Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalka

kalka

kalka

#6133503 Napisano: 17.12.2015 10:32:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
elmo napisał(a):

Czy ktoś ma pełną listę produktów promocyjnych z konkursu Nestle w Topazie. Jeśli tak, to proszę o kontakt na pw.

O ile dobrze pamiętam, lista jest w zał. do regulaminu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6133488 Napisano: 17.12.2015 10:01:43 w Wkurza mnie...
Do mnie Irak zadzwonił w niedzielę o 8 rano, na szczęście na tym koniec. O  co tu chodzi?  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6133470 Napisano: 17.12.2015 09:36:23 w TESCO konkursy
giulietta napisał(a):

adrian napisał(a):

Jak myślicie czy w konkursie Żywca Zdrój "Zrób sobie prezent" można wysyłać odpowiedzi dłuższe niż 160 znaków? W regulaminie nie ma o tym ani słowa.

i tak i nie emotka  zdania są podzielone nawet w agencji....

Ale przy takich zapisach Terytorium  nagradza również zgłoszenia z większą ilością znaków emotka   ( np. Carrefourze nagrodzili ok 260 znaków )  Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6133457 Napisano: 17.12.2015 09:16:54 w TESCO konkursy
Ilosto3995, kiedyś rozmawiałam z nimi i powiedzieli, że w związku z tym, iż nie podali ilości znaków będą uznawać zarówno 160, jak i 260 czy 320 itp. Przecież 260 czy 330 znaków, też przechodzi w jednym smsie, tylko, że opłata jest większa.  Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6133445 Napisano: 17.12.2015 09:01:32 w Wkurza mnie...
psika napisał(a):

Wkurza mnie ten cały okres przed świętami... zamiast się cieszyć świętami z dziećmi i mężem, to kombinuje jak coś dla nich wygrać, a jak się chce to nic nie wychodzi, mam doła konkursowego i chyba już nie tylko. Po co w ogóle te święta... Z roku na rok gorzej, a już myślałam, że dwa lata temu osiągnęłam dno, grubo się myliłam... Los jest niesprawiedliwy, no ale co z tego... Widocznie taki już mój los... Idę w poduchę popłakać...

O,niedobrze.... Czy to początek deprechy?! emotka Kochana, takie przemyślenia nawiedzają nie tylko Ciebie, a tak naprawdę obecnie o wiele trudniej jest wygrać niż kilka lat temu, konkurencja rośnie w zawrotnym tempie, zobacz ilu nowych konkursowiczów przybyło tylko na naszym forum,niektóre agencja też nie mogą się wyrobić,bo przychodzi im o wiele,wiele więcej zgłoszeń niż 4, czy nawet 2 lata temu, ale nie przesadzaj psika, dorobek masz przecież piękny i na pewno nawet  w tych "trudnych konkursowych" czasach uda Ci się nie raz jeszcze wygrać. Trzeba mocno wierzyć no i... grać, trzymaj się  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6132862 Napisano: 16.12.2015 12:59:26 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurzają mnie ludzie z forum, którzy chcą coś od ciebie kupić i już jest dogadane, po czym się nie oddzywają mimo przesiadywania na forum - tak trudno napisać, że jednak ktoś się rozmyślił albo kupił już tę rzecz u kogoś innego emotka

albo jak się ogłaszają, pisze się ofertę a ten ktoś nawet nie raczy napisać, czy jest zainteresowany, czy nie emotka

bo to moje drogie Panie jest kwestią kultury  emotka   Zapewne w nosie ma odpisywanie, skoro już komuś sprzedał, czy coś tam kupił emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6132834 Napisano: 16.12.2015 12:36:03 w WC - rozmowy o wszystkim
barszcz napisał(a):

Mieszkam w dużym mieście,mój kościół jest zadłużony z powodu remontu,którego wymagał budynek.Proboszcz kategorycznie zabrania opłat i prezentów od dzieci komunijnych-to święto kościola twierdzi.Dostał zgodę i sprzedał działkę nalezącą do parafii,żeby pokryć część kosztów.Nie jeździ wypasionym autem i pomaga biednym z naszej parafii.Dziwi mnie stanowisko księdza o którym pisze Ziółko,a jeszcze bardziej uległośc (żeby nie powiedzieć dosadniej)rodziców.

Ja też mam to szczęście, że trafiam w swoim życiu na księży tego pokroju, o których pisze barszcz, choć niestety zdarza mi się słyszeć w mediach, czy od znajomych o niedopuszczalnych praktykach księży  i kosmicznych opłatach za ich posługę emotka  Inną rzeczą, że są ludzie, którzy lubią koloryzować na temat negatywnych zachowań w kościele i puszczają w eter nieprawdziwe lub mocno przekoloryzowane informacje   emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6132783 Napisano: 16.12.2015 11:53:59 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

Własnie usłyszałam o czymś, że z wrażenia szczęka mi opadła i pozbierać jej nie mogę...
A jak jest u Was??? też księża mają takie poronione pomysły? czy to całkiem normalne zjawisko???

Ja pier..papier!emotka  To co opisałaś ziolko, zwłaszcza 500 zł miesięcznie, ale też egzaminowanie rodziców jest niedopuszczalne i nie do zaakceptowania! emotka  Czy parafianie nie wiedzą co w takiej sytuacji robić? emotka   To PATOLOGIA i należy z nią walczyć! Na szczęście w obu moich parafiach (bywam też w mojej starej parafii) takie rzeczy nigdy nie miły miejsca, żadne egzaminy, czy obowiązkowe składki na kościół! Na chrzest i ślub jest co łaska i jestem pewna, że gdy ktoś chciał wziąć ślub,czy ochrzcić dziecko, a nie miałby kasy, to nie byłoby żadnego problemu.
A co do dzieci, to na u nas na mszach płaczą, biegają (najczęściej rodzic, który nie może uspokoić malucha usuwa się z nim do przedsionka, ale też nie zawsze) i nigdy nie słyszałam złego słowa z ust księdza. W moim mieście społeczeństwo jest bardzo asertywne, w podobnej sytuacji jak ta, którą opisujesz ziolko zjadło by tego proboszcza na drugie śniadanie, a gazety jeszcze długo pisałyby o chciwości księdza i jego prywatnym folwarku.  
p.s. Otóż to alusia29 i edzia21 emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6132765 Napisano: 16.12.2015 11:31:28 w Smolar
lusienka napisał(a):

kalka napisał(a):

Monika11 napisał(a):

rpk napisał(a):

defed napisał(a):

Kto zna sposób na Smolara - niech tu pisze o tym zara emotka

Chyba tylko cierpliwość emotka Od Smolara trafiłem 4 nagrody od 500 do 3000 . Ślesz ślesz wkońcu się pomylą i coś dadzą emotka

dokładnie emotka  ślesz , ślesz i trafiasz w końcu emotka

O tak! Zgadzam się, od jakichś 3 lat  Smolar stał się absolutnie nieobliczalny i teraz nigdy nic nie wiadomo, głupi tekst wygrywa główną, a ambitnym  zgłoszeniem nie można wygrać nagrody 3 stopnia   emotka

Ja w konkursie Absoluta...wygrałam w 3 etapach pod rząd na 1nr...i od tamtej pory chyba dali mi banaemotka
ale mam nadzieję że od stycznia mnie odhaczą i znów będę otrzymywac info na telefon o wygranych emotka  

Witaj ktośku w klubie emotka , moje dwa numery tel, które kiedyś stale wygrywały u Smolara też poszły u nich w odstawkę, a teraz jeśli wygrywam to na inne numery (za wyjątkiem loterii, tu zdarza mi się wygrać na stary nr tel) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6132719 Napisano: 16.12.2015 10:57:46 w Smolar
Monika11 napisał(a):

rpk napisał(a):

defed napisał(a):

Kto zna sposób na Smolara - niech tu pisze o tym zara emotka

Chyba tylko cierpliwość emotka Od Smolara trafiłem 4 nagrody od 500 do 3000 . Ślesz ślesz wkońcu się pomylą i coś dadzą emotka

dokładnie emotka  ślesz , ślesz i trafiasz w końcu emotka

O tak! Zgadzam się, od jakichś 3 lat  Smolar stał się absolutnie nieobliczalny i teraz nigdy nic nie wiadomo, głupi tekst wygrywa główną, a ambitnym  zgłoszeniem nie można wygrać nagrody 3 stopnia   emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6132074 Napisano: 15.12.2015 13:29:16 w Paragony
Kupię paragon na trwający konkurs Monnari. Proszę o ofertę z ceną na pw   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6130438 Napisano: 12.12.2015 14:09:31 w PLAGIATY
noisy0000 napisał(a):

A skoro Tymbark nie publikuje zwycięskich zgłoszeń to wszyscy plagiatorzy mają teraz szerokie pole do popisu.. po co się trudzić i tworzyć coś swojego, można ukraść czyjeś i obłowić się prezentami dla wszystkich członków rodziny a potem zgrywać bohatera... 
 będą strugać głupa i udawać przed rodziną, że są tak szalenie kreatywni, że ich talent został nagrodzony lub dumnie się pochwalą jacy są sprytni i przebiegli, że wyrolowali wszystkich - "pff głupki, tworzą jakieś bzdury a ja robię akcję kopiuj-wklej i mam xboxa"

żal. żal. żal

No coś Ty, Tymbark po zakończeniu konkursu chyba opublikuje nagrodzone prace?! Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6129338 Napisano: 11.12.2015 00:56:06 w Zakupy na konkursy - usługi
Zamienię Żywiec Zdrój z Carrefoura też na Żywiec, ale z Polomarketu   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6128782 Napisano: 10.12.2015 13:25:59 w Dyskusje o wynikach konkursu
Honoris wyluzuj, jeszcze się nikt się nie pochwalił, że zamierza wykorzystać paragrafy w tej sytuacji, a to że takie paragrafy istnieją i funkcjonują to fakt, a nie wina ludzi z forum emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6128710 Napisano: 10.12.2015 12:06:38 w Dyskusje o wynikach konkursu
leniuszka napisał(a):

honoris napisał(a):

Ludzie, wam się już chyba w d**ach poprzewracało! Co innego jeden omyłkowo wysłany mail o przyznaniu nagrody głównej, gdzie wtedy organizator może pójść na rękę i przyznać dodatkową, identyczną nagrodę, a co innego kilka-kilkanaście maili. Naprawdę sądzicie, że jesteście mądrzejsi od prawników Wedla? Przecież oni tego nie odpuszczą i sprawa w sądzie będzie - owszem - ale to wy ją będziecie mieć o  wyłudzenie nienależnego świadczenia. Błąd był, jasne, ale wyjaśniony w okresie niecierpiącym zwłoki.
Szkoda, że zamiast wziąć się za uczciwą robotę, a konkursami tylko bawić, uczyniliście sobie z tego hazard...
Niektórzy widać wstydu nie mają...

Wstyd to jest kraść, a decydować o ilości zaliczonych konkursów, każdemu wolno. Walczyć o swoje prawa  nie tylko wolno, ale koniecznie trzeba. Amen

Nagroda to nie jest żadne świadczenie, nagroda wynika z zawartej umowy cywilno- prawnej,a  wyłudzenie to jest oszustwo, wyłudzić świadczenie można np. w Zuz-sie , czy w opiece społecznej . Konkursy to nie świadczenia , a firmy organizujące je, to nie opieka społeczna, czy Zus. Organizator konkursu organizuje konkurs, ponieważ mu się to opłaca, czerpie z tego zyski, a regulamin to umowa cywilno-prawna pomiędzy organizatorem, a konkursowiczem, obligująca obie strony do bezwzględnego przestrzegania zapisów w paragrafach tegoż dokumentu, zaś sprawy, o których nie stanowi regulamin rozstrzyga jedynie Kodeks Cywilny. Gdyby w istocie było tak jaki piszesz honoris, to umowy pożyczek  oprocentowane bardzo wysoko, znacznie wyżej niż w banku można byłoby podważyć mówiąc, że to wyłudzanie pieniędzy, czyli oszustwo, a niestety one funkcjonują i „mają się nieźle”  (na tyle nieźle, że z państwowych pieniędzy powstały ostatnio reklamy, „ostrzegające” przed nieczytaniem takich umów –zgodnych z prawem ) Jeśli ktoś zawrze umowę cywilo-prawną, która stanowi, że dziennie od pożyczonej kwoty narasta oprocentowanie, albo kara wynikająca z nieterminowej spłaty (nawet nieprzyzwoicie wysoka), to nie ma przebacz, musi płacić.
Nie jestem związana z tym konkursem w żaden sposób i nie interesuje mnie co ktoś zrobi z przyznaną mu, a po jakimś czasie odebraną nagrodą, nie piszę o moich odczuciach , nie oceniam stanowiska innych, ale też nie obrażam grających w konkursach, sugerując, że konkursy to hazard i że granie w konkursach jest nieuczciwe. Jeśli ktoś poświęca swój czas,nie kradnie cudzych prac, to co w tym złego, że traktuje konkursy jako swój sposób na zarobkowaniem, a nie zabawę. Ktoś chce się zabawić raz w miesiącu w konkurs,  jego sprawa, ktoś gra w 5 konkursach dziennie, niech to robi, a nam nic do tego! cyt:  honoris napisał(a): "Szkoda, że zamiast wziąć się za uczciwą robotę, a konkursami tylko bawić, uczyniliście sobie z tego hazard..."  
Ukoronowaniem, tego co stanowi prawo, są dodatkowe nagrody dla  chwilowych szczęśliwców,  ofiar "omyłkowych" posiadaczy nagród. Żadna firma nie wyłożyłaby złotówki , nie mówiąc o cenniejszych  nagrodach, gdyby nie musiała. A stronę  moralną sprawy pozostawmy sumieniu tych, którzy w tym uczestniczą emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6128599 Napisano: 10.12.2015 10:53:20 w Zakupy na konkursy - usługi
Mam jeden wolny paragon Nestle w Aldiku . Zapraszam na pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6128157 Napisano: 09.12.2015 18:00:27 w Dyskusje o wynikach konkursu

poprostuanette napisał(a):
...A jak popełnili bład to ich strata. Moja znajoma w prince polo najpierw została nagrodzona, potem napisali ze to błąd... ale potem jej i tak dali nagrodę główną skoro to przez nich wynikło tak jak wynikło

W takim razie nieopatrznie zrozumiałam Twoją wiadomość emotka Zrozumiałam,  że nagrodę główną dali temu, kogo wybrali, a Twojej znajomej dali dodatkowo główną emotka   
Ciekawe w tej sytuacji co dali osobie, którą wtedy faktycznie wybrali   emotka   
(jak widać agencje nie są święte, musieli przecież cały protokół pisać na nowo w takiej sytuacji, ale co tam jakiś protokół- ważne, że się sztuki zgodziły   emotka ) emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6128120 Napisano: 09.12.2015 17:15:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
barszcz napisał(a):

Ja już trzy razy bylam w podobnej sytuacji i głupia odpuściłam,ale teraz jesli coś takiego sie powtórzy nie odpuszczę!Moim zdaniem powinnaś walczyć o swoje.Tu jest link o przyrzeczeniu nagrody 

http://www.prawni...odeks_cywilny_47.htm

Ponoć w Prince Polo dziewczyna dostała 30 tys. w ramach rekompensaty za pomyłkę. Takie jest prawo, a prawo jest po to, by go przestrzegać. Oczywiście wolny wybór, każdy może zrezygnować z nagrody jeśli czuje, że mu się ta nagroda po prostu nie należy emotka  

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6127913 Napisano: 09.12.2015 13:51:56 w Dyskusje o wynikach konkursu
buka napisał(a):

Idąc dalej waszym tropem, ja bym pomyślała tak:  aha! przyrzeczona , poinformowali , znaczy nie ma zlituj moja ! No dobra a jak zabiorą komuś za plagiat ? można? czy nie można? przecież też przyznana? znaczy nie ważne jak , ważne że muszą dać? 

Absolutnie nie! Za plagiat należy się kara, a nie nagroda  emotka  Zgodnie z prawem uczestnik traci prawo do otrzymania nagrody, jeżeli nie spełni warunków konkursu, a jednym z nich jest własna autorska praca emotka Wyświetl w wątku >>
0 0