Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5377150 Napisano: 26.09.2012 10:13:36 w Konkursowiczki w ciąży
Mnie też od wczoraj emotka

teraz siedze ze słuchawkami na uszach, bo każdy dźwięk mnie drażni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5377108 Napisano: 26.09.2012 10:00:53 w Konkursowiczki w ciąży
dolly na dvd emotka

Ale bez kitu głowa mnie boli dzisiaj niesamowicie emotka
wypiłam kawe, choć normalnie nie piję i pomogła tylko na chwile emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5377073 Napisano: 26.09.2012 09:46:48 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ja od rana powtarzam moje ulubione zdanie :biore się za sprzątanie ... zaraz.
Tylko te zaraz coś dlugo trwa emotka

EEE, ja mam dzisiaj wolne w końcu z nosa mi leci... emotka

Hmmm czy ból głowy też się do tego kwalifikuje ? emotka

Mąż do mnie z samego rana bierzemy się?
No to mówie dobra za chwile tylko ide do sąsiadki na herbate, poszłam wypiłam herbate, posżłyśmy do sklepu, z jej psem, wypiłam kawe, wróciłam i dalej mówie za chwile emotka

Teraz dziadyga włączył jakiś film, zamiast mnie motywować, ehhh cieżkie te nasze życie emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5377044 Napisano: 26.09.2012 09:36:50 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Dolly my to jesteśmy zorganizowane nie? emotka emotka

Ja tam w chwilach słabosci powtarzam słowa teściowej dom jest dla Ciebie, nie dla ludzi emotka

Tiaa, żebyśmy chociaż udawać potrafiły, to nieeee, też za trudne emotka emotka emotka
Ostatnio w rozmowie z moją mama, coś mówię, że przecież ja mam posprzątane, na co mama tak?, to ja biorę aparat i lecę zdjecia porobićemotka

Size, to daj znać, jak po badaniach...

emotka

Ja od rana powtarzam moje ulubione zdanie :biore się za sprzątanie ... zaraz.
Tylko te zaraz coś dlugo trwa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5377027 Napisano: 26.09.2012 09:32:48 w Konkursowiczki w ciąży
katrin, dokladnie emotka

Benasia, masz zablokowaną galerię? Bo niestety nie mogę zobaczyć Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5377008 Napisano: 26.09.2012 09:24:18 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

ło matko, ależ poważnie się tu zrobiło, idę się schować do szafy emotka
a tak serio, to może sobie też teściową postawię przed oczami w chwilach słabości emotka albo lepiej bratową emotka

Size, cholercia, leczycie w domu?

Dolly my to jesteśmy zorganizowane nie? emotka emotka

Ja tam w chwilach słabosci powtarzam słowa teściowej dom jest dla Ciebie, nie dla ludzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5376620 Napisano: 25.09.2012 08:45:40 w Konkursowiczki w ciąży
dianekto jest normalne, ja uważam, ze każda mama powinna od czasu do czasu wyjsc, bo inaczej można zwariować.
Ja miałam swoj skarb nazywany teściowa, plus czasem mamuśka, wiec od czasu do czasu wychodzilismy i byłam na telefon.Mały się budzić i w taksówkę i zaraz już był przy cycusiu emotka
Do teraz miałam swoje sabaty czarownic i średnio co 3-6 miesięcy wychodziłam na babskie zloty potańczyć, no i czasem z mezulem na koncert, czy jak Domiś byl starszy na weekand we dwoje.

Został ktoregoś dnia męża z Beniem, umów się z koleżankami i wyskocz na kilka godzin chociaż pogadać przy soczku, na pewno pomoże Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5376308 Napisano: 25.09.2012 04:46:09 w Przedszkolaki i przedszkola :)
edith napisał(a):

Dziewczyny obserwujcie swoje dzieciaki które chodzą do przedszkola ,ostatnio pojawiła sie wysypka bostońska,podobna do ospy ,u mnie 2 dzieci choruje nie chcę siac paniki ale wysypka atakuje dlonie język i stopy emotka

U mojego syna w klasie, jedna mama zaalarmowała, że córka przyniosła... wszy emotka
Całe szczęście,że mały ma krótkie i śliskie włoski emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5375225 Napisano: 24.09.2012 09:59:28 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

a napiszę Wam co zjadł i czy wg Was mało, czy jest ok:
6x 120ml mleka
dużą kromkę z chałki posmarowaną masłem
z 6 łyżeczek kaszy manny z owocami
Około 5 łyżeczek ziamniaczka ze śmietaną.
Chrupki kukurydziane
i teraz 200ml mleka z kleikiem ryżowym.

I Ty mówisz, że nie chce jeść? emotka
Katrin, moim zdaniem zjadł wystarczająco emotka

Też tak uważam, wcale nie jest to mało.

Z twojego opisu wychodzi,jak nic,że to ząbki - nie ma co panikować
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5373590 Napisano: 23.09.2012 08:51:33 w Konkursowiczki w ciąży
Ja miałam to szczęście, że jak syn był malutki to też mogłam swoje mleko w butli dawać, ale nie miał wyjścia emotka
Bo jak skończył 1,5 tygodnia, co 2 tygodnie w weekandy do szkoły jeździłam emotka
Mi wtedy żaden laktator nie pasował, wolałam sama ściągać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5373416 Napisano: 23.09.2012 06:39:20 w Konkursowiczki w ciąży
Ps Dianek,a te twoje w jakim są stanie ?
Możesz podrzucić mi fotki i ceny na pw to też pokaże
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5373408 Napisano: 23.09.2012 06:35:48 w Konkursowiczki w ciąży
Czyli dobrze zrozumiałam, że najlepie formowanki + otulacze ?
Wiem, że chciała znać przybliżony koszt tzn ile by musiała wydać, żeby używać ich tylko w domu

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5373390 Napisano: 23.09.2012 06:19:51 w Konkursowiczki w ciąży
A chciałoby Ci się stworzyć jakiś podstawowy zestaw na początek ? Chodzi mi o zestaw dla noworodka.
I przybliżony koszt podać.
A jeszcze, na all są różne tanie typu 19,9 co o takich sądzisz ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5373360 Napisano: 23.09.2012 05:48:53 w Konkursowiczki w ciąży
dobra zmienie temat ...
Jutro jadę do kuzyna żony i obiecałam jej, że przywiozę jej trochę info na temat wielorazówek. tzn co by musiała na początek kupić ( jeśli chce używać tylko w domu), jak się sprawdzają itp.

Możecie mi małą ściąge napisać ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5373263 Napisano: 23.09.2012 04:09:14 w Konkursowiczki w ciąży
18 kg często ważą 3-4 latkowie emotka
Dlatego właśnie staram Ci się wytłumaczyć, że już 2 latek może marudzić przy jeździe tyłem. Dlatego pytam czy nie warto kupić fotelik do jazdy przodem w tym, że z dużą ilością gwiazdek, niż za rok, czy dwa wymieniać fotelik za który dało się kupe kasy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5373160 Napisano: 23.09.2012 02:42:44 w Konkursowiczki w ciąży
Dianek, wymienione wcześniej teorie zależą tylko od systematyczności, czy wygody stosujących, a w przypadku fotelika jest już inaczej.

Ok roczne, czy połtora roczne dziecko tyłem, ale wyobrażasz sobie 3/5 czy 6 latka ? Po pierwsze po turecku to można jechać w krótką trase,a nie tą kilku godziną, a nawet jeśli nóżki luzem, to u starszych będzie to mega wygodne.
My staramy pokazać ci jak jest ze starszymi dziećmi, a nie maluchami emotka
Nie raz napaliłam się na coś tak strasznie polecanego, a później okazało, że wszystko fajnie, ale w teorii.
Sama nie raz mówiłaś, że jesteście aktywni, więc moje zdanie jest takie,że u starszego dziecka w długich podrózach nie sprawdzi się takie rozwiązanie .

Co do testów, ja podchodzę do nich jako podpowiedź, a nie całkowitą wyrocznie. Są foteliki bez testów adac itp a tak samo bezpieczne jak te które je posiadają. Tak samo jak są produkty bez polecenia instytutu matki i dziecka, z lepszym składem, niż te, które są zalecane emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5372955 Napisano: 23.09.2012 10:55:58 w Konkursowiczki w ciąży
U nas sprawdziło się śpiewanie od małego, niekoniecznie Dzieciowych piosenek, a takich, które sami słuchamy, zabawy typu liczenie aut, jak już był starszy to malowani, książeczki itp
My lubimy wspólne jazdy, ale jesteśmy do tego przyzwyczajeni. Rok temu trasa Lublin-Szczecin (prawie 12 godzin) fakt, że pociągiem, ale bez chodzenia po korytarzu - tylko wc, a tak siedzenie - była spokojna i współpasażerka była w szoku, bo sama mówiła, że jak wsiadała myślała, że będzie szukała miejsca do przesiadki emotka

Jednak gdyby syn miał jechać tyłem, nie wyobrażam sobie długiej podróży
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5372893 Napisano: 23.09.2012 09:34:23 w Konkursowiczki w ciąży
Dianek, ja nie czytałam opini, ale jestem pewna, że kilku godzinna jazda tyłem a przodem, ma inny komfort. Pominę już chorobę lokomocyjną - która często uaktywnia się właśnie przy jeździe tyłem.
Ja tylko mówie swoją opinie, bo znam swoje dziecko i bardzo dużo jeździmy w długie trasy - w życiu nie kupiłabym dla starszaka fotelika do jazdy tyłem. Do roku ok, powyżej nie.
Mówisz nudzenie jest wymyślone przez rodziców, ale jadąc kilka godzin szukamy zabaw, które nas troszkę rozbudzą i np liczenie aut czerwonych, oglądanie budynków itp i gdy dziecko jest odwrócone tyłem do jazdy nie widzi tego co my w tym samym momencie. Może głupie przykłady, ale zapewne wiesz o co mi chodzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5372876 Napisano: 23.09.2012 09:18:16 w Konkursowiczki w ciąży
dianek,a wyobrażasz sobie dłuższą podróż ze starszym dzieckiem tyłem ? Nie wyobrażam sobie np 7 godzinnej jazdy autem, gdzie dziecko siedzi tyłem i jakby nie było nic nie widzi. Nie zdecydowałabym się na taki fotelik Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5372571 Napisano: 22.09.2012 07:09:00 w Konkursowiczki w ciąży
Nie wiem jakim cudem - zresztą ratownicy się dziwili, ale wszyscy przeżyli.
Ale do dzisiaj wszyscy odczuwają ten wypadek ;/
Babcia miała złamane żebra, obojczyk i kręgi - do dzisiaj chodzi w kołnierzu ortopedycznym, chociaż chodzeniem ciężko to nazwać, bo kawałek przejdzie i nie daje rady.
Kuzyn miał złamany nos, wstrząs mózgu i był poobijany, ale uaktywnił się guz w głowie po tym wypadku emotka
A wujek połamany kręgosłup ( rdzeń całe szczęście cały) i ręka - przy wyjmowaniu go lub w szpitalu uszkodzili mu w tej ręce nerwy i dopiero zaczął nią ruszać emotka Wycinali ich jak z puszki ( jechali pandą),a najgorsze, że jechali na pogrzeb teścia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0