Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tak samo
Tak jest jak zostawiam wszystko na ostatnia chwile
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ostrzeglam, ze bedzie dlugo, a ta sie ustawila.
pozniej darla sie na caly sklep, ze na zlosc jej robie
W ogole nigdy nie tlumacze sie po co mi tyle paragonow, jak ktos bardzo sie dopytuje, mowie ze zbieram makulature, wiec kazdy pargon, na wage zlota
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oni cos w tym etapie pokrecili. Moj fax tez niby dotarl,ale ze zlym nr paragonu - byl na bank dobry.
Przez co musialam jeszcze raz odsylac i jak dzwonili na samym poczatku na ten nr, tak na liscie jest na koncu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie cale szczescie nikt nic nie marudzi, ani nie sklada tego typu zyczen, tzn nie mi siostrze owszem, ale dlatego, ze bardzo chce a nie moze.
Mama wie, ze chciaalabym, ale na tym musi sie skonczyc, a tesciowa uwaza, ze jak bedziemy chcieli/mogli to bedzie Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja bym byla za podkategoriami, np w promocyjnych, zeby dzielily sie na czasowki, loterie, hasla
aktualne na klikane, opisowe, loterie itp
wiem, ze wiecej z tym roboty przy dodawaniu, ale mega ulatwi szukanie konkursow Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tez czasem cos slodkiego zjem, ale bez owocow nie moge zyc, a to wbrew pozorom tez jest zgubne Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Skoro mowicie tak o wadze powiem wam, ze ja po ciazy w miesiac czasu praktycznie zrzucilam wage ( nie tyle ile przytylam, bo bardzo tego pilnowalam, zeby nie wygladac jak przed ciaza - czyli chodzace kosci )
a jak przestalam syna karmic too. ..... tak mi hormony zwariowaly, ze teraz wygladam jak wspomniana slonica
a najgorsze w tym wszystkim jet to, ze momentalnie tyje w brzuchy i na twarzy, wiec pytania w ktorym jestem miesiacu sa norma
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ooo super
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ma gwarancje, więc nikogo nie obchodzi skąd go masz
Na all stoją 1750 zł i w takiej cenie ewentualnie 1700 zł sprzedaż na luzie
wkurza mnie ból głowy, normalnie zaraz nie wytrzymam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ee oglądanie Once upon a time jest pożyteczne (przynajmniej tak sobie to tłumacze)
wkurza mnie, że poszłam wczoraj a raczej dzisiaj spać po 7 rano, przez zmasowany atak telefonów/kurierow/listonoszki nie pospałam prawie w ogóle, a teraz padam, a mam jeszcze robote
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
śmiało łącz
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli dałaś prefix HORTEX.TESCO to system przyjął zgłoszenie, bez względu czy było dzięki pasji, czy samo dokończenie zdania.
Dla pewności możesz zadzwonić sobie do nich, ale ja wysłałam też bez początku i nie przejmuje się
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja mam brała specjalne leki na migrene, ale pomagały na początku tylko, później organizm uodparniał się na nie Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dajemy sobie radę, ale z maluszkem już nie byłoby tak wesoło, bo jednak jest mase nieplanowanych wydatków.
Mam nadzieje, że w przyszłym roku rozwiąże się połowe problemów i będziemy już na pewniejszym gruncie.
grazia1981 mój synek ma 5,5 roku, więc duży chłop już, a różnica będzie straszna
Śmieje się, że w końcu siostra mogłaby zajść w ciąże ( ma duuuże problemy z tym) bo czekam, żeby drugich dzieci znowu nie mieliśmy w tym samym czasie.
Na razie mogę tylko tutaj wchodzić i marudzić wam.
Ale nie powiem, oboje z mężem mamy syndrom niemowlaka ciągle zatrzymujemy się przy malutkich ciuszkach itp
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobra wracam do sprzątankai gonienia mojego pyskatego szkodnika
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale jak juz mnie położyli nie było tak ciekawie.
Zdecydowanie na drugi poród (jak kiedyś tam będzie) mam nauczkę.
Nie pozwolę za szybko się położyć, raczej zdecyduje się na wynajęcie połóżnej, żeby reagowała jak mówie, że mnie np serce boli
Bo ta co była przy moim olała sprawe, przy zgłaszaniu, że coś się dzieje mówiła oburzona, że to normalne i skończyło się tym, że małego w biegu wyjmowali, do mnie wzywali oiom
Ja po naturalnym nie mogłam siedzeć, stać, chodzić a nawet podnosić rąk.
Do dzisiaj mam różne komplikacje
Pamiętam jak mnie zawozili na sale, to na łóżko dosłownie jak zwłoki przenosili, a babka kilka godzin po mnie urodziła i jak zobaczyłam, że zeskakuje z wózka, jak sarenka wskakuje na łóżko to, aż jej zazdrościłam.
Ale mimo wszystko i tak chciałabym już drugie dziecko
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja pamiętam, że pierwsze 2 dni po wyjściu ze szpitala bardzo przestrzegałam diety ( kurczak, bez skory gotowany itp) byłyśmy z siostrą po porodzie u mamy i siostra szalałaz dietą, po 2 dniach stwierdziłam, że jak ona chce niech tak je, ja zaczne obserwować i tak powoli codziennie coś noweo wprowadzałam i mały miał raz jedyny kolke - ale to rzeczywiście była moja wina
po około 2-3 tygodniach jadłam już normalnie, bez żadnych konsekwencji dla małego. Za to siostra musiała trzymać diete, bo jak tylko coś wprowadziła jej mały dostawał kolek.
Dltego wszystko zależy od dziecka i warto wprowadzać powoli normalną diete z zastrzeżeniem że robimy to stopniowo i obserwujemy malucha.
katrin22 czy tając o twoim porodzie przypomina mi się mój, dokładnie miałam tak jak ty, albo nawet i gorzej ( dochodziłam do siebie 1,5 miesiąca) tylko, że ja po naturalnym.
Siostra z sali obok przychodziła ( po cesarce) pomóc mi, żebym wstała itp
raz w łazience jak zrobiło mi się słabo, to wywinełam takiego orła, że myślałam, że już nie wstane
Po miesiącu od porodu jak poszłam na długi spacer, to musiałam dzwonić, żeby ktoś po mnie przyszedł
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja byłam i to w tym opisywanym sklepie, przyjechaliśmy po 23 i jedno co mogę powiedzieć TRAGEDIA, miałam ochote wrzasnąć ludzie opanujcie się, pochodziliśmy po spożywkach itp ( nawet tam były porozwalane zabawki) i dopiero jak tłum wyszedł, mogliśmy popatrzeć w pozostałości zabawek.
W artykule piszą o ludziach wyjmujących zabawki z kartonów , a faktycznie ( przynajmniej jak ja już dotarłam tam) obsłucha dosłownie rzucała te kartony gdzie się dało - nawet w warzywa i nie raczyli nic z tym zrobić
wiem jedno - nigdy więcej, kupiliśmy 3 zabawki, bo nawet nie chciało mi się w tym syfie oglądać.
Kiedyś taka akcja była w realu, tylko 50 % było odejmowane od ceny przy kasie i musze powiedzieć, że tam atmosfera była fajna, obsługa pilnowała porządku itp
A wkurza mnie, że zachciało mi się porządków w szafkach kuchennych i teraz mam zatkany nos aż po zatoki i gdzie nie wejde czuje przyprawy