Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5544389 Napisano: 08.01.2013 10:09:54 w Paragony
Szukam paragonu z PDS piotr i paweł oraz stokrotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5544341 Napisano: 08.01.2013 09:52:46 w Inne mniejsze markety
malenka89 napisał(a):

Czy ktoś też dostał 2 sms'y z konka Stokrotki na ten sam nr tel (treść ta sama, ale każdy z innego numeru)?

a nie masz może rezerwy z pip, też wysłali emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5543856 Napisano: 07.01.2013 09:01:26 w Konkursowiczki w ciąży
agusia już weszły te przepisy od 1 stycznia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5543822 Napisano: 07.01.2013 08:41:24 w Konkursowiczki w ciąży
zucchini napisał(a):

Dziewczyny, czy ubranka z C&A i z F&F (chyba Tesco) są dobrej jakości? Czy może lepiej kupować np. w 5-10-15? Pewnie już ten temat przerabiałyście ale na tym forum się tyle dzieje, że nie nadążam.
Czy noworodka przebiera się w czyste ciuszki każdego dnia?
Który proszek najlepszy do prania dziecięcego?

5-10-15 jeśli chodzi o body i śpioszki, jakościowo są dobre, reszta to masakra bluzki często nie chcą się doprać, ogólnie nie lubie tej firmy
c&a nie mam jakiś zastrzeżeń jakościowo są ok
f&f bardzo lubie, zwłaszcza, że kroje ubrań mają fajne

U nas króluje niepodważalnie next, cheeroki, h&m i rekids

I podam na przykładzie mojego 6 latka, który trenuje break dance co wiąże się z duży eksploatowaniem ubrań - kupujemy mu dresy ( bawełniane) w rekids i h&m wcześniej też innych marek i tak inne marki moment są zajechane, a te dresy z h&m i rekids od kilku miesięcy są jak nowe - co gwarantuje żadna inna firma by niewytrzymała.

Dlatego teraz też w większości staram się na wyprawkę zaopatrywać się w te marki ( h&m,rekids,cheeroki,f&f,next) bo wiem,że ciuszki posłużą nie jednemu dziecku.

Proszek kupiłam jelpa, ale to tylko na początek, szybciutko przerzucę się na sensitiva.

Jakby któraś potrzebowała ciuszki dla dziewczynki ( mam od noworodka do 86 - 92 cm) to chętnie odsprzedam lub zamienie częśc mam obfocone, część będe focić Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5543560 Napisano: 07.01.2013 05:36:56 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam 2 menu jest fajne emotka

Tak mówicie o 2 fotelikach i dorosłej z tyłu siedzenia, my tak jeździliśmy w wakację w górach tzn Domiś, jego kuzynka i jej mama z tyłu ( a do szczupłych nie należy) i ciągle jej się pytałam czy nie przesiąść się z nią ( mamy honde civic, więc jakieś nie wiem jak szerokie nie jest) jak wracaliśmy to przesiadła się z małą do mojej siostry auta, bo tam kanapa szersza, a i tak nie wiem jak dała radę 7 godzin tak jechać Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5542810 Napisano: 07.01.2013 11:10:04 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia ja takiemu małemu nie dałabym grać emotka Ale to ja, mój dłuuugo nie wiedział co to gry, komputer itp

Dopiero wstałam emotka Patrze która godzina i aż się zszokowałam, bo zaraz do lekarza musze gonić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5542487 Napisano: 06.01.2013 11:31:24 w Konkursowiczki w ciąży
Jeśli chodzi o ten płacz dziecka - domyślam się, że się zanosił i wtedy miał chwilowy bezdech - mojej siostry syn miał to często , niektóre dzieci tak mają - chociaż ja zawsze od razu szarpałam siostrzeńca zestresowana emotka

agusia
Dominik ma 6,5 roku a nadal auto działa na niego usypiająco , potrafi usnąć nawet w drodzę do sklepu ( np 20 minut), a jak jechaliśmy w góry dosyć długo to większość przespał, a resztę przegrał na ipadzie emotka

ja jeśli się załapie raczej wybiorę 80 % - mam wieeelką nadzieje, że tak będzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5542360 Napisano: 06.01.2013 09:41:29 w Konkursowiczki w ciąży
Ja uważam, że każda mama zna na tyle swoje dziecko, że wie na co mogą sobie pozwolić. Fakt twoja siostra przeliczyła się, tylko pytanie czy dlatego, że mały miał po prostu zły dzień, czy nie znosi dobrze podróży, a jego mama nie wzieła tego pod uwagę.
Pominę fakt nart itp nie mnie oceniać emotka

My z Domiśkiem od początku mogliśmy jeździć wszędzie nie było z tym problemów ( chociaż jak był tak mały nie zapuszczaliśmy się daleko, bo nie mieliśmy auta), żadna głośna muzyka, gwar czy hałas mu nie przeszkadzał, nie wiem jaki będzie drugi synek, ale jeśli będzie znosił dobrze podróże mamy zamiar jechać na przełomie sierpnia/września na wczasy - tylko raczej dostosowane do małego dziecka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5542319 Napisano: 06.01.2013 08:52:03 w Konkursowiczki w ciąży
utropek napisał(a):

Przepraszam znów, ale druga seria pytań odnośnie, planowania powiększenia rodziny:)

Rozmawiałam dziś z mężem, i czy to prawda, że po 9 miesiącach ciąży, jest 6 miesięcy macieżyńskiego - płatnego 100% tak jak miesiące ciąży? a potem można iść na wychowawczy dwa lata, ale bezpłatne ??

Na chwilę obecną puki nie weszła nowa ustawa macierzyński jest chyba 6 miesięcy + 2 tygodnie tacierzyńskiego płatne 100 %, po tym czasie możesz iść na chyba 3 letnie wychowawcze bezpłatne.
Jednak jeśli nie przekraczanie dochodu na rodzinne, wtedy dostajesz zasiłek wychowawczy z opieki.
Ale od września ma wejść nowa ustawa ( załapią się na nie mamy, które urodzą po 18 marca) i będzie do wyboru, albo 6 miesięcy macierzyńskiego płatne 100 %, po tym czasie mozesz wrócić do pracy, lub przedłużyć macierzyński o kolejne 6 miesięcy, wtedy będzie płatne 60 %.
W momencie, gdy od razu po urodzeniu zdecydujesz się na roczny macierzyński będzie płatne 80 % ( przez cały rok), wychowawcze wtedy będzie krótsze Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5541421 Napisano: 05.01.2013 11:39:04 w Konkursowiczki w ciąży
size a ile twoja córka ma lat ?
Ja Ci powiem po sobie, czasem nie warto odwlekać tej decyzji, bo z roku na rok będzie trudniej się zdecydować emotka
Pamiętam po Dominiku mówiliśmy,że za 2 lata staramy się o następne, później za rok, a w końcu tak nam się pomieszało w życiu, że musieliśmy decyzję odwlec , aż do teraz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5541398 Napisano: 05.01.2013 11:13:57 w Konkursowiczki w ciąży
size napisał(a):

benasia napisał(a):

tygrysek82bu a ja chciałam bliźniaki żeby miec za jednym razem to i raz rodzić i pieluchy zmieniać, ale co tam mam tylko 1 synka a na drugie poczekamy. Też brałam tabletki ale odstawiłam dobre 10 miesięcy przed pierwszymi już próbami a zanim się udało nam minęło kolejne 8 miesięcy wiec chyba już moje hormony się uregulowały i dlatego nie mamy dwójki tylko jednego synka emotka

Ja tez chciałam bliźniaki emotka Z tych samych powodów. Istniała nawet szansa, bo i u mnie i u męża w rodzinie są emotka

Teraz rozważam co dalej emotka
Co postanowić??? emotka

Ja chciałam w pierwszej ciąży, przy drugiej, aż upewniałam się na usg czy na pewno 1 emotka
U męża w rodzinie są bliźniaki i od strony teścia i teściowej, więc była szansa Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5541275 Napisano: 05.01.2013 09:14:38 w Konkursowiczki w ciąży
kaki76 napisał(a):

a ja Wam zazdroszcze,tym co sa w ciaży.tez bym chciala.ale boje sie,za dlugo sie meczylam z Tomkiem. I przerwa dluga 6 lat ,za wygodna chyba jestem ,aby w pieluchach sie babrac ponownie

Ja mam właśnie taką przerwę emotka
Nie powiem mimo, że ja od dawna ( jakiś 3 lat) bardzo chciałam, to też były obawy emotka

Ja zawsze chciałam 2, a nawet i trójkę, więc jedynie żałuje,że tak późno się zdecydowaliśmy ( ale niestety wcześniej przy naszej sytuacji, byłoby to nad wyraz nieodpowiedzialne) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540854 Napisano: 05.01.2013 03:17:56 w Konkursowiczki w ciąży
No właśnie mi tego tysiaka ciężko byłoby wydać nawet zakładając, że ciuszki same nowe firmówki, mega drogie kosmetyki itp

Syna ubierając na sezon jesienno - zimowy wydaliśmy może maks 600 zł ( kupując wszystko nowe w lepszych sklepach), ale to przecież nie kupuje się na raz i po zakupie potrzebnych rzeczy jest spokój na jakiś czas, ewentualnie później dokupuje coś - ale to bardziej, bo chce, a nie bo muszę.

Myślę, że ta kwota została podana bardziej z zamiarem pokazania, jak to się powodzi i jakie dobre rzeczy dla dziecka kupuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540807 Napisano: 05.01.2013 02:27:44 w Konkursowiczki w ciąży
Nie, no 300 zł na ciuszki w tak długim okresie, to dla mnie też szok emotka
Ja staram się ( zarówno w przypadku starszego, jak i teraz dla pchełki) kupować ciuszki i nowe i używane. Nowych raczej nie kupuje na bazarze, czy w sklepach, gdzie ciuszki są mega tanie - przez co ich jakość jest wątpliwa ( żeby nie było i takich wypróbowałam).
Ciuszki są drogie, temu nie można zaprzeczyć, ale można zminimalizować koszty choćby przez promocję i odsprzedawanie tych za małych.

Jak zamieszkaliśmy z mężem ( wtedy jeszcze narzeczony emotka ) byłam jeszcze w liceum - zaraz po skończeniu 18-stki. Dominika urodziłam mając 20 lat.
Tylko,że ja zawsze chciałam być młodą mamą ( i całe szczęście to mi się udało) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540691 Napisano: 05.01.2013 12:45:26 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

U nas obie ciąże planowane emotka

utropek jak by każdy patrz na to ze strony pieniędzy to nikt by się na dzieci nie zdecydował emotka A ile razy próbować to też ci nikt nie powie bo 1 udaje się za 1 razem innym po roku a jeszcze innym po paru latach. Z mojego doświadczenia czym człowiek bardziej chce i o tym myśli tym bardziej nie wychodzi emotka

ooo dokładnie. My z pierwszą ciążą czuliśmy ciśnienie i nie wychodziło, dopiero jak stwierdziliśmy, że uda się jak będzie czas, od razu byłam w ciąży emotka
Teraz od razu podeszliśmy z myślą, że do września planujemy, jak się nie uda to znowu w przyszłym roku ( wiem, dziwne to, ale chcieliśmy wiosenno-letnie dziecko) i chyba po 1,5 miesiącu jak nie szybciej zaszłam.
Moja siostra z pierwszym dzieckiem podeszła na luzie i szybko zaszła, a teraz bardzo, bardzo chcę i od 2 lat ma ciągłe problemy emotka I nie jest jej łatwo odpuścić ( mimo, że już 2 razy ledwo ją uratowali przez pozamaciczne) przez co psychicznie dobrze na tym nie wychodzi Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540669 Napisano: 05.01.2013 12:24:26 w Konkursowiczki w ciąży
utropek Nie patrz przez pryzmat pieniędzy - ja popełniłam ten błąd dlatego między moimi chłopakami będzie tak duża różnica wieku. W końcu się ocknęliśmy i stwierdziliśmy, że jak będziemy patrzeć na finanse to Dominik zostanie jedynakiem.
Starszy synek był planowany ( mimo, że byłam bardzo młoda) i długo nie mogłam zajść w ciąże tzn około pół roku, młodszy też planowany i tutaj mimo, ze cały cykl przed rozpoczęciem planowania rozregulował mi się, to udało nam się szybko emotka

Taka kasa o której piszesz to dla mnie jakaś magia, ciuszki można kupować w idealnym stanie za grosze, pampersy, chusteczki, kosmetyki ? Przecież mamy bony z których można robić zapasy.
Ja mimo, że zdecydowałam się na spróbowanie pieluszek wielorazowych i tak chce zrobić zapasy pampersowo-chusteczkowe właśnie z bonów ( wczoraj właśnie zaczełam emotka ) Konkursy bardzo ułatwiają nam sprawę emotka

sydariameki a inseminacja w uzasadnionych przypadkach nie jest czasem refundowana z nfz ?

Moja siostra ma problemy z drugą ciążą i od jakiegoś czasu należy jej się inseminacja na kase chorych
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540637 Napisano: 05.01.2013 12:04:36 w Wkurza mnie...
aurorcia napisał(a):

Kurcze jak to czytam to myślę, że mam szczęście, bo u nas wszelkie grypy żołądkowe i te zwykłe, przeziębienia itp nas mijają emotka A choroba może raz na 2 lata wita w naszym domu.
Myślę, że po pierwsze to w genach jest chyba zapisane, czy ktoś będzie chorowity, czy też nie, ale u nas to chyba też efekt hartowania, jakie chłopcy mieli serwowane od pierwszych dni życia a teraz sami się hartują emotka Nigdy nie byli przegrzewani, czapka to w zimie, w papciach nigdy u nas w domu nikt nie chodził, tylko boso czy to po panelach, czy na zimnych płytkach na klatce, kąpiele całe lato w basenie z raczej zimną wodą- nawet jak było ok 20 stopni i słoneczka brak, skoro im było ciepło to ok.Picie napojów z lodówki, w zasadzie po 1 roku życia, ale najmłodszy został napojony Colą z lodówki w wieku 9 miesięcy, bo na chwilę wyszłam a jego brat nastolatek powiedział mi, że on chciał emotka
Więc reasumując w moim domu nawet katar rzadko się pojawia, ale czego to jest zasługa??Tego chyba do końca nikt nie wie emotka

O u nas dokładnie to samo i myślę, że właśnie takie hartowanie od narodzin ma wiele plusów.
Babcie to do dzisiaj jęczą jak mały dostał czapkę zimową dopiero jak zaczeły pojawiać się mrozy, a w te cieplejsze zimowe dni nosi zamiast kurtki, ciepłą bluzę emotka
Ostatnia gorączka nawet dokładnie nie pamiętam, ale tak około 4 lata temu, antybiotyk to samo.
Czasem marudzę, że mi choruje, ale to dlatego,że np załapie katar - wystarczy, że poczytam o ciągłych chorobach innych dzieci i mi przechodzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540265 Napisano: 04.01.2013 10:03:11 w Konkursowiczki w ciąży
No właśnie u nas też tak było, a teraz dodatkowo ciężko by mi było kąpać w łazience bo nie ma na czym postawić wanienki, a wanna jest wielka i ciężko się do niej schylać.

Na północny zachodzie też wieje mega, my mieszkamy na poddaszu i słyszę spadające dachówki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540222 Napisano: 04.01.2013 09:46:19 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 ja wiedziałam, ale twierdziłam,że chyba nie potrzebuje, ale pomyślałam i jednak jakby nie było to jest wygoda. Wszystko pod ręką, wode spuszczasz i niczym się nie martwisz. I najważniejsze z przewijakiem jest problem jesli ktoś decyduje się na kołyskę, a tak stoi sobie zawsze dostępny.
Moja siostra mimo, że całkowicie nie mieli miejsca upchała ją jakoś i twierdziła, że to jedno z najwygodniejszych rozwiązań Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5540009 Napisano: 04.01.2013 08:05:32 w Konkursowiczki w ciąży
Mi najbardziej podoba się 1, ale też myślę, że 3 najbardziej funkcjonalna.
Moja siostra miała podobną do 2 i była zadowolona.
Zobaczę jaką dorwę tanio emotka
ostatnio 1 była za 150 zł, ale na razie to nie miałabym gdzie ją wstawić.

Za to strasznie podoba mi się karuzela tiny love 3 w 1 , malutka ale można ją też wpinać do fotelika czy wózka.
Miałam przy synku fisher price ( i nawet chyba ją jeszcze mam), ale wkurzała mnie taka duża w kołysce Wyświetl w wątku >>
0 0