Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale po co do nich dzwonić, skoro oni dzwonią w późniejszych godzinach ?
Spokojnie, na pewno za kilka godzin będą dzwonić Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale to tylko dla tego, że była rozbieżność nr w regulaminie i na ulotkach
Normalnie szybko się uwijają, podejrzewam, że dzisiaj minimum połowe powinna obdzwonić jak nie całość Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oni zazwyczaj dzwonią od 16, dzwoni 1 pani, ale rozmowa zawsze trwa tylko chwilke Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rodziłam w szpitalu miejskim, który miał wtedy świetne opinie, przyjeżdżały tutaj kobiety ze Szczecina ( gdzie jest pełno szpitali).
Niestety trafiłam na taką położną, że nie dość, że była wredna suka ( sorry, ale inaczej nie da się jej nazwać), to jeszcze przez którą o mały włos a bym się przekręciła.
Nie miałam ciężkiego porodu, ale pani mimo moich ostrzeżeń, że czuje że coś jest nie tak ( jest mi słabo i serce boli) podeszła i stwierdziła, ze to normalne i wróciła do odpytywania dziecka przez telefon
skończyło się na tym, że gdyby nie to, że zaczełam rodzić i od razu po zobaczyła mnie pediatra, nie pisałabym tutaj
Wszystko dobrze się skończyło, poza paroma efektami ubocznymi po kochanej położnej, ale dzisiaj drugi raz nie zdecyduje się wpaść w ręce przypadkowej osoby
ps poród był niby po znajomości, bo teściowa pracuje w tym szpitalu
ps2 okazało się, nieoficjalnie, że pani położna zrobiła mi zastrzyk na który byłam uczulona ( było zgłoszone)
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pociesze Cię, nie jesteś jedyna
Ostatnio coraz częściej popełniam takie błędy
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie raz wygrałam w grafie na ten sam nr
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Emi rzeczywiście, gdybym była na miejscu takiej samotnej mamy, normalnie bym się wściekła
A teraz dla rozluźnienia jak wasze dzieci ogólnie się zachowują w roli zerówkowiczów ?
Mój to jest istny geniusz
Począwszy od piórnika, gdzie część rzeczy np kredek i pisaków jest juz o połowa mnie, kredki bambino- rozmnożyły się
Strój do w-f chciałam wyprać to stwierdził, że jest gdzieś yyyyyy na szkole
Gumka do zmazywania - pani zabrała, a dlaczego ? bo yyyy bawiłeś się nią ( mój błąd, że kupiłam taką fają umitacja jakby bumerang
mieli zabrać ulubioną zabawkę na zajęcia - już jest zarekwirowana przez panią
Dobrał się z takim Paskalem ( zapomina jego umie i ciągle myli z mazgaj
A ostatnio przyszedł ze szkoły i pyta się
mamuś wiesz, w łazience taki pewien osobnik 5 letni,płakał bo za mamą tęsknił
pytam się go to ty ile masz lat ?
5, ale ja nie jestem osobnik bo nie płacze
Ogólnie, codziennie coś z kolegą zmalują, wczoraj na pytanie czy był grzczny mówi taaaaak, a moge się pani spytać ? oooo nieeee
Ogólnie, nie że są niegrzeczni w sensie bicia itp, tylko jak to pani mów małe chochliki, które kombinują, co tutaj zrobić, żeby się nie narobić
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co oni u was przerabiają ? mają lekcję normalnie ?
Bo tak jak pisałam u siostry, to tak samo jak było w przedszkolu mniej więcej, ale może gdzie indziej jest inaczej.
Mnie zastanawia, jak oni chcą rozwiązać później różnice programowe ? Skoro w przedszkolu są grupy 4i5 lat, a w zerówce 5 i 6, samoistnie jest inny materiał, np u Domiśka w ksiązkach już w 2 częsci mają literki i cyferki, a w późniejszych częściach widze, że są wyrazy i krótkie zdania - mają 5 części książek - 2 książki na 1 część, czyli razem 10.
Dlatego, uważam, że powtarzanie tego samego materiału, jeśli będzie mu dobrze szło, jest bezsensu - chyba, że będzie tak, że nie będzie dawał rady wtedy nawet nie będe się zastanawiała Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, źle i tak nie dobrze ...
Zresztą nie wiem czy aż tak byłoby dobre, gdyby miał przerabiać materiał jeszcze raz.
Oczywiscie w innej sytuacji, są rodzice dzieci, które nie chodzą do zerówki w szkole, tylko w przedszkolu, bo tam z tego co z siostrą rozmawiałam ( nauczycielka w przedszkolu), oni przerabiają wszystko inaczej Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale nam to chyba nic nie da niestety, no bo chyba już nie zabierzemy dzieci z zerówek, czy nie zostawimy je na kolejny rok, żeby robiły znowu to samo ?
Jedynie, jeśli to przejdzie to następny rocznik będzie miał lepiej Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Np jeśli dziecko się spóźni, lub rodzic chce coś donieść, załatwić na terenie budynku szkoły ( poza szatnią) przy drzwiach jest domofon z kamerą, trzeba podać nazwisko, powiedzieć dlaczego chce się wejść, następnie od razu trzeba kierować się do sekretariatu, jeśli dziecko spóźnione sekretarka sama je zaprowadza, jeśli rodzic chce wejść na szkołe musi podać powód, wpisują dane itp - tak, że nikt obcy nie ma szans na wejść, ani dziecko na wyjście ( na koniec lekcji, nauczyciel odprowadza do drzwu gdzie rodzice czekają i idą już razem do szatni).
Ale jednak nie podoba mi się fakt, że miała to byc inna zerówka, specjalnie dla 5 latków, a tak na prawde jest poziom jak w podstawówce
np dzisiaj mały ma zajęcia od 8:15 do 14:20
w tym religia, angielski, informatyka i zajęcia edukacyjne
Miało nie być zabieranie dzieciństwa, a 5 latki dość, że ślęczą w szkole to jeszcze nad książkami w domu i mimo, że były to łatwe zadania typu, pomaluj, zrób ślaczek itp to jednak ...
I teraz wiem, że jak pójdą do 1 klasy przyjdą dzieci i te z zerówek i te z przedszkoli - gdzie dzieci jeszcze bawią się itp i będzie ogromna różnica w umiejętnościach,
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas w ubiegłą zime niestety nie obyło się bez maści ze sterydami takiego dostał wysypu
ale żadne maści ( cała seria) nie doleczyło do końca, dopiero zrobił to zwykły balneum.
J&J też mam próbki, miałam je wziąć na wakacje, ale bałam sie ryzykować i zostałam przy nivea Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiadomo, że każdy inaczej reaguje, choć do j&j nikt mnie nie przekona dla noworodków.
Nawet teraz moge używać dla małego nie więcej niż 1 butelke ( ten fioletowy wg mnie najlepszy z ich żeli) i trzeba zmienić, bo przy drugiej już powoli uczulał go.
Z emiolentów u nas bardzo sprawdziło się balneum, zdecydowanie na dłużej nam wystarczał niż olatum, oilan itp
Ja już chyba wszystkie marki żeli/mydełek przerobilam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też dość fajne sa kosmetyki Bubchen, choć nivea bardziej nam pasują.
Bubchen ma za to genialny krem na odparzenia - jak mały kiedyś dostał okropnego uczulenia które przechodziło juz w odparzenia nie pomogło nic innego jak ten krem.
Moge też wam polecić oliwke nivea w żelu - jak dla mnie rewelacja - nie spływa jak te normalne z ręki - ale też to tylko na pierwsze dni/tygodnie, a później tylko balsamiki
Ogólnie jak wcześniej wspomniano, nie ma co przesadzać z kosmetykami, oliwkami itp - bo skóra jednak przyzwyczaja się, a ciągła warstwa tłuszczu z oliwki wcale dobrze nie działa
I dziewczyny zaopatrzcie się w maść/krem do sutków, bo może się okazać zbawienny Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
więc ja bym tego konkursu, jeszcze nie zaliczała jako rozstrzygnięty
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
potwierdzam, miksurka działa rewelacyjnie ( podaje się nie tylko w czasie choroby, a cały czas), ale trzeba uważać bo jest cholernie alergenna i u nas niestety po krótkim czasie stosowania, choć z efektami musiałam jednak odstawic
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie, mimo większej odległości jest lepsze połączenie i szybciej się jedzie niż do Gdańska, no i najważniejsze można śmignąć przez Niemcym co na pewno większość zmotoryzowanych zrobi
Do Gdańska trasa była średnia, mam nadzieje, że do Wrocka będzie lepiej
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale jeszcze nie teraz ....
jeśli chodzi o to, że skóra nie oddycha w pamperach, to też nie prawda, no chyba, że mówicie o tych tanich z folią na wierzchu. Ja używałam pampers ( raz może z rossmana próbowałam, ale skończyło się uczuleniem) i na prawdę moge je polecić.
Ale jak zaczełam czytać o tych pieluchach co pisze dianek, na serio, gdybym teraz mogła o tym myslec, zastanowiłabym się nad nimi.
Tylko chce podkreślić, że to nie ma nic wspólnego z tetrą.
A jesli chodzi o proszki antybakteryjne, warto chyba zainwestować ( kilkanaście złtych) w olejek herbaciany lub lawendowy, polecany przy tych pieluszkach ale myśle, że przyda się nie tylko do tego
A teraz dziewczyny, puśćcie na mnie te swoje ciążowe fluidy, żebym nie miała wyboru, ani rozterek i żeby tak los sam za mnie zdecydował
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeśli chodzi o te wielorazowego użytku, teraz z ciekawości sobie poczytałam i myśle, że warto zobaczyć o co chodzi, zanim je się skreśli
Dianek nie pisała o tetrach, a te o których pisała, mogą być fajną alternatywą od pampków, choć nie uważam, żeby były dobre jako te jedyne
To chodzi o wkłady, które pierze się razem z ubrankami, suszą się bardzo szybko - nie prasuje się je itp
Teraz gdybym miała taką rozterkę jak wy, zastanowiłabym się nad kupnem kilku szt Wyświetl w wątku >>