Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalka

kalka

#5826408 Napisano: 19.02.2014 10:35:47 w PLAGIATY
"mocno się wzorował" emotka emotka dobre stwierdzenie, nawet powiedziałabym mocne emotka
Ktoś wygrał (na szczęście tylko na chwilę) główną nagrodę wykorzystując mój wiersz,ale zmieniając niektóre wyrazy analogicznymi i teraz już WIEM: on po prostu "mocno się wzorował" emotka
Cieszę się, że mamy różne poglądy i że możemy je swobodnie wyrażać, więc wyrażę jeszcze jeden: kopiowanie pomysłu nie koniecznie stanowi plagiat, ale trudno mi się oprzeć wrażeniu, że jeśli ktoś się "mocno wzorował", to widocznie nie miał własnej inwencji twórczwej i takiegoż samego wkłdu, zrobił reprodukcję czyjegoś fotoobrazu, wykorzystał, niedawno nagrodzony, świetny pomysł i niezależnie od wszystkiego jest to obciach emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5826345 Napisano: 19.02.2014 08:08:57 w PLAGIATY

kalka

#5826333 Napisano: 19.02.2014 06:42:39 w PLAGIATY
I jeszcze jedno:forum jest po to, żeby dyskutować, a nie obrażać się nawzajem, więc pozwólcie wyrażać spostrzeżenia i opinie, nawet jeśli są inne od Waszych. Lepiej wspomnieć i poddać pod dyskusję to, czy coś jest plagiatem, czy też nie, niż przemilczeć temat dając ciche przyzwolenie na łamanie zasad, dobrych obyczajów, a nawet prawa.
boom30proszę: nie obrażaj nikogo, tylko dlatego, że ma odmienne zdanie od Twojego!
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5826332 Napisano: 19.02.2014 06:31:17 w PLAGIATY
magnus napisał(a):

isiulka napisał(a):

usmiech napisał(a):

Sam motyw pewnie był - wyskakiwać można też np. z zapakowanego prezentu, skrzyni, etc.

Tutaj jednak zerżnięto też wszystkie szczegóły z Crunchipsów nie tylko pomysł, ale i wszystkie detale - napis priorytet, pieczątka, adres na paczce dotyczący destynacji wycieczki będącej nagrodą, etc.

I przy okazji złamano regulamin - na zdjęciu nie ma pana wysyłającego zgłoszenie, co było jednym z wymogów, ujętych w regulaminie.

Zdjęcie jest super, pracy włożył ktoś nie mało, a jak masz z tym problem to napisz reklamacje a nie buntuj ludzi.

I zamiast siebie wsadził do niego babę emotka

Nie grałam w tym konku, fotki nie widziałam, bo zawartość strony z wynikami jest chwilowo niedostępna, ale powiem tak: sam wkład pracy nie wystarczy ,liczy się przede wszystkim pomysł i dlatego uważam, że nagroda nie jest w tym wypadku zasłużona (jeśli faktycznie,jest tak jak piszecie,że koncepcja jest całkowicie zerżnięta) To tak, jakby ktoś się strasznie napracował kopiując obraz Leonarda Da Vinci np: Damę z Łasiczką i uznał obraz całkowicie za swój.
Uważam, że jeśli pomysł jest skopiowany na beszczela, to obciach. Prawdziwy autor pomysłu przez kilka dni w kilka osób myślał nad pomysłem, przez kilka dni obmyślał każdy szczegół, a ktoś zerżnął jego pomysł i pracę w jedną sekundę, a potem został nagrodzony min właśnie "za pomysł", łamiąc przy tym w jeszcze jednym punkcie regulamin.
Uważacie, że wszystko jest w porządku? emotka Ja uważam, że NIE. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5826329 Napisano: 19.02.2014 06:03:48 w Rossmann
marzenier napisał(a):

No niestety.
Rossnet okazał się inwestycją bezzwrotną emotka
Chyba te moje dwie główne wygrane latem tamtego roku to był fuks początkującego.
Szlak !!

Kobieto! emotka Dwie główne na Rossnecie!? Ciesz się i nie narzekaj! emotka
Zdarza mi się wygrywać nieraz główne nagrody w konkach, ale na Rossnecie NIGDY i cieszę się z każdej nagrody 2 i 3 stopnia, ale chętnie zamieniłabym balsamy z Bonda,shampoo z Aussie, czy kremy do rąk 4Pory Roku na Twoje dwie główne sprzed kilku miesięcy emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5825782 Napisano: 18.02.2014 13:48:30 w Rossmann
ewka656 napisał(a):

Ja nie dostałam maila ale jeśli był to mail grupowy to chyba musiał mieć taką samą treść do wszystkich ( chyba, że się mylę). Być może do kogoś dziś zadzwonią z główną emotka :)

Nie dzwonili jeszcze,bo sami czekają. Ponoć najpierw zamieszczą wyniki na stronie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5825780 Napisano: 18.02.2014 13:41:57 w Rossmann
bachacz napisał(a):

frodo napisał(a):

Może osoba zajmująca się konkursami na ferie zimowe sobie wyjechała? emotka

A na te ferie pojechała oplem z bonda emotka emotka to nie ma co czekać emotka aż do końca ferii emotka

Spoko emotka Mam info, że dzisiaj do g.17 będą wszystkie wyniki (tzn.wczorajsze i dzisiejsze).Miła pani poinformowała mnie, że czekają na decyzję fundatorów nagród emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5824966 Napisano: 17.02.2014 11:09:16 w TESCO konkursy
mia napisał(a):

mrking napisał(a):

Czy Wy naprawdę myślicie, że agencje czytają te wszystkie zgłoszenia?? Czasami mogą być ich tysiące - jeśli nie trzeba numeru paragonu.. Z moich obserwacji i wywiadów wynika, że MediaContact i Smolar robią co im się podoba- przeważnie losują ileś tam lub przebierają "na oko" i dopiero potem z tego coś wybiorą.. Najbardziej rzeczowo podchodzi Columbit i Agencja A2- chyba ta co Profit robiła ostatnio.. Może macie jakieś inne zdanie?

Tak, mam inne.
Nawet diametralnie. emotka
Dla mnie Columbit losuje, a Smolar czyta. I to wcale nie żart z mojej strony - takie jest moje (inne) zdanie.

emotka mam takie zdanie jak mia i lata doświadczeń
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5821029 Napisano: 10.02.2014 10:33:16 w Kupię...
0 0

kalka

#5819915 Napisano: 07.02.2014 19:54:46 w Kupię...
kupię vouchery do CinemaCity lub Multikina Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5814281 Napisano: 29.01.2014 11:08:45 w PODZIĘKOWANIA
SONATA Ślicznie Ci dziękuję emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5813044 Napisano: 27.01.2014 12:29:13 w Rossmann
joan napisał(a):

kalka napisał(a):

Jeszcze pytanko: czy każdy kod do tego samego konkursu jest inny? Czy może kody są identyczne,bo różnicę robi np.data i kwota na paragonie.

Każdy jest inny.

Tak myślałam, łudząc się głupio, że może jednak są identyczne (bo siostra ma paragon bez kodu, pani kasjerka jej nie dała emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5813030 Napisano: 27.01.2014 12:21:12 w Rossmann
Jeszcze pytanko: czy każdy kod do tego samego konkursu jest inny? Czy może kody są identyczne,bo różnicę robi np.data i kwota na paragonie. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5813022 Napisano: 27.01.2014 12:13:02 w Rossmann
krynio napisał(a):

joan napisał(a):

kalka napisał(a):

Możecie mnie oświecić!? Czy to pewne, że dzisiaj już nie można dokonywać zakupów Bonda? (Ktoś pisał chyba, że nie drukują się już paragony niefiskalne z kodem konkursowym) emotka

Na pewno nie drukują, Mój był dziś w sklepie i figa z makiem, a nie kod emotka

potwierdzam emotka

dzięki emotka
Może ktoś chciałby odstąpiś swój paragon!? emotka
Wczoraj zmarnowałam jeden,jedyny kiedy przed północą nie mogąc znaleźć odpowiwedzi kliknęłam w pośpiechu w pierwszą z brzegu-oczywiście złą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5813007 Napisano: 27.01.2014 12:01:45 w Paragony
Czy ktoś chciałby może odstąpić mi paragon na na Bonda -Rossnet? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5812979 Napisano: 27.01.2014 11:45:49 w Rossmann
Możecie mnie oświecić!? Czy to pewne, że dzisiaj już nie można dokonywać zakupów Bonda? (Ktoś pisał chyba, że nie drukują się już paragony niefiskalne z kodem konkursowym) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5812968 Napisano: 27.01.2014 11:37:02 w Rossmann
beata21 napisał(a):

macie do nich jakiś nr telefonu emotka ???

42 61391100 ale nie odbierają ani na recepcji, ani w sekcji obsługi klienta, zostaje jeszcze: redakcja@rossnet.pl
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5812858 Napisano: 27.01.2014 02:15:18 w PLAGIATY
wygrywac napisał(a):

http://www.youtub.../watch?v=PIev2VP1Ky0 polecam emotka

emotka I to dopiero się nazywa plagiat!
Najmniej na tym skorzystał,a najwięcej chyba stracił prawdziwy autor Cat Stevens. Ja jednak wierzę, że mógł to być zbieg okoliczności (jeśli nie we wszystkich, to przynajmniej w niektórych utworach) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5801621 Napisano: 06.01.2014 01:21:41 w Intermarche
staszek napisał(a):

bloomcia napisał(a):

staszek napisał(a):

bloomcia napisał(a):

Ja pisałam bez kropek, po prostu - COLGATE XXXX bla bla bla i przyszła mi zwrotka poprawna.

A powiedzcie mi - piszecie polskie znaki? W regulaminie nic nie ma, ale kto tam ich wie... Wiecie jak to jest w przypadku MC?
Nie miałam z nimi za dużego doświadczenia. Oprócz tego, że nie trzymają się terminów nic o nich nie wiem. Ktoś życzliwy? emotka

ja nigdy nie piszę polskich znaków

A wygrywasz? ;>

MC jakoś mnie chyba lubi, więc wygrywam. Ale na więcej niż kosmetyki nie liczę emotka

A któż liczy na coś więcej w losowaniach pana Sławka emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#5801287 Napisano: 05.01.2014 00:18:11 w Wkurza mnie...
dochaaa napisał(a):

eciepecie napisał(a):

emotka emotka
http://www.sfora....li-go-gwalcic-a62562
emotka emotka
Para gejów zgotowała piekło adoptowanemu chłopcu. Przez cztery lata wykorzystywali seksualnie swojego synka. Nie koniec na tym: za pieniądze pozwalali go gwałcić także innym mężczyznom.

I niech mnie ktoś przekona, że trzeba dać związkom homoseksualnym prawo do adopcji. Never! emotka

po przeczytaniu artykulu poplakalam sie, oni adoptowali tego malca kiedy mial 2 latka? Boooze ja takiego malucha mam obok siebie radosnie sie bawiacego nie wyobrazam sobie jak mozna takiemu dziecku zrobic takie okropienstwo emotka

Jak się takie rzeczy czyta, to się "nóż w kieszeni otwiera" emotka Przynajmniej w Australii, czy USA, to są odpowiednio wysokie kary jak tu 40 lat więzienia!!! A w Polsce? 2,może 3 max 5 i to często w zawieszeniu. Dotyczy to nie tylko pedofili, przecież to farsa, że za zabicie 6 osób pod wpływem narkotyków i alkoholu sprawcy grozi max 15 lat, co w praktyce oznacza 7, rzadziej 12, a 15 to teoria, przy czym często w zawieszeniu, a jeśli już siedzi, to za dobre sprawowanie wypuszczają po 4, 5 latach. emotka Trudno się z tym pogodzić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0