Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5602187 Napisano: 04.03.2013 22:22:08 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua tak teraz ja i mam nadzieje,że ten czas szybko minie, bo powoli mam dosyć. Znowu wyniki do tyłka, szkoda gadać ...

Ja jako naczelna rodzinna fryzjerka strzygę wszystkich po kolei od mamuśki, siostry ( jak zasłużą) po moich chłopaków ( łącznie z dredami małżastego emotka ), wstyd się przyznać, ale ostatnio domiś był 1 raz u fryzjera emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5602143 Napisano: 04.03.2013 21:45:28 w Wkurza mnie...
surowy nauczyciel to co innego ...
Podam przykład chłopczyk u Domiśka w klasie długo się przebiera po ćwiczeniach, co robi nauczycielka ? Zabiera mu ubrania pokazuje przy całej klasie, że wyrzuci je do śmieci i ,że mały będzie wracał do domu w krótkich spodenkach ( zima), jak poszła do niej mama, to stwierdziła,że żartowała.
Dużo bym mogła tego opisywać, łącznie z wyróżnianiem dzieci ( nie takim normalnym, ale chamskim - np ustawianiem wyników konkursów ! ), ja nie awanturuje się, tylko odliczam czas do końca roku szkolnego, bo babsko ma ich już nie uczyć. Jednak uważam,że to nie zawsze dzieci są wszystkiemu winne, a większość maluchów ma wpojone jakieś zasady, które jednak przez zachowanie nauczycielki wcale nie są popierane, a wręcz daje im zły przykład Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5602117 Napisano: 04.03.2013 21:22:05 w Wkurza mnie...
jolcia12 napisał(a):

Ehh... maniaki dajcie spokój nauczycielom... Nie dość że całymi dniami zajmują się Waszymi dzieciakami, to jeszcze próbujecie robić jakieś awantury o bzdury.

Nie jestem nauczycielką, ale mam dobry kontakt z nauczycielką mojej córki (która dodatkowo uczy moje dziecko prywatnie) i sama widzę jak wygląda życie nauczyciela.

Babka cały dzień zajmuje się bandą rozwrzeszczanych i rozpieszczonych dzieciaków (w tym jedno moje), stara się im umilić czas, nauczyć czegoś, dać podstawy życia w społeczeństwie, a potem przychodzi taki rodzic jeden z drugim, ma pretensje nie wiadomo o co, i rząda cudów na kiju.

Dajcie nauczycielom żyć za te marne tysiąc pięćset złotych!

Jolcia z całym szacunkiem, ale ciesz się,że nie ma problemu z nauczycielką Emilki bo szybko zmieniłabyś zdanie emotka
Wybacz, ale każdy sobie sam wybiera zawód, a jeśli nie ma do tego powołania to niech nie zajmuje się dziećmi. Nauczyciel jest od tego,żeby przekazać nie tylko wiedze ale i pewne zasady uczniom i za to ma płacone czy mało, czy dużo sprawa indywidualna. A jeśli jakiś nauczyciel nie potrafi sobie poradzić ze swoim zadaniem, to każdy rodzic ma prawo do mieć do niego pretensję Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5602070 Napisano: 04.03.2013 20:53:12 w Wkurza mnie...
Ja też porozmawiałabym z nauczycielką o tej sytuacji. Jakby nie było nawet na maturze przed rozpoczęciem rozwiązywania zadania, jedna osoba z komisji dokładnie przedstawia metody zakreślania odpowiedzi, dodatkowo w arkuszu jest dokładnie to pokazane, a tutaj takie oczekiwania od dziecka w 3 klasie ? emotka Ok obniżona ocena, ale nie pała

Dolly emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5601481 Napisano: 04.03.2013 12:29:20 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

Czesc dziewczyny emotka mam byc chrzestna i sie zastanawiam, co sie daje teraz w prezencie na chrzciny dla chlopczyka? dziewczynce kupilabym kolczyki i pieniazki w kopercie a dla chlopca? emotka

u nas preferuje się zabawki plus jakaś fajna pamiątka np obrazek z grawerem.
Ja tak kupowałam wszystkim chrześniakom i chrześniaczkom i tak też Dominik dostawał. Tzn jakieś takie bardziej wypasione zabawki, albo np fotelik do karmienia itp Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5600608 Napisano: 03.03.2013 12:36:14 w Konkursowiczki w ciąży
rachel coś na pewno zrozumie, a gorzej jest nie mówić nic emotka My mamy w rodzinie baaardzo dużo dzieci i to jest wielki plus. Dzieciaki fajnie uczą się jeden od drugiego, dzięki temu też mój jest jaki jest ( dzieli się wszystkim z innymi, opiekuje się młodszymi itp) Jeszcze troszkę i na spacerkach poznasz mamuśki z dzieciakami i też będzie fajnie - ważne,żeby miała mała jakiś kontakt.
Mamy znajomych, ich córka nie miała żadnego kontaktu z dziećmi, twierdzili,że babcia była przedszkolanka nauczy ją wszystkiego - teraz mała poszła do klasy mojego i jest tragedia. W szoku byłam, jest autentycznie dzika emotka
Z żadnymi dziećmi nie chce rozmawiać, a ostatnio na dzień babci nawet nie chciała tańczyć, ani śpiewać tylko stała jak słup i patrzała się w sufit, o wierszyku nie wspomnę, bo pani musiała za nią mówić emotka

Ja myślałam,żeby wrócić od października na studia, które przerwałam, ale niestety muszę je jeszcze przesunąć - mam nadzieje,że jeszcze uda mi się wrócić. Niestety, ale mąż pracuje teraz tak,że nie zawsze byśmy się zgrali, a z dwójką jest już inaczej niż z jednym,żeby innych męczyć, zresztą w praktyce byłoby to ciężkie, odkąd mieszkamy dalej od wszystkich. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5599715 Napisano: 01.03.2013 22:28:20 w TESCO konkursy
zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

280 telefonów/ 5 dni= 56 telefonów dziennie
więc 2,8 dnia obdzwanialiby dziennie emotka
Ale kto wie, może zaczną w środę emotka

Mogą dzwonić 3 osoby jednocześnie emotka

Jak trzy, to faktycznie prędzej w środę, niż w poniedziałek emotka

taaa znowu zaczną późno, po kilka telefonów dziennie, a te po terminie to będzie "rezerwa" Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5599593 Napisano: 01.03.2013 21:00:30 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

jola29k napisał(a):

wkurza mnie sąsiad i jego pies , co za głupi palant nie zamyka bramy i ten jego pies biega po całym osiedlu i łapie za nogawki , syn się go boi bo pies się stawia a straż miejska ma to daleko

Ja bym zrobiła tak:
1) nagrywam 3 - 5 filmików, dokumentujących zachowanie psa; szczególnie, gdy biega bez kagańca i smyczy i podgryza spacerowiczów (muszą to być koniecznie nagrania z różnych dni, żeby właściciel nie wykręcił się sianem, że "Akurat wtedy pies mi uciekł."),
2) wysyłam mejla do Straży Miejskiej z adnotacją, że - zgodnie z Kodeksem Wykroczeń - "Art. 77. Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany."
3) przypominam w mejlu, że obowiązkiem Straży Miejskiej jest ochrona spokoju i porządku w miejscach publicznych,
4) uprzejmie informuję, że jeśli w ciągu 7 dni Straż Miejska nie podejmie żadnych działań, prześlę tego samego mejla do lokalnej prasy, BO ŻYCIE I ZDROWIE MOJEGO DZIECKA JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE!

najszybsza reakcja jest wtedy, gdy dzwonimy po interwencje, a oni odmawiają wystarczy poprosić grzecznie " rozumiem,że odmawia Pan interwencji ? Mogę prosić o powtórzenie Pana nazwiska ? " - chyba nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ta metoda zawiodła. Jak już przyjadą warto spisać ich nr służbowe i dane - wtedy nie wymigują się i po stosownej ilości interwencji kierują sprawe do sądu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5599381 Napisano: 01.03.2013 17:38:38 w TESCO konkursy
dochaaa napisał(a):

ja dzisiaj bylam w Tesco supermarkecie bo niedawno otworzyli niedaleko mojego miejsca zamieszkania a hipermarket mam troche dalej, podeszlam do kasy z zapytaniem czy mozna u nich placic taka karta, powiedzialy ze oczywiscie jak najbardziej, tak wiec poszlam a sklep zrobilam zakupy podchodze do kasy wzielam pierwsza lepsza rzecz do kupienia a zarazem sprawdzenia czy ta karta sie przyjmie, przyjac sie przyjela ale poprosili mnie o pin emotka cale szczescie ze mialam jeszcze kilka groszy w portfelu i na karcie platniczej bo inaczej musialabym wszystko odkladac na miejsce emotka dziwi nie ze wraz z karta nie przyszedl zaden list gratulacyjy, wiecie w stylu gratuujemy bla bla ba kod pi to xxx... emotka

do kart nie potrzeba pinu, tylko trzeba pani w kasie wytłumaczyć, że musi u siebie zaznaczyć płatność kartą podarunkową, a dopiero dalej robić tak jak z normalną kartą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5599322 Napisano: 01.03.2013 16:24:08 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny a próbujecie tłumaczyć dzieciom już wcześniej,że np za kilka dni idziecie na szczepienie, może troszkę boleć itp ?

Wbrew pozorom roczniaki na prawdę dużo rozumieją. U nas był pisk właśnie do roku, później obrałam metodę, że z kilkudniowym wyprzedzeniem rozmawialiśmy o tym ( codziennie).
Wiadomo na rozum danego dziecka tłumaczyliśmy, pokazywaliśmy gdzie "kuj i ała" i młody załapywał. Pamiętam jak weszliśmy do gabinetu a młody biegł do pielęgniarki, żeby pokazać gdzie ma być "ała", a po szczepieniu dostaw naklejki dzielny pacjent z którą chodził dumny jak paw. Jak już miał około 2 lat mąż z nim pojechał i wyczaili na lodówce z lekami wielki magnez biedronkę - do dzisiaj ją pamięta.

Najlepsze było wczoraj pojechaliśmy na pobranie krwi ( tzn ja miałam pobieraną) Domiś stoi sobie na poczekalni i zobaczył chłopca malutkiego, który biegał i śmiał się - na co młody spojrzał z politowaniem i do męża " biedak pewnie nie wie co go czeka" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5599238 Napisano: 01.03.2013 15:02:17 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

Katrin emotka emotka emotka

No co mi katrinujesz emotka Ja wiem, że Kali ma większe prawa, ale Ona chciała wiosnę mieć tylko dla siebie emotka

no ba i mam dla siebie emotka
Jak mnie wzieła faza na porządki wiosenne, to oznacza,że wiosna już zostaje emotka

Słonko świeci, powietrze, tak przyjemne,że w całym domu od rana okna pootwierane, tylko,żeby jeszcze mały czart zaraził się tym zapałem i ruszył do tego co musi zrobić ... Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598793 Napisano: 28.02.2013 23:44:02 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam patrzałaś za wózkiem na tablicy ?
http://tablica.pl...tml#7c4af24ef2;r:;s:

http://tablica.pl...tml#7c4af24ef2;r:;s:

ciekawa który model to następca ct04 Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598767 Napisano: 28.02.2013 23:27:31 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Katrin oj tam, oj tam - usnełam po spacerze emotka Najpierw pokulałam się troszkę po słoneczku, później na myjni mąż mył auto, a ja jak oszołom stałam z ryjkiem wystawionym do słońca - nie wiesz jakie to męczące ? emotka

A tak serio to dzisiaj zarejestrowałam przebiśniegi - więc jest dobrze, brzydka zima już ucieka emotka

Wiem, wiem jakie to męczące i zazdroszczę tych drzemek emotka ale korzystaj póki możesz emotka

później tez będę mogła ( w końcu nie jeden jest rodzić ), ale mam nadzieje,że już nie będę tego tak potrzebowała jak teraz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598724 Napisano: 28.02.2013 23:01:26 w Konkursowiczki w ciąży
w tesco jest pełno promocyjnych pampersów, szkoda,że te białe 1 są bez promocji emotka Za to weszła świetna wiosenna kolekcja, jedyny minus to taki,że młody tak mi strzelił w góre,że przeskoczył o 2 rozmiary i tym samym skończyła się dobroć tańszej dziecięcej rozmiarówki, a zaczeła drożyzna młodzieżówki emotka Zakochałam się w kurtce wiosennej dla niego i nie wiem czy czekać,aż będzie w promocji ( teraz nie całe 100 zł o ile pamiętam), czy kupować, ale chyba najpierw pomierzę to co mamy w domu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598710 Napisano: 28.02.2013 22:55:34 w Wkurza mnie...
Katrin oj tam, oj tam - usnełam po spacerze emotka Najpierw pokulałam się troszkę po słoneczku, później na myjni mąż mył auto, a ja jak oszołom stałam z ryjkiem wystawionym do słońca - nie wiesz jakie to męczące ? emotka

A tak serio to dzisiaj zarejestrowałam przebiśniegi - więc jest dobrze, brzydka zima już ucieka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598706 Napisano: 28.02.2013 22:51:47 w Wkurza mnie...

kalisto1986 napisał(a):

Ilonar dzisiaj wiosna zawitała do mnie i nie mam jej zamiaru wypuścić, więc poczekasz trochę emotka

Podzieliłabyś się. Chociaż przez weekend emotka

oj nie ma tak dobrze emotka Tym bardziej,że w weeekend ma być jeszcze cieplej - nie oddam - moja wiosna i koniec emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598694 Napisano: 28.02.2013 22:44:44 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurzyła mnie jedna z pań sprzątających nasze biuro.Opowiadała wszystkim wokół-pracownikom naszego biura,swojej koleżance, z którą na zmianę sprzątała i szefowi,że ma raka i już żegna się z życiem powoli,bo zostało jej kilka miesięcy.A dziś jej zmienniczka nam opowiada,że ta pani odeszła.No to mówimy szkoda kobiety,że tak szybko ją choroba zabrała.Na co tamta odpowiada,że jej koleżanka wszystkich oszukiwała, bo żadnego raka nie było,tylko brała lewe zwolnienia,bo była nałogową alkoholiczką emotka Ja wiem,że alkoholizm to jest ciężka choroba,ale dla mnie to niepojęte jak można ludziom mówić,że się niedługo umrze na raka emotka To trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem-wszyscy się martwili i jej współczuli,a ona w tym czasie piła emotka

Na pewno byłoby dla niej lepiej, gdyby mówiła, że nałogowo pije. To po pierwsze. Po drugie jedno nie wyklucza drugiego...

Ech, wkurza mnie ostatnio "coś", czego nie potrafię sprecyzować. emotka Wiosna! Ja się pytam gdzie wiosna? emotka

W tym konkretnym przypadku okazało się,że raka nigdy nie było i pani została zwolniona z pracy.No, bo gdyby rzeczywiście miała nowotwór,to można zrozumieć,że mogła się załamać i uciec w alkohol.Jej koleżanki z korporacji sprzątających są na nią złe,bo musiały w tym czasie odwalać za nią robotę, bo była na fikcyjnym zwolnieniu,ech.

Tzn zus stwierdził fikcyjność zwolnienia, czy wy na podstawie plotek ?

Ilonar dzisiaj wiosna zawitała do mnie i nie mam jej zamiaru wypuścić, więc poczekasz trochę emotka

Wkurza mnie,że gdzie się nie położę tam zasne, dzisiaj skończyło się to tym,że yhym ... przez sen włączyłam przywracanie systemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598645 Napisano: 28.02.2013 22:07:56 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam może kup używany ? Ja jeśli dobrze pamiętam to chyba kupowałam go używanego - na prawde byłam zadowolona

katrin22 z niekapkami czasem tak jest,że trzeba szukać i szukać, aż trafi się na ten ok - ale może jednak spróbuj bidon ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598378 Napisano: 28.02.2013 18:11:40 w Konkursowiczki w ciąży
U nas poleciał niekapek ( coś podobnego co benasia pokazywała treningowy) jak tylko mały usiadł - jeszcze przed rozszerzeniem diety, później pił z bidonu ze słomką identycznego jak z linku beniaminowej. Mojemu nie pasował np aventu, za to mieliśmy jeszcze canpola z twardym ustnikiem, ale całkiem inny niż aventowski. Świetne są te kubki 360 stopni - agusia może taki spróbuj ?

Normalnie wygrałam wszystko - czytałam coś tam na necie leżąc sobie i zasnełam przy lapku - żadna nowość, ale tym razem przez sen namerdałam coś tak, że włącyłam przywracanie systemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5598019 Napisano: 28.02.2013 13:04:46 w Konkursowiczki w ciąży
te 2 nie podobają mi się, ale te 3 bardzo i to są typowe butki w których pobiega na wiosne emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0