Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5578231 Napisano: 08.02.2013 11:34:12 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też dostaje wydruki od mojego lekarza, ale muszę mu przypominać przed zrobieniem usg, bo wtedy stara się złapać jak najlepsze ujęcie.
Na nfz dotychczas miałam 3 usg - nie mam na każdej wizycie, ale uważam,że tyle wystarczy + zrobiłam raz prywatnie na 3/4d.
Wizyty jeśli wszystko jest ok są co miesiąc, teraz mam co 3 tygodnie, a pod koniec będą co 2. Też mam kawałek do tego lekarza, bo musze jechać do miasteczka obok, ale nawet lekarza rodzinnego mam jeszcze dalej więc mi to nie przeszkadza.

malutka456 znasz już płeć ? Jak się czujesz ?
Mi dzisiaj w nocy mały dał taaaak popalić,że szok. Pomine codzienne bóle bo to norma, ale siedzi w poprzek i tak się rozciągał,że normalnie myślałam,że jajko zniose z bólu emotka

Dziewczyny wiem,że była już tutaj rozmowa o tym, ale ...
Musze jak najszybciej założyć konto, bo zus wypłaca mi wypłate przekazem na adres zameldowania, a wkurza mnie świadomość,że cała rodzina zna moje zarobki emotka Oglądam konta wiem,że w db jest wszystko darmowe- ale po ostatnich jajcach z ginięciem kasy z mężowego konta, mam opory,żeby swoje też tam założyć.
Patrze na alior sync, ma tam ktoś ? Jak tam jest z szybkoscią księgowania przelewów i czy faktycznie wszystko jest za darmo, bez żadnych haczyków ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5577738 Napisano: 07.02.2013 08:16:36 w Konkursowiczki w ciąży
Monika nie pocieszę Cię, ale ... mój syn budził się na cyca do czasu, aż go karmiłam czyli około 1,5 roku, a później budził się na picie w nocy emotka Zresztą do dzisiaj potrafi obudzić sie na picie, ale teraz to ma perzy łóżku więc sam się ogarnia, ale lubi wskoczyć do nas nad ranem bo ja muszę się tulić, bo inaczej złe sny przychodzą

U nas żadne sposoby nie działały....

A walentynki ... wielkim sukcesem będzie jak nie zapomnę jak o każdym święcie emotka a nie mam pomysłu na prezent tradycyjnie zresztą ... Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5576722 Napisano: 06.02.2013 11:41:41 w Konkursowiczki w ciąży
A podpadł, bo wie,że nie lubie jak dowiaduje się,o tej godzinie,że będziemy mieli gościa na noc emotka

Ale teraz chodzi potulny jak baranek i na wszystko się zgadza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5576681 Napisano: 06.02.2013 10:41:16 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Ooooohoooooo emotka pewnie nie znalazł świeżych truskawek w zimie emotka

taaa, jak boziule kocham, jak rzadko mam żądze mordu, to przez ostatnią godzine mój humor wywoła chyba trzęsienie ziemi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5576674 Napisano: 06.02.2013 10:36:39 w Konkursowiczki w ciąży
Nie poszły spać, wymyślają najbardziej okrytne tortury dla męża zanim go zamordują emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5576155 Napisano: 06.02.2013 01:44:49 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ja do swojego chodzę na NFZ - tylko,że to jest mój stały lekarz od ponad 10 lat, może z 3 razy wybrałam się do innych.

hahaa, Kalisto, własnie nie bardzo wiedziałam jak napisać, że Ta moja też od zawsze, bo od małego jakoś mi nie pasowało emotka
Zboczuch, zboczuchem, ale dosyc przyzwoicie się prowadziłam emotka

emotka

Dodam jeszcze
Mój ma średniej jakości usg, ale zawsze można tak jak ja to zrobiłam zrobić dodatkowe usg prywatnie, niż płacić za każdą wizyte i wszystkie badania.
Jakby nie było w ciąży bez komplikacji jest około 10-12 wizyt licząc, że każda wizyta to około 100 zł to już ładna kwota, do tego usg, wszystkie badania, które nie są tanie i już zbiera się zawrotna sumka.
Średni koszt prywatnego usg 3/4 d to 200 zł, nawet idąc 2 razy to i tak można zaoszczędzić dużo kasy i wydać ją choćby na wyprawkę.
Też rozważałam opcję prywatnego lekarza, ale stwierdziłam, ze bez sensu. Mój lekarz mimo mega długich kolejek( do 6 miesięcy oczekiwania na wizyte), dla ciężarnych znajduje miejsce. Często też można zapisać się do dobrego lekarza prywatnie na pierwszą wizyte, a później dogadać się i chodzić na nfz Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5576141 Napisano: 06.02.2013 01:33:11 w Konkursowiczki w ciąży
Ja do swojego chodzę na NFZ - tylko,że to jest mój stały lekarz od ponad 10 lat, może z 3 razy wybrałam się do innych.
Moim zdaniem lepiej w ciąży znaleźć dobrego lekarza na NFZ niż płacić kupę kasy prywatnie, jakby nie było wizyty są częste, do tego usg, wszystkie badania - to jest spory wydatek, a moim zdaniem całkowicie niepotrzebny - no chyba,że nie ma się wyjścia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575673 Napisano: 05.02.2013 11:17:35 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dobra kobitki ide spac bo moi chłopaki juz śpia a rano Mikuś mnie obudzi -kolorowych snów emotka

dobranoc emotka
Ja sama w domu, więc szwendam się po necie emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575671 Napisano: 05.02.2013 11:16:23 w Konkursowiczki w ciąży
Nie wiem skąd się to bierze.
Ja z teściem całkowicie się różniłam, wiecznie spieraliśmy się, a i tak byłam za nim. Jak zmarł to był dla mnie taki szok,że przez pierwsze dni ciężko ze mną było, oj ciężko ( zresztą jak z większością rodziny)

Za teściową mimo wszystkich różnic też teraz bardzo jestem, wiem,że możemy na nią liczyć w każdym momencie i w każdym temacie, swoje odłoży byle nam pomóc.
Za to może mi lżej, bo ja ze swoimi rodzicami miałam ciężki kontakt, teraz to się zmieniło troszkę, ale musiało wieleee wody upłynąć ...

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575662 Napisano: 05.02.2013 11:08:41 w Konkursowiczki w ciąży
Teściowa mówi do mnie córuś i to nawet przed ślubem już tak czasem mówiła, tylko,że my ślub braliśmy dużo później niż zamieszkaliśmy - tzn już był Domiś.
Zresztą teściowa ciągle powtarza że nie ma tylko 2 synów, ale też 2 córki.

Od razu mówie, u nas nie zawsze było słodko, do dzisiaj nie zawsze się zgadzamy baaa w większości tematów mamy odmienne zdanie, ale każda siebie szanuje i nawet jeśli się nie zgadzamy nie jesteśmy w tym złośliwe.
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575658 Napisano: 05.02.2013 11:00:15 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też jestem pod tym względem sztywna, długo nie mówiłam mamo, a jak ktoś mi coś marudził, to jeszcze bardziej się broniłam.
Teraz to jest mamuś lub jak wkurzy to mama emotka ... nie wspomne że do mojej mówie zazwyczaj mamuśka lub babcia emotka

Do teścia szybciej mówiłam tato, ale jakoś łatwiej mi to przyszło, bo do mojego ojczyma też tak mówie ( wychowywał mnie od dziecka) i nie wiem czemu ale szybciej mi to przyszło Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575653 Napisano: 05.02.2013 10:51:44 w Konkursowiczki w ciąży
size napisał(a):

Co Ty emotka Cesarka jest super emotka Nie ma co płakać, tym bardziej jak nie wiadomo emotka Nic się nie martw kochana emotka

I nie mów o starości emotka I w ogóle staraj się nie stresować emotka
Będzie ustalone emotka
Będziee dobrze - czuję emotka

HIHI, ale moja teściowa uważa, że mam moce
emotka Pokonałam ją emotka

bo teściowe są fajne emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575636 Napisano: 05.02.2013 10:31:53 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nawet nie chcę myśleć o cesarce ...
Zobacze może wyciągne na dniach kogoś do towarzystwa na basen, w razie czego męża kuzyn powiedział,że pochodzi ze mną, a jak coś i Domiśka możemy wziąć on się nim zajmie w wodzie . Tylko musimy wbić się w dobry czas bo ma takie studia,że tylko 1 dzień w tygodniu wolny. Myślę,że basen dużo pomoże.
Jeszcze jak po Domisia pojade do teściowej to chyba wezmę jej piłkę do ćwiczeń, może tak troszkę wzmocnie biodra.

Ehh starość nie radość emotka z Domiśkiem wiecej tyłam a latałam jak skowronek, teraz jak to lekarz powiedział tyje książkowo, a organizm siada emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575627 Napisano: 05.02.2013 10:23:35 w Konkursowiczki w ciąży
Ostatnio to moja żywotność śpi snem ... ciążowym, obudzi się w kwietniu i będzie nadrabiać emotka
Już planujemy wyjazdy jak tylko junior pozwoli Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575619 Napisano: 05.02.2013 10:12:02 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

No właśnie od kilku dni mam takie jazdy z miednicą i biodrami i coś czuję,że własnie wtedy zaczął sie obracać. Jak wcześniej nie mogłam znaleźć pozycji bo bolał mnie kręgosłup, to teraz już jak nie leżę to i tak boli, a chodzę jak nie powiem kto emotka

To miejmy nadzieję, że sobie bobas poleżakuje i wróci na swoje miejsce emotka A Ty odpoczywaj duuużo. Który to już tydzień??

Mój Kuba od początku był ułożony pupką w dół. Jego głowa masowała mi żebra, a rączka grzebała pod prawym żebrem emotka

zaczełam 31
Dominik był ułożony główką w dół i tak mi dawał po żebrach, że do dzisiaj mam tak lekko odstające emotka

Kasia teraz to kręgosłup to pikuś przy miednicy i biodrach, ale pewnie też moja wada bioder tutaj się obudziła, no nic teraz mały na ferie pojechał na kilka dni do teściowej a ja postaram się stanąć na nogi Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575602 Napisano: 05.02.2013 09:55:11 w Konkursowiczki w ciąży
No właśnie od kilku dni mam takie jazdy z miednicą i biodrami i coś czuję,że własnie wtedy zaczął sie obracać. Jak wcześniej nie mogłam znaleźć pozycji bo bolał mnie kręgosłup, to teraz już jak nie leżę to i tak boli, a chodzę jak nie powiem kto emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575583 Napisano: 05.02.2013 09:35:43 w Konkursowiczki w ciąży
size napisał(a):

kalisto wszystko ok?

O lekarza chodzi ? emotka
Teoretycznie ok, nie ma rozwarcia, szyjka trzyma, ale lekarz stwierdził, że są skurcze emotka
Do tego mały był obrócony główką w dół i spowrotem obrócił się na bok i tym mógł rozjechac mi miednice ;/
Ogólnie nieciekawie się czuje, bóle mam chyba gorsze od największych przy moich stanach zapalnych stawów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575415 Napisano: 05.02.2013 07:26:39 w Konkursowiczki w ciąży
nam ten bmw pasuje, nic nie jest zniszczony, mimo, że swoje przeżył Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5575393 Napisano: 05.02.2013 07:06:30 w Konkursowiczki w ciąży
Fajne kaski kiedyś były do wygrania hmm chyba w kinder - bmw - pewnie jeszcze gdzieś na forum da się je znaleźć emotka
Swoją drogą mnie nikt siłą by nie zmusił,żebym jeździła na rowerze z małym, chyba bym na zawał padła emotka Może, gdybym mieszkała na wiosce lub w mniejszym mieście, ale tu gdzie mieszkam, nie ma takiej opcji Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5574564 Napisano: 05.02.2013 12:07:51 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny jak ja myślę,że kiedyś biegałam codziennie po 5-10 a nawet 15 km , a teraz kilka metrów doprowadza mnie do zadyszki, to, aż smutno się robi emotka

Chociaż teraz to ja jestem w stanie ...

Normalnie dzisiaj to ryczeć mi się chce tak mi daje popalić kręgosłup, biodra i miednica i normalnie jakby szyjka mnie bolała, całe szczęście rano mam wizyte, bo inaczej zastanawiałabym się nad dyżurem ... Wyświetl w wątku >>
0 0