Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ogóle wczoraj miałam jakiś pechowy dzień, wieczorem ( mam czasem głupie zagrywki) stuknełam męża biodrem ( nic niestosownego, po prostu bokiem
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wieczorem nie usypiam przed kompem, ale ostatnio mam skłonności w ciągu dnia, mieć cudowną klawiaturkę na twarzy
Wczoraj zaprowadziłam syna do szkoły, wróciłam i stwierdziłam,że dam mężowi jeszcze pospać, położyłam się w nogach włączyłam jakiś tasiemiec na lapku iiiii usnełam .... normalnie wiem, że położyć się w nogach, gdy śpi mąż lub syn jest niebezpieczne, ale nie sądziłam, że usnę.
No stało się, a ja zamiast obudzić się z odbitą klawiaturą to obudził mnie solidny kop w szczęke, tak zadzwoniło, że pewnie dzieciaki w szkole myślały, że to dzwonek
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie ma to jak leżeć z kompem w łóżku
A w temacie wszystko mnie wkurza, a w szczególności moje dzisiejsze samopoczucie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie też zaczynało się nieregularnie, do tego nawet byłam pewna, że to nie skurcze
Pospaceruj, weź ciepłą kąpiel jak się zaczyna, to rozkręci się.
I mi zawsze każdy powtarzał, żeby za szybko nie jechać do szpitala, żeby bez sensu nie męczyć się Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tam chętnie podam nr konta i kwote
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A wiesz może do jakiej prędkości jest ograniczenie ? Bo jak na moje oko gościu nie jechał szybciej niż 40 km/h, rozumiem, że gdyby auto walneło to dziecko, nadal kierowca byłby winien ?
Ja rozumiem, że rowerzysta nie mógł tam jechać ( wg informacji jaką podałaś), ale on jechał tak jak auto, prosto, po prawidłowej stronie itp to dziecko wtargneło pod koła i jest to ewidentna wina dziecka, niczyja więcej. I moim zdaniem rodzice dziecka powinni dostać mandat i zostać pociągnięci do odpowiedzialności Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja proponuje jechać takim rowerem po ścieżce
A po drugie, gdyby to mojemu dziecku się stało to po pierwsze, dostał by takie lanie, że zapamiętałby sobie, że na ulice nie wbiega się - przecież to mogło być auto, po drugie ze swoich pieniędzy ( lub przyszłego kieszonkowego) pokrywałby wszystkie straty, na które naraził rowerzysta.
Wybacz delifinka, skoro dziecko jest na tyle duże, żeby samemu wracać ze szkoły, może odpowiadać za brak myślenia.
Ok facet nie mógł jechać tam, ale na ścieżce to samo mogło się stać - skoro dzieciak wybiega zza aut nie patrząc na boki.
Dla mnie tłumaczenie to tylko dziecko, jest najgorsze
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie, chyba, ze za nieodebrane - chociaż i tak wątpie - lecą to czego nie zrobili, a patrząc na ostatnie konkursy to lubią tak robić Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas między synem a siostrzeńcem nie całe 2 dni
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pomine powikłania wcześniactwa, ale gdy w końcu wyszła do domu cała i zdrowa po jakimś czasie zaczeła kuzynce się dusić - ledwo dowieźli ją do szpitala. Później szpital okazało się, że to ostre zapalenie płuc, później poszło w zapalenie opon mózgowych, a na koniec w sepse - a wszystkiemu winne pneumokoki którymi zaraził ją ktoś odwiedzający ich w domu.
Całe szczęście mała wyszła z tego i jest teraz zdrową, niesamowicie mądrą 5 latką, ale to już pokazało mi że warto szczepić.
A co do autyzmu jak ktoś wcześniej napisał, rozpoznawalny jest około 2-3 roku życia, a wcześniej nie da się tego zauważyć Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Prędzej żyje jak dziewczyny - robię zakupy w biedronce itp ( jedyne co to, że pomaga nam teściowa, ale to działa w dwie strony my jej, ona nam) zresztą Tobie nie muszę tłumaczyć bo w większości wiesz o mnie dużo
Bulwersuje mnie sam fakt wtącania się w kogoś życie, zauważ, że Aga poprosiła o radę, a otrzymała co otrzymała.
Jeśli mam być szczera wisi mi czy wydaje 6 tys czy 2, czy je ma czy nie. Każda z nas żyje tak jak jej wygodnie i niech tak pozostanie.
Co innego rady, a co innego wypominanie postępowania
I ja kończe ten temat Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusia ( tak pisze do Ciebie, bo to Ty głównie ciągle podkreślasz ten temat) zauważ, że Aga nie prosiła o rozliczenie kosztów jej życia, czy potrzeb tylko poprosiła grzecznie o radę,czy ma iść do pracy czy nie - a jako argument podała koszty ich utrzymania. Chyba nikomu do tego co kto kupuje, lub ile wydaje, czy też czy pomagają jej teście.
Wyodrębniasz jej, że pisała, że teście jej pomagają, a Ty w życiu byś na to nie pozwoliła, jak dobrze pamiętam - sama z teściową nie żyjesz dobrze, więc z tego też można wyciągnąć wnioski.
Nam teściowa bardzo pomaga i szynka przez nią kupiona bardzo mi smakuje, tak samo jak jej się podoba film oglądany na tv ode mnie - ale jestem okropną osobą, bo pomaga mi teściowa
Rozumiem, że każdy kto broni Agi jest nowo bogacki- a nie osobą, którą nie interesuje kogoś zasobność portfela i sposoby na powiększanie go czy też uszczuplanie ?
Ludzie szanujmy siebie, można doradzać, ale wpieprzanie się w kogoś życie, czy rozliczanie jego wydatków jest conajmniej niesmaczne.
Proponuje zakończyć już to i wrócić do wątku do jakiego został stworzony temat