Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja jeśli wózek ni miał opcji zdjęcia tapicerki, wkładałam cały do wanny i namaczałam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tia ma prawo oczywiście, ale takie rzeczy wcześniej się konsultuje, chyba bym mojego powiesiła za .... gdyby kupił coś bez mojej wiedzy - zrobił tak kiedyś i do dzisiaj nie ma ochoty na powtórkę
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A pamiętam,że też pomagał u nas balsam chyba atoperal , ale mały marudził,że piecze po nim skóra Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po tej oliwce do mycia, nie trzeba w ogóle używać balsamu, bo ładnie nawilża. Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas też kazała dodawać do wanienki, ale pomagało na chwile, a później było gorzej.
Nawet na forach atopowców każą uważać na parafine.
Tylko,że u nas nie ma,aż tak strasznie i nie ma stwierdzonego azs. Jest sucha skóra z wysypami sezonowymi i to zazwyczaj brzuch, plecy
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Codziennie próbuje syna wrobić w jej rozbieranie, ale nie daje się
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tyle,że mój syn urodził się już z suchą skórą.
Emolium, oilatum itp jest na parafinie, a ta może dodatkowo podrażniac Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz siedzą sobie tak i śmieją się z nas ( ja mam cały koszyk pojedynczych).
A co do okien , to przesadziłyście
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam oliwkę, mydełko z szamponem i krem przeciw odparzeniom
Mydło marsylskie można używać dosłownie do wszystkiego, od pielęgnacji niemowlaka, higieny intymnej po pranie
tutaj np http://www.lorien...ie-cat-13-id-32.aspx
Poczytaj, ja ostatnio trafiłam na opisy i bardzo mnie kusi wypróbowanie Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz jak zaczynała się zima sporadycznie używaliśmy oliwki na zmiane z żelem nivea i skóra jest tylko przesuszona ( norma u niego), ale nie ma już tego co było kiedyś.
Te pat&rub też są fajne, chociaz nie otwieraliśmy ich, bo zostawiliśmy dla maluszka, ale skład jest naturalny np woda źródlana.
U nas zasada jest taka, mały nie może używac zwykłych żeli do mycia typu bobini itp bo jeszcze bardziej przesuszają mu skóre ( ostatnio próbowaliśmy jakiś kauflandowy, ale to tylko może od czasu do czasu, więc wylądował u babci). Za to jeśli nie ma ataku wysypki to może nivea, na zmiane z np johnsonem - nie może jednej marki używać za długo.
Za to mam chrześniaka z mega zaawansowanym AZS i nie pomagały mu żadne maści, leki itp tylko dieta i teraz kuzynka dorwała jakies kosmetyki organiczne ( mieszkają za granicą) coś na zasadzie pat&rub i teraz dzwoniła do mnie zachwycona,że mały pierwszy raz od urodzenia ma ładną skóre.
Dlatego myślę,że warto patrzeć na skład.
Ze zwykłych kosmetyków ładny skład ma też balneum i hipp.
A może spróbujcie mydła marsylskiego ? Wiem,że już mieszam w głowie, ale czasem proste sposoby są najlepsze, a mydło marsylskie jest świetne ( my chcemy teraz wypróbować) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój syn też ma problemy skórne i też miał podejrzenie azs i oilatum, emolium itp tylko zaleczało chwilowo, później było gorzej, a balneum jak cud piękna skóra - używaliśmy do mycia oliwki w żelu i już po połowie wszystko się uspokoiło - dodam,że jest mega wydajna, schowałam ją na później jak skóra małego doszła do siebie i teraz wyciągnęłam ją i sama się nią myje i bardzo mało jej idzie Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyny podziwiam was, jak synuś był malutki, zdecydowaliśmy,że mąż wyjeżdża do Hiszpani do pracy, 1,5 miesiąca to była dla mnie tragedia, nawet przez telefon nie mogliśmy się dogadać bo ciągle ryczałam, jak tylko usłyszałam jego głos
Teraz już nigdy w życiu nie zdecyduje się na takie rozstanie, tylko razem.
Tylko ja jestem dziwna, bo odkąd mąż pracuje w większości na nocki, nie mogłam się przyzwyczaić do samotnego spania i musiał synek mnie tulić ( tak, on mnie
Ale moja mamuśka jest taka sama i też ojciec za granicą pracował tylko chwile Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla juniora mam mega zapas nivea, a na pierwsze dni pat&rub - kosmetyki świetne, skład rewelacyjny, szkoda,że cena nie jest już tak przyjemna Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My już mamy xlandera, ale na pewno później jeśli będę potrzebowała jakiejś mniejszej spacerówki to ct04 Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
może być prawda
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i ja mam 2006 r i zostawiłam, mimo,że mówią,że jest z nauką na poziomie 2 podstawówki.
Moim zdaniem jak ma się dziecko nauczyć to sie nauczy i bez sensu śpieszyć się z tym Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie ryzyko wzrasta i nie ma co się zastanawiać, lepiej przebadać.
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę,że nie mogą robić problemów i tak ten cały przepis można łatwo obalić w sądzie, jakby któraś się uparła