ją zamknąć po prostu. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159803 Napisano: 13.02.2016 21:18:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Ronja napisał(a):

Mi chce się z tego wszystkiego śmiać. Zastanawiam się na ile to w ogóle koleżanki. W Polsce gazety potrafią czasami ładną plotkę puścić. Ale co gazeta napisze albo Internet opublikuje to święte być musi. 
Poza tym nie ma się o co martwić, bo teraz nasza nowa władza na pewno zajmie się sprawą z należytą starannością. Tego jestem pewna. emotka  

Tu nie trzeba gazet - Częstochowa, to nie jest miasto w odległej galaktyce. Dziwi mnie, że w kraju wydobywczych aresztów, w którym wsadzano ludzi za kradzież batonika, powszechne jest bagatelizowanie większych przewinień, czy wręcz pochwalanie ich jako zaradności. Powinna być jakaś równość wobec prawa. EOT z mojej strony.

Tak, jak napisałam Ronja, nasza nowa władza na pewno się tym zajmie. A fakt, że ktoś był czyjąś szefową nie musi stanowić o wzajemnej sympatii. Poza tym ta pani z Częstochowy wygrała Opla Insignię, który stanowi nagrodę dodatkową, losowaną spośród paragonów z branży premiowanej. O ile dobrze pamiętam były to paragony od fryzjerki i kosmetyczki, więc pisanie o szansie jak 1: 56 000 000 jest mooooocno przesadzone emotka . Poza tym mogła mieć jakiś układ ze znajomą fryzjerką, z której zakładu paragony zgłaszała. Lajf is lajf. Sami konkursowicze czasami wybierają paragony z koszyków przed sklepem emotka

1mariusz ?

Kochani wygrywanie samochodów w rodzinie pani Grażynki jest tradycją, tata też wygrał "Syrenkę" a tak serio dzisiaj w Wiadomościach tvp  pan z agencji  Unique One, która organizowała loterię zdementował plotki o ustawieniu losowania, również pani minister z poprzedniego rządu  powiedziała w Wiadomościach, że to przypadek.     Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159801 Napisano: 13.02.2016 21:09:10 w Wkurza mnie...
Ronja napisał(a):

To jest czysto komercyjne święto - każda inna dobra okazja do sprzedania towaru - dlatego co roku mamy te walentynkowe promocje konkursowe. Też nie przepadam ani za słodyczami w nadmiarze, ani różowością, ani tymi tekścikami o miłości (nie piszę). A kiedyś przed erą konkursową emotka  narzekałam tylko, na to że owego dnia nie ma wolnych miejsc w ulubionej kawiarni.

emotka  A w ogóle polskie (a właściwie słowiańskie) święto zakochanych ma znacznie dłuższą tradycję, nie jest mniej romantyczne ani gorsze, a mimo to od kilkunastu lat promuje się Walentynki- oczywiście z wiadomych względów konsumenckich, bo faktycznie głównym założeniem tego święta jest obdarowywanie się „na hurra”, więc to okazja do wyciągnięcia kasy od sporej części społeczeństwa. Tak jesteśmy zafascynowani zachodnią i amerykańską kulturą, że zapominamy o własnej - „cudze chwalimy, swego nie znamy”
Oczywiście jestem za miłością, kochaniem się, mówieniem sobie miłych słów ale niekoniecznie grupowym i podszytym kupieckimi  akcjami, jest mi o wiele milej wówczas, gdy mój mąż zaprosi mnie na kolację, wręczy bukiecik czy da buziaka sam z siebie (powiedzmy z potrzeby serca i duszy emotka ),  a nie dlatego że  reklamy, witryny sklepowe, bilbordy i inne media mówią, że tak musi. No ale zgodnie z wszechobecnymi zaleceniami zapewne ja i moje córeczki jutro też dostaniemy jakieś słodkie serca emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159777 Napisano: 13.02.2016 20:02:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
paula napisał(a):

zmieniam temat

emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159732 Napisano: 13.02.2016 15:46:09 w WPROST - artykuł o konkursomaniakach
ziolko napisał(a):

no cóż... pewno trzeba było uprzejmie "poprosić" osobę z firmy organizującej loterię, żeby "wygrał" numer paragonu podany przez przyszłą laureatkę i już emotka

Ciekawe, czy ta życzliwa firma też była przypadkowa, wybrana np. w drodze jednego z tych "uczciwych" przetargów emotka  Ech, odechciało mi się,tym razem biedronkowej loterii  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159668 Napisano: 13.02.2016 07:47:27 w Biedronka
bzowapani napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Dokładnie o to chodzi, macie zapisy:
Uczestnik nie może ponadto zgłosić więcej niż jednej Transakcji dotyczącej tego samego zakupu, tj. może zgłosić tylko jedną Transakcję odnoszącą się do tego samego rachunku – dowodu sprzedaży, np. paragonu. Jeżeli np. płatność za zakup została dokonana przez Uczestnika dwiema lub większą liczbą pojedynczych Transakcji, Uczestnik może zgłosić w Loterii tylko jedną z tych Transakcji.
oraz wspominany przez was:
generowania przez Uczestników Transakcji w liczbie sprzecznej ze zwyczajowym trybem dokonywania płatności kartą<A NIE: ze zwyczajowym trybem dokonywania zakupów, bo... niby jaki to tryb...> (np. celowego dokonywania wielu drobnych Transakcji składających się łącznie na płatność za jednorazowy zakup towarów lub usług);

Ps: Przytoczone "niezwyczajowe" zwiększanie szans z loterii to również nadinterpretacja- gdyby chcieli ograniczeń, to by wprowadzili takie, jak ma iq marketing. Nikt nie zabroni, abym idąc przez miasto kupił w jednej Biedronce bułkę, w drugiej cukierka na wagę, w trzeciej gumę Turbo. Koniec moich wypocin- każdy zrobi, jak zechce, ja i tak bułek nie kupuję pojedynczo, bo by mnie szlag trafił wpisując tyyyle transakcji.

No toż właśnie dokładnie o tego typu sytuacje rozmawialiśmy, zanim stwierdziłeś, że się mylimy  Visserarthur,  emotka   o zwiększanie szans przez rozdzielanie transakcji na kilka podczas jednych zakupów  (w przypadku zakupu 100 pudełek zapałek po 10 groszy na jeden paragon mam jedną szansę, jeśli każde pudełko kupię na oddzielny paragon mam 100 szans), zatem ten zapis regulaminu idealnie pasuje właśnie do takiej sytuacji.
"...Organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia z udziału w Loterii emotka w przypadku:
4.21.2 generowania przez Uczestników Transakcji w liczbie sprzecznej ze zwyczajowym trybem dokonywania płatności kartą (np. celowego dokonywania wielu drobnych Transakcji składających się łącznie na płatność za jednorazowy zakup towarów lub usług);..."

A to co napisała Asante -(cyt. poniżej) - a z palca sobie tego nie wyssała jest również powodem do moich obiekcji, czy w razie wygranej nie przyczepią się do kilku pod rząd porozdzielanych transakcji, bo rozdzielając np. 2 op. lodów Koral za 3,99 każdy na dwa oddzielne paragony zwiększam swoje szanse  (gdybym dołożyła ja do mojego wcześniejszego rachunku za 71,06 zł byłoby 79,04 i straciłabym te dwie szanse)
Czy mogą przyczepić się o takie zwiększenie szans aż o dwa losy?!emotka  Zgodnie z powyższym zapisem (i opinią prawnika) niestety mogą - choć osobiście bym tego nie chciała  i oby nie byli tak drobiazgowi   emotka

@asante napisał(a):
Visserarthur, co my byśmy bez Ciebie zrobili? Wszyscy się mylą,a Ty tak bezbłędnie zinterpretowałeś/aś regulamin. A podany na forum przykład konkursu w banku, w którym nie wydano nagrody głównej z powodu podzielenia transakcji (zapis regulaminu brzmiał tak samo) to fikcja literacka.  

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159504 Napisano: 12.02.2016 18:11:00 w Udane wymiany - polecane nicki:)
Kwiatuszek2506 napisał(a):

kalka - miło, szybko, obie strony zadowolone
Dziękuję emotka

Polecam gorąco Kwiatuszka2506 emotka   - takie transakcje mogę robić codziennie, dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159473 Napisano: 12.02.2016 16:31:59 w Biedronka
sylzab2294 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

magnus, dzięki za poparcie... Ty jednak dobrze zrozumiałeś moje intencje, jak zawsze... emotka

ja też zrozumiałam emotka
Co innego gdybyś każdą kajzerkę kupowała na osobny paragon emotka
Ja sama dziś za loda zapłaciłam osobno emotka  A za resztę zakupów osobno, bo zwykle staram się oddzielać produkty konkursowe i kupować je na oddzielne paragony emotka

Oby twórcy regulaminu i l prawnicy tej loterii  też tak interpretowali nasze zakupy, bo inaczej ja przez moje trzy transakcje pod rząd w jednej kasie mogłam zostać wyłączona z loterii. 
Dziewczyny, to nie zależy od poparcia Magnusa, ale od interpretacji  regulaminu emotka  i oby interpretacja była po naszej stronie  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159472 Napisano: 12.02.2016 16:25:37 w Biedronka
magnus napisał(a):

mariolakal napisał(a):

stefania7 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

kalka napisał(a):

kadett33 napisał(a):

viviean napisał(a):

odnośnie konkursu z płatnością kartą: czy płacicie za jedne zakupy kilka razy czy lepiej na jednym paragonie (za każde wydane 10 zł jest 1 los jak dobrze zrozumiałam)? Czy według regulaminu liczy się tylko jeden paragon, bo już "głupnę" emotka

za zakup od 1gr do 10,00 otrzymujesz 1 los, od 10,01 do 20,00 2 losy itd.
Więc lepiej kupować wszystko na osobny paragon to będziesz miała więcej losów, ale takie osoby mogą wykluczyć za złamanie jednego z punktów regulaminu.

Dokładnie tak emotka ,  można zostać wykluczonym z loterii za " ...generowania przez Uczestników Transakcji w liczbie sprzecznej ze zwyczajowym trybem dokonywania płatności kartą (np. celowego dokonywania wielu drobnych Transakcji składających się łącznie na płatność za jednorazowy zakup towarów lub usług)"
Zresztą podobnie jest z graniem na nie swój np. znaleziony wraz z potwierdzeniem paragon  emotka

To po jasną cho***ę organizują tyle konków w jednym czasie ? Jak nie było nic, to nie było... Teraz nagle wskoczyło kilka... Przecież nie zakupię np. magnetic i zott na jeden paragon skoro w razie "W" mogą zażyczyć sobie oryginałów... Do biedry chodzić nie lubię, gdyż mam nie po drodze, a poza tym jestem na Nią obrażona za kilka ostatnich wyników..  Skoro jednak chcę wziąć udział w loterii "Zakupy bez gotówki"  to nie mam wyjścia, gdyż innych sklepów biorących udział w tym konku u mnie nie ma...  Skoro więc doczłapię się do biedry to chcę załatwić sprawę za jednym razem, czyli kupić na 2 paragony lub więcej, gdyż nie mam zamiaru jutro tam wracać... emotka

Przecież nie musisz rejestrować wszystkich paragonów - skoro to problem. Albo za jedne zakupy możesz zapłacić kartą, za drugie gotówką - paragony na konkursy będą i nie będzie sztucznego generowania paragonów do loterii emotka

To nie jest dla mnie żaden program zarejestrować jeden lub dwa paragony... Żadnym hurtownikiem nie jestem, więc sztuczne generowanie paragonów nie wchodzi w grę... Moja wypowiedź miała na celu inną kwestię... emotka

Nie przesadzajcie. Dlaczego ma płacić gotówka, jeśli może kartąemotka
Czy 2-3 paragony to jest naciąganie, sztuczne generowanie ? 
Myślę, że ten zwrot można zastosowac do Aleksandrowa a nie przeciętnego klienta Biedry robiącego zakupy na kilka paragonów co kilka dniemotka

Też mam taką nadzieję  emotka  zwłaszcza, że większość z nas może udowodnić, że rozkładanie na dwa, trzy paragony jest zgodne z naszym " zwyczajowym trybem dokonywania płatności kartą" emotka   Mogą sprawdzić w historii naszych kart płatniczych emotka
p.s. Tylko, że chyba  w zwyczajowym trybie dokunywania zakupów  przez Aleksandrów są hurtowe ilości tranzakcji i pewnie też może to udowodnić Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159388 Napisano: 12.02.2016 13:59:00 w Biedronka
zabcia0410 napisał(a):

viviean napisał(a):

kadett33 napisał(a):

viviean napisał(a):

odnośnie konkursu z płatnością kartą: czy płacicie za jedne zakupy kilka razy czy lepiej na jednym paragonie (za każde wydane 10 zł jest 1 los jak dobrze zrozumiałam)? Czy według regulaminu liczy się tylko jeden paragon, bo już "głupnę" emotka

za zakup od 1gr do 10,00 otrzymujesz 1 los, od 10,01 do 20,00 2 losy itd.
Więc lepiej kupować wszystko na osobny paragon to będziesz miała więcej losów, ale takie osoby mogą wykluczyć za złamanie jednego z punktów regulaminu.

a może chodzi, że z jednego terminala zrobić jedno zgłoszenie? a Wy jak robicie? kilka zgłoszeń z jednych zakupów? czy o różnych porach dnia?

pora dnia nie ma znaczenia,i tak są kolejne nr wydruku ,system wszystko im sprawdzi i pokaże kolejne transakcje

Dokładnie tak,  można zostać wykluczonym z loterii za " ...generowania przez Uczestników Transakcji w liczbie sprzecznej ze zwyczajowym trybem dokonywania płatności kartą (np. celowego dokonywania wielu drobnych Transakcji składających się łącznie na płatność za jednorazowy zakup towarów lub usług)"
Zresztą podobnie jest z graniem na nie swój np. znaleziony wraz z potwierdzeniem paragon  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159351 Napisano: 12.02.2016 12:30:30 w Wkurza mnie...
buncia88 napisał(a):

Św. Walenty jest także partonem psychicznie chorych emotka Ja Walentynek nie obchodzę, nie lubię, i również tęczą zwracam widząc pełno czerwonych serduszek i baloników na wystawach sklepowych. Mąż mi w "ten dzień" zamiast sukienki i szpilek kazał założyć buty trekkiingowe i flanelę emotka ,bo zamiast kolacji przy świecach na 355m pod ziemią będę odbębniać swoją pierwszą szychtę emotka http://www.kopaln...ido.pl/index.php/355

No i to są Buncia Walentynki !!!  emotka   Można Ci tylko pozazdrościć emotka  (Ciekawe kiedy mój zabierze mnie na taką randkę )   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159347 Napisano: 12.02.2016 12:22:26 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

żeby komuś powiedzieć o swoich uczuciach nie potrzebuję do tego akurat 14 lutego. 

Nie, nie Kochana, o swych uczuciach możesz mówić mężowi codziennie, a w Walentynki  "musisz kupić" walentynkowy prezent   emotka , a nawet dużo romantycznych gadżetów  + bilet do kina  na romantyczny film + zaproszenie na romantyczną kolację, czym więcej tym lepiej - (zwłaszcza dla sklepowych kas) -reklama na witrynie sklepowej prawdę Ci powie emotka I uważaj Ziolko , jak nie będziesz świętować, możesz narazić Waszą miłość na ciężką próbę , więc nie zapomnij gdy będziesz wkrótce na zakupach o wielkiej, czerwonej poduszce w kształcie serca,  emotka  ewentualnie mogą być też czerwone gacie dla męża z napisem Walentynki-prawdziwy dowód miłości  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159304 Napisano: 12.02.2016 11:17:32 w Wkurza mnie...

Vivacia napisał(a):
A to trzeba być singlem, żeby rzygać walentynkami? Ja tam jestem w szczęśliwym związku, a też nimi rzygam.
Wszędzie promocje walentynkowe, wydarzenia walentynkowe, konkursy walentynkowe. Opisz swoją miłość, opisz jak pachnie miłość, jak smakuje miłość, jak poznałaś swoją miłość, jak bardzo i dlaczego kochasz swoją miłość; pokaż na zdjęciu, jak się bardzo kochacie, jak pijecie sobie z dzióbków... Wygraj romantyczny wyjazd, romantyczne kino, romantyczną kolację, romantyczny zestaw do fondue... 
Walentynki opanowały świat. Wszyscy zginiemy.

ziolko  napisał(a):
zgadzam się z Wami w kwestii Walentynek... gdzie by nie spojrzeć, tam tak słodko, że aż niedobrze się robi
Żeby nie było.. jestem mężatką   ale żeby komuś powiedzieć o swoich uczuciach nie potrzebuję do tego akurat 14 lutego. 

Nie trzeba Vivacia  emotka   Mi również robi się niedobrze na widok czerwonych serc wszelkiej postaci (bombonierki, poduszki, lizaki, pudełka,nadruki na ubraniach itp, itd ......) Konkursy jeszcze mogę zdzierżyć emotka  (chcę to gram, nie, to nie) ale żeby kupić gacie musiałam w sklepie przebić się przez wściekłe od czerwoności półki z walentynkowymi poduszkami, pudłami, świeczkami, ramkami, a gdy już dotarłam do upragnionych gaci, to też okazało się, że są czerwone z napisem WALENTYNKI   emotka  
Z roku na rok coraz namolniejsze są te Walentyny Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6159255 Napisano: 12.02.2016 09:37:48 w WC - rozmowy o wszystkim
natala91 napisał(a):

Mam pytanie czy jak ma się tylko 1 dziecko i dochód nie przekracza 800 zł na osobę to należny się te 500 zł?bo już całkiem zgłupiałam z tego wszystkiego emotka

Z tego co czytałam to tak, należy się Wyświetl w wątku >>
0 0