Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jako naczelna rodzinna fryzjerka strzygę wszystkich po kolei od mamuśki, siostry ( jak zasłużą) po moich chłopaków ( łącznie z dredami małżastego
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podam przykład chłopczyk u Domiśka w klasie długo się przebiera po ćwiczeniach, co robi nauczycielka ? Zabiera mu ubrania pokazuje przy całej klasie, że wyrzuci je do śmieci i ,że mały będzie wracał do domu w krótkich spodenkach ( zima), jak poszła do niej mama, to stwierdziła,że żartowała.
Dużo bym mogła tego opisywać, łącznie z wyróżnianiem dzieci ( nie takim normalnym, ale chamskim - np ustawianiem wyników konkursów ! ), ja nie awanturuje się, tylko odliczam czas do końca roku szkolnego, bo babsko ma ich już nie uczyć. Jednak uważam,że to nie zawsze dzieci są wszystkiemu winne, a większość maluchów ma wpojone jakieś zasady, które jednak przez zachowanie nauczycielki wcale nie są popierane, a wręcz daje im zły przykład Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wybacz, ale każdy sobie sam wybiera zawód, a jeśli nie ma do tego powołania to niech nie zajmuje się dziećmi. Nauczyciel jest od tego,żeby przekazać nie tylko wiedze ale i pewne zasady uczniom i za to ma płacone czy mało, czy dużo sprawa indywidualna. A jeśli jakiś nauczyciel nie potrafi sobie poradzić ze swoim zadaniem, to każdy rodzic ma prawo do mieć do niego pretensję Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dolly
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tak kupowałam wszystkim chrześniakom i chrześniaczkom i tak też Dominik dostawał. Tzn jakieś takie bardziej wypasione zabawki, albo np fotelik do karmienia itp Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mamy znajomych, ich córka nie miała żadnego kontaktu z dziećmi, twierdzili,że babcia była przedszkolanka nauczy ją wszystkiego - teraz mała poszła do klasy mojego i jest tragedia. W szoku byłam, jest autentycznie dzika
Z żadnymi dziećmi nie chce rozmawiać, a ostatnio na dzień babci nawet nie chciała tańczyć, ani śpiewać tylko stała jak słup i patrzała się w sufit, o wierszyku nie wspomnę, bo pani musiała za nią mówić
Ja myślałam,żeby wrócić od października na studia, które przerwałam, ale niestety muszę je jeszcze przesunąć - mam nadzieje,że jeszcze uda mi się wrócić. Niestety, ale mąż pracuje teraz tak,że nie zawsze byśmy się zgrali, a z dwójką jest już inaczej niż z jednym,żeby innych męczyć, zresztą w praktyce byłoby to ciężkie, odkąd mieszkamy dalej od wszystkich. Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taaa znowu zaczną późno, po kilka telefonów dziennie, a te po terminie to będzie "rezerwa" Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najszybsza reakcja jest wtedy, gdy dzwonimy po interwencje, a oni odmawiają wystarczy poprosić grzecznie " rozumiem,że odmawia Pan interwencji ? Mogę prosić o powtórzenie Pana nazwiska ? " - chyba nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ta metoda zawiodła. Jak już przyjadą warto spisać ich nr służbowe i dane - wtedy nie wymigują się i po stosownej ilości interwencji kierują sprawe do sądu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wbrew pozorom roczniaki na prawdę dużo rozumieją. U nas był pisk właśnie do roku, później obrałam metodę, że z kilkudniowym wyprzedzeniem rozmawialiśmy o tym ( codziennie).
Wiadomo na rozum danego dziecka tłumaczyliśmy, pokazywaliśmy gdzie "kuj i ała" i młody załapywał. Pamiętam jak weszliśmy do gabinetu a młody biegł do pielęgniarki, żeby pokazać gdzie ma być "ała", a po szczepieniu dostaw naklejki dzielny pacjent z którą chodził dumny jak paw. Jak już miał około 2 lat mąż z nim pojechał i wyczaili na lodówce z lekami wielki magnez biedronkę - do dzisiaj ją pamięta.
Najlepsze było wczoraj pojechaliśmy na pobranie krwi ( tzn ja miałam pobieraną) Domiś stoi sobie na poczekalni i zobaczył chłopca malutkiego, który biegał i śmiał się - na co młody spojrzał z politowaniem i do męża " biedak pewnie nie wie co go czeka"
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak mnie wzieła faza na porządki wiosenne, to oznacza,że wiosna już zostaje
Słonko świeci, powietrze, tak przyjemne,że w całym domu od rana okna pootwierane, tylko,żeby jeszcze mały czart zaraził się tym zapałem i ruszył do tego co musi zrobić ... Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://tablica.pl...tml#7c4af24ef2;r:;s:
http://tablica.pl...tml#7c4af24ef2;r:;s:
ciekawa który model to następca ct04 Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A tak serio to dzisiaj zarejestrowałam przebiśniegi - więc jest dobrze, brzydka zima już ucieka
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tzn zus stwierdził fikcyjność zwolnienia, czy wy na podstawie plotek ?
Ilonar dzisiaj wiosna zawitała do mnie i nie mam jej zamiaru wypuścić, więc poczekasz trochę
Wkurza mnie,że gdzie się nie położę tam zasne, dzisiaj skończyło się to tym,że yhym ... przez sen włączyłam przywracanie systemu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22 z niekapkami czasem tak jest,że trzeba szukać i szukać, aż trafi się na ten ok - ale może jednak spróbuj bidon ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Normalnie wygrałam wszystko - czytałam coś tam na necie leżąc sobie i zasnełam przy lapku - żadna nowość, ale tym razem przez sen namerdałam coś tak, że włącyłam przywracanie systemu
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>