Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#4938785 Napisano: 05.01.2012 12:42:35 w Dyskusje o wynikach konkursu
assal napisał(a):

W każdym konkursie jest coś takiego jak reklamacja. Rozpatrzenie jej zawsze może oznaczać zmianę wyników emotka
Nikt nie dostanie zwolnienia kosztów sądowych. Za takie sprawy nie ma.
Szukałam adwokata o procesowanie się z pewną firmą o 35 tysięcy. Po kolei odmawiali wszyscy.
Za zapoznanie z aktami sprawy w końcu jedna pani adwokat wzięła 5 tysięcy emotka
Ile by wzięła w sprawie o milion?
Tutaj nie potrzebny jest byle jaki adwokat - musi być adwokat znający się na prawie autorskim.
Bank już ma opłaconych swoich ekspertów - prawników i językoznawców.
Z taką mocną grupą walczyć ciężko.
Co z tego, że adwokat upierać się będzie, że zbitek dwóch słów to nie plagiat, skoro ekspert powie, że tak?
Trzeba więc mieć swoich ekspertów, a znalezienie ich może nie być wcale proste.
Dużo trzeba by w proces zainwestować. Owszem, zwróci się wszystko, ale pod warunkiem, że się wygra. A wygra się? Oj, szanse niewielkie...
Proces antyreklamą banku? Według mnie, świetną reklamą!

Przecież zwolnienie z kosztów sądowych zależy od sytuacji powoda, a nie od sprawy.
Jeśli wykaże, że koszty sądowe znacznie nadwerężą jego budżet zwolnią go raczej.
Jeśli znajdzie dobreo adwokata ( zazwyczaj koszt takiego to 10-20% kwoty o którą się sądzi) uważam, że sprawa może się pozytywnie rozwiązać. Tutaj jest na dwoje babka wróżyła , ale jednak typowego plagiatu nie ma, będąc na miejscu tego pana mocno bym się zastanowiła - jednak koszty zastępstwa procesowego odstraszają, ale jest duuuuża szansa, że pko pójdzie na ugodę Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4930073 Napisano: 01.01.2012 03:53:05 w Czas na zmiany...
pionas napisał(a):

kalisto1986 - możesz przypomnieć o co chodzi? emotka

https://www.e-kon...info/files/box_2.jpg - a co myślicie o takich nagłówkach?

Proponowałam, żeby w bazie w danym temacie zrobić pod kategorie przykładowo
po wejściu w promocyjne, byłyby pod kateorie np czasówki, hasła, loterie
w aktualnych klikane, opisowe, loterie itp

Myśle, że znacznie ułatwi to korzystanie z bazy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4930040 Napisano: 01.01.2012 03:36:26 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

Dziękuję za pomoc wczoraj dziewczyny ! emotka Dzisiaj już wszystko ok, jeszcze delikatnie boli przy dotyku, ale się odetkało, kapusta cud specyfik normalnie! emotka

super emotka
ja bez kapusty, nie wiem co bym robiła.
Dodam, że moje zapalenia łączyły sie z bardzo wysoką gorączką zawsze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4928649 Napisano: 31.12.2011 12:54:35 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

chyba zaraz podbiorę mamie parę liści bo akurat ma przygotowaną na bigosik...
mam nadzieję że chociaż trochę pomoże

jeśli to zapalenie to pomoże. ja miałam niezliczoną ilość zapaleń i antybiotyk nie pomagał tak jak właśnie kapucha emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4928639 Napisano: 31.12.2011 12:48:46 w Konkursowiczki w ciąży
benasia zgadzam się z tobą co do pampersów 1, one mają siateczke ( 2 już ich nie mają), która ma za zadanie wchłaniać smułkę, dlatego j bym nie przeskoczyła od razu na 2

kiedyś dużo osób polecało mi pampki z rossmana, niby identycznie jak pampersa, niestety po nich dostał syn tak okropnego uczulenia, że przestałam testować inne - dady miałam raz i mi nie pasowały, podobno w lidlu też są jakieś dobre, ale ak jak mówiłam, po rossmanie skończyłam testy i zostałam do końca na pampersa.

dianek weź liść kapusty włóż na chwile do zamrażalki, żey lekko go zmrozić, puźniej lekko pognieć tłuczkiem, lub nakłuj widelcem i obkładaj tak pierś- nie ma nic lepszego na stany zapalne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4928101 Napisano: 31.12.2011 12:17:04 w Czas na zmiany...

Pionas myślałeś może o podziale w konkursach tak jak kiedyś wspominałam ?
emotka

slavek napisał(a):

Jako młody tatuś mówię Ci Z-A-C-Z-E-K-A-M-Y-!!!

dokładnie, nie śpieszy się
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4926079 Napisano: 29.12.2011 08:23:33 w Wkurza mnie...
zeida napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie, którzy wpychają się wręcz do mnie w gościnę na Sylwestra. Nie chcę 2 dni znowu gotować i latać z kawkami i herbatkami nad wszystkimi. Mąż uważa, że jaki to problem ! Jasne !On też usiądzie na d... i rozmawia sobie - każdy tylko kombinuje, jak wsiąść w samochód i się komuś zwalić z rodziną. A ja mam się uśmiechać i być zadowolona i nie okazywać zmęczenia, no bo niby czym emotka

A mnie wkurzają wszyscy w koło ( znajomi+rodzina), którzy nie potrafią zrozumieć, że jeden jedyny rok chce posiedzeń w domu i spedzić sylwestra na nic nie robieniu emotka
NO, ale jestem jakaś nienormalna.

I jeszcze wkurza mnie szwagier i teściowa ( zwłaszcza ona, a to się bardzo rzadko zdarza) bo myślą, że są jedyni na świecie i w święta tylko do nich powinniśy jeździć, a że pojechaliśmy tylko w wigilie, ( w 1 dzień rozwoziliśmy chrześniakom prezenty, a w 2 z teściową poszliśmy do cioci na imieniny) to jesteśmy ( a raczej ja) jacyś wyrodni
emotka

wrrr gotuje się Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4925312 Napisano: 29.12.2011 01:49:39 w Paragony
mam colgate carrefour x2 zapomniałam zagrać, więc jak ktoś potrzebuje pw Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4922180 Napisano: 28.12.2011 12:07:03 w dziś mam urodzinki
nie no swibek, w tym wieku to już tylko na prawnuki czekać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4922149 Napisano: 27.12.2011 11:36:01 w dziś mam urodzinki
swibek staruszko wszystkiego naj, naj, naj ..lepszego, co tam tylko sobie zamarzysz
emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4917494 Napisano: 23.12.2011 05:12:57 w Wkurza mnie...
Szczepionka na ospe nie chroni przed zarazeniem, glownie sprawia, ze bedzie sie delikatniej ja przechodzilo.
Tak mi tlumaczyla lekarka i dlatego zdecydowalam sie zaszczepic synka.
Siostrzeniec byl szczepiony i przechodzil ospe, ale na prawde lagodnie, moj jeszcze nie zalapal, ale mam nadzieje, ze zalapie - bo nie chce, zeby meczyl sie jako dorosly emotka

Wkurza mnie, ze dzien jest taki krotki, mase roboty, a ja juz nie mam sily emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4917230 Napisano: 23.12.2011 01:46:45 w Kaufland konkursy
rafi323raf napisał(a):

A eliminują też z nagród, jesli poda się inną miejscowość do adresu, niż ta ze sklepu?
Bo nie wiadomo, jakie oni mają tam teorie wyłaniania emotka

Nie, zawsze mam inny adres, a sklep nawet na drugim koncu polski i jest ok Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4914578 Napisano: 21.12.2011 08:53:44 w Wkurza mnie...
Ja mam ciotke,ale to juz weteran staropanienstwa ojjjj sie dzialo nie raz emotka
Teraz od pewnego czasu woli towarzystwo kotow i psow w swojej kawalerce emotka i kilka lat temu jak pojechalismy ja zaprosic na wigilie nawet drzwi nie otworzyla, chociaz w domu byla emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4913301 Napisano: 21.12.2011 09:08:41 w Połączenia nieodebrane
5199 a dalej nie pamietam bo telefon mi padl i teraz juz nie mam w nieodebranych tego nr.
co to moglo byc ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4908695 Napisano: 18.12.2011 03:26:37 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa a orientujesz sie jaka jest teraz cena jej w aptekach? bo widze na all cos kolo 24 z wysylka, a z tego co pamietam mustella miala zawsze ceny powalajace - chociaz jakos rewelacyjna.

Aaaa jakbysmogla podac mi skladniki tej asci witaminowej na pw, sama sprobuje na malym, moze sprawdzi sie, bo widze, ze wykrakalam i cale raczki, az do ramion ma jak papier scierny, biedulek emotka

agusia147 Mustela Hydra Stick emotka ja czytalam teraz opinie i kupie ja chyba. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4907580 Napisano: 17.12.2011 05:16:05 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa wlasnie poczytalam o Hydra-Stick Mustela bebe i musze poszukac tego u nas, z tego co czytam genialne. Maly ma teraz usteczka tak wysuszone, ze az popekane, jak bierze do szkoly zwykl pomadke ochronna to zaraz ma polamana, bo cienka, trzyma w kieszonce gdzie cieple i sie lamie, moze to bedzie lepsze i od rau do buzki.

agusia ja smarowalam malego przez pierwszy chyba nie caly miesiac moze 2 tygodnie calego oliwka, lacznie z glowka, nawet polozna tak zalecala, zwlaszcza, ze on juz urodzil sie z szorstka skora, pozniej przerzucilam sie na lekki balsamik.

Moj ma podejrzenia AZS, ale lekarze tylko mowili, z podejrzewali nie bylo twierdzenia, teraz mam wzgledny spokoj, nie liczac ze ostatnia wysypalo cos mu raczki i nogi, ale to i tak nic w porownaniu z tym co nie raz mial.
Najsmieszniejsze, ze teraz w wakacje, wszystko mu zeszlo migiem na wczasach, nie wiem cy to zmiana klimatu, wody itp ale mial pierwszy raz taka fajna skore, a jednak kapal sie w bardzo slonej wodzie, w chlorowanym basenie itp Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4907269 Napisano: 17.12.2011 01:31:48 w Konkursowiczki w ciąży
ja tez polecam Balneum, my uzywamy do dzisiaj balsamu, bo maly ma bardzo wrazliwa skore ( do dzisiaj musze uzywac dla niego do mycia zelu dla maluszkow). Balsam starcza na bardzo dlugo i jest na tyle dobry, ze wyleczyl nam alergie, na ktora masci od alergologa nie pomagaly.
Ze wszystkich emolientow ktore wyprobowalismy, ten jest zdecydowanie dla nas najlepszy i najbardziej ekonomiczny.
Jesli nie ma dziecko alergii mozna tez smarowac balsamem nivea - tez go uzywalam jak syn byl maly Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4906699 Napisano: 16.12.2011 10:00:24 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 tez tak mialam jak maly zaczynal wiecej jesc, ale po jakims czasie organizm to wyczuwal i zaczynal wiec produkowac mleka.
Gdybym byla na twoim miejscu wstrzymalabym sie z dokarmianiem i obserwowala malego, ja jestem zdania ( to jest tylko moje zdanie ) , ze lepiej unikac dokarmiania, jesli jest to mozliwe - bo jednak mleko matki - to nie to samo co sztuczne.
Mozesz sprobowac pobudzac laktacje np sciagajac troche mleka i zawsze mozesz to zamrozic.

Tez mialam mase watpliwosci, pamietam poczatki kiedy piersi z malutkiego B wskoczyly na D, a pozniej jak laktacja sie unormowala styklo C i to tez bylo dla mnie szokiem, myslalam, ze stracilam mleko. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4906504 Napisano: 16.12.2011 08:29:07 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kobitki mam problem, Kubu s najprawdopodobniej jest uczulony na białko z mojego mleka, stąd ta sapka, katar i wysypka na piersiach, początkowo myślałam że to potówki, ale potówki znikają po jakims czasie. Wyeliminowałam białko z mojej diety i jest lepiej, katarek przechodzi powoli, już tylko góra dwa razy czyszczę mu nosek.
Problem polega na tym, że mały chce coraz więcej jeść i potrzebuje 1 butli sztucznego dodatkowo, około 60ml, więc kupiłam Bebilon HA i teraz czytam, że ono jest nie dla dzieci uczolonych na białko mleka krowiego <załamka> i co tu zrobić? chyba pojad do lekarza

nutramigen i jeszcze jedno jakies inne jest dla alergikow.

A konczy ci sie pokarm w piersi czy chcesz go dokarmiac po prostu ?

Pamietaj, ze to, ze masz teraz piersi nie tak nabrzmiale nie oznacza, ze nie masz pokarmu emotka a jesli malutki przybiera na wadze to najada sie twoim pokarmem emotka
Pisze to bo pamietam jak ja sie tym martwilam

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4905910 Napisano: 16.12.2011 03:23:07 w TESCO konkursy
Może mi ktoś podesłac oświadczenie jakie trzeba na hortex wysłać ? Bo nie otwiera mi się ich strona Wyświetl w wątku >>
0 0