Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5597938 Napisano: 28.02.2013 12:12:19 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

ewentualnie takie do białego kompletu z granatowymi dodatkami
http://www.zdrowa...mages/show_thumb/874

te są fajne emotka i ponosi je bez okazji Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5597900 Napisano: 28.02.2013 11:49:25 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam ja wprawdzie chrzciłam synka jak był maluśki, ale nie było tego garniturku który chciałam w danym rozmiarze, więc kupiłam ciut większy i mamuśka podłożyła mi spodenki - było idealnie, a sam garniturek na długo posłużył.

Kasia a czemu bez znieczulenia ? W ciąży normalnie możesz robić zęby ze znieczuleniem ! Ja miałam robione na przełomie 1/2 trymestru i to dostałam chyba z 5 znieczuleń w przeciągu 2 dni - zęba miałam zatruwanego 2 razy, przy czym za pierwszym razem wystąpiła okropna reakcja alergiczna na podany lek i dlatego trzeba było biegiem zmieniać lekarstwo.
Teraz są bezpieczne znieczulenia.
A profilaktycznie kup sobie olejek goździkowy - świetnie sobie radzi z bólem zęba Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5597145 Napisano: 27.02.2013 15:31:04 w Konkursowiczki w ciąży
benasia przycinam na jesień ( jak zaczynamy wszystko sprzątać)

Abo przede wszystkim Wy uważajcie, małemu nic nie będzie. Ja bym mu podawała chrupki kukurydziane i odgazowana cola, a do tego może wieczorkiem kisielek i ewentualnie rosołek z ryżem , bardziej taki delikatny z marchewką itp.
Nic mu nie będzie, więc nie panikuj, duży chłopak za 3 dni zapomnicie co to było. W aptece są też fajne soczki hipp właśnie na zatrucia pokarmowe - polecam emotka

I Ty od razu przygotuj się emotka bo pewnie wszystkich was złapie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596981 Napisano: 27.02.2013 12:59:36 w Zakupy na konkursy - usługi
kupie paragon (na najtańszy prodokt) na konkurs henkel w superpharm - proszę o cene na pw Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596645 Napisano: 27.02.2013 01:38:04 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Rachel, zdrówka dla maleństwa
Dianek- jak mały?
Kalisto - co do Twojej wypowiedzi na temat CC to jakby to ja napisała normalnie. Bardziej się bałam ewentualnego CC jak samego porodu

Narobiłyście smaku tymi fasolkami- mniam, mniam

Dolly, też wyhodujesz własną ? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596626 Napisano: 26.02.2013 23:54:51 w Konkursowiczki w ciąży
lilithbb tak myśle od kiedy ja swoje maliny zbieram, o ile dobrze kojarzę to zaczynają się tak w okolicach lipca, a kończą jak już jest chłodno czyli koło końca września.
Musiałabym zobaczyć na wiosne jak mi pędy popuszczały, bo co roku mimo, że rozsadzam sobie, to coś mi zostaje do rozdania - a kurierem na bank wytrzymają emotka

Ogólnie musze mamuśki spytać się jaka to odmiana, bo dosyć,że pięknie owocują ( po rozsadzeniu w maju w tym samym roku już są owoce) to są duże i pyszne.
W tamtym roku przesadziłam, bo porobiłam zapasy słoiczków takie,że na 2 lata starczą, a wcale dużo krzaków nie mam. W tym roku będę chyba mroziła.
i najważniejesze to są niskie krzaczki, więc nie potrzebują oparcia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596621 Napisano: 26.02.2013 23:44:40 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

kali chodzi ci o fioletowa - nigdy takiej nie miałam - tak samo smakuje i robi się jak szparagowa? bo zielona i zółta to super emotka

Tak to jest szparagowa ( jest też taka płaska), po zagotowaniu/zaparzeniu zmienia kolor na zielony. Smak wg mnie ( i wszystkich w koło których "Zaraziłam" tą odmianą) jest delikatniejsza, na prawde smaczniejsza. Chociaż ja zazwyczaj z rozbiegu sadzę i żółtą i fioletową - zielona moim zdaniem jest najgorsza.
Ta fioletowa też idealnie nadaje się do słoików - nawet wręcz moim zdaniem lepiej się przechowuje Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596619 Napisano: 26.02.2013 23:39:38 w Konkursowiczki w ciąży
lilithbb u mnie było odwrotnie, siostra 2 dni wcześniej miała cc i to ona chodziła przy mnie w szpitalu, a nawet po wyjściu przez dłuuuugi czas byłam zależna od innych, nawet ze spaceru czasem musieli mnie holować z miesiąc po porodzie emotka Tylko,że u mnie to wszystko była raczej skrajność, więc luz. Pamiętam jak leżałam rano w sali i przywieźli babeczkę, która dosłownie zeskoczyła z tego łóżka, którym ją przywozili i wskoczyła na swoje - aż jej zazdrościłam.
Mnie transportowali w obstawie kroplówek, dosłownie pół przytomną przenosili na łóżko ( jeszcze do końca nie odzyskałam przytomności) i prosili moją siostre po cc,żeby zaglądała do mnie emotka

A czy dziedziczne porodu - w sumie myślę, że jakieś znaczenie to ma. Ja gdyby nie to, że mały nie miał praktycznie ciemiączka to urodziłabym chwile po przyjeździe do szpitala, jak nie w drodze do emotka I pewnie gdyby nie podali mi leków na które moje serce nie za dobrze zareagowało, też nie byłoby tragedi.
A moja mamuśka starszej siostry główka wychodziła w karetce, a "ynteligentny" lekarz wciskał ją , żeby nie urodziła się w karetce ( udało mu się to), ja urodziłam się na izbie przyjęć emotka z młodszą siostrą mama mówi,że długo się męczyła ... bo tak z 1,5 do 3 godzin emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596602 Napisano: 26.02.2013 23:19:30 w Konkursowiczki w ciąży
My zastanawiamy się nad borówkami.
A fasolkę posadź sobie filetową - genialna jest ! Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596588 Napisano: 26.02.2013 23:08:21 w Konkursowiczki w ciąży
Hyhy ja co roku mówie,że mało sadzę emotka I tradycyjnie wychodzi mi po trochę z wszystkiego tzn marchewka, pietruszka, buraki, cebula, fasolka szparagowa, cukinie,patisony, ogórków dosyć dużo, sałata, rzodkiewka, koper, por, seler i w tym roku jeszcze dojdzie na pewno dynia i może szpinak, pomidory i papryka - ale z tymi 3 ostatnimi to zastanowie się.
Tylko wszystkiego tyle, aby było na bieżąco, tylko ogórków jak najwięcej. No i jeszcze mam swoje maliny - świetna odmiana więc co roku powiększam ich ilość.
Taka tam odrobinka emotka

A działkę mamy kawał drogi od nas, więc to jest minus, no i dzielimy ją z mamą i siostrą. Ostatnio jeden pas ziemi olałyśmy i zasiałyśmy trawe, bo było za dużo i teraz dzielimy z zaciętością to co zostało i ta która pierwsza się " rzuci" na więcej posadzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596547 Napisano: 26.02.2013 22:40:38 w Konkursowiczki w ciąży
To nie jest tak,że ja boję się bólu po cesarce itp , bo wiem,że po takim porodzie jaki miałam pierwszy, to ból po-cesarkowy to pikuś. Jednak cc to jakby nie było jest operacja, która nie jest obojętna dla organizmu to po pierwsze, żadnej blizny też się nie boję - takie rzeczy mnie nie ruszają. Po prostu wolę tego uniknąć - oczywiście jeśli są wskazania medyczne to co innego.
Czasem dziwie się, że niektóre dziewczyny płacą za cesarkę na życzenie emotka może i lżej, no nie umiem tego wytłumaczyć emotka

Nie ma co mały fiknie sobie główką w dół i to lada moment,żeby więcej mamusi nie męczyć poprzeczką i oczywiście nie powtórzy wyczynów braciszka z zarośniętym ciemiączkiem emotka No i najważniejsze, oczywiście nie będzie się śmieszył przed 18 marca emotka

Jednak ta ciąża daję mi popalić ostro, za to zakończenie po prostu musi być lekkie ( u Domiśka było odwrotnie)

Zmieniając temat ja to jestem głupol, w kwietniu mam rodzić, a już siedzę i oglądam sobie nasiona na działkę co tu będę sadzić - biedna teściowa już powiadomiona,że będzie musiała mi pomóc do póki nie stanę na nogi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596365 Napisano: 26.02.2013 19:23:33 w Konkursowiczki w ciąży
agusia wieelkie dzięki, chyba jedyna strona w której dość duże wymiary łapią się na tą najtańszą wersję - mimo,że k-ex ale wole zapłacić mniej emotka

lilithbb nie wiem czy mniejszy ból, bo ja po naturalnym ponad miesiąc jeszcze nie mogłam za dużo chodzić, ale jednak wolałabym uniknąć cesarki

keiti Mi chodzi o dokarmianie bez mojej wiedzy/zgody, co innego jak nie ma się pokarmu, a co innego jak dokarmiają z zasady. A co do rybek, Świnoujście to ja znam z trasy przeprawa - morze - ewentualnie sklepu konkursowe emotka Ale w takich miejscach najlepiej prosto od rybaków z portu z samego rana brać, ewentualnie oni doradzą gdzie kupić wędzone emotka Na forum jest kilka osób z tamtych okolic, możesz też w szukam napisać pewnie odezwą sie emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596263 Napisano: 26.02.2013 17:38:40 w Konkursowiczki w ciąży
Ja wiem, że nie jest przesądzone, ale jako,że strasznie nie chce cesarki to ciągle to przeżywam, zresztą samo ułożenie poprzeczne nie jest komfortowe ;/ Miejmy nadzieje, że niedługo obróci się, bo wole nóżki merdające w żebrach niż tak jak teraz jest emotka

Aaaa i w końcu zdecydowałam się na konkretny model komody kąpielowej i kupiłam w rozsądnej cenie, teraz pozostaje mi tylko znaleźć kuriera, który w rozsądnej kwocie dostarczy mi ją emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596249 Napisano: 26.02.2013 17:17:49 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia ten sprzęt o którym mówił, też był nowy emotka Tylko najwyraźniej mieli powody,żeby nie ufać mu tak do końca.

tygrysek82bu rodziłaś z ułożenia pośladkowego ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596229 Napisano: 26.02.2013 16:49:02 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

U nas też były strzykawki i moim zdaniem to super sprawa, no i higienicznie lepiej.

Odnośnie ktg to mieli fajne bezprzewodowe, więc nie było problemu z chodzeniem.

No właśnie mój lekarz mówił,że mieli w tym szpitalu bezprzewodowe, ale potrafiło czasem oszukać, więc nie używają go już, za to podłączają na jak najkrócej - no chyba,że jest zły zapis to wiadomo co innego

jorunn2010 napisał(a):

u nas w szpitalu dzieci dostawały mleko z kieliszka plastikowego - dość ryzykowne moim zdaniem, ale w końcu personel doświadczony

z kieliszka jest ok emotka niektóre mamy podają tak nawet herbatkę itp emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596180 Napisano: 26.02.2013 16:01:16 w Wkurza mnie...
masza napisał(a):

asante napisał(a):

Własnie zwariowałam. A Prezydenta Miasta Krakowa mam ochotę zastrzelić. Ten emotka wymyślił sobie, że będziemy od lipca płacić za wywóz śmieci wg powierzchni mieszkania, nie od osoby. Dla mnie oznacza to wzrost opłaty z 8,46 zł na 53 zł. Mam ochotę rzucać czymś w tego d...a. emotka emotka emotka emotka emotka emotka

u mnie rachunek za wywóz śmieci , będzie uzależniony od zużycia wody:((((( a przy 5 osobach nie będzie to mały koszt emotka

u mnie też od zużycia wody emotka Tylko co ma piernik do wiatraka ? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596113 Napisano: 26.02.2013 15:11:22 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 wiem,że to oznacza cc dlatego jestem tak załamana. Na razie kombinuje z ćwiczeniami ( tymi przyjemnymi emotka i nie tylko) co by małego skusić do obrócenia.
Najgorsze, że jakieś półtora miesiąca temu był główką w dół, a później fiknął na poprzeczkę. Czasem czuję, że kombinuje z obrotem, ale po jakimś czasie wraca na swoje miejsce.
Okropne uczucie, jak już taki klocek zaczyna się rozciągać leżąc na boki, do tego jest baaardzo nisko, przez co brzuch mi opada. No i martwie się,żeby przez to kręcenie nie owinął się pępowiną.

O jeszcze jeden plus z tego co się dowiedziałam od lekarza w szpitalu przenośne ktg schowali i nie używają, bo czasem oszukiwało, ale są zwolennikami chodzenia, a pod ktg podłączają tylko na chwilkę. Już prawie, prawie jestem zdecydowana na ten szpital, jeśli uda mi się naturalnie rodzić ( a musi się udać emotka )

Ps mój lekarz nie słyszał o olejki waleda, ale pozwolił mi już stosować jak powiedziałam mu skład. Tzn powiedział,że koniecznie to mąż ma masować emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5596103 Napisano: 26.02.2013 14:57:13 w Konkursowiczki w ciąży
Ja dzisiaj byłam u lekarza, usg nie robiliśmy, ale wychodzi nam, że nadal jest poprzecznie ułożony emotka
Trochę omówiliśmy mój plan porodu ( na następną wizyte mam przynieść już wypełniony), ale to co zapamiętałam skonsultowałam i lekarz powiedział,że tam gdzie on pracuje jak najbardziej wszystko jest do zrealizowania.

Jak podadzą małego mleko modyfikowane bez mojej zgody to je rozszarpię, więc nawet mam zamiar wytuszować to w planie porodu.

A jeśli chodzi o parafinę, też dostałam taką "dobrą rade" i chwile nawet używałam dla Domiśka ( wlewałam kilka kropel do wody) , teraz za chiny nie popełnie tego błędu - jakby nie było to jest pochodna ropy naftowej i może przynieść więcej szkód niż pożytku Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5595566 Napisano: 25.02.2013 22:57:29 w Konkursowiczki w ciąży
U nas kąpiel była pod bieżącą wodą, co moim zdaniem w szpitalu jest najlepsze.

Agusia chyba w każdym szpitalu jest nacisk na karmienią piersią emotka

My balneum do dzisiaj przy kłopotach ze skórą polecamy - świetna jest oliwka do mycia. Oilatum, emolium nie polecam choćby z uwagi na parafine w składzie.

Teraz na początek dla juniora mam serię pat&rub ( skład ma rewelacyjny), a później poleci nivea, którego mam meeega zapas Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5595500 Napisano: 25.02.2013 21:41:23 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ja najbardziej lubiłam przy Domiśku ( zresztą do teraz często kupujemy np do auta,żeby mieć pod ręką w razie czego) nivea i dzidziusia. Pampersa też nie są najgorsze. teraz mam zapas pampersa, ale to z uwagi na zakupy konkursowe i kilka nivea.
Zresztą ja ogólnie nivea baby bardzo lubie, czy to chusteczki, czy kosmetyki

Nivea bardzo ładnie pachną. Z kosmetyków Johnsons Baby robi fajne kosmetyki. Sama uwielbiam płyn do kąpieli dla dzieci czy balsam nawilżający.

tylko johnsona najlepiej odpuścić sobie na samym początku, bo czasem ostro uczula.
Ja rodziłam Domisia to położne w szpitalu przestrzegały, jedna mamuśka olała to i już w szpitalu je córka dostała takiego uczulenia,że musiały dłużej zostać ;/
Później jak najbardziej, sama teraz używam żelu johnsona na zmiane z nivea dla Domiśka Wyświetl w wątku >>
0 0