Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Owszem, też ciekawi mnie temat tych wielorazówek, ale sądze, że nie jest tak kolorowo jak ty piszesz
Po pierwsze nie wmówisz mi, że na wielorazówkach nie ma odparzeń, alergii itp
Odparza każda pielucha ! czy wielo czy jednorazowa, owszem pampersy te starego typu ( z folią na wierzchy (sic!)) bardziej, po drugie alergie można dostac nawet na proszki antyalergiczne/ naturalne itp
A z tym, że jest to szybko, łatwo itp
Pamiętam jak wróciłam ze szpitala, przez miesiąc problemem było dla mnie podnieść małego z łóżeczka taka byłam obolała, a nie wspomnę o tylko posegregowaniu ciuchów do prania.
A myślałam np o tym jak będziesz musiała gdzieś wyjść z dzieckiem i np nie będzie możliwości przebrania go przez jakiś czas ? pampka założysz nawet na kolanie/ w wózku, a co z wielorazówka jak zrobi kupke i nie bedzie gdzie rzucić tego papierka ?
Dlatego wielorazówki owszem, ale nie wszedzie, nie zawsze i na pewno nie jest to złoty środek bez żadnych wad
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oooo z tym przypomnieniem bossssskie, jak to będzie ozłocę Cię
tez uważam za najwyżej oceniany za niepotrzebny
Ale fajnie by było dodać coś w stylu poczekalni konkursów, coś takiego jak ivisia pisała,tylko jesli podoba nam się dany konkurs a nie mamy teraz czasu/ochoty itp na jego zrobienie, wrzucamy go do swojej poczekalni i w każdej chwili możemy wejść i zobaczyć co mamy do zrobienia. tylko czy to jest wykonalne ?
Przypomnienie o kończących się swoją droga, a poczekalnia swoją tak żeby w ostatni dzień nie zawaliło nas przypomnieniami
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tego samego miasta czasem listy ida dłużej niż z innego
Bo nie idzie list prosto z twojej poczty do skrzynki adresata, lecz niestety często leci z innymi paczkami do sortowni, gdzie jako miejscowa jest odkładana i idzie z resztą.
Kolega pracuje na sortowni i mówił, że czasem te miejscowe odkładają i czekają dłużej
Wkurza mnie wszystko
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja dostałam opierdziel za to, połozna tłumaczyła mi że to nie jest maść do codziennego stosowania, bo skóra jak sie przyzwyczai to później przy odparzeniu ciężko wyleczyć, dlatego miałam jakiś zwykły do pupy kremik ochronny np nivea, a sudokrem od czasu do czasu.
Pamiętam jak mały dostał uczulenia z odparzeniem od pampersów rossmanowskich
Od tej pory nie używałam już żadnych podróbek pampersowych
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
poszły już meile do zwycięzców
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zpbacz czy twoje miasto nie prowadzi czasem profilaktykę przeciw pneumokokom, u nas co jakiś czas sponsorują te szczepienia
Zresztą jeśli nie ma zamiaru wysyłać dziecka do żłobka może warto poczekać ze szczepieniem na pneumokoki i meningokoki do roczku, wtedy jest mniej dawek i lekarka nam polecała żeby czekać aż dziecko będzie większe
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale czasem w kalendarzu szczepień jest tak, że podczas jednej wizyty podają 3 szczepienia, nie da sie ich rozłożyć na kilka wizyt.
Ja szanuje innych decyzję, ale jestem za szczepieniem.
Chociaż wiem, jakie moga być powikłania, to uważam, że groźniejsze jest zachorowanie na którąś z groźnych chorób.
Nie mówie, że nie boję się szczepiąc małego, ale wole to niż ciągły strach przed ciężką chorobą.
U nas szczepienie na ospę zadziałało i chociaż wiem, że nie jest to ochrona na całe życie, ciesze się że w sytuacji kiedy syn miał kontakt z chorymi nie zachorował.
Chociaż znowu siostrzeniec ostatnio po szczepieniu trafił do szpitala ;/ na szczęście nic poważnego sie nie stało.
Nigdy tak na prawde nie dowiemy się wszystkiego o szczepieniach i tutaj każdy musi sam podejmować decyzje znając ryzyko.
Ja jestem zdania,że też byłam szczepiona ( i to gorszymi niż teraz szczepionkami) i nic mi nie jest Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi kiedyś lekarka powiedziała, że gruszki moga podrażnić śluzówkę, a nawet doprowadzić do krwawienia z noska jak dziecko się szarpnie, zdecydowanie bezpieczniejsza i lepsza jest frida
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak dla mnie niestety wrażenia fatalne, z Gdańska wróciłam z miłymi przeżyciami, tutaj niestety trochę się zawiodłam.
Podzielam wrażenia co do stadionu, dla mnie do Gdańska nie umywa sie nawet.
Jedna wielka żenada, że na takim meczu bramki uległy awarii i nie wpuszczały części kibiców na stadion
PS wpuścili nas na biletach innych osób za co dziękuje pewnej osóbce i jej synowi
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a czasem to nie jest na ekspres z konkursu lenora który był o ile pamiętam na tlc ?
dotarł zegarek spazio Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
prawdopodobnie tak,
ps szukam 1 wejściówki tzn dla jednej osoby Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nikt już nie ma ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a nie dałoby się może, bardziej kolorowo ?
tzn nie chodzi mi żebyśmy dostali oczopląsu, ale tak zdecydowanie mniej szarości
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Urody, która nigdy nie odejdzie,
zdrowia, które zawsze będzie
Z każdej minuty radości,
niech pewna anielica w twych progach znowu zagości
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie znajomi też jeszcze nie mają, pisałam meila to odpisują że wysłali
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pomagają też kropelki espumisan chyba, i tego typu inne, 1-2 kropelki na smoczek i powinno pomóc- ale to też w ostateczności.
Spróbuj pieluszke ogrzać na grzejniku, lub lekko żelazkiem i rób takie ciepłe okłady. Wyświetl w wątku >>