Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5570527 Napisano: 31.01.2013 09:19:33 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dziewczyny odświeżałam nasze wózki i mam problem bo na spacerówce parasolce widzę że jest kilka kropek - probowałam je usunać pianką i szorowałam i nic, to są takie tyci kropeczki trzeba sie przypatrzeć dobrze i o ile się nie mylę mogą to być kupy much bo nie wiem co to jeszcze mogloby byc...
Macie jakieś sposoby/pomysły jak sie tego pozbyc?

ja jeśli wózek ni miał opcji zdjęcia tapicerki, wkładałam cały do wanny i namaczałam emotka plus jakiś odplamiacz Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5570503 Napisano: 31.01.2013 09:03:05 w Wkurza mnie...
sarsaparilla ja uważam,że nawet jeśli na koncie byłyby miliony, to większe zakupy konsultuje się. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5570469 Napisano: 31.01.2013 08:40:54 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

sarsaparilla napisał(a):

Ojj ale mnie małż wkurzył...

Kupujemy młodej nowe łóżko, łóżko już zamówione. Najpierw mieliśmy płacić za nie sami ale zaoferowali się moi rodzice, że będzie ono prezentem urodzinowym od nich dla Mai więc 600zł jesteśmy do przodu.

Kupujemy też wielki narożnik do salonu i nową ławę. Mieliśmy kupić tańszy ale moi rodzice się zaoferowali, że znam dorzucą więc kupimy droższy i fajniejszy. Adam jeszcze pierdział, żeby się dowiedzieć czy na pewno dorzucą bo on nie wie czy zamawiać ten czy tamten, na droższy go nie stać, itd itp.

I DZISIAJ!!! kutwa maź, dzwoni mi że se kupił nowy rower! Nosz kutwa jeden już mam w salonie bo mu się nie chce do piwnicy nosić, kupił 2 lata temu, ani razu na nim nie jechał. On mi pierdzi, że tamten sprzeda a na tym to już na 100% będzie jeździł...

Ależ mnie nosi, jeszcze do cholibki oczywiście mam nic nie mówić moim rodzicom bo będzie siara. Ale ja jestem złaaaaaa!! emotka

Moja koleżanka z pracy, jak się dowiedziała,że mąż sobie kupił nowy rower, to mu go zrzuciła po schodach na 4 piętrze w ich bloku
emotka Ja bym tak nigdy nie zrobiła, szczególnie,że akurat jej mąż zarabia i to niemało, więc nie jest żadnym pasożytem i chyba mógł sobie kupić nowy rower,skoro wcześniej miał składaka emotka

Tia ma prawo oczywiście, ale takie rzeczy wcześniej się konsultuje, chyba bym mojego powiesiła za .... gdyby kupił coś bez mojej wiedzy - zrobił tak kiedyś i do dzisiaj nie ma ochoty na powtórkę emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5570237 Napisano: 31.01.2013 05:50:53 w Konkursowiczki w ciąży
u nas bobini raz spróbowałam i więcej nie próbuje, jakiś żel kauflandowy nie uczulał, ale wysusza skóre. Teraz w akcji jest nivea żel i to jemu od urodzenia małego jestem najwierniejsza.
A pamiętam,że też pomagał u nas balsam chyba atoperal , ale mały marudził,że piecze po nim skóra Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569848 Napisano: 31.01.2013 12:51:51 w Konkursowiczki w ciąży
Z tym długim stosowaniem to chyba z każdymi kosmetykami tak jest, tzn u nas musimy zmieniać co jakiś czas.
Po tej oliwce do mycia, nie trzeba w ogóle używać balsamu, bo ładnie nawilża. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569787 Napisano: 31.01.2013 12:16:21 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ja tak jak beniaminowa emotka
Tyle,że mój syn urodził się już z suchą skórą.

Emolium, oilatum itp jest na parafinie, a ta może dodatkowo podrażniac

Hmmm... U nas jak Benio miał ostre stany zapalne (aż mu skóra pękała, zwłaszcza pod kolankami) to pediatra kazała smarować to parafiną ciekłą emotka i super mu to schodziło...

U nas też kazała dodawać do wanienki, ale pomagało na chwile, a później było gorzej.
Nawet na forach atopowców każą uważać na parafine.
Tylko,że u nas nie ma,aż tak strasznie i nie ma stwierdzonego azs. Jest sucha skóra z wysypami sezonowymi i to zazwyczaj brzuch, plecy
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569753 Napisano: 31.01.2013 11:57:52 w Wkurza mnie...
barszcz napisał(a):

Mnie okna tak nie wkurzaja ,jak choinka,której nikomu się nie chce rozebrać emotka kiedyś stała do późnej wiosny,aż znajomi nas ochrzanili,że te długie mrozy to przez nasze lenistwo emotka

emotka a myślałam,że jestem sama emotka Całe szczęście nie sypie się strasznie, ale co będzie jak się ją dotknie.....
Codziennie próbuje syna wrobić w jej rozbieranie, ale nie daje się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569737 Napisano: 31.01.2013 11:50:12 w Konkursowiczki w ciąży
Ja tak jak beniaminowa emotka
Tyle,że mój syn urodził się już z suchą skórą.

Emolium, oilatum itp jest na parafinie, a ta może dodatkowo podrażniac Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569727 Napisano: 31.01.2013 11:44:44 w Wkurza mnie...
To nie potwór, to prędkość jaką rozwija pralka przy wirowaniu odsyła skarpetki na inną planete emotka
Teraz siedzą sobie tak i śmieją się z nas ( ja mam cały koszyk pojedynczych).

A co do okien , to przesadziłyście emotka Teraz zerkam co chwile na swoje, które niby na święta myte prosi się o przetarcie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569332 Napisano: 31.01.2013 01:24:21 w Konkursowiczki w ciąży
tutaj masz pat&rub http://www.patandrub.pl/szukaj/dzieci/
Ja mam oliwkę, mydełko z szamponem i krem przeciw odparzeniom
Mydło marsylskie można używać dosłownie do wszystkiego, od pielęgnacji niemowlaka, higieny intymnej po pranie
tutaj np http://www.lorien...ie-cat-13-id-32.aspx
Poczytaj, ja ostatnio trafiłam na opisy i bardzo mnie kusi wypróbowanie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569326 Napisano: 31.01.2013 12:13:09 w Konkursowiczki w ciąży
My byliśmy baaardzo zadowoleni z balneum. U mojego synka problemy ze skórą pojawiają się w okresie zimowym, rok temu nie pomogły tak przeróżne maści wypisane przez lekarza, jak właśnie balneum.
Teraz jak zaczynała się zima sporadycznie używaliśmy oliwki na zmiane z żelem nivea i skóra jest tylko przesuszona ( norma u niego), ale nie ma już tego co było kiedyś.

Te pat&rub też są fajne, chociaz nie otwieraliśmy ich, bo zostawiliśmy dla maluszka, ale skład jest naturalny np woda źródlana.

U nas zasada jest taka, mały nie może używac zwykłych żeli do mycia typu bobini itp bo jeszcze bardziej przesuszają mu skóre ( ostatnio próbowaliśmy jakiś kauflandowy, ale to tylko może od czasu do czasu, więc wylądował u babci). Za to jeśli nie ma ataku wysypki to może nivea, na zmiane z np johnsonem - nie może jednej marki używać za długo.

Za to mam chrześniaka z mega zaawansowanym AZS i nie pomagały mu żadne maści, leki itp tylko dieta i teraz kuzynka dorwała jakies kosmetyki organiczne ( mieszkają za granicą) coś na zasadzie pat&rub i teraz dzwoniła do mnie zachwycona,że mały pierwszy raz od urodzenia ma ładną skóre.
Dlatego myślę,że warto patrzeć na skład.
Ze zwykłych kosmetyków ładny skład ma też balneum i hipp.
A może spróbujcie mydła marsylskiego ? Wiem,że już mieszam w głowie, ale czasem proste sposoby są najlepsze, a mydło marsylskie jest świetne ( my chcemy teraz wypróbować) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569320 Napisano: 30.01.2013 11:44:08 w Konkursowiczki w ciąży
size to ja wyskocze ze składem oilatum i emolium emotka Porównaj sobie z balneum, choćby parafina ...
Mój syn też ma problemy skórne i też miał podejrzenie azs i oilatum, emolium itp tylko zaleczało chwilowo, później było gorzej, a balneum jak cud piękna skóra - używaliśmy do mycia oliwki w żelu i już po połowie wszystko się uspokoiło - dodam,że jest mega wydajna, schowałam ją na później jak skóra małego doszła do siebie i teraz wyciągnęłam ją i sama się nią myje i bardzo mało jej idzie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569318 Napisano: 30.01.2013 11:38:29 w Wkurza mnie...
treber mój sposób na regenerację też ocknął się chwile po północy emotka

Dziewczyny podziwiam was, jak synuś był malutki, zdecydowaliśmy,że mąż wyjeżdża do Hiszpani do pracy, 1,5 miesiąca to była dla mnie tragedia, nawet przez telefon nie mogliśmy się dogadać bo ciągle ryczałam, jak tylko usłyszałam jego głos emotka wrócił na święta i miał nas zabrać ze sobą ( dom do wynajęcia na miejscu ugadany itp), ale ja jako zwierze stadne nie potrafiłam zostawić rodziny, a zwłaszcza dziadka z którym byłam bardzo blisko, jednocześnie nie zgodziłam się na jego wyjazd - sytuację mieliśmy tragiczną, ale dla mnie to rodzina była najważniejsza.
Teraz już nigdy w życiu nie zdecyduje się na takie rozstanie, tylko razem.
Tylko ja jestem dziwna, bo odkąd mąż pracuje w większości na nocki, nie mogłam się przyzwyczaić do samotnego spania i musiał synek mnie tulić ( tak, on mnie emotka )
Ale moja mamuśka jest taka sama i też ojciec za granicą pracował tylko chwile Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5569300 Napisano: 30.01.2013 11:11:15 w Konkursowiczki w ciąży
Balneum jest świetne na problemy skórne , a tak to u nas nivea górą - do dzisiaj mój starszy syn myje się ich żelami.
Dla juniora mam mega zapas nivea, a na pierwsze dni pat&rub - kosmetyki świetne, skład rewelacyjny, szkoda,że cena nie jest już tak przyjemna Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5568920 Napisano: 30.01.2013 05:42:46 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też polecam ct04 , wg mnie nie ma nic lepszego, a zaliczyliśmy dużo spacerówek zarówno parasolki, jak i te większe.

My już mamy xlandera, ale na pewno później jeśli będę potrzebowała jakiejś mniejszej spacerówki to ct04 Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5568043 Napisano: 29.01.2013 11:55:36 w Konkursowiczki w ciąży
leoniu napisał(a):

dianek napisał(a):

ja kanałówkę szóstki też robiłam bez znieczulenia:> bolało znacznie mniej niż wbijanie igły pod znieczulenie emotka

To jest, Dianek, jakaś psychoza emotka ten strach przed igłami. Gdzieś o tym podczytywałam, bo sama - podejrzewam - to mam emotka
Żadnych igieł!!!
Słyszałam co prawda, że sa ludzie, którzy przy zwykłym plombowaniu chcą znieczulenia, ale to nie może być chyba prawda emotka

może być prawda emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5567488 Napisano: 29.01.2013 03:11:55 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam ciuchy świetne, nawet dla starszaka fajne by były Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5567423 Napisano: 29.01.2013 02:19:23 w Konkursowiczki w ciąży
olunka napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

beata21 napisał(a):

Czy macie dzieciaczki z rocznika 2007 ?
Chce wiedziec, czy od wrzesnia ida do pierwszej klasy, czy zostaja w zerowce ?

http://www.rodzin...opiero-w-2014-r.html

ten rocznik jeszcze można przetrzyma rok w zerówce i puści normalnym torem

mój jest 2006 a sąsiadki córa już 2007 i ona wróci jeszcze raz do zerówki

ja tez mam 2006 emotka

i ja mam 2006 r i zostawiłam, mimo,że mówią,że jest z nauką na poziomie 2 podstawówki.
Moim zdaniem jak ma się dziecko nauczyć to sie nauczy i bez sensu śpieszyć się z tym Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5567310 Napisano: 29.01.2013 12:46:53 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Benasia, ale to nie chodzi, że mają urodzić się chore, tylko jest większe ryzyko. W USA kobiety dopiero zaczynają myśleć o dziecku w okolicach 40-stki, u nas po 30-tce juz jesteś staroródka emotka

Dokładnie ryzyko wzrasta i nie ma co się zastanawiać, lepiej przebadać.
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5566736 Napisano: 28.01.2013 08:57:22 w Konkursowiczki w ciąży
ja mam kartę też później założoną niż wizyta emotka
Myślę,że nie mogą robić problemów i tak ten cały przepis można łatwo obalić w sądzie, jakby któraś się uparła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0