Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5443568 Napisano: 10.11.2012 07:41:39 w Konkursowiczki w ciąży
grusia pamiętam, że już kiedyś jak wydłużali macierzyński właśnie tak były - automatycznie przedłużyli urlop kobietą, które urodziły i były na macierzyńskim w chwili wejścia ustawy.
Teraz szukałam tego i nie mogłam znaleźć nic na ten temat.
Oby tak było jak zapowiada emotka
Fajne jest to, że zapowiadają, że mamy będą miały wybór - te co chcą to to wrócą szybciej do pracy, a te co nie boją się o posade będą mogły posiedzieć dłużej z dzieckiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5443362 Napisano: 09.11.2012 09:36:25 w Konkursowiczki w ciąży
Ps Benasia głosiki x 3 Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5443352 Napisano: 09.11.2012 09:32:12 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

Kasiu, ale Jakub to też nie nasze tylko zapożyczone emotka
Liliana podobnie

Miałam to napisać emotka
U nas rodzinie nic do imienia, no ewentualnie wykorzystuje tylko głosy poparcia do przekonania męża, nad słusznością moich propozycji emotka

A teściowa raczej się nie wtrąca, zwłaszcza po początkowym szyku odnośnie imienia męża bratanicy - Larysa - teraz oczywiście już każdy się przyzwyczaił

rachel
ehhh te macierzyńskie dołuje mnie, że nie załapie się na rok emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5442431 Napisano: 09.11.2012 01:27:26 w Konkursowiczki w ciąży
Mi bardzooo podoba się dla dziewczynki Anastazja , tylko mąż powiedział, żebym pomarzyła emotka Jeszcze ewentualnie Emilia i Hania.
Podobało mi się Maja, Nadia, ale za dużo już ich jest ...

Synek mówi wszystkom że będzie Liya, Leah czy jak to się pisze emotka Ja ewentualnie zaakceptowałabym wersję Liliany, ale też nie jestem przekonana.

Dla chłopca synka wersja to Jaś - i tu nie ma nawet takiej opcji, bo mój ojczym ma tak na imię emotka Mi podoba się Natanael, Beniamin , ale tutaj reakcja męża jak na Anastazję emotka

Mąż na razie milczy emotka ale tak samo było z Dominikiem, że później przedstawiał propozycję, a w końcu imie zostało całkiem inne niż zakładaliśmy emotka

Zresztą u nas nawet o chrzestnych będzie batalia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5441522 Napisano: 08.11.2012 09:36:07 w Konkursowiczki w ciąży
lilithbb napisał(a):

U mnie też było buszowanie po 20 t i tak przez 2 tyg teraz cisza emotka

Ja mam i córkę i syna więc dla mnie płeć była obojętna i z tego i z tego bym się cieszyła - jednak chciałam ją poznać wcześniej, zwracać się do brzuszka imiennie i nie mówić ono tylko Ania jakoś tak mi jest bliższa.
No i ciuszki emotka Uwielbiam te małe ubranka emotka
U nas bilans dwulatka był raczej powierzchowny ale uparłam się i na morfologię i na mocz. Badania wyszły dobrze emotka

U nas jest pchełka emotka i pewnie tak do porodu zostanie. Tak jak z pierwszą ciążą, tak i teraz decyzja ostateczna zostanie podjęta jak zobaczymy dzidzie na świecie.
Chociaż, nie ukrywam, że będą zatargi z imieniem
emotka , synek wymyśla hmmm po swojemu, na moje propozycje mąż tylko puka się w czoło emotka więc będzie ciężko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5441193 Napisano: 08.11.2012 07:04:08 w Konkursowiczki w ciąży
Mój jest duży ma ponad 6 lat emotka I ciągle poucza mnie mamuś nie ważne, czy chłopiec, czy dziewczynka, ma być zdrowe. Nie wiem, czy pojedziemy razem, czy będzie oglądał w domu, ale na pewno będzie szczęśliwy.
Zdjęcie z 1 usg musiałam wyciągać z plecaka, bo chciał do szkoły brać emotka
A brzuszek całuje non stop, tylko, że on już dużo rozumie i od dawna nas męczył. Teraz wymyśla imiona - takie, że szok emotka

A co do buszowania pchełki, to mały też tak mi buszował i rzeczywiście później był bardzo spokojnu ( tzn do czasu emotka ) ale spał pięknie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440878 Napisano: 08.11.2012 04:43:10 w Biedronka
petunija1 napisał(a):

edytka301 napisał(a):

Nie chcę uprzedzać faktów ani nikogo wprowadzić w błąd, ale w Wiośnie Pachnącej były takie trójpaki płynów w promocji i pytałam w Agencji i wtedy mi odpisali, że liczy się to jako trzy produkty - na paragonie też było 3xpłyn, sztuk 1 i to im w zapytaniu pisałam dokładnie. Tylko, czy teraz tak samo do tego podejdą?...Zobaczymy.

Odpisali!!!

MOŻNA !

Jakby ktoś wygrał i miał problemy służę mailem. emotka

Nooo to rewelacja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440775 Napisano: 08.11.2012 03:51:29 w Biedronka
vilemo napisał(a):

petunija1 napisał(a):

benasia napisał(a):

beciala napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Syn kupił w Biedronce 2 płyny do płukania 2 litrowe ,,E,, na paragonie wygląda to tak : '
Płyn ,,E,, 2 x 2l --- 1,000 ( jedna sztuka ) x 17,99 zł

Ponieważ te płyny są w promocji, kupuje się dwie sztuki, ale płaci za jedną. Za mało, żeby wziąć udział w konku biedronki ,,E,, prawda?

zgadza sie, mąż kupił mi podobnie emotka

ale czy te płyny 2x2l nie są jakoś sklejone że jako dwupak?

Są.Ale mój mąż tez zinterpretował to jako dwa, czyli ok.
Na szczęście to było w konkursie zeszłorocznym. emotka

nie rozumiem - czemu to się ma nie liczyć - kupili 2 płyny po 2 litry (które są w załączniku) - a że w zestawie - to chyba nie ma znaczenia, wydaje mi się, że ten zestaw jest po to żeby rozpropagować konkurs...sama chciałam tak kupić... emotka

Tylko jest to jedna pozycja na paragonie i zazwyczaj uznają to jako 1 produkt. Chociaż fajnie by było, gdyby tu liczyli jako 2 szt Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440766 Napisano: 08.11.2012 03:49:15 w Konkursowiczki w ciąży
Nie zdążyłam edytować ...
Benasia ja natomiast czytałam, że zaleca się 3d/4d połówkowe, czyli w okolicach 20 tygodnia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440758 Napisano: 08.11.2012 03:47:47 w Konkursowiczki w ciąży
Ja 3d/4d chce bo jest dokładniejsze, ale ważne też jest dla mnie to, że synek bardzo męczy mnie, że chce dzidzie na ekranie zobaczyć.

monika1985monik ja dzisiaj czuje jakby brzuch miał mi zaraz eksplodować, tak skacze, że aż cały mnie boli okropnie. Najlepsze, że dzisiaj taaaak mnie wywaliło, że szok. A co do płci chciałabym wiedzieć ( chociaż w pierwszej ciąży do końca nie chciałam), bo nastawiam się, a to też nie jest dobre emotka Zresztą jak będe wiedziała, to mogę liste tworzyć, bo tak nie wiem ile czego potrzebuje ( dla dziewczynki mam mase rzeczy)

Dziewczyny pamiętam, że któraś z was kupowała na allegro legginsy ciążowe, polecacie jakieś konkretne ?
Teoretycznie w moich ulubionych 2 jeansach wręcz mam luzy, ale powoli chciałabym rozglądać się za legginsami, żeby wygodnie choćby po domu było i bluzki musze koniecznie jakieś kupić.
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440564 Napisano: 08.11.2012 02:09:19 w Konkursowiczki w ciąży
Tak, tak chce iść właśnie na 3d/4d tak za tydzien, moze dwa Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440523 Napisano: 08.11.2012 01:59:21 w Konkursowiczki w ciąży
Możliwe, że zależy od lekarza emotka

Ja nieukrywam, że trochę zła była, że nie robił mi usg teraz, zwłaszcza, że ciekawość mnie zżera czy chłopiec, czy dziewczynka emotka Ale teraz była szybka kontrolna wizyta i wypisanie L4, a w grudniu ma być dlużej.

Dobrze, że pchełka skacze tak, że, aż daje mi popalić, bo inaczej pewnie bym się martwiła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440487 Napisano: 08.11.2012 01:48:59 w Konkursowiczki w ciąży
Dianek tak, tylko chodzi o te wskazanie, a jednak jak każdy lekarz u swojej każdej pacjentki widział wskazania, to byłoby to dziwne.
Ja nie bronie nikogo, bo wiem jacy są lekarze, ale niestety też wiem jakie problemy robi góra.
Np mój lekarz sam mówi, że jest w stanie dziennie przyjąć dużo więcej pacjentek niż ma limitu, ale co z tego ? Wychodzi na to, że musi przyjmować bez numerków, a i tak są kolejki 6 miesięczne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440418 Napisano: 08.11.2012 01:32:13 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

ja też chodziłam prywatnie, płaciłam 150 zł raz na 3 tygodnie i zawsze podczas badania miałam USG, dodatkowo w 20 którymś tygodniu robili echo serca małej...
boli mnie że tak drogo i że nie jest to refundowane bo powinno, moja kuzynka mieszka w anglii na stałe i niedawno urodziła, mówiła że tam tylko dwa razy robią USG

w Anglii o ile pamiętam ciężarne są pod opieką lekarską od chyba 12 tygodnia. Uważają, że jak do tego czasu ciąża się utrzyma to dopiero jest ciążą ...

My rozważaliśmy prywatne wizyty, ale ja bardzo lubie mojego lekarza, do tego wole te pieniądze poświęcić na co innego zwłaszcza, że ciągle rozważam wynajęcie położnej Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440323 Napisano: 08.11.2012 01:10:54 w Kaufland konkursy
fryteczka napisał(a):

Monika11 napisał(a):

sio już bo bałagan się zrobił emotka Nie wiadomo na czym skończyli emotka

na koszalinie

dopisujcie do listy, która gdzieś tam wcześniej już była Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440123 Napisano: 08.11.2012 12:25:43 w Kaufland konkursy
joan napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Padłam emotka emotka emotka
i tym sposobem ktoś poleciał po bandzie emotka emotka emotka

Również padłam, ale dawniej - kiedy - nie wiem, jak pisał poeta:

skorpionica napisał(a):

mam paragony na wszystkie konkursy jakie tylko chcecie tesco , real , carrefur , laboo , natura i drogerie aster i mogę mieć ze sklepów małych spożywczych

Ciekawe, czy panie z 4Frame dziś dojdą do czwórek, bo mi telefon pada, a jak na złość, co chwilę ktoś z bryndzą dzwoni emotka

To się nazywa kontrola kupujących
emotka

Nie wiem jak do czwórek, ale do trójek dojdą emotka moja szklana kula mi to mówi Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440091 Napisano: 08.11.2012 12:18:11 w Kaufland konkursy
ziolko napisał(a):

skorpionica napisał(a):

haha jak ja kocham te forum i tą zazdrość tu panującą ja tez gram w waszych sklepach , ale nigdy Wam nie napiszę w jakim wygrywam jesteście zawistni i zazdrośni , tylko ja w odróżnieniu do innych mam dostęp do paragonów oryginalnych ze sklepów wiec mogę sobie pozwolić na granie na chybił trafił w kauflandowych konkach emotka

taaaa... wydało się emotka

trzeba drugiego nicka mieć, zeby to napisać - czyli to samo ip

Padłam emotka emotka emotka

i tym sposobem ktoś poleciał po bandzie emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440061 Napisano: 08.11.2012 12:12:44 w Kaufland konkursy
skorpionica napisał(a):

haha jak ja kocham te forum i tą zazdrość tu panującą ja tez gram w waszych sklepach , ale nigdy Wam nie napiszę w jakim wygrywam jesteście zawistni i zazdrośni , tylko ja w odróżnieniu do innych mam dostęp do paragonów oryginalnych ze sklepów wiec mogę sobie pozwolić na granie na chybił trafił w kauflandowych konkach emotka

Tutaj zawiść, czy zazdrość chyba jest ostatnią rzeczą. Chodzi o coś innego. Też gram w całej Polsce, co nie oznacza,że wpieprzam się ludziom do sklepów nie mając paragonów emotka
Zresztą sama piszesz, masz paragony, na sklepy w których grasz, więc nie ma w tym nic złego

Chce grać w danym mieście to szukam sposobów, żeby wcześniej kupić paragon, lub umawiam się z kimś kto też tam gra, a nie martwie się po wygranej, czy może ktoś się zlituje.
Co innego jak zabraknie od czasu, do czasu paragonu, bo się ktoś przeliczył, a co innego jak ZAWSZE jest taka sytuacja Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5440035 Napisano: 08.11.2012 12:07:20 w Kaufland konkursy
pixxi chyba chodziło o twój wpis w TYM wątku sprzed około godziny emotka
I niestety musze Cię zawieźć w kauflandzie w 99% przypadków gram 1 paragon 1 nr - tutaj zbyt duże prawdopodobieństwo jest na wygraną, żeby CI¡GLE kombinować Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5439979 Napisano: 08.11.2012 11:52:32 w Kaufland konkursy
kaki76 napisał(a):

wysle ten co mam 1 z wyjasnieniem .pewnie uznaja skoro tez tak mieliscie wiec juz nie szukam i dziekuje pewnym osobkom za jak zwykle mile slowa tylko szkoda,ze zawsze do mnie ,a nie do tych co w paragonowym tez szukaja kafla

wybacz co innego szukać paragonu od czasu do czasu, a co innego ZAWSZE w każdej edycji emotka
Nie chcesz, żeby ludzie się czepiali, to nie chwal się swoją postawą - proste Wyświetl w wątku >>
0 0