Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5581971 Napisano: 12.02.2013 17:37:37 w Czas na zmiany...
pawel1615 napisał(a):

i forum szerokościowo nie miesci sie na monitorze emotka

u mnie jest ok, wręcz węższe niż strona
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581904 Napisano: 12.02.2013 17:14:50 w Czas na zmiany...
sorki za post pod postem i jeszcze chyba kiedyś o tym pisaliśmy, może przy danym niku/profilu dodać opcję pomógł/ła ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581901 Napisano: 12.02.2013 17:13:12 w Czas na zmiany...
agniecha napisał(a):

Chciałabym, żeby po kliknięciu na kończące się nie mieszały się konkursy internetowe z lokalnymi, foto czy smsowymi - na koniec miesiąca będzie się można załamać przerzucając kilkadziesiąt stron z takimi wymiksowanymi konkami

o właśnie przyszłam o tym napisać emotka
Konieczny jest podział, bo przekopywanie się będzie męką emotka

i poza edycją, może da się ustawić zegar wg greenwich ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581847 Napisano: 12.02.2013 16:53:25 w Wkurza mnie...
malenka, ale zobacz na opcję przypomnienia ... miód na moją skleroze emotka :D:D

Monia musisz od nowa wgrać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581837 Napisano: 12.02.2013 16:50:26 w Wkurza mnie...
facet napisał(a):

Gdzie jest jakiś wątek dot. nowej wersji strony???

Tak jakoś ta nowa wersja spadła jak grom z jasnego nieba.

W tych czasach raczej się tak nie robi, że wyłącza się stronę na 2h w środku dnia, nie informując nikogo o niczym, później wrzuca się nową wersję - nieprzetestowaną..... i nawet nie chce się słuchać z czym ludzie mają problemy....

PS. Jakieś plusy tej strony oczywiście też zauważam (szybciej dzxiała, wygląd chyba lepszy - sprawa gustu), ale nie wolno ludziom np. wywalić całego PW - jak ta strona to ich życie;)

hehe ten grom z jasnego nieba był zapowiadany już od ... hmmm roku ? każdy pisał co chce, żeby było, można było zapoznać się z wyglądem, doradzić co zmienić, co dodać emotka
Do tego był wrzucony adres do testowania tej wersji Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581824 Napisano: 12.02.2013 16:47:39 w Czas na zmiany...
pionas poza emotami itp brakuje jeszcze dycji postów i nie da się dodać fukcji ukryj posty ? <marzyciel> Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581808 Napisano: 12.02.2013 16:44:47 w Wkurza mnie...
jako,że jeszcze nie ma opcji edytuj ...
funkcja zgłoś post wymiana emotka :D::D:D Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581798 Napisano: 12.02.2013 16:43:46 w Wkurza mnie...
Od dawien dawna była zapowiadana zmiana, każdy mógł w tym uczestniczyć, testować stronę itp więc nie ma co marudzić.
Mi podobają się nowe funkcję - zdecydowane ułatwienie wielu rzeczy, a wygląd ? kwestia przyzwyczajenia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581202 Napisano: 11.02.2013 08:24:54 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

Dla tego na początku najlepiej kupić tylko to co potrzeba do szpitala i uniwersale bo nigdy nie ma 100% pewności co do płci emotka emotka

pomyłki zdarzają się ale zazwyczaj na kiepskim sprzęcie, nie wyobrażam sobie, że po 3/4d gdzie obraz jest aż nadto widoczny można pomylić się - no chyba,że lekarz strzela bo dziecko odwrócone.

Mylisz się mi robili usg 3/4d dziecko było ułożone ok i co powiedzieli że będzie dziewczynka żeby nie było usłyszałam to od 3 różnych lekarzy a mam syna emotka

Co do ząbków my mamy górne 1 i dolne 1 i 2 emotka

hmm to ja nie wiem, u nas mój syn widział,że chłopczyk i raczej z dziewczynką nie można było pomylić się emotka
Zresztą 3 lekarzy widziało chłopca, więc nie wierze w pomyłkę Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5581040 Napisano: 11.02.2013 05:56:28 w Pomocy!!!!
adamaszek napisał(a):

hittmanka napisał(a):

adamaszek napisał(a):

Może ktoś z Was potrafi doradzić w sprawie dziedziczenia konta bankowego, jeśli jest się jego współwłaścicielem (druga osoba umiera), a pojawiają się osoby, które przypominają sobie, że też są rodziną i chcą część tego, co jest na koncie. Czy można się jakoś zabezpieczyć?

w takim przypadku najlepiej już po śmierci właściciela konta iść do banku, najlepiej nie w żałobie, nic nie wspominać o śmierci tylko wypłacić wszystko a najlepiej zlikwidować konto, lokaty czy co tam jeszcze się ma... i już.

Chyba po śmierci tej drugiej osoby to już za późno, jeśli kochana rodzinka, która pojawia się po latach będzie chciała mieć dokładną historię transakcji...

My tak robiliśmy, ale było wiadomo,że nie było innych osób , którym cokolwiek się należało.

W twoim przypadku jesli takie osoby się zgłoszą to nie ma innego wyjścia jak wypłacić przysługującą im część. Niestety nie ma innego wyjścia skoro nie było wydziedziczenia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5580307 Napisano: 10.02.2013 10:54:47 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

size napisał(a):

Pa. Ty nie kombinuj, tylko za rok przyjedźcie do nas, Tchórzu emotka

Size, hm.. nie bardzo rozumiem, skąd to określenie, bo nijak to się ma do mojego zachowania czy podejścia w pewnych sprawach. ¬le mnie zrozumiałaś, bądź mylisz pojęcia, ale myślę, że najlepiej jak przeniesiemy się na pw

aj tam ja rozumiem, co chciałam napisać size
emotka emotka

Dla tego na początku najlepiej kupić tylko to co potrzeba do szpitala i uniwersale bo nigdy nie ma 100% pewności co do płci emotka emotka

pomyłki zdarzają się ale zazwyczaj na kiepskim sprzęcie, nie wyobrażam sobie, że po 3/4d gdzie obraz jest aż nadto widoczny można pomylić się - no chyba,że lekarz strzela bo dziecko odwrócone.

W przypadku chłopięcej wyprawki o tyle łatwo,że zazwyczaj kolory są neutralne, gorzej przy dziewczynce jak rodzice szaleją z różem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5579866 Napisano: 10.02.2013 01:30:12 w Konkursowiczki w ciąży
Dokładnie, mój urodził się też w czerwcu, pierwsze dni były takie chłodne więc leciały dresiki, a kilka dni później jak temperatura rozszalała się to bodziaki robiły furore.
Ja właśnie przed chwilą dostałam liste wyprawkową od jednej osoby z innego forum na @ żebym porównała sobie do swojej listy, jak chcesz daj mi meila to Ci to prześle Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5579741 Napisano: 10.02.2013 10:32:34 w Konkursowiczki w ciąży
size napisał(a):

Kalisto śpisz? Jak tam? Co z tym Waszym autkiem? Jak się czujesz?

spałam już albo czytałam książke nie patrzałam na zegarek emotka
Z autkiem nie mieliśmy kiedy podjechać, ale to całe szczęście, bo zaczeły nowe rzeczy wychodzić i już wiemy,że będzie trzeba walczyć o porządny przegląd emotka Tzn z tylnego koła schodzi powietrze ( z 2.2 w kilka dni zeszło do 1.6) i coś stuka z przodu.
Mój geniusz posiał gdzieś prawko i musimy najpierw zgłosić zaginięcie, dopiero można załatwiać z autem, bez tego ani rusz

Co do termometru, własnie czytałam opinie że i ten pierwszy i drugi dobry, przy czym przy noworodku polecają do ucha i czoła. Teoretycznie chce kupić dopiero pod koniec kompletowania wyprawki, teraz te niezbędne rzeczy co by można było pakować powoli torbę, ale rozglądam się już poważnie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5579626 Napisano: 09.02.2013 11:49:59 w Konkursowiczki w ciąży
patrzałam na bauna, ale wszędzie gdzie czytam polecają ten microlife
zastanawiam się nad 2 modelami z przewagą na pierwszy
http://www.ceneo.pl/5054112#tab=spec
http://www.ceneo.pl/4551354#tab=spec Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5579616 Napisano: 09.02.2013 11:20:58 w Konkursowiczki w ciąży
co do szczepień również uważam, że powinno się szczepić. Mimo,że też ostatnio cholernie się bałam jak siostrzeniec trafił do szpitali po szczepieniu, ale to pikuś z powikłaniami gdyby dziecko zachorowało.

Nauka w domu ok, tylko,że moim zdaniem dziecko nie jest w stanie wyrobić sobie swojego zdania - skonfrontować go z innymi itp a później rosną nam dorośli, których tolerancja jest na poziomie -1

Kiedyś pisałyście o termometrze bezdotykowym, z tego co zapamiętałam polecałyście microlife, teraz pytanie który lepszy ten tylko do czoła, czy z funkcją do czoła i do uszka ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5579383 Napisano: 09.02.2013 05:54:36 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny czy można dziecka nie szczepić na odrę, świnkę i różyczkę? Tyle się nasłuchałam na temat tego szczepienia, że mam mieszane uczucia.

teoretycznie mozesz na nic nie szczepić dziecka, ale w praktyce może to skończyć się w sądzie i wtedy musisz udowadniać swoje rację.
Poczytaj sobie moim zdaniem zdecydowanie jest więcej plusów niż minusów szczepienia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5579161 Napisano: 09.02.2013 12:54:41 w WC - rozmowy o wszystkim
pola przecież zostają Ci konkursy w których powiadamiają smsem - a są takie emotka
Pocieszę Cię,że też ostatnio bardzo mało gram emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5578954 Napisano: 08.02.2013 10:22:28 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

Dziewczyny - pytanko emotka Mam umowę o pracę na czas określony do 30 czerwca, a termin porodu na 16 maja. Czy muszę zwracać się z jakimś pismem do ZUS-u, żeby mieć po 30 czerwca nadal zasiłek na urlopie macierzyńskim, czy to będzie automatycznie nadal wypłacane po zakończeniu umowy o pracę? I czy będę mogła w takim przypadku przedłużyć sobie urlop macierzyński do roku, czy nie będę miała takiej możliwości? Jak sądzicie?

kiedyś macierzyński z automatu przedłużał się, nie wiem czy teraz nie zmieniło się coś, najlepiej zadzwonić do zusu emotka

My witaminy D i K nie podawaliśmy w ogóle, weźcie pod uwagę,że poza dietą witamina D jest w słoneczku - chociaż tego ostatnio mało Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5578725 Napisano: 08.02.2013 07:17:15 w Konkursowiczki w ciąży
zamówiłam kuriera tzn założyłam konto w tym alior, tylko pytanie jakie tam muszą być comiesięczne wpływy,żeby dostawać zwrot za zakupy online ?
Wystarczy regularna wypłata, czy musi być 1500 zł ?
Bo teraz jak zus mi płaci i mam coraz krótsze zwolnienia to różne kwoty dostaje i nie zawsze na raz jest to cała wypłata.

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5578244 Napisano: 08.02.2013 11:43:52 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 plec juz znam od grudnia emotka bedzie dziewczynka - Helenka emotka wymioty i mdłosci ustapily, nasilila sie zgaga i ulewanie emotka

co do konta to mam Inteligo i jestem zadowolona, szybkie przelewy, male oplaty emotka

ale w inteligo są opłaty ?
Aaaa ja myślałam,że nie masz pewności emotka
A masz ciuszki ? Bo jeśli potrzebujesz to ja mam baaardzo dużo dzizewczęcych emotka
U mnie też zgaga się zaczeła, ale raczej pomaga mleko, w ciężkich stanach rennie Wyświetl w wątku >>
0 0