Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
te są fajne
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kasia a czemu bez znieczulenia ? W ciąży normalnie możesz robić zęby ze znieczuleniem ! Ja miałam robione na przełomie 1/2 trymestru i to dostałam chyba z 5 znieczuleń w przeciągu 2 dni - zęba miałam zatruwanego 2 razy, przy czym za pierwszym razem wystąpiła okropna reakcja alergiczna na podany lek i dlatego trzeba było biegiem zmieniać lekarstwo.
Teraz są bezpieczne znieczulenia.
A profilaktycznie kup sobie olejek goździkowy - świetnie sobie radzi z bólem zęba Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Abo przede wszystkim Wy uważajcie, małemu nic nie będzie. Ja bym mu podawała chrupki kukurydziane i odgazowana cola, a do tego może wieczorkiem kisielek i ewentualnie rosołek z ryżem , bardziej taki delikatny z marchewką itp.
Nic mu nie będzie, więc nie panikuj, duży chłopak za 3 dni zapomnicie co to było. W aptece są też fajne soczki hipp właśnie na zatrucia pokarmowe - polecam
I Ty od razu przygotuj się
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dolly, też wyhodujesz własną ?
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Musiałabym zobaczyć na wiosne jak mi pędy popuszczały, bo co roku mimo, że rozsadzam sobie, to coś mi zostaje do rozdania - a kurierem na bank wytrzymają
Ogólnie musze mamuśki spytać się jaka to odmiana, bo dosyć,że pięknie owocują ( po rozsadzeniu w maju w tym samym roku już są owoce) to są duże i pyszne.
W tamtym roku przesadziłam, bo porobiłam zapasy słoiczków takie,że na 2 lata starczą, a wcale dużo krzaków nie mam. W tym roku będę chyba mroziła.
i najważniejesze to są niskie krzaczki, więc nie potrzebują oparcia Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ta fioletowa też idealnie nadaje się do słoików - nawet wręcz moim zdaniem lepiej się przechowuje Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie transportowali w obstawie kroplówek, dosłownie pół przytomną przenosili na łóżko ( jeszcze do końca nie odzyskałam przytomności) i prosili moją siostre po cc,żeby zaglądała do mnie
A czy dziedziczne porodu - w sumie myślę, że jakieś znaczenie to ma. Ja gdyby nie to, że mały nie miał praktycznie ciemiączka to urodziłabym chwile po przyjeździe do szpitala, jak nie w drodze do
A moja mamuśka starszej siostry główka wychodziła w karetce, a "ynteligentny" lekarz wciskał ją , żeby nie urodziła się w karetce ( udało mu się to), ja urodziłam się na izbie przyjęć
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A fasolkę posadź sobie filetową - genialna jest ! Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko wszystkiego tyle, aby było na bieżąco, tylko ogórków jak najwięcej. No i jeszcze mam swoje maliny - świetna odmiana więc co roku powiększam ich ilość.
Taka tam odrobinka
A działkę mamy kawał drogi od nas, więc to jest minus, no i dzielimy ją z mamą i siostrą. Ostatnio jeden pas ziemi olałyśmy i zasiałyśmy trawe, bo było za dużo i teraz dzielimy z zaciętością to co zostało i ta która pierwsza się " rzuci" na więcej posadzi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasem dziwie się, że niektóre dziewczyny płacą za cesarkę na życzenie
Nie ma co mały fiknie sobie główką w dół i to lada moment,żeby więcej mamusi nie męczyć poprzeczką i oczywiście nie powtórzy wyczynów braciszka z zarośniętym ciemiączkiem
Jednak ta ciąża daję mi popalić ostro, za to zakończenie po prostu musi być lekkie ( u Domiśka było odwrotnie)
Zmieniając temat ja to jestem głupol, w kwietniu mam rodzić, a już siedzę i oglądam sobie nasiona na działkę co tu będę sadzić - biedna teściowa już powiadomiona,że będzie musiała mi pomóc do póki nie stanę na nogi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
lilithbb nie wiem czy mniejszy ból, bo ja po naturalnym ponad miesiąc jeszcze nie mogłam za dużo chodzić, ale jednak wolałabym uniknąć cesarki
keiti Mi chodzi o dokarmianie bez mojej wiedzy/zgody, co innego jak nie ma się pokarmu, a co innego jak dokarmiają z zasady. A co do rybek, Świnoujście to ja znam z trasy przeprawa - morze - ewentualnie sklepu konkursowe
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aaaa i w końcu zdecydowałam się na konkretny model komody kąpielowej i kupiłam w rozsądnej cenie, teraz pozostaje mi tylko znaleźć kuriera, który w rozsądnej kwocie dostarczy mi ją
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu rodziłaś z ułożenia pośladkowego ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z kieliszka jest ok
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najgorsze, że jakieś półtora miesiąca temu był główką w dół, a później fiknął na poprzeczkę. Czasem czuję, że kombinuje z obrotem, ale po jakimś czasie wraca na swoje miejsce.
Okropne uczucie, jak już taki klocek zaczyna się rozciągać leżąc na boki, do tego jest baaardzo nisko, przez co brzuch mi opada. No i martwie się,żeby przez to kręcenie nie owinął się pępowiną.
O jeszcze jeden plus z tego co się dowiedziałam od lekarza w szpitalu przenośne ktg schowali i nie używają, bo czasem oszukiwało, ale są zwolennikami chodzenia, a pod ktg podłączają tylko na chwilkę. Już prawie, prawie jestem zdecydowana na ten szpital, jeśli uda mi się naturalnie rodzić ( a musi się udać
Ps mój lekarz nie słyszał o olejki waleda, ale pozwolił mi już stosować jak powiedziałam mu skład. Tzn powiedział,że koniecznie to mąż ma masować
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trochę omówiliśmy mój plan porodu ( na następną wizyte mam przynieść już wypełniony), ale to co zapamiętałam skonsultowałam i lekarz powiedział,że tam gdzie on pracuje jak najbardziej wszystko jest do zrealizowania.
Jak podadzą małego mleko modyfikowane bez mojej zgody to je rozszarpię, więc nawet mam zamiar wytuszować to w planie porodu.
A jeśli chodzi o parafinę, też dostałam taką "dobrą rade" i chwile nawet używałam dla Domiśka ( wlewałam kilka kropel do wody) , teraz za chiny nie popełnie tego błędu - jakby nie było to jest pochodna ropy naftowej i może przynieść więcej szkód niż pożytku Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia chyba w każdym szpitalu jest nacisk na karmienią piersią
My balneum do dzisiaj przy kłopotach ze skórą polecamy - świetna jest oliwka do mycia. Oilatum, emolium nie polecam choćby z uwagi na parafine w składzie.
Teraz na początek dla juniora mam serię pat&rub ( skład ma rewelacyjny), a później poleci nivea, którego mam meeega zapas Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja rodziłam Domisia to położne w szpitalu przestrzegały, jedna mamuśka olała to i już w szpitalu je córka dostała takiego uczulenia,że musiały dłużej zostać ;/
Później jak najbardziej, sama teraz używam żelu johnsona na zmiane z nivea dla Domiśka Wyświetl w wątku >>