Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#4686159 Napisano: 19.09.2011 10:22:23 w Inne mniejsze markety
mundek2004 napisał(a):

ashley878 napisał(a):

ashley878 napisał(a):

Na kogo dzisiaj wypada żeby pogonić MS media emotka ?
tel: 012 61 45 239
znam na pamięć ;/

Oczywiście chodzi o fairy emotka

nikt nie chce bo to przynosi pecha emotka

ale po co do nich dzwonić, skoro oni dzwonią w późniejszych godzinach ?
Spokojnie, na pewno za kilka godzin będą dzwonić Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4680729 Napisano: 16.09.2011 02:38:25 w Inne mniejsze markety
efelinkaaa napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

Juz nie dzwonią z garami emotka Dziwne emotka

pamiętacie jak było z pralkami? Dzwonili jednego dnia, a potem za dwa tygodnie druga tura emotka

ale to tylko dla tego, że była rozbieżność nr w regulaminie i na ulotkach emotka
Normalnie szybko się uwijają, podejrzewam, że dzisiaj minimum połowe powinna obdzwonić jak nie całość Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4680492 Napisano: 16.09.2011 01:09:09 w Inne mniejsze markety
ilonar2301 napisał(a):

joan napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

mundek2004 napisał(a):

No i co z tym Fairy? lipa emotka

Tak właśnie sobie pomyślałam. Pewnie Pani na odczepnego powiedziała, że będą dzwonić.

Może zaczną po 16:00? emotka

emotka zaczną, ale nie dokończą?

oni zazwyczaj dzwonią od 16, dzwoni 1 pani, ale rozmowa zawsze trwa tylko chwilke Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4678590 Napisano: 15.09.2011 06:16:06 w Konkursowiczki w ciąży
Ja rozumiem anavei gdybym 2 raz rodziła, jeśli będzie mnie stać wezmę położną bez zastanowienia.
Rodziłam w szpitalu miejskim, który miał wtedy świetne opinie, przyjeżdżały tutaj kobiety ze Szczecina ( gdzie jest pełno szpitali).
Niestety trafiłam na taką położną, że nie dość, że była wredna suka ( sorry, ale inaczej nie da się jej nazwać), to jeszcze przez którą o mały włos a bym się przekręciła.
Nie miałam ciężkiego porodu, ale pani mimo moich ostrzeżeń, że czuje że coś jest nie tak ( jest mi słabo i serce boli) podeszła i stwierdziła, ze to normalne i wróciła do odpytywania dziecka przez telefon emotka
skończyło się na tym, że gdyby nie to, że zaczełam rodzić i od razu po zobaczyła mnie pediatra, nie pisałabym tutaj emotka i dopiero jak dzwonili na oiom po (chyba) anestezjologa, pani połóżna ockneła się
Wszystko dobrze się skończyło, poza paroma efektami ubocznymi po kochanej położnej, ale dzisiaj drugi raz nie zdecyduje się wpaść w ręce przypadkowej osoby
ps poród był niby po znajomości, bo teściowa pracuje w tym szpitalu
ps2 okazało się, nieoficjalnie, że pani położna zrobiła mi zastrzyk na który byłam uczulona ( było zgłoszone)
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4678145 Napisano: 15.09.2011 03:20:36 w Carrefour konkursy
ewelka1979 napisał(a):

ja bralam ale ze mnie zadna konkurencja skoro w hasle na blendamed wpisalam COLGATE emotka

pociesze Cię, nie jesteś jedyna emotka
Ostatnio coraz częściej popełniam takie błędy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4677213 Napisano: 15.09.2011 10:56:39 w TESCO konkursy
sam napisał(a):

Czy ktoś z Was wygrał w Grafie coś z numeru telefonu, z którego wcześniej posyłał zgłoszenie (niekoniecznie zwycięskie) na inny konkurs w tej agencji? Czy tam też odbywa się selekcja numerów?

nie raz wygrałam w grafie na ten sam nr emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4677189 Napisano: 15.09.2011 10:51:05 w Przedszkolaki i przedszkola :)
No właśnie, będą różnice, dlatego ja nie wiem czy bym chciała, żeby mały skoro już poszedł, do tej zerówki, został na drugi rok, jęsli będzie dobrze sobie radził.

Emi rzeczywiście, gdybym była na miejscu takiej samotnej mamy, normalnie bym się wściekła emotka

A teraz dla rozluźnienia jak wasze dzieci ogólnie się zachowują w roli zerówkowiczów ?
Mój to jest istny geniusz emotka
Począwszy od piórnika, gdzie część rzeczy np kredek i pisaków jest juz o połowa mnie, kredki bambino- rozmnożyły się emotka kleje się rozmnożyły ( na pytanie o kleje stwierdził, że dzielą się z kolegą, żeby mieć równo emotka )

Strój do w-f chciałam wyprać to stwierdził, że jest gdzieś yyyyyy na szkole emotka

Gumka do zmazywania - pani zabrała, a dlaczego ? bo yyyy bawiłeś się nią ( mój błąd, że kupiłam taką fają umitacja jakby bumerang emotka )
mieli zabrać ulubioną zabawkę na zajęcia - już jest zarekwirowana przez panią emotka

Dobrał się z takim Paskalem ( zapomina jego umie i ciągle myli z mazgaj emotka )

A ostatnio przyszedł ze szkoły i pyta się
mamuś wiesz, w łazience taki pewien osobnik 5 letni,płakał bo za mamą tęsknił
pytam się go to ty ile masz lat ?
5, ale ja nie jestem osobnik bo nie płacze emotka

Ogólnie, codziennie coś z kolegą zmalują, wczoraj na pytanie czy był grzczny mówi taaaaak, a moge się pani spytać ? oooo nieeee emotka

Ogólnie, nie że są niegrzeczni w sensie bicia itp, tylko jak to pani mów małe chochliki, które kombinują, co tutaj zrobić, żeby się nie narobić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4677131 Napisano: 15.09.2011 10:34:33 w Przedszkolaki i przedszkola :)
masza i powiedz jak jest u was ? tzn też kupowaliście książki i wyprawki tak samo jak do szkoły ?
Co oni u was przerabiają ? mają lekcję normalnie ?
Bo tak jak pisałam u siostry, to tak samo jak było w przedszkolu mniej więcej, ale może gdzie indziej jest inaczej.

Mnie zastanawia, jak oni chcą rozwiązać później różnice programowe ? Skoro w przedszkolu są grupy 4i5 lat, a w zerówce 5 i 6, samoistnie jest inny materiał, np u Domiśka w ksiązkach już w 2 częsci mają literki i cyferki, a w późniejszych częściach widze, że są wyrazy i krótkie zdania - mają 5 części książek - 2 książki na 1 część, czyli razem 10.

Dlatego, uważam, że powtarzanie tego samego materiału, jeśli będzie mu dobrze szło, jest bezsensu - chyba, że będzie tak, że nie będzie dawał rady wtedy nawet nie będe się zastanawiała Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4677099 Napisano: 15.09.2011 10:23:45 w Przedszkolaki i przedszkola :)
Emi ja jestem całkowicie przeciwna tej ustawie ( tzn wcześniejszej szkole), ale teraz nie wiem czy bym zostawiła Dominika w zerówce jeszcze na rok. Jedyne co by mnie przekonało, to jeśli inne dzieciaki by zostały z jego grupy, a tak to co ? zostałby, jako jeden z nielicznych i chodził z młodszym rocznikiem ...
tak, źle i tak nie dobrze ...
Zresztą nie wiem czy aż tak byłoby dobre, gdyby miał przerabiać materiał jeszcze raz.
Oczywiscie w innej sytuacji, są rodzice dzieci, które nie chodzą do zerówki w szkole, tylko w przedszkolu, bo tam z tego co z siostrą rozmawiałam ( nauczycielka w przedszkolu), oni przerabiają wszystko inaczej Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4677070 Napisano: 15.09.2011 10:16:32 w Przedszkolaki i przedszkola :)
emanuela24 napisał(a):

http://www.sejm.gov.pl/trans/trans.htm

jak ktoś zainteresowany to można posłuchać - wypowiedzi przed głosowaniem- ale z wypowiedzi można wywnioskować iż ustawa będzie przyjęta do poprawki

ale nam to chyba nic nie da niestety, no bo chyba już nie zabierzemy dzieci z zerówek, czy nie zostawimy je na kolejny rok, żeby robiły znowu to samo ?
Jedynie, jeśli to przejdzie to następny rocznik będzie miał lepiej Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4676934 Napisano: 15.09.2011 09:45:22 w Przedszkolaki i przedszkola :)
U mnie teoretycznie szkoła przygotowana jest na 5 latki, jeśt świetny system zabezpieczenia, gdzie rzadko z czymś taki sie spotykam.
Np jeśli dziecko się spóźni, lub rodzic chce coś donieść, załatwić na terenie budynku szkoły ( poza szatnią) przy drzwiach jest domofon z kamerą, trzeba podać nazwisko, powiedzieć dlaczego chce się wejść, następnie od razu trzeba kierować się do sekretariatu, jeśli dziecko spóźnione sekretarka sama je zaprowadza, jeśli rodzic chce wejść na szkołe musi podać powód, wpisują dane itp - tak, że nikt obcy nie ma szans na wejść, ani dziecko na wyjście ( na koniec lekcji, nauczyciel odprowadza do drzwu gdzie rodzice czekają i idą już razem do szatni).

Ale jednak nie podoba mi się fakt, że miała to byc inna zerówka, specjalnie dla 5 latków, a tak na prawde jest poziom jak w podstawówce emotka
np dzisiaj mały ma zajęcia od 8:15 do 14:20
w tym religia, angielski, informatyka i zajęcia edukacyjne emotka , możecie sobie pomyśleć, ot zajęcia jak w przedszkolu, też tak myślałam emotka , ale to jest dosłownie jak podstawówka, wczoraj po 6 godzinach szkoły ( bo nie jest to przedszkole) mały przytargał książke i 5 stron zadań domowych emotka

Miało nie być zabieranie dzieciństwa, a 5 latki dość, że ślęczą w szkole to jeszcze nad książkami w domu i mimo, że były to łatwe zadania typu, pomaluj, zrób ślaczek itp to jednak ...

I teraz wiem, że jak pójdą do 1 klasy przyjdą dzieci i te z zerówek i te z przedszkoli - gdzie dzieci jeszcze bawią się itp i będzie ogromna różnica w umiejętnościach,
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4674879 Napisano: 14.09.2011 12:56:30 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

efelinkaaa u nas do dzisiaj mamy z tym problemy ;/ i jak siostrzeniec ( w tym samym wieku) może już dawno używać żeli dla dużych dzieci tak ja dla mojego, musze kupować te niemowlęce.
Wiadomo, że każdy inaczej reaguje, choć do j&j nikt mnie nie przekona dla noworodków.
Nawet teraz moge używać dla małego nie więcej niż 1 butelke ( ten fioletowy wg mnie najlepszy z ich żeli) i trzeba zmienić, bo przy drugiej już powoli uczulał go.
Z emiolentów u nas bardzo sprawdziło się balneum, zdecydowanie na dłużej nam wystarczał niż olatum, oilan itp

Ja już chyba wszystkie marki żeli/mydełek przerobilam emotka

u nas zmiany na buzi przeszły po serii smarowania kremem, na który wydaliśmy fortunę emotka na szczęście pomogło i obyło się bez sterydów (chociaż jakby było trzeba to... byśmy pewnie użyli).

kalisto - ja również nie używam J&J emotka Dostalismy niedawno próbki i wzięłam je na wakacje.. Po jednym użyciu Sebek miał suchą skórę (nawet po mleczku).. Widocznie Mu nie pasowały.

u nas w ubiegłą zime niestety nie obyło się bez maści ze sterydami takiego dostał wysypu emotka
ale żadne maści ( cała seria) nie doleczyło do końca, dopiero zrobił to zwykły balneum.
J&J też mam próbki, miałam je wziąć na wakacje, ale bałam sie ryzykować i zostałam przy nivea Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4674830 Napisano: 14.09.2011 12:36:29 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa u nas do dzisiaj mamy z tym problemy ;/ i jak siostrzeniec ( w tym samym wieku) może już dawno używać żeli dla dużych dzieci tak ja dla mojego, musze kupować te niemowlęce.
Wiadomo, że każdy inaczej reaguje, choć do j&j nikt mnie nie przekona dla noworodków.
Nawet teraz moge używać dla małego nie więcej niż 1 butelke ( ten fioletowy wg mnie najlepszy z ich żeli) i trzeba zmienić, bo przy drugiej już powoli uczulał go.
Z emiolentów u nas bardzo sprawdziło się balneum, zdecydowanie na dłużej nam wystarczał niż olatum, oilan itp

Ja już chyba wszystkie marki żeli/mydełek przerobilam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4674759 Napisano: 14.09.2011 12:15:40 w Konkursowiczki w ciąży
Ja jako, mama dziecka, które od urodzenia ma problemy skórne polecam kosmetyki nivea, a zwłaszcza do mycia żel, jedną ręką można sięgnąć do pompki. Z j&j nie ryzykowałabym od pierwszych dni, bo pielęgniarki zdecydowanie u nas odradzali ( na oddziale dziecko dostało alergiczny rumień od oliwki j&j), Do dzisiaj - a synek ma 5 lat używamy, żelu nivea ( może tylko używać kosmetyków dla niemowląt i to nie wszystkich), a oilatum/ balneum ( te drugi zdecydowanie bardziej nam pasuje) używam, tylko co jakiś czas.
Też dość fajne sa kosmetyki Bubchen, choć nivea bardziej nam pasują.
Bubchen ma za to genialny krem na odparzenia - jak mały kiedyś dostał okropnego uczulenia które przechodziło juz w odparzenia nie pomogło nic innego jak ten krem.

Moge też wam polecić oliwke nivea w żelu - jak dla mnie rewelacja - nie spływa jak te normalne z ręki - ale też to tylko na pierwsze dni/tygodnie, a później tylko balsamiki
Ogólnie jak wcześniej wspomniano, nie ma co przesadzać z kosmetykami, oliwkami itp - bo skóra jednak przyzwyczaja się, a ciągła warstwa tłuszczu z oliwki wcale dobrze nie działa emotka ja szczerze polecam oliwkę tylko na początek

I dziewczyny zaopatrzcie się w maść/krem do sutków, bo może się okazać zbawienny Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4672106 Napisano: 13.09.2011 01:29:50 w TESCO konkursy
Graf z rezerwą jak kiedyś dzwonił to potrafili robić to przez 3 dni emotka
więc ja bym tego konkursu, jeszcze nie zaliczała jako rozstrzygnięty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4669941 Napisano: 12.09.2011 04:26:48 w Wkurza mnie...
madzia34 napisał(a):

oto magiczny przepis:)
wycisnac sok z 3 cytryn
przez praske dwie głowy czosnku
6 łyzek miodu
szklanka wody przegotowanej
wszystko razem wymieszac,odstawic na 24 godziny
przecedziec,podawac po 1-2 łyzeczce podczas jedzenia

prosze tylko uwazac na czosnek mi tym razem wyszło za mocnewiec dodałam ciut wiecej wody ale mozecie zmniejszyc ilosc czosnku,naprawde działa sama tez łykam w trakcie jedzenie kanapek i nie chorujemy

potwierdzam, miksurka działa rewelacyjnie ( podaje się nie tylko w czasie choroby, a cały czas), ale trzeba uważać bo jest cholernie alergenna i u nas niestety po krótkim czasie stosowania, choć z efektami musiałam jednak odstawic emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4669474 Napisano: 12.09.2011 01:11:56 w Warka Piwo
dzasmina napisał(a):

* oczywiście szybciej niż w gdańsku emotka

dokładnie, mimo większej odległości jest lepsze połączenie i szybciej się jedzie niż do Gdańska, no i najważniejsze można śmignąć przez Niemcym co na pewno większość zmotoryzowanych zrobi emotka
Do Gdańska trasa była średnia, mam nadzieje, że do Wrocka będzie lepiej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4669160 Napisano: 12.09.2011 11:11:28 w Warka Piwo
jeszcze dzwonią z soboty emotka miałam telefon 10 minut temu, a gadają baaardzo długo Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4668105 Napisano: 11.09.2011 08:26:04 w Konkursowiczki w ciąży
emanuela to masz to co ja emotka nałogowa wzdycham nad maluszkami, ciągle tu zaglądam i w ogóle emotka
ale jeszcze nie teraz .... emotka

jeśli chodzi o to, że skóra nie oddycha w pamperach, to też nie prawda, no chyba, że mówicie o tych tanich z folią na wierzchu. Ja używałam pampers ( raz może z rossmana próbowałam, ale skończyło się uczuleniem) i na prawdę moge je polecić.
Ale jak zaczełam czytać o tych pieluchach co pisze dianek, na serio, gdybym teraz mogła o tym myslec, zastanowiłabym się nad nimi.
Tylko chce podkreślić, że to nie ma nic wspólnego z tetrą.

A jesli chodzi o proszki antybakteryjne, warto chyba zainwestować ( kilkanaście złtych) w olejek herbaciany lub lawendowy, polecany przy tych pieluszkach ale myśle, że przyda się nie tylko do tego emotka

A teraz dziewczyny, puśćcie na mnie te swoje ciążowe fluidy, żebym nie miała wyboru, ani rozterek i żeby tak los sam za mnie zdecydował emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4667862 Napisano: 11.09.2011 06:47:36 w Konkursowiczki w ciąży
emi prędzej bym podejrzewam, że ty pamiętasz a ja nie emotka ale takie szczegóły jakoś zapadły mi w pamięć
jeśli chodzi o te wielorazowego użytku, teraz z ciekawości sobie poczytałam i myśle, że warto zobaczyć o co chodzi, zanim je się skreśli emotka
Dianek nie pisała o tetrach, a te o których pisała, mogą być fajną alternatywą od pampków, choć nie uważam, żeby były dobre jako te jedyne
To chodzi o wkłady, które pierze się razem z ubrankami, suszą się bardzo szybko - nie prasuje się je itp
Teraz gdybym miała taką rozterkę jak wy, zastanowiłabym się nad kupnem kilku szt Wyświetl w wątku >>
0 0