Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie musisz mieć date i nr systemowy i w bok wydadzą Ci wydruk systemowy paragonu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pocieszę Cię, ja wczoraj wysyłałam hasła, oczywiście. Szkoda, że zapomniałam o 2 sklepach
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja z synkiem przytyłam nie całe 15 kg, ale przy mojej wadze początkowej to mnie to cieszyło, po porodzie moment zeszło, a jak przestałam karmić to rosłam i rosłam
Teraz nawet nie chce myśleć o tym
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja do niedawna miałam całodzienne mdłości i nawet w nocy potrafiły mnie budzić . Pewnie przez to dużo schudłam, ale już to nadrabiam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps ma może któraś na sprzedaż tuniki w rozmiarze 38 ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Cenowo chyba też nie, bo zapłaciłam koło 60 zł za duże opakowanie.
Z tym dha czytałam, nawyżej dokupie, ale już nie w tym miesiącu ... Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety u mnie ciągnie się to od dawien dawna i ciężko je wyleczyć.
Mam 2 paczki furalginu, wcinam 6 dziennie i pewnie do następnej wizyty polepszy się na tyle, że będzie można to odstawić.
Teraz zmieniłam lekarza rodzinnego, mam świetną babkę, mimo,że kawał drogi od domu. Po ciązy ostro bierzemy się za wszystko, bo poprzednia lekarka wszystko olewała i tak bujałam się od jednego ataku, do kolejnego Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety wole przecierpieć przy furaginie niż dostać coś dużo silniejszego, lub wylądować w szpitalu.
Niestety wiem co mnie czeka i teraz lepiej niech się trzymają moje nieszczęsne kolana, chociaż do czasu wyleczenia nerek, bo jakoś nie chce brać pół apteki prochów
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Furalgin i nawet ta moja końca dawka (większa niż zalecana normalnie), to na serio mniejsze zlo. Ja z nerkami od zawsze mam problemy, przeszłam już nawet kilka razy dziennie lądowania w szpitalu
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyniki moczu mam baaardzo złe, ale niestety tego się spodziewałam, nerki nie wytrzymują i na początek dostałam końską dawkę furalginu ( 3x2 tabletki)
Następna wizyta 5.11, ale też bez usg, tylko na kontrole nerek i po zwolnienie.
Fajnie bo okazało się, że mój lekarz pracuje w szpitalu, który jest u mnie nr 1 w wyborze i ma mi się dowiedzieć wszystko o prywatnej położnej
Jakie używałyście witaminy ? Zakupiłam dzisiaj centrum materne - lekarz kazał mi samej wybrać, do tego biore kompleks witamin B i reszte potrzebnych leków ( czuję się jak jakaś babcia z tymi wszystkimi dawkami) i tak zastanawiam się, czy te centrum są ok ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz widzę, że zaczynam nadrabiać z wagą ( początkowo dużo mi zleciało) i od jakiegoś tygodnia taaaak mi brzuch wywaliło
Jasne, że moment minie, dłuży się tylko mojemu synkowi, który codziennie odlicza sobie dni i pyta się, czemu ten czas tak powoli leci
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pierwszy obchód, też nie wspominam za miło.
Byłam w sali 2 osobowej, na przeciwko łóżka było wieeelkie okno, za nim salka do przebierania i kąpania dzieci i kolejna sala ( na niej leżała moja siostra), przyszli lekarze na obchód, w salce z siostrzeńcem siostra, jej mąż, rodzice, a lekarz każę się rozlożyć do badania
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja chętnie posłucham i mówie to całkiem serio
czasem takie rady są baaaardzo przydatne, a ciężko je uzyskać
czytam o tym olejku co pisałaś, widze, że ma świetne opinie. Tak sobie myślę, że nawet jeśli miałby odrobinę tylko pomóc to chyba warto.
Ps W którym tygodniu jesteś wg usg ? Tak pytam się, bo u mnie tylko tak będzie liczone, a wydaje mi się, że jesteśmy baaardzo podobnie Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem, musze przemyśleć wszystkie za i przeciw i podliczyć koszta ( chociaż bardzo bym chciała).
Wysłalabym teściówkę na przeszpiegi u niej, ale kurde znając ją ściemni mi coś
650 zł, to jeszcze nie ma tragedii, ale chyba więcej bym nie dała, a nie zdziwie się jak u nas ceny będą duuużo większe.
A jeszcze skoro dajesz nam się malutka męczyć
Jutro wizyta u ginka,ciekawa jestem czy będzie usg
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A powiedz mi jak to jest, decydujesz się wynając położną, ale jak przyjeżdżasz ona ma normalny dyżur i co wtedy ? Płacisz, czy nie ?
W szpitalu nr 3 nie wiem jak teraz, ale kiedyś pracował facet położnik i wiem, że był rewelacyjny. Teraz prowadzi na bank szkołe rodzenia i wydaje mi się, że może być nadal w tym szpitalu Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale to może być położna z zewnątrz ? w sensie nie pracująca u was ?
650 zł to nie jest tragedia.
Ja mam 3 typy szpitali :
1) znieczulenie na żądanie, sala na położnictwie rodzinna - 50 zł/dobe - w tym, że jest wyposażona podobno tak domowo. Możliwe wszystkie etapy porodu w wannie
minusy :
różne opinie o nim, jeden ze starszych szpitali
2) mega wypas szpital ze sprzętem jednym z najnowocześniejszych w polsce
minusy, znieczulenia niema, lub jest płatne, mega przewał pacjantek i daleko od domu
3) ten co rodziłam w nim domisia, ale całkowicie odremontowany, z nową załogą , blisko rodziny ( od nas tez nie daleko), w tym szpitalu pracuje teściówka
minusy: złe wspomnienia, brak znieczulenia
Tyle wiem z opini, opisów itp w necie, na pewno jak będe wyżej to chce pojeździć i pooglądać, wszystkiego sama dowiedziec się.
Bardzo zalezy mi na znieczuleniu, lub własnie gazie i pokoju rodzinnym, żeby małż mógł ze mną być cały czas - wrazie, gdybym była w podobnym stanie jak przy pierwszym porodzie Wyświetl w wątku >>