Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5413794 Napisano: 22.10.2012 05:23:39 w Paragony
joan napisał(a):

ir napisał(a):

Zwracam się do doświadczonych konkursowiczów: co zrobić? Mam wygraną w Elite w Schwarzkopfie, ale trochę nieczytelny jest nr paragonu, mimo to wysłałam, ale nie zaakceptowali. Co teraz zrobić? Paragonu nie mam bo już w Poznaniu... ;( emotka emotka

Jeśli masz zdjęcie albo znasz numer & datę, możesz iść do marketu i wydadzą Ci duplikat czy coś podobnego, jakąś rozszerzoną wersję itp. Miałam tak kiedyś w Kauflandzie - paragon urwał się kasjerce, w POKu dostałam wydruk paragonu z systemu na kartce A4.

Dokładnie musisz mieć date i nr systemowy i w bok wydadzą Ci wydruk systemowy paragonu
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5413266 Napisano: 22.10.2012 01:20:35 w Paragony
Mam paragony z Polo,proszę o konkretną propozycję na pw Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5412819 Napisano: 22.10.2012 10:29:36 w Kaufland konkursy
keiti78zg napisał(a):

ja za to przegladam tel z wczoraj konczacego sie konkursu, maz wpisywał i wysyłał ja mu dawałam gotowe hasełka i co na 1 tel błedna tresc zamiast kaufland wpisał kafuland;] emotka wiec zamiast 3 haseł poszły 2;] emotka

Pocieszę Cię, ja wczoraj wysyłałam hasła, oczywiście. Szkoda, że zapomniałam o 2 sklepach emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5412289 Napisano: 21.10.2012 08:20:09 w Konkursowiczki w ciąży
zucchini gratuluje !!!

Ja z synkiem przytyłam nie całe 15 kg, ale przy mojej wadze początkowej to mnie to cieszyło, po porodzie moment zeszło, a jak przestałam karmić to rosłam i rosłam emotka
Teraz nawet nie chce myśleć o tym emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5411814 Napisano: 21.10.2012 02:40:56 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Ja w ogóle nie wymiotowałam, ale za to do 3 miecha miałam wieczorne mdłości emotka Witaminki jadłam, ten Femibion, żelazo i magnez, a wyniki zawsze miałam dobre.

Ja do niedawna miałam całodzienne mdłości i nawet w nocy potrafiły mnie budzić . Pewnie przez to dużo schudłam, ale już to nadrabiam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410899 Napisano: 20.10.2012 12:07:47 w Konkursowiczki w ciąży
agusia myślę, że wielkość tabletki, też ma znaczenie. Materna fakt jest duuuża, ale na razie nie narzekam. Na razie zużyje ją skoro już kupiłam i do tego biore dodatkowo ten kompleks witamin B, a jak będe 5 u gina to spytam się czy dokupować coś z dhl. Chyba za dużo teraz mam do łykania, więc nie chce dodatkowych dokładać

Ps ma może któraś na sprzedaż tuniki w rozmiarze 38 ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410530 Napisano: 19.10.2012 08:27:28 w Konkursowiczki w ciąży
podobno można zastapić tabletki specjalnie dla ciężarówek z dha, tabletkami omega 3-6-9 - jedno i to samo, tylko cena znacznie różni się Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410523 Napisano: 19.10.2012 08:21:04 w Konkursowiczki w ciąży
ehh no właśnie te centrum wziełam bo aptekarka porównywała mi z innymi (wymienianymi tutaj też) i nie było znacznej róznicy ...
Cenowo chyba też nie, bo zapłaciłam koło 60 zł za duże opakowanie.

Z tym dha czytałam, nawyżej dokupie, ale już nie w tym miesiącu ... Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410481 Napisano: 19.10.2012 07:48:48 w Konkursowiczki w ciąży
dianek to wszystko nie jest mi obce i stosuje na codzien emotka Przy zapaleniu pęcherza nie ma problemu łatwo się dziadostwa pozbyć, a przy nerkach już gorzej.
Niestety u mnie ciągnie się to od dawien dawna i ciężko je wyleczyć.
Mam 2 paczki furalginu, wcinam 6 dziennie i pewnie do następnej wizyty polepszy się na tyle, że będzie można to odstawić.

Teraz zmieniłam lekarza rodzinnego, mam świetną babkę, mimo,że kawał drogi od domu. Po ciązy ostro bierzemy się za wszystko, bo poprzednia lekarka wszystko olewała i tak bujałam się od jednego ataku, do kolejnego
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410454 Napisano: 19.10.2012 07:35:09 w Konkursowiczki w ciąży
rachel mi głowa pęka emotka lekarz ostrzegał mnie, żebym miała w pogotowiu paracetamol, a ja zapomniałam kupić emotka
Niestety wole przecierpieć przy furaginie niż dostać coś dużo silniejszego, lub wylądować w szpitalu.

Niestety wiem co mnie czeka i teraz lepiej niech się trzymają moje nieszczęsne kolana, chociaż do czasu wyleczenia nerek, bo jakoś nie chce brać pół apteki prochów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410427 Napisano: 19.10.2012 07:24:29 w Konkursowiczki w ciąży
rachel ja jestem w 2 trymestrze emotka tzn początek, ale jednak ...
Furalgin i nawet ta moja końca dawka (większa niż zalecana normalnie), to na serio mniejsze zlo. Ja z nerkami od zawsze mam problemy, przeszłam już nawet kilka razy dziennie lądowania w szpitalu emotka .
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410395 Napisano: 19.10.2012 07:12:25 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 to niestety raczej nie jest zapalenie pęcherza ( rozpoznaje je zanim pojawią się objawy), to niestety nerki - miejmy nadzieje, że tylko lekkie zapalenie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5410290 Napisano: 19.10.2012 06:34:13 w Konkursowiczki w ciąży
Ja dzisiaj byłam u ginka, niestety usg nie było, tylko posłuchaliśmy serduszka emotka

Wyniki moczu mam baaardzo złe, ale niestety tego się spodziewałam, nerki nie wytrzymują i na początek dostałam końską dawkę furalginu ( 3x2 tabletki)

Następna wizyta 5.11, ale też bez usg, tylko na kontrole nerek i po zwolnienie.

Fajnie bo okazało się, że mój lekarz pracuje w szpitalu, który jest u mnie nr 1 w wyborze i ma mi się dowiedzieć wszystko o prywatnej położnej emotka

Jakie używałyście witaminy ? Zakupiłam dzisiaj centrum materne - lekarz kazał mi samej wybrać, do tego biore kompleks witamin B i reszte potrzebnych leków ( czuję się jak jakaś babcia z tymi wszystkimi dawkami) i tak zastanawiam się, czy te centrum są ok ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5409103 Napisano: 18.10.2012 09:04:27 w Konkursowiczki w ciąży
To ja odrobinę wyżej, bo leci mi 15 tydzień.
Teraz widzę, że zaczynam nadrabiać z wagą ( początkowo dużo mi zleciało) i od jakiegoś tygodnia taaaak mi brzuch wywaliło emotka Muszę rozglądnąć się za tunikami

Jasne, że moment minie, dłuży się tylko mojemu synkowi, który codziennie odlicza sobie dni i pyta się, czemu ten czas tak powoli leci emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5409088 Napisano: 18.10.2012 08:57:27 w Konkursowiczki w ciąży
Moja położna miała już sam wyraz twarzy wiedźmy emotka Nigdy nie zapomne, że leżałam obok jej biurka, a ta w najlepsze odpytywała przez telefon dziecko z angielskiego emotka

Pierwszy obchód, też nie wspominam za miło.
Byłam w sali 2 osobowej, na przeciwko łóżka było wieeelkie okno, za nim salka do przebierania i kąpania dzieci i kolejna sala ( na niej leżała moja siostra), przyszli lekarze na obchód, w salce z siostrzeńcem siostra, jej mąż, rodzice, a lekarz każę się rozlożyć do badania emotka całe szczeście rodzina wyniosła się szybko Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5409073 Napisano: 18.10.2012 08:51:03 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

hihi wygaduj się nam emotka wszystkich lekcji wysłuchamy emotka

nie no, oszczedze wam tego emotka nie chce wyjsc na przemadrzala polozna emotka

Ja chętnie posłucham i mówie to całkiem serio emotka

czasem takie rady są baaaardzo przydatne, a ciężko je uzyskać emotka

czytam o tym olejku co pisałaś, widze, że ma świetne opinie. Tak sobie myślę, że nawet jeśli miałby odrobinę tylko pomóc to chyba warto.

Ps W którym tygodniu jesteś wg usg ? Tak pytam się, bo u mnie tylko tak będzie liczone, a wydaje mi się, że jesteśmy baaardzo podobnie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5409056 Napisano: 18.10.2012 08:44:40 w Konkursowiczki w ciąży
hihi wygaduj się nam emotka wszystkich lekcji wysłuchamy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5409042 Napisano: 18.10.2012 08:35:48 w Konkursowiczki w ciąży
Kiedyś czytałam, że babki wynajmowały położną i okazało się, że miała akurat dyżur. Ona była jedna, skakała do każdej rodzącej, a i tak skasowała.

Nie wiem, musze przemyśleć wszystkie za i przeciw i podliczyć koszta ( chociaż bardzo bym chciała).
Wysłalabym teściówkę na przeszpiegi u niej, ale kurde znając ją ściemni mi coś emotka tzn albo powie, że po znajomości i sama zapłaci, albo powie tylko część kwoty ...
650 zł, to jeszcze nie ma tragedii, ale chyba więcej bym nie dała, a nie zdziwie się jak u nas ceny będą duuużo większe.

A jeszcze skoro dajesz nam się malutka męczyć emotka powiedz mi, czy te masaże o których tak często wszyscy piszą są na serio skuteczne i kiedy najlepiej zacząć je wykonywać ?

Jutro wizyta u ginka,ciekawa jestem czy będzie usg emotka no i dzisiaj robiłam badania, a nadal jestem chora, więc nie zdziwie się jak wyjdą kiepskie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5409018 Napisano: 18.10.2012 08:20:55 w Konkursowiczki w ciąży
malutka marzenie.
A powiedz mi jak to jest, decydujesz się wynając położną, ale jak przyjeżdżasz ona ma normalny dyżur i co wtedy ? Płacisz, czy nie ?

W szpitalu nr 3 nie wiem jak teraz, ale kiedyś pracował facet położnik i wiem, że był rewelacyjny. Teraz prowadzi na bank szkołe rodzenia i wydaje mi się, że może być nadal w tym szpitalu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5408997 Napisano: 18.10.2012 08:07:31 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A ile kosztuje taka własna położna?? wie ktoś.

gaz przetestuje dopiero w kwietniu emotka u nas polozna kosztuje 650zł platne na fakture na szpital, z tego czesc dostaje szpital, czesc polozna

ale to może być położna z zewnątrz ? w sensie nie pracująca u was ?
650 zł to nie jest tragedia.

Ja mam 3 typy szpitali :
1) znieczulenie na żądanie, sala na położnictwie rodzinna - 50 zł/dobe - w tym, że jest wyposażona podobno tak domowo. Możliwe wszystkie etapy porodu w wannie
minusy :
różne opinie o nim, jeden ze starszych szpitali

2) mega wypas szpital ze sprzętem jednym z najnowocześniejszych w polsce
minusy, znieczulenia niema, lub jest płatne, mega przewał pacjantek i daleko od domu

3) ten co rodziłam w nim domisia, ale całkowicie odremontowany, z nową załogą , blisko rodziny ( od nas tez nie daleko), w tym szpitalu pracuje teściówka
minusy: złe wspomnienia, brak znieczulenia

Tyle wiem z opini, opisów itp w necie, na pewno jak będe wyżej to chce pojeździć i pooglądać, wszystkiego sama dowiedziec się.

Bardzo zalezy mi na znieczuleniu, lub własnie gazie i pokoju rodzinnym, żeby małż mógł ze mną być cały czas - wrazie, gdybym była w podobnym stanie jak przy pierwszym porodzie Wyświetl w wątku >>
0 0