Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
teraz siedze ze słuchawkami na uszach, bo każdy dźwięk mnie drażni
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale bez kitu głowa mnie boli dzisiaj niesamowicie
wypiłam kawe, choć normalnie nie piję i pomogła tylko na chwile
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmmm czy ból głowy też się do tego kwalifikuje ?
Mąż do mnie z samego rana bierzemy się?
No to mówie dobra za chwile tylko ide do sąsiadki na herbate, poszłam wypiłam herbate, posżłyśmy do sklepu, z jej psem, wypiłam kawe, wróciłam i dalej mówie za chwile
Teraz dziadyga włączył jakiś film, zamiast mnie motywować, ehhh cieżkie te nasze życie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja od rana powtarzam moje ulubione zdanie :biore się za sprzątanie ... zaraz.
Tylko te zaraz coś dlugo trwa
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benasia, masz zablokowaną galerię? Bo niestety nie mogę zobaczyć Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dolly my to jesteśmy zorganizowane nie?
Ja tam w chwilach słabosci powtarzam słowa teściowej dom jest dla Ciebie, nie dla ludzi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam swoj skarb nazywany teściowa, plus czasem mamuśka, wiec od czasu do czasu wychodzilismy i byłam na telefon.Mały się budzić i w taksówkę i zaraz już był przy cycusiu
Do teraz miałam swoje sabaty czarownic i średnio co 3-6 miesięcy wychodziłam na babskie zloty potańczyć, no i czasem z mezulem na koncert, czy jak Domiś byl starszy na weekand we dwoje.
Został ktoregoś dnia męża z Beniem, umów się z koleżankami i wyskocz na kilka godzin chociaż pogadać przy soczku, na pewno pomoże Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mojego syna w klasie, jedna mama zaalarmowała, że córka przyniosła... wszy
Całe szczęście,że mały ma krótkie i śliskie włoski
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też tak uważam, wcale nie jest to mało.
Z twojego opisu wychodzi,jak nic,że to ząbki - nie ma co panikować
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo jak skończył 1,5 tygodnia, co 2 tygodnie w weekandy do szkoły jeździłam
Mi wtedy żaden laktator nie pasował, wolałam sama ściągać
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Możesz podrzucić mi fotki i ceny na pw to też pokaże
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem, że chciała znać przybliżony koszt tzn ile by musiała wydać, żeby używać ich tylko w domu
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I przybliżony koszt podać.
A jeszcze, na all są różne tanie typu 19,9 co o takich sądzisz ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jutro jadę do kuzyna żony i obiecałam jej, że przywiozę jej trochę info na temat wielorazówek. tzn co by musiała na początek kupić ( jeśli chce używać tylko w domu), jak się sprawdzają itp.
Możecie mi małą ściąge napisać ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dlatego właśnie staram Ci się wytłumaczyć, że już 2 latek może marudzić przy jeździe tyłem. Dlatego pytam czy nie warto kupić fotelik do jazdy przodem w tym, że z dużą ilością gwiazdek, niż za rok, czy dwa wymieniać fotelik za który dało się kupe kasy Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ok roczne, czy połtora roczne dziecko tyłem, ale wyobrażasz sobie 3/5 czy 6 latka ? Po pierwsze po turecku to można jechać w krótką trase,a nie tą kilku godziną, a nawet jeśli nóżki luzem, to u starszych będzie to mega wygodne.
My staramy pokazać ci jak jest ze starszymi dziećmi, a nie maluchami
Nie raz napaliłam się na coś tak strasznie polecanego, a później okazało, że wszystko fajnie, ale w teorii.
Sama nie raz mówiłaś, że jesteście aktywni, więc moje zdanie jest takie,że u starszego dziecka w długich podrózach nie sprawdzi się takie rozwiązanie .
Co do testów, ja podchodzę do nich jako podpowiedź, a nie całkowitą wyrocznie. Są foteliki bez testów adac itp a tak samo bezpieczne jak te które je posiadają. Tak samo jak są produkty bez polecenia instytutu matki i dziecka, z lepszym składem, niż te, które są zalecane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My lubimy wspólne jazdy, ale jesteśmy do tego przyzwyczajeni. Rok temu trasa Lublin-Szczecin (prawie 12 godzin) fakt, że pociągiem, ale bez chodzenia po korytarzu - tylko wc, a tak siedzenie - była spokojna i współpasażerka była w szoku, bo sama mówiła, że jak wsiadała myślała, że będzie szukała miejsca do przesiadki
Jednak gdyby syn miał jechać tyłem, nie wyobrażam sobie długiej podróży
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tylko mówie swoją opinie, bo znam swoje dziecko i bardzo dużo jeździmy w długie trasy - w życiu nie kupiłabym dla starszaka fotelika do jazdy tyłem. Do roku ok, powyżej nie.
Mówisz nudzenie jest wymyślone przez rodziców, ale jadąc kilka godzin szukamy zabaw, które nas troszkę rozbudzą i np liczenie aut czerwonych, oglądanie budynków itp i gdy dziecko jest odwrócone tyłem do jazdy nie widzi tego co my w tym samym momencie. Może głupie przykłady, ale zapewne wiesz o co mi chodzi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale do dzisiaj wszyscy odczuwają ten wypadek ;/
Babcia miała złamane żebra, obojczyk i kręgi - do dzisiaj chodzi w kołnierzu ortopedycznym, chociaż chodzeniem ciężko to nazwać, bo kawałek przejdzie i nie daje rady.
Kuzyn miał złamany nos, wstrząs mózgu i był poobijany, ale uaktywnił się guz w głowie po tym wypadku
A wujek połamany kręgosłup ( rdzeń całe szczęście cały) i ręka - przy wyjmowaniu go lub w szpitalu uszkodzili mu w tej ręce nerwy i dopiero zaczął nią ruszać