Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A no tragedia. Mam nadzieje, że w tym roku uda się zamontować dodatkowe grzejniki i w pokoju większy, bo będzie znowu męka Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Leoniu bez ogrzewania prądem mieszkania czasem dużo wychodzi, średnia za 3 miesiące to u nas 1 tys - czasem ciut mniej, czasem więcej, ale tak jak pisałam nawet wode ogrzewamy prądem ( co wychodzi taniej,niż ciepła z miasta) Ogrzewanie mamy z miasta i wychodzi około 3000 tysięcy rocznie , o czynszu nawet nie mówie - więc nie tylko Warszawa jest tak droga - dla porównania w sąsiednim malym miasteczku w wynajmowanym mieszkaniu czasem wychodziło nam mniej ( opłacając wynajem).
Ale nie nam oceniać czyjeś wydatki, bo robi się niesmacznie.
Każdy zna swoje potrzeby o których my możemy nie mieć pojęcia
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyny rozumiem dobre rady, ale ktoś tutaj delikatnie mówiąc przegina... Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jestem zdania, że każdy robi jak uważa, a dziecko w żadnym stopniu nie ogranicza spełniania marzeń.
Nawet jeśli Agnieszka pójdzie do pracy tylko po to, żeby zarobić na wymarzoną wycieczkę to czemu nie ?
Dziecku na pewno nie stanie się krzywda pod opieką taty, a nawet niani.
Co innego wyjechać za granice i pokazywać się dziecku kilka razy w roku ( mam taki przypadek w rodzinie), a co innego wyjeżdżać na krótki okres.
Sama po macierzyńskim poszłam na wychowawcze, a później zostałam w domu, ale to tylko i wyłącznie dzięki konkursom, dzięki którym mogłam dorobić do życia i spełniać marzenia. To była moja praca, dzięki której mogłam się oderwać od domowych spraw i nabrać doświadczenia w dziedzinie którą nigdy się nie interesowałam.
Sama mimo, że nie pracowałam to czasem wyjeżdżałam bez syna, ba czasem jeżdzimy sami z mężem ( chociaż fakt pierwszy raz wyjechaliśmy jak mały miał coś koło 1,5 - 2 lata) i nie uważam, że dziadki zajmą się synem gorzej niż ja.
Agnieszka ważne, żeby w życiu wszystko wyśrodkować i robić to co się pragnie, bez krzywdy dla bliskich. Moim zdaniem
( zresztą już Ci pisałam) warto spróbować, bo taka okazja czasem zdarza się raz w życiu Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas T czasem to ogląda
Kurcze muszą się nasze niedobraki poznać kiedyś
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Emanuela u nas jest to samo, jeszcze jedna, jeszcze jedna
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wkurza mnie syn, który od 4 godzin wymyśla co by tu robić, żeby nie sprzątać
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój syn bawi się klockami lego, którymi bawił się mąż, to samo tyczy się kolejek, autek itp. Czasem ma to plusy, ale niestety oznacza zagracone mieszkanie
Wkurza mnie nie działająca strona banku, a tak potrzebuje się dostać na swoje konto Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oj tam, oj tam
agusia32 raczej nie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wydaje mi się, że to nie jest rezerwa
Po pierwsze jeszcze nie sprawdzili nadesłanych paragonów, a przynajmniej większości, po drugie 4frame jak nie dostaje paragonu najpierw dzwoni lub wysyła smsy do zainteresowanej osoby i daje jeszcze czas, bo duźo paragonów przychodzi do nich nieczytelnych - np przez fax
Możliwe, że dzwonią do tych dodatkowych i tutaj miasto nie miało takiego znaczenia, lub ktoś szukał paragonu i w tym czasie nie odbierał połączeń - nie znalazł to po 5 nieodebranych wpadła rezerwa Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak nie zalany przez męża, to pęknięta matryca pod synka palcem, a teraz spalona płyta główna wrrrrrr
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O matulo, moim zdaniem myślenie dawnymi czasami.
Teraz jest tak,że dużo kobiet zarabia więcej niż mężczyźni i co w tym przypadku ?
Prawdziwy facet to taki, który nie kieruje się stereotypami twardego mężczyzny, tylko taki, który kocha swoją rodzinę i potrafi im dać tyle miłości ile są w stanie otrzymać
Nie uważam, żeby było coś złego w tym, że to facet dba o dom i dziecko, a mama pracuje - chociaż sama nie wiem czy bym na taki układ się zgodziła, ze zwykłego lenistwa
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aga gratuluje
Jeśli chodzi o przebijanie uszu, małym dzieciom goją się migiem i nawet nie ma co porównywać z osobami starszymi - często już po kilku dniach uszy są zagojone ( tylko oczywiście mówię o przebijaniu w salonie kosmetycznym, nie domowych warunkach) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyostrza apetyt na życie, z miłości do ... itp moim zdaniem są zwrotami powszechnie używanymi i nie jest to plagiat, tak samo jak dodaj do ulubionych. Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A nie ma u was ciekawej oferty prywatnych przedszkoli lub klubów opieki ? Szkoda, że nie jesteś z moich okolic to bym Ci migiem załatwiła miejsce w takowym
U nas zebranie w przyszłym tygodniu i wtedy dowiemy się wszystkich kosztów na skladki.
Na razie książki kosztowały mnie nie cała 100 zł wyprawka koło 200 zł a nawet ciut więcej - dobrze, że plecak z ubiegłego roku był w idealnym stanie Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi mały prawie nie choruje, ostatni antybiotyk miał kilka lat temu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My zrzutki nie możemy robić bo zerówka jest u nas na zasadzie szkoły - zadania domowe itp i każde dziecko musi mieć swoje rzeczy Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na serio świetne są, w tamtym roku mały ciągle gubił wszystko, pod koniec roku kupiłam je i dzieci mu z domu przynosiły jego rzeczy jak zabrały
Teraz resztkami poobklejałam i musze znowu zamowic, tylko może z większym zestawem Wyświetl w wątku >>