Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też kupiłam teściowej, jednej siostrze i mamuśce na 50 urodziny, przy okazji sobie coś zakupiłam na osłodę tej męki
Teraz zostały najgorsze prezenty
Szwagrowi - ale tutaj nie będe się szczypać i dostanie coś co oburzy na bank moją babcie
siostry chłopakowi - ale temu to nie mam zielonego pojęcia co kupići małżastemu musze coś dokupić, bo mam tylko płyty Boba Marleya, ale to sam wybierał.
Uff właśnie karkówkę zamarynowałam i zrobiłam pierwsze gotowanie grzybom na coś ala farsz, bigos w słoikach, tylko ze sprzątaniem jestem w szarym polu ....
Jutro mam dzień na wariackich papierach ( min pogrzeb w rodzinie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie wiem, ale nie lubie chodzenia po sklepach a jeszcze teraz w okresie świątecznym
Całe szczęście zostały mi 3 prezenty do kupienia i mężowi coś dokupić.
Dzisiaj małemu dorwaliśmy w kauflandzie aparat cyfrowy dla dzieci z auta cars i auto składaka - dostanie jeszcze jakieś pierdółki - w końcu jestem zadowolona z wyboru prezentu dla niego, bo nie chciałam powielać stosu lego, który pewnie dostanie. Kamień z serca, a on podejrzewam, że oszaleje i będzie cykał fotki na święta Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój siostrzeniec wylądował w szpitalu chyba po błonnica-tężec i polio jeśli dobrze kojarze.
Zaczeła mu ręka tak puchnąć, że lekarka bała się,że autentycznie skóra się rozejdzie
My mamy świetną lekarke, tzn od niedawna przenieśliśmy się do przychodni, kawał drogi od nas, ale lekarka cud miód, malina
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślałam żeby pokroić śledzie i ziemniaki w drobną kostke, do tego cebula, jajko, ale co jeszcze można wrzucić ? ogórek kiszony, to chyba za dużo słonego będzie ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przyszedł ( jakiś w zastępstwie) daje mi koperte i zbiega, a ja krzycze za nim, a podpis ?
Nie trzeba, bo to paczka wczorajsza ( podpisał za mnie) - nie przetocze słów jakie poleciały.
Ja mam większość kurierów super, ale wiedzą, że podpisać za mnie to grzech śmiertelny, wrazie jak mnie nie ma to zostawiają u sąsiadów lub na portierni, ale nigdy oni nie podpisują sami
Ps u mnie bigosik gotuje się powolutku, chyba jutro też coś pogotuje poza sprzątaniem, bo sobota mi ucieknie i za dużo nie porobie... Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A prezenty i zakupy większość robie z bonów, więc mogę pomarzyć o dostawie do domu
Eh pojechaliśmy do reala kupiłam chrześnicy męża prezent, mojemu siostrzeńcowi dodatek - klocki magnetyczne, resztę dostanie po świętach, jak dojdzie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój dzisiaj na nocke do pracy więc musze zaraz obmyśleć plan, czy jechać zaraz na częściowe zakupy do reala, a jutro kaufland, czy dzisiaj sprzątać a jutro wszystko na raz ( tylko te sklepy mamy daleko od siebie, a ja taaaaaak nie lubie takich zbiorowisk zwłaszcza przed świętami
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rozsypała nam się komoda w której było 90 % rzeczy naszej trójki i teraz jest sajgon na maksa. Małż na szybcika stara się przerobić szafe, a ja sprzątam w innych pomieszczeniach.
Miałam dzisiaj iść do kina, ale chyba podziękuje, bo nie wyrobie się
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie cisza
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie tylko 1 sms, a z resztą coś cisza
A jeśli chodzi o Alme, dodzwonił się ktoś do swojej ? W mojej po godzinnym dobijaniu się odebrał pan nie za bardzo ogarnięty i kazał chwilkę poczekać, chwilka trwała 10 minut po czym odłożyłam słuchawkę (nie chciało mi się słuchac jego pogawędek z jakąś babką). Teraz jak dzwonie ciągle zajęte, więc pewnie jeszcze nie załapał, że już nie czekam Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może dzisiaj będzie
Ja dzisiaj dostałam smsa od kuriera ( nie wiem jakiego) będe z paczką - pozdrawiam kurier
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps. u mnie wszystkie z przedostatniego dojechały Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzisiaj czy jutro dojechał ten bon ?
Może wczoraj nadali też te z ostatniego ?
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuje
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chodzilo mi o 3 etap, dziękuje nie zauważyłam tego w regulaminie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My nigdy nie izolowaliśmy małego od przeziębionych, nie zwracałam na to uwagi, mogli do nas przyjść zasmarkani, zakaszlani itp. Chorował owszem, ale do czasu, aż z każdym przeziębieniem latałam do lekarza. Najpierw dostawał zwykłe leki, później antybiotyk za antybiotykiem, który co choroba to mniej działał od antybiotyków organizm był osłabiony więc łapał częściej. W końcu obudziłam się przestałam biegać do lekarza i nawet przy ostrym przeziębieniu zaczełam leczyć go syropkami i lekarstwami ogólnie dostępnymi ( jedynie chodziłam na osłuchanie ) - skutek syn ostatni antybiotyk brał hmm gdzieś jak miał 1,5 - 2,5 roku - zapalenie oskrzeli i inne tego typu też w tym czasie. choruje tylko w okresie zimowym i to jedynie kaszelek i katar - teraz tak miał i lekarka ( nowa, bo przenieśliśmy się do innej) słysząc jak go wzmocniłam, sama zgodziła się na proponowane przeze mnie syropki, a jedyne co to powiedziała, żeby do szkoły nie puszczać go, aż kaszel nie przejdzie - zresztą załapał to ode mnie, bo teraz ja nadrabiam wszystkie czasy bez chorowania.
Dlatego ja jestem zdania, ze izolowanie dziecka i ciągłe latanie do lekarza ( po silne leki) jest najgorszą rzeczą jaką może być - z chorobami dziecko musi mieć styczność, a silnych leków jak najmniej. Wyświetl w wątku >>