Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#3960564 Napisano: 14.12.2010 01:29:13 w dziś mam urodzinki
i arta dla Ciebie spóźnione ale szczere życzenia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3960561 Napisano: 14.12.2010 01:28:31 w dziś mam urodzinki
karkocka napisał(a):

to dzisiaj ja zapraszam emotka emotka emotka

wszystkie najlepszego emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3960547 Napisano: 14.12.2010 01:24:00 w Połączenia nieodebrane
z zastrzeżonego znowu męczą z piękną, cudowną itp biżuterią emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3959261 Napisano: 13.12.2010 11:44:56 w TESCO konkursy
keiti78zg napisał(a):

co teraz za konkursy sa w tesco? jakis z colgate jest czy był bo cos mi switalo w gazetce a na stronie nie widze

w gazetce chyba tylko żywca jest 3x 5 tys i z velvet wyjazd do lodowego hotelu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3959065 Napisano: 13.12.2010 10:07:45 w PODZIĘKOWANIA
emanuela24 napisał(a):

a ja dziękuję Kalisto - za wszystko dla Ciebie emotka emotka

emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3957793 Napisano: 13.12.2010 05:23:27 w Inne mniejsze markety
wsciekly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

bethan napisał(a):

A jeśli chodzi o adres, wszystko zależy co jest zawarte w regulaminie, jeśli pisze że weryfikacja po adresie zameldowania to nic nikt nie zrobi, jeśli tylko gospodarstwo domowe myśle że agencja nie będzie robiła problemów jeśli przedstawi się jakiś inny dokument poświadczający inny adres zamieszkania niż ten w dowodzie
W regulaminie jest zamieszkania, nie zameldowania. Zresztą zgodnie z prawem, nie ma obowiązku mieszkania w miejscu zameldowania.
Ale co, jedna osoba dostała taką eską, reszta nie emotka ? Dziwne.

jest obowiązek meldunku jeśli zamierza się przebywać w jednym miejscy więcej niż o ile dobrze pamiętam 3 dni emotka to jeśli chodzi o prawo emotka

to rozkaż wielu właścicielom, żeby nazajutrz po podpisaniu umowy meldowali lokatorów emotka emotka emotka

dziewczyno, nie znasz absolutnie życia emotka

mój kumpel od lat nie może się doprosić o meldunek, bo właściciel boi się, że potem nie pozbędzie się lokatora emotka

poza tym sam rząd wycofuje się z wszelkich absurdów meldunkowych i niebawem w dowodach może już nie być takiej notatki

życie znam doskonale, gdybyś czytał wcześniejsze wpisy zobaczyłbyś że też nie jestem zameldowana w miejscu zamieszkania, pisze tylko jak jest wg prawa. Dziwi mnie fakt tego ze nagle się oburzacie weryfikacją skoro można było się tego spodziwać, wiadomo że agencja może zweryfikować podane dane. Jak jest coś nie po waszej myśli to wykłócacie się jak to ktoś gra na całą rodzine, chomiki, psy itp ale jeśli już wy stoicie pod groźbą utraty nagrody jest wielkie halo . W karcie dać też nie było w regulaminie nic o dowodach i nikt się nie oburzał w tqg też nie było w regulaminie o szczególowych danych i też każdy wysyła bo nie chce stracić nagrody. Chcą dowód wiem że nie jest fajna utrata nagrody, ale nie ma co robić wielkiego halo bo niestety agencja jakoś może zweryfikowac dane zadzwoń i przedstaw sytuacje, że mieszkasz pod innym adresem na dowód tego wyślesz rachunek, umowe najmu lub coś innego i wydaje mi się że nie powinni robić zadymy, będzie inaczej to trudno wtedy mozesz się wykłócać Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3957724 Napisano: 13.12.2010 05:07:20 w Inne mniejsze markety
bethan napisał(a):

A jeśli chodzi o adres, wszystko zależy co jest zawarte w regulaminie, jeśli pisze że weryfikacja po adresie zameldowania to nic nikt nie zrobi, jeśli tylko gospodarstwo domowe myśle że agencja nie będzie robiła problemów jeśli przedstawi się jakiś inny dokument poświadczający inny adres zamieszkania niż ten w dowodzie
W regulaminie jest zamieszkania, nie zameldowania. Zresztą zgodnie z prawem, nie ma obowiązku mieszkania w miejscu zameldowania.
Ale co, jedna osoba dostała taką eską, reszta nie emotka ? Dziwne.

jest obowiązek meldunku jeśli zamierza się przebywać w jednym miejscy więcej niż o ile dobrze pamiętam 3 dni emotka to jeśli chodzi o prawo emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3957705 Napisano: 13.12.2010 05:03:05 w Inne mniejsze markety
wsciekly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jackk76 napisał(a):

kacieryna82 napisał(a):

jackk76 napisał(a):

Szanowni Państwo,

Z uwagi na skargi i donosy jako otrzymaliśmy do konkursu „Męskie wyzwanie w Lidlu” mówiące o sytuacji, że laureatami nagród są osoby należące do wspólnego gospodarstwa domowego jesteśmy zmuszeni zweryfikować dane podane przez Państwa podczas rozmowy weryfikacyjnej.

emotka oj mamy kilka życzliwych osób na forum, nieładnie.

w regulaminie było wszystko napisane jak wół, i teraz się okrze kto czyta regulamin a kto nie. Z tego co pamiętam było napisane że jedna nagroda na jedno gospodarstwo domowe. Chyba posypie się rezerwa. emotka

Każdy chyba czytał regulamin, chodzi o zawiść ludzi, którzy nie mogli się pogodzić z przegraną i napisali donosy.
Przecież i tak agencja 4Frame, która jest rzetelna, sprawdziłaby dane i na 1 gospodarstwo przyznaliby 1 nagrodę.

jasne, chyba każdy wie że 4frame ma tutaj konto - zresztą nawet z tym nigdy się nie kryli i sami prosicie się o coś takiego chwaląc się w mdw ile to nie wygraliście nawigacji itp.
Nie składałabym tego na karb donosów, a raczej własnej głupoty i chęci pokazani ile to się nie wygrało emotka
Dlatego czasem warto siedzieć cicho i nie dawać agencji powodów do kontroli, a tak teraz będzie płacz i zgrzytanie zębami bo rezerwa będzie bogata emotka

wiem, że 4 Frame ma tutaj konto, ale w eskach wyraźnie napisali skargi i DONOSY emotka

a mieli napisać z uwagi na fakt iż wg przeczytanych informacji na ekonkursy iż jedna osoba wygrywa więcej niż 1 nagrode ....
wiadomo, że jakoś to musieli ująć, nie wierze że komuś chciało się pisac donosy akurat dla nawigacji Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3957699 Napisano: 13.12.2010 05:00:42 w Inne mniejsze markety
wsciekly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

bethan napisał(a):

Skan dowodu to chybiona sprawa, ja jestem zameldowana w innym miejscu, a adres korespondencyjny mam inny.

ja też tak mam, ale w przypadku weryfikacji zazwyczaj liczy się dowód, a co do głosu że jest to nielegalne ...
niestety jest to legalne bo nie żądają pewnie dowodu z wszystkimi danymi, tylko z danymi adresowymi a resztę można zamazać. Nie pierwsza agencja i pewnie nie ostatnia więc czasem wystarczy nie dawac kolejnym powodów do takiej weryfikacji emotka

ale zgodnie z prawem adres zameldowania nie musi być tożsamy z gospodarstwem domowym emotka

zwłaszcza w naszych paranormalnych warunkach mieszkaniowych, gdzie wiele osób wynajmuje bez meldunku, jest to paranoja

w takiej sytuacji powinien wystarczyć meldunek tymczasowy, umowa najmu lub zwyczajny dowód wpłaty czynszu czy opłat

jest to dziwne zwłaszcza w sytuacji, gdy większość nagród to jedynie nawigacje warte na wolnym rynku (np. allegro) najwyżej 200 - 250 zeta

a podchodzą do sprawy tak, jakby 115 osób dostało quady za prawie 19 tysięcy zeta emotka emotka emotka

wstyd i żenada na całej linii emotka emotka emotka emotka emotka emotka

chyba 4 Frame i marketingowcom z P&G bardzo zależy na nawigacjowych prezentach gwiazdkowych, bo nagrody niewydane pozostają do dyspozycji Organizatora emotka

i tutaj sie z tobą nie zgodzę, pomimo wszystko uważam 4frame za najlepszą agencję. Czytając wpisy kolejna gps, kolejne kosmetyki kolejne ... wkurzyli się po to wprowadzili te zasady bo chcą pewnie żeby więcej osób wygrywało - i nie mówie to jako osoba nie wygrywająca emotka ale uważam że po prostu czasem warto siedzieć cicho bo co z tego że napisze 10 nagród z tego i tego jak później własnie tworzą się takie sytuacje.
A jeśli chodzi o adres, wszystko zależy co jest zawarte w regulaminie, jeśli pisze że weryfikacja po adresie zameldowania to nic nikt nie zrobi, jeśli tylko gospodarstwo domowe myśle że agencja nie będzie robiła problemów jeśli przedstawi się jakiś inny dokument poświadczający inny adres zamieszkania niż ten w dowodzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3957601 Napisano: 13.12.2010 04:32:39 w Inne mniejsze markety
bethan napisał(a):

Skan dowodu to chybiona sprawa, ja jestem zameldowana w innym miejscu, a adres korespondencyjny mam inny.

ja też tak mam, ale w przypadku weryfikacji zazwyczaj liczy się dowód, a co do głosu że jest to nielegalne ...
niestety jest to legalne bo nie żądają pewnie dowodu z wszystkimi danymi, tylko z danymi adresowymi a resztę można zamazać. Nie pierwsza agencja i pewnie nie ostatnia więc czasem wystarczy nie dawac kolejnym powodów do takiej weryfikacji emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3957572 Napisano: 13.12.2010 04:25:20 w Inne mniejsze markety
jackk76 napisał(a):

kacieryna82 napisał(a):

jackk76 napisał(a):

Szanowni Państwo,

Z uwagi na skargi i donosy jako otrzymaliśmy do konkursu „Męskie wyzwanie w Lidlu” mówiące o sytuacji, że laureatami nagród są osoby należące do wspólnego gospodarstwa domowego jesteśmy zmuszeni zweryfikować dane podane przez Państwa podczas rozmowy weryfikacyjnej.

emotka oj mamy kilka życzliwych osób na forum, nieładnie.

w regulaminie było wszystko napisane jak wół, i teraz się okrze kto czyta regulamin a kto nie. Z tego co pamiętam było napisane że jedna nagroda na jedno gospodarstwo domowe. Chyba posypie się rezerwa. emotka

Każdy chyba czytał regulamin, chodzi o zawiść ludzi, którzy nie mogli się pogodzić z przegraną i napisali donosy.
Przecież i tak agencja 4Frame, która jest rzetelna, sprawdziłaby dane i na 1 gospodarstwo przyznaliby 1 nagrodę.

jasne, chyba każdy wie że 4frame ma tutaj konto - zresztą nawet z tym nigdy się nie kryli i sami prosicie się o coś takiego chwaląc się w mdw ile to nie wygraliście nawigacji itp.
Nie składałabym tego na karb donosów, a raczej własnej głupoty i chęci pokazani ile to się nie wygrało emotka
Dlatego czasem warto siedzieć cicho i nie dawać agencji powodów do kontroli, a tak teraz będzie płacz i zgrzytanie zębami bo rezerwa będzie bogata emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3957039 Napisano: 13.12.2010 01:52:01 w Inne mniejsze markety
jomico napisał(a):

czy ktos jeszcze nie miał potiwerdzenia z LIDLA na ekspresy? brak odpowiedzi na wysłanie 4 kodow.

kody wysłane na początku w ogóle nie są potwierdzone emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3956460 Napisano: 13.12.2010 11:11:46 w Dyskusje o wynikach konkursu
iaziaz napisał(a):

agasiamazur napisał(a):

Patrząc na prace w https://www.duplokonkurs.pl/ czy
http://www.konkur...ia/najnowsze_prace/3 muszę przyzanać że maluchy są wyjątkowo uzdolnione plastycznie, szczególnie to do 2 lat emotka

patrzac na tymbark i te niektore prace tych maluszkow to smiechu warte,czemu rodzice nie daja wykazac sie dzieciom tylko maluja za nie, nie wierza w mozliwosci dziecka
emotka

popieram twoje słowa, mój synek codziennie układał jedną farme i mimo, że wiedział, że wygrywają najlepsze prace to nie jemu ale mi jest przykro, że rodzice nawet w takim konkursie gdzie każde dziecko ma radość już z samego wzięcia udziału muszą sami się wcisnąć.
Wiem jedno ja jestem dumna z synka, że sam bez niczyjej pomocy starał się wygrać i mam nadzieje że taką samą dumą mogą pochwalić się rodzice tych genialnych 2 latków emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3956377 Napisano: 13.12.2010 10:44:50 w PODZIĘKOWANIA
reni dziękuje kochana za bilety emotka choć chyba najbardziej to Domiśko przesyła buziaki emotka
ismena emotka za słodki prezent

mj156 a tobie Gosiu za wszystko, nie wiem jakbym dała rade bez ciebie przez ten weekand emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3947293 Napisano: 10.12.2010 11:59:58 w Firmy kurierskie
toka napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Czy może mi ktos polecić jak najtaniej wysłać paczkę do anglii ? nie będzie ciężka ale może być duża ( zabawka) ma ktoś taniej, godne polecenia firmy czy jednak lepiej zdecydować się na poczte ?

Moim zdaniem najlepiej pocztą. Wysyłałam jedynie w drugą stronę, ale było tanio, szybko i bez uszkodzeń. Poczta liczy ceny paczek za kg, a zabawki są duże, ale lekkie i wiadomo potem gdzie i jak złożyć reklamację w razie czego.
Ale może ktoś ma jakieś doświadczenia z kurierami czy firmami przewozowymi, ofert jest teraz dużo.

narazie tak na oko porównywałam to chyba ceny wychodzą tak samo, tzn jeszcze nie jestem pewna co kupie, ale jednak wolałabym uniknąc żeby cena paczki była większa niż zabawki ;/

to może kup coś płaskiego-książke,gre...Będzie łatwiej przesłac a dziecko będzie miało miłą niespodziankę.Wysyłka płaskiej przesyłki pocztą do Anglii poleconym to ok 25zł a zwykłym koło 17zł

właśnie teraz szukam czegoś żeby zmieściło się w koperte, ale strasznie chciałam kupić małemu warsztat z narzędziami emotka może innym razem
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3945508 Napisano: 09.12.2010 06:53:37 w Wkurza mnie...
mia napisał(a):

buka napisał(a):

joan napisał(a):

Znów wpadła nagroda warta kilkaset złotych, a mnie chce się płakać... Bo gdy w konkursie trzeba podać unikalny numer zamówienia albo kod z paragonu, ZAWSZE wygrywam. Z-A-W-S-Z-E. A gdy wystarczy wysłać SMSa, trafia on w sztuczny tłum nieskładnych, bezsensownych i niepoprawnych ortograficznie 160-znakowych zapychaczy, wspieranych przez post-handel paragonami. Jedyna moja radość, gdy wiem, że fajne prace innych ludzi wygrały. Ale niestety, często tak nie jest emotka

PS: I proszę nie pisać Ja nie oszukuję! Wierzę, że to prawda i doceniam talenty & sukcesy bliźnich emotka Tylko coraz mniej mi się chce pływać w basenie, do którego 950 osób sika, a 50 tego nie robi...

Biegnę na tramwaj, oby przyjechał na czas.

Generalnie to lubię czytać Twoje wpisy, ale ten mnie wkurzył.

Jest jakiś taki niesympatyczny, bałwochwalczy , trochę jak by poniżający , może nawet upokarzający emotka

Oczywiście gratuluje GWARANTOWANYCH wygranych w konkursach gdzie trzeba podać kod, nr paragonu etc... A ja gwarantuję Ci że po takim wpisie , mimo starań , uczciwości poczułam się jak karaluch zgnieciony wielkim ubłoconym buciorem.

PS. swoje odczucia mogę zwalić na PMS.. , albo mogę być postrzegana jako sfrustrowana zawistna wariatka - jak kto woli emotka

Uprzedziłaś mnie, bo zamierzałam napisać mniej więcej to samo...
Przykro mi, Joan, wierzę, że nie takie były Twoje intencje, ale po przeczytaniu Twojej wypowiedzi, do mojego poczucia pechowości w ostatnich czasach, doszło jeszcze poczucie, że jestem (stale) nieudacznikiem, matołem czy jak tam kto chce... vide Luksja z nr paragonu, gdzie co prawda na jedno zgłoszenie, ale jednak nie wygrałam emotka

niestety jak joan wiesz że darzę Cię szacunkiem, tak tutaj troszkę mnie to zniesmaczyło, wiem może nie miałaś tego na myśli ale po przeczytaniu tego można poczuć się troszkę nic nie wartym, bo teksty którymi się wygrywa to tylko zasługa sztucznego tłumu i szczęścia .
wiem dzisiaj jestem przewrażliwiona i marudzę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3945377 Napisano: 09.12.2010 06:21:39 w Allegro.pl - bez linków
ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

wiesz co mnie wkurzyło ?
Głupie odpowiedzi typu, pytam się jaki koszt wynosi kuriera i koperty a jaki pracy, płace więc chciałabym wiedziec, a baran odpisuje że nie mój interes przesyłka może kosztować 1 zł a reszta 49 i to jego sprawa
emotka wystarczyłoby grzecznie odpisać że dolicza do tego paliwo na dojazd na pocztę itp
wkurzają mnie takie buraki emotka

chamstwo emotka

ew. możesz zrezygnować z zakupu u niego i kupić gdzie indziej, ale musisz liczyć się z tym, że dostaniesz upomnienie z allegro emotka

heheh..
a facet miałby nauczke

ale nie może wtedy wystawić mi negatywa ?
bo bym się nad tym zastanowiła, bo owszem i tak jest taniej mimo wysyłki ale normalnie pierwszy raz ktoś mnie tak wkurzył
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3945360 Napisano: 09.12.2010 06:16:09 w Allegro.pl - bez linków
ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

no i ujmę to, bo dziwne że gdy zadawałam to pytanie odpisał zaraz po tym jak zakończyła się aukcja, poprosiłam grzecznie o wysłanie poleconym kurierem plus doliczenie koperty , na co odpisał że cena pokrywa również prace emotka niech mu będzie wpłace ale jeszcze nie mogę się powstrzymać żeby coś mu napisać emotka

jaki polecony kurier??
emotka

jeśli widze w aukcji, że coś co normalnie kosztuje ok 40-50 zł, u kogoś jest za kilka-kilkanaście zł za to przesyłka jest kosmiczna, to nie kupuję...
ale mogłaś skontantowac się z nim najlepiej telefonicznie, zanim aukcja się skończyła.
Nie wiem co teraz. Facet nie musi się zgodzić na to, żebyś sama wybierała kuriera, biorąc udział w aukcji czy KT wyrażałaś zgodę na jej warunki.

A koszty pakowania, pracy itp owszem, doliczają, ale w ten sposób na lewo zarabiają na tym, bo nie płacą od tego kosztów wystawienia aukcji emotka

to była aukcja z licytacją, pytanie zadałam zanim aukcja się skończyła, chciałam czekać z przebijaniem, dopiero na koniec licytowałam, odp dostałam odrazu po zakończeniu aukcji. To było tylko pytanie emotka
oczywiście zapłacę, poprosiłam tylko o fakture z wyszczególnieniem kosztów emotka
Jego wybór nie pisnęłabym słowem gdyby potrafił choć troszke zachować kultury

taa... facet odpisał od razu PO zakończeniu aukcji emotka
hehe

ciekawe ile faktycznie kurier będzie kosztował

wiesz co mnie wkurzyło ?
Głupie odpowiedzi typu, pytam się jaki koszt wynosi kuriera i koperty a jaki pracy, płace więc chciałabym wiedziec, a baran odpisuje że nie mój interes przesyłka może kosztować 1 zł a reszta 49 i to jego sprawa
emotka wystarczyłoby grzecznie odpisać że dolicza do tego paliwo na dojazd na pocztę itp
wkurzają mnie takie buraki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3945348 Napisano: 09.12.2010 06:10:32 w Allegro.pl - bez linków
ziolko napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

no i ujmę to, bo dziwne że gdy zadawałam to pytanie odpisał zaraz po tym jak zakończyła się aukcja, poprosiłam grzecznie o wysłanie poleconym kurierem plus doliczenie koperty , na co odpisał że cena pokrywa również prace emotka niech mu będzie wpłace ale jeszcze nie mogę się powstrzymać żeby coś mu napisać emotka

jaki polecony kurier??
emotka

jeśli widze w aukcji, że coś co normalnie kosztuje ok 40-50 zł, u kogoś jest za kilka-kilkanaście zł za to przesyłka jest kosmiczna, to nie kupuję...
ale mogłaś skontantowac się z nim najlepiej telefonicznie, zanim aukcja się skończyła.
Nie wiem co teraz. Facet nie musi się zgodzić na to, żebyś sama wybierała kuriera, biorąc udział w aukcji czy KT wyrażałaś zgodę na jej warunki.

A koszty pakowania, pracy itp owszem, doliczają, ale w ten sposób na lewo zarabiają na tym, bo nie płacą od tego kosztów wystawienia aukcji emotka

to była aukcja z licytacją, pytanie zadałam zanim aukcja się skończyła, chciałam czekać z przebijaniem, dopiero na koniec licytowałam, odp dostałam odrazu po zakończeniu aukcji. To było tylko pytanie emotka
oczywiście zapłacę, poprosiłam tylko o fakture z wyszczególnieniem kosztów emotka
Jego wybór nie pisnęłabym słowem gdyby potrafił choć troszke zachować kultury Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3945280 Napisano: 09.12.2010 05:53:44 w Allegro.pl - bez linków
no i ujmę to, bo dziwne że gdy zadawałam to pytanie odpisał zaraz po tym jak zakończyła się aukcja, poprosiłam grzecznie o wysłanie poleconym kurierem plus doliczenie koperty , na co odpisał że cena pokrywa również prace emotka niech mu będzie wpłace ale jeszcze nie mogę się powstrzymać żeby coś mu napisać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0