Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a nie masz może rezerwy z pip, też wysłali
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
5-10-15 jeśli chodzi o body i śpioszki, jakościowo są dobre, reszta to masakra bluzki często nie chcą się doprać, ogólnie nie lubie tej firmy
c&a nie mam jakiś zastrzeżeń jakościowo są ok
f&f bardzo lubie, zwłaszcza, że kroje ubrań mają fajne
U nas króluje niepodważalnie next, cheeroki, h&m i rekids
I podam na przykładzie mojego 6 latka, który trenuje break dance co wiąże się z duży eksploatowaniem ubrań - kupujemy mu dresy ( bawełniane) w rekids i h&m wcześniej też innych marek i tak inne marki moment są zajechane, a te dresy z h&m i rekids od kilku miesięcy są jak nowe - co gwarantuje żadna inna firma by niewytrzymała.
Dlatego teraz też w większości staram się na wyprawkę zaopatrywać się w te marki ( h&m,rekids,cheeroki,f&f,next) bo wiem,że ciuszki posłużą nie jednemu dziecku.
Proszek kupiłam jelpa, ale to tylko na początek, szybciutko przerzucę się na sensitiva.
Jakby któraś potrzebowała ciuszki dla dziewczynki ( mam od noworodka do 86 - 92 cm) to chętnie odsprzedam lub zamienie częśc mam obfocone, część będe focić Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak mówicie o 2 fotelikach i dorosłej z tyłu siedzenia, my tak jeździliśmy w wakację w górach tzn Domiś, jego kuzynka i jej mama z tyłu ( a do szczupłych nie należy) i ciągle jej się pytałam czy nie przesiąść się z nią ( mamy honde civic, więc jakieś nie wiem jak szerokie nie jest) jak wracaliśmy to przesiadła się z małą do mojej siostry auta, bo tam kanapa szersza, a i tak nie wiem jak dała radę 7 godzin tak jechać Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dopiero wstałam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia
Dominik ma 6,5 roku a nadal auto działa na niego usypiająco , potrafi usnąć nawet w drodzę do sklepu ( np 20 minut), a jak jechaliśmy w góry dosyć długo to większość przespał, a resztę przegrał na ipadzie
ja jeśli się załapie raczej wybiorę 80 % - mam wieeelką nadzieje, że tak będzie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pominę fakt nart itp nie mnie oceniać
My z Domiśkiem od początku mogliśmy jeździć wszędzie nie było z tym problemów ( chociaż jak był tak mały nie zapuszczaliśmy się daleko, bo nie mieliśmy auta), żadna głośna muzyka, gwar czy hałas mu nie przeszkadzał, nie wiem jaki będzie drugi synek, ale jeśli będzie znosił dobrze podróże mamy zamiar jechać na przełomie sierpnia/września na wczasy - tylko raczej dostosowane do małego dziecka
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na chwilę obecną puki nie weszła nowa ustawa macierzyński jest chyba 6 miesięcy + 2 tygodnie tacierzyńskiego płatne 100 %, po tym czasie możesz iść na chyba 3 letnie wychowawcze bezpłatne.
Jednak jeśli nie przekraczanie dochodu na rodzinne, wtedy dostajesz zasiłek wychowawczy z opieki.
Ale od września ma wejść nowa ustawa ( załapią się na nie mamy, które urodzą po 18 marca) i będzie do wyboru, albo 6 miesięcy macierzyńskiego płatne 100 %, po tym czasie mozesz wrócić do pracy, lub przedłużyć macierzyński o kolejne 6 miesięcy, wtedy będzie płatne 60 %.
W momencie, gdy od razu po urodzeniu zdecydujesz się na roczny macierzyński będzie płatne 80 % ( przez cały rok), wychowawcze wtedy będzie krótsze Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja Ci powiem po sobie, czasem nie warto odwlekać tej decyzji, bo z roku na rok będzie trudniej się zdecydować
Pamiętam po Dominiku mówiliśmy,że za 2 lata staramy się o następne, później za rok, a w końcu tak nam się pomieszało w życiu, że musieliśmy decyzję odwlec , aż do teraz
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja chciałam w pierwszej ciąży, przy drugiej, aż upewniałam się na usg czy na pewno 1
U męża w rodzinie są bliźniaki i od strony teścia i teściowej, więc była szansa Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam właśnie taką przerwę
Nie powiem mimo, że ja od dawna ( jakiś 3 lat) bardzo chciałam, to też były obawy
Ja zawsze chciałam 2, a nawet i trójkę, więc jedynie żałuje,że tak późno się zdecydowaliśmy ( ale niestety wcześniej przy naszej sytuacji, byłoby to nad wyraz nieodpowiedzialne) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Syna ubierając na sezon jesienno - zimowy wydaliśmy może maks 600 zł ( kupując wszystko nowe w lepszych sklepach), ale to przecież nie kupuje się na raz i po zakupie potrzebnych rzeczy jest spokój na jakiś czas, ewentualnie później dokupuje coś - ale to bardziej, bo chce, a nie bo muszę.
Myślę, że ta kwota została podana bardziej z zamiarem pokazania, jak to się powodzi i jakie dobre rzeczy dla dziecka kupuje
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja staram się ( zarówno w przypadku starszego, jak i teraz dla pchełki) kupować ciuszki i nowe i używane. Nowych raczej nie kupuje na bazarze, czy w sklepach, gdzie ciuszki są mega tanie - przez co ich jakość jest wątpliwa ( żeby nie było i takich wypróbowałam).
Ciuszki są drogie, temu nie można zaprzeczyć, ale można zminimalizować koszty choćby przez promocję i odsprzedawanie tych za małych.
Jak zamieszkaliśmy z mężem ( wtedy jeszcze narzeczony
Tylko,że ja zawsze chciałam być młodą mamą ( i całe szczęście to mi się udało) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ooo dokładnie. My z pierwszą ciążą czuliśmy ciśnienie i nie wychodziło, dopiero jak stwierdziliśmy, że uda się jak będzie czas, od razu byłam w ciąży
Teraz od razu podeszliśmy z myślą, że do września planujemy, jak się nie uda to znowu w przyszłym roku ( wiem, dziwne to, ale chcieliśmy wiosenno-letnie dziecko) i chyba po 1,5 miesiącu jak nie szybciej zaszłam.
Moja siostra z pierwszym dzieckiem podeszła na luzie i szybko zaszła, a teraz bardzo, bardzo chcę i od 2 lat ma ciągłe problemy
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Starszy synek był planowany ( mimo, że byłam bardzo młoda) i długo nie mogłam zajść w ciąże tzn około pół roku, młodszy też planowany i tutaj mimo, ze cały cykl przed rozpoczęciem planowania rozregulował mi się, to udało nam się szybko
Taka kasa o której piszesz to dla mnie jakaś magia, ciuszki można kupować w idealnym stanie za grosze, pampersy, chusteczki, kosmetyki ? Przecież mamy bony z których można robić zapasy.
Ja mimo, że zdecydowałam się na spróbowanie pieluszek wielorazowych i tak chce zrobić zapasy pampersowo-chusteczkowe właśnie z bonów ( wczoraj właśnie zaczełam
sydariameki a inseminacja w uzasadnionych przypadkach nie jest czasem refundowana z nfz ?
Moja siostra ma problemy z drugą ciążą i od jakiegoś czasu należy jej się inseminacja na kase chorych
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O u nas dokładnie to samo i myślę, że właśnie takie hartowanie od narodzin ma wiele plusów.
Babcie to do dzisiaj jęczą jak mały dostał czapkę zimową dopiero jak zaczeły pojawiać się mrozy, a w te cieplejsze zimowe dni nosi zamiast kurtki, ciepłą bluzę
Ostatnia gorączka nawet dokładnie nie pamiętam, ale tak około 4 lata temu, antybiotyk to samo.
Czasem marudzę, że mi choruje, ale to dlatego,że np załapie katar - wystarczy, że poczytam o ciągłych chorobach innych dzieci i mi przechodzi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na północny zachodzie też wieje mega, my mieszkamy na poddaszu i słyszę spadające dachówki
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja siostra mimo, że całkowicie nie mieli miejsca upchała ją jakoś i twierdziła, że to jedno z najwygodniejszych rozwiązań Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja siostra miała podobną do 2 i była zadowolona.
Zobaczę jaką dorwę tanio
ostatnio 1 była za 150 zł, ale na razie to nie miałabym gdzie ją wstawić.
Za to strasznie podoba mi się karuzela tiny love 3 w 1 , malutka ale można ją też wpinać do fotelika czy wózka.
Miałam przy synku fisher price ( i nawet chyba ją jeszcze mam), ale wkurzała mnie taka duża w kołysce Wyświetl w wątku >>