Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5078532 Napisano: 16.03.2012 01:12:57 w Inne mniejsze markety
ewelka1979 napisał(a):

ale wiecie co? azpomniałam Pania pozdrowić od naszego forum .... a nawiasem pisząc mocno była zdziwona skąd mam numer i nie chciała się za bardzo dać przekonać że wujek google mi go dał;)

emotka
nie ważne skąd ważne że zadziałało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5078523 Napisano: 16.03.2012 01:07:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bartula napisał(a):

a Gellwe to też ma jakiś inny kalendarz? Bo na moim to są już spóźnieni z wynikami emotka

tia zatrzymali się w czasie emotka
a telefony olewają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5078330 Napisano: 16.03.2012 11:45:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mundek2004 napisał(a):

mahuska napisał(a):

wsciekly napisał(a):

konkurs studencki też... zjetowali emotka

informowali tydzień temu w piątek, ludzie się nie chwalą i tyle emotka

ale znasz kogoś kto wygrał w studenckim lub w Topazie?

studencki, na pewno był rozwiązany emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5078021 Napisano: 16.03.2012 09:45:34 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa na ulotce pisze, żeby przed zastosowaniem poradzić się lekarza, może zadzwoń i spytaj się czy możesz ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5077997 Napisano: 16.03.2012 09:36:21 w Konkursowiczki w ciąży
emi ale ona nigdy nie najechała na matki, które karmią butelką. Owszem napisała, że robi to co najlepsze dla swojego dziecka, ale nie napisała, że jeśli ktoś karmi butelką jest zły.
Wydaję mi się, że najbardziej zabolało to mamy, które dzielnie walczyły o laktacje, lecz im się nie udało.
Przecież każda z nas ma inne pojęcie dobra swojego dziecka.
Jedne szczepią dzieci, inne nie,
jedne podają słoiczki, inne gotują itp
A to, że jedna mówi, że dla jej dziecka jest dobre to, a nie inne postępowanie, nie znaczy, że potępia mamy, które robią inaczej.

Ja też uważam, że mleko mamy jest najlepsze, Ty pewnie też skoro o nie walczyłaś, ale nie znaczy to, że mamy karmiące piersią są złe.

Ja też nacierpiałam się karmiąc, ciągłe stany zapalne, przy których nawet lekarze doradzali mi przejście na butle - też nie poddałam się i mimo, że teraz odpłacają mi mój upór guzki nie żałuje.
Ale tak jak napisałam, nie poddaję wątpliwości tego, że ty czy inna mama nie walczyła.
Zauważyłam, że największy naskok na beniamionową, był właśnie ze stron tych mam, które bardzo chciały karmić, a im się nie udało. A wydaję mi się, że niepotrzebnie.
Nie ma co się kłócić, każdy postępuje tak jak chce/może, co nie uznacza, że jego postępowanie jest gorsze.
Wyluzujcie troszkę, to ma być kącik każdych mam, gdzie można wyrazić swoje zdanie, bez konieczności wysłuchiwania ataków ( tyczy się to obu stron)
Niech każdy postępuje tak jak może, a innych słowa przyjmie tylko jako radę, lub jego zdanie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5077975 Napisano: 16.03.2012 09:26:57 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Dziewczyny miała któraś problem z opryszczką?
Po zapaleniu (musiałam mieć wysoka gorączkę) wyskoczyła mi okropna opryszczka. Całe usta i okolice mam w tych bolących bąbelkach, a poza tym w ustach mam tez takie bąbelki emotka Nic nie mogę zjeść bo potwornie boli i piecze. Wiecie co można stosować? Wybrałabym się do lekarza ale kompletnie nie wiem do jakiego emotka U rodzinnego jak byłam to wyszłam z niczym emotka

Ja teraz męcze się emotka Jak normalnie nie miewam tego dziadostwa, to teraz po ciągu różnych chorób dopadła mnie tak, że aż na brodzie mam emotka
Farmaceutka poleciła mi drastyczny, acz skuteczny sposób.
Co 4 godziny przemywam spirytusem salicylowym (wielkie ał), a później smaruje to maścią hascovir pro.
W końcu widzę poprawę, a wcześniej nic nie pomagało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5077916 Napisano: 16.03.2012 09:07:57 w Konkursowiczki w ciąży
emi wydaje mi się, że ten naskok na beniaminową jest trochę niesprawiedlliwy emotka czytam od początku wszystkie wypowiedzi i wydaję mi się, że beniaminowa nigdy złośliwie nie naskoczyła na mamy karmiące butlą, tylko pisała swoje zdanie - które każdy może mieć emotka Wręcz przeciwnie, większy naskok był na nią.
Też uważam, że mleko matki jest najlepsze, ale tym samym, nie neguje mam karmiących butlą, bo rozumiem, że nie raz nie jest to wybór, a przymus.
To,że pisze ona o bólu, poradni itp, warto odebrać jako rady dla tych mam, które chcą się poddać bez walki, a nie naskok na te, które próbowały a niestety nie udało się.
Teraz dziewczyna w normalnym tonie wytłumaczyła, swój poprzedni wpis, a ty na nią naskoczyłaś - wiesz, że rzadko się z tobą nie zgadzam, ale tutaj, aż zrobiło mi się jej szkoda, za to najechanie.

Nie ma co się kłócić, każdy robi dla swojego dziecka wszystko co najlepsze, a sposób karmienia, wcale nie powinno wpływać na samoocene Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5076485 Napisano: 15.03.2012 03:07:28 w Paragony
Paragony wedel real sprzedam Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5075004 Napisano: 14.03.2012 09:09:02 w PODZIĘKOWANIA
privatedo napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

privatedo emotka emotka emotka emotka nie będe wyliczać za co, ty już wiesz emotka

a klapsa nie chcesz emotka
Kali, bo jak ja zaczne tu Tobie dziekowac to wyjdzie jak litania do Wszystkich Swietych emotka

:*

klapsa mówisz ...
emotka
mi za co ? ja nic nie pamiętam emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5074292 Napisano: 14.03.2012 04:56:29 w PODZIĘKOWANIA
privatedo emotka emotka emotka emotka nie będe wyliczać za co, ty już wiesz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5073675 Napisano: 14.03.2012 01:30:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ania1234 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

karolkas napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Nikt nie czeka na gellwe, skoro taka tu cisza ? emotka

he he ja czekam,jesli chodzi o gellewe babeczki rysunkowy

chodzi mi o swiat bakalii, chyba dzisiaj powinny być wyniki

Wg regulaminu tak, ale cisza... emotka

ostatnim razem wyniki dali regulaminowo, koło 16. Miejmy nadzieje, że i dzisiaj tak będzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5073631 Napisano: 14.03.2012 01:17:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
karolkas napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Nikt nie czeka na gellwe, skoro taka tu cisza ? emotka

he he ja czekam,jesli chodzi o gellewe babeczki rysunkowy

chodzi mi o swiat bakalii, chyba dzisiaj powinny być wyniki Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5073612 Napisano: 14.03.2012 01:11:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nikt nie czeka na gellwe, skoro taka tu cisza ? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5072337 Napisano: 13.03.2012 08:51:56 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

a mam pytanie co sądzicie o zrobieniu słoiczków. Bowiem słyszalam ze ktoś tak robił i chce sama spróbować kiedyś: ugotować warzywka, ugotowac mięsko z królika, wszystko zblenderować, wsadzić do słoiczków które teraz używam i zagotować by słoiczki trzymały a potem do lodówki czy gdzieś do chłodnego np piwnicy bo chyba nie trzeba by zamrażać?

Ja jak gotowałam zupki to mroziłam, ale taka pasteryzacja też się wydaje być ok...

Dziewczyny już mi lepiej... Ufff... Jeszcze boli ale mogę już prawie normalnie funkcjonować. Jak długo trwa takie zapalenie? Będzie gorzej czy jak już jest lepiej to się nie pogorszy? Boję się trochu nocy, bo mały może akurat spać dłużej a ja wolałabym przystawiać jak najczęściej... No i jak tu teraz spać na boku?! emotka

to wszystko zależy, jak poważne było zapalenie.
Ja miałam od 3 - do nawet 10 dni emotka
współczuje, bo pamiętam jakie to cierpienie.
A masz gorączkę ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5072179 Napisano: 13.03.2012 07:54:49 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa ja zapalenia miałam non-stop emotka lekarka, aż nie wiedziała co robić, ale stwierdziła, że tak już mam.
Nic tak nie pomaga, jak kapusta, włóż na troche do zamrażalnika, później potraktuj ją widelcem, lub tłuczkiem i przykładaj, zmieniaj co jakiś czas.

Mi lekarka nie kazała przesadzać z masażami, jedynie delikatne, bo mocne mogą zaszkodzić
i przystawiaj jak najczęściej małego do piersi

asiam
u nas, też było obowiązkowe badanie okulistyczne, poszłam do przychodni i ... baba stwierdziła poważną wade wzroku - operacyjną natychmiast emotka nie powiem, co przeżyłam, ważne,że w szpitalu lekarz stwierdził, żeby przysłać to panią doktor, bo to jej jest potrzebna operacja emotka

dzisiaj też byłam z małym na szczepieniu, on dzielny nawet nie skrzywił się, ale jak widziałam dużą starszą dziewczynkę, której nie sposób było utrzymać, to dziękowałam, że mój się nie boi Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5070501 Napisano: 13.03.2012 08:46:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bartula napisał(a):

Czy ktoś z doświadczenia wie (poprzednia edycja) ile jeszcze trzeba czekać na wyniki Gellwe?

Ps. Niedobry znak, ze czekam lepiej dla mnie by było zapomnieć i nie czekać, ale co ja zrobię że mi się przypomniało emotka

w regulaminowym terminie powinni rozwiązać, tzn w ostatni dzień Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5070166 Napisano: 12.03.2012 09:48:40 w Konkursowiczki w ciąży
gratulacje dla Dianek emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5068145 Napisano: 12.03.2012 10:18:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
do mnie palette dzwoniło z 1 marca Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5068089 Napisano: 12.03.2012 10:00:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
0 0

kalisto1986

#5060854 Napisano: 08.03.2012 12:15:59 w Konkursowiczki w ciąży
gratuluje emotka piękne imię emotka

dianek sio,sio emotka a tak na poważnie wyluzuj, jeszcze możesz trochę pochodzić, więc nie ma co się nakręcać. Możesz wybrać się na jakiś spacer, odstresować się i przestań o tym myśleć, jak mały będzie gotowy to wyjdzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0