Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5836510 Napisano: 12.03.2014 13:04:29 w Kaufland konkursy
regulamin jest taki jak zawsze, więc znając życie i ich zasady będą takie same emotka
Chociaż ostatnio 4frame dawało ciała na maksa, a tq ma swoje plusy, to nie lubie konkursów, gdzie na pierdołe muszę słać dowód emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5836501 Napisano: 12.03.2014 12:51:55 w Kaufland konkursy
Witajcie potencjalni laureaci i wysyłanie skanu dowodów emotka
Ale może i konkurencja od razu zmaleje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5836119 Napisano: 11.03.2014 16:22:28 w Inne mniejsze markety
koza.k90 napisał(a):

o ile nie nagradzają swoich pracowników emotka

A poza imieniem i nazwiskiem masz jakiś dowód, że to pracownik ?
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5835148 Napisano: 08.03.2014 20:25:32 w Konkursowiczki w ciąży
Ahh normalnie muszę się pochwalić, po dobrych kilku miesiącach walki, w asyście jeszcze wiekszych krzyków niż wcześniej ( nie sądziłam, że może być gorzej emotka ) końcu pojawiła sie u Bartusia pierwsza jedyneczka, ale, żeby nie było za wesoło, trzy pozostałe radośnie dają mu popalić jednocześnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5834019 Napisano: 05.03.2014 18:53:53 w Kaufland konkursy
koza.k90 napisał(a):

pistacja, ale dzwonią wybiórczo

znajomi wysyłali kilka maili jeden po drugim - był telefon tylko do 1 osoby

możliwe, że wybiórcze nie doszły im meile, a połapali się po tym, że za dużo tych braków.
Lub komuś usunął się "sam" plik z meilami Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5834002 Napisano: 05.03.2014 18:18:14 w Kaufland konkursy
aswiercinska napisał(a):

dzwonili do mamy koło południa z rezerwą, może ktoś mi podać to oświadczenie.... emotka

jesteś pewna, że to rezerwa ? Tzn, czy mówiła dokładnie, że to z rezerwy ?
Bo czasem smsy nie dochodziły i teraz jak wyszedł problem z meilami, może to wyjść Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5831164 Napisano: 28.02.2014 00:16:12 w Konkursowiczki w ciąży
selenes napisał(a):

Dziewczyny, któraś z Was miała robione kanałowe w ciąży? Bo mój dentysta mi tego jak twierdzi nie może zrobić, a wiem, że niektórym dziewczynom dentyści ratują jakoś ząbki. Nie chcę chodzić szczerbata, za młoda jestem emotka

ja miałam, ale dostałam okrutnego uczulenia na lekarstwa ( 3 razy lądowałam na pogotowiu dentystycznym) Ae ogólnie można leczyć zęby w ciąży, nawet ze znieczuleniem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5829733 Napisano: 25.02.2014 09:45:34 w Konkursowiczki w ciąży
Ja przy pampersach musiałam po każdej zmianie czymś smarować lub po prostu pudrować, a i tak co jakiś czas były podrażnienia, przy wielo całe szczęście nie mam tego problemu i to co zostało po pampersie w 2 dni zniknęło po używaniu maci robionej.

prodiament ja nigdy nie patrze na czas, ale z tego co kojarzę to w sitku nawet szybciej niż w parowarze, ja też mam kuchenkę na prąd emotka
Fitti na prawdę spróbuj, ja już innych nie będę używała - no chyba, że tych nie dostane.

Ehh a my (tzn mąż i ja) znowu zasmarkani. Bartuś niczym jakaś bakteria ma zaskakujące zdolności zarażania nas emotka A jeszcze nie dawno nie wiedzieliśmy co to choroba emotka Dobrze, że chociaż Domiś się trzyma. Dzisiaj mamy sesję zdjęciową z małym i coś czuje, że będziemy wyglądać jak oszołomki z czerwonymi nosami i oczami emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5829424 Napisano: 24.02.2014 15:58:59 w Konkursowiczki w ciąży
bc14 napisał(a):

kalisto jakbym o swoim dziecku czytała emotka
mam tak samo emotka

To trzymam kciuki, żeby u was nie ciągnęło się wszystko tak jak u nas emotka I żebyście ząbkowanie przeszli bezboleśnie, bo chyba nie ma nic gorszego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5829176 Napisano: 24.02.2014 10:16:51 w Konkursowiczki w ciąży
U mnie i Domiś i Bartuś tak ulewał, przy czym Domiś to, aż chlustał. Początkowo Domisia męczyłam z zalecenia lekarza różnymmi lekarstwami, ale nic to nie pomagało. Mleczka nie używaliśmy. Niestety taki urok niektórych dzieciaczków, z czasem będzie coraz mniej ulewał, aż przestanie całkowicie. Bartuś ma 10 miesięcy i już o od kilku mamy spokój.

Co do spania Bartek przez około 6 miesięcy budził się średnio co godzinę w dzień też za dużo nie pospał. Teraz zazwyczaj budzi się co 2, ale coraz częściej zaczyna wydłużać sobie ten czas. W dzień śpi mi teraz 1 dłuższą drzemkę i 1 krótką - żeby tak było długo zajeło mi ustawianie go emotka Żeby nie było łatwo dodatkowo czort musi mieć kogoś w zasięgu wzroku, więc jak jesteśmy w domu sami i musze wyjść na sekundę z pokoju zaraz jest krzyk emotka

Początkowo wyglądałam jak zombie i nie wiedziałam jak się nazywam ze zmęczenia, teraz po prostu przyzwyczaiłam się i sama jak potrzebuje to robie sobie drzemkę w dzień niczym niemowlak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5828377 Napisano: 21.02.2014 23:01:03 w Konkursowiczki w ciąży
No ja właśnie nie lubie kieszonek na noc. Wole formowankę + otulacz. Tzn próbowałam kieszonek, ale na noc Bartuś musi mieć coś bardzo chłonnego, więc z kieszonką wygląda jak żaba, od tego, że jest napchana emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5827645 Napisano: 20.02.2014 20:57:27 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

kalisto1986 no to fajnie że się udało w sumie tylko z Tobą mogę tu pogadać o przygodzie z wielo bo Diana zapadła się pod ziemię emotka

mnie też ostatnio mało tutaj emotka
A co do wielo to koniecznie musze kupić jakieś formowanki nocne, bo z wszystkiego Bartuś wyrósł i tak zastanawiam się między kokosi, a tots bots - które w mniejszym rozmiarze barto lubiałam.
A Ty co używasz na noc ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5827462 Napisano: 20.02.2014 15:55:33 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

dolly te kapturki to tak naprawdę trochę gumy więc jak młody mnie gryzł był identyczny ból jak bez nich emotka

kalisto1986
a WY nadal na wielorazówkach ??

tak emotka mieliśmy przerwę, ale szybko się nawróciłam emotka Najtrudniejszy był okres kiedy mały zaczynał siadać i ciężko było dopasować wielo, żeby nie uciskało w brzuszek i nie było za luźne, co kończyło się ulewaniem. I wtedy też zaliczaliśmy częste przecieki. Ale jak minął ten okres to wszystko wróciło na swoje miejsce i nikt mi nie wmówi, że pampersy są lepsze emotka
Czasem na noc i na wyjścia założe pampersa, ale to sporadycznie.

selenes gratuluje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5827147 Napisano: 20.02.2014 00:48:28 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 o dziwo wyjęłam Helenkę z łóżeczka i w naszym łóżku, chociaż sama, to śpi spokojnie. Mam wrażenie, że materac w łóżeczku normalnie parzy Ją po tyłku, ale to już tylko moja wina emotka miesiąc temu leciałam na Dentinoxie i Camilli, bo inaczej był ciągły płacz i co 15 minut pobudka. Od tygodnia młoda nie chce jeśc kaszek, tylko obiad i podwieczorek zjada z chęcią, więc może zęby wracają... emotka

hehe Bartuś ma to samo emotka ja zazwyczaj wymiękam nad ranem. Chociaż ostatnio aż 2 noce pod rząd przespał 5 godzin, a druga noc 6 - ale ta moja radość na 2 dniach się skończyła i wrócił do częstych pobudek emotka

Normalnie już nie pamiętam co to wyspanie, a w konkursach to robie się ... zawodowy mugol emotka

Co do jedzenia Bartuś z kaszkami ma różnie, na śniadanko je cycusia, a na drugie zazwyczaj któryś słoiczków hippa "mlecznuch" - owoce + twarożek lub jogurt to jego hit. Obiadki zje zazwyczaj jak może to robić sam, jak ja chce karmić to krzyczy "ne" . W ogóle ostatnio gaduła się robi i w ciągłym użyciu jest "ne" ( nie) "niu,niu" , "da" (daj) i tata - mama to mówi w chwili największych żali emotka I załapał taaaaką faze na balony, że każdy w rodzinie zaopatrzył się w zapas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5827124 Napisano: 19.02.2014 23:40:21 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 u nas tak od pół roku to się ciągnie emotka ale teraz czuje już pod dziąsłem, że idzie ząbek, oby kolejne nie dawały mu tak popalić emotka

My mieliśmy krótki okres pampersowania, który zaowocował ciągłymi podrażnieniami, kosmetyczne specyfiki nie pomagały, ale w miare dobrze radził sobie tormentiol ( bez kwasu bornego !), a teraz jak założę małemu czasem pampka na noc lub wyjście to w tym samym miejscu robi się z powrotem zaczerwienione ( tak jakby ciągle te miejsce było podrażnione), więc poprosiłam moją lekarkę o smarowidło robione (czytałam ,że właśnie takie najlepiej się sprawdzają)i faktycznie powoli zanika. Nie podam składu, bo ulotką zaopiekował się bartuś, ale pewnie lekarka sama będzie wiedziała Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5826570 Napisano: 19.02.2014 13:54:39 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

benasia kupowałaś pampersa chusteczki taniej niż 3,33 za paczkę ? emotka

Kalisto może nie po 3,33zł ale juz po 3,80zł za paczkę kupowałam pampersa chusteczki, więc dlatego mówie ze różnica w cenie niewielka.

selenes - gratuluje i spokojnej ciązy życzę emotka

to faktycznie tanio. Chociaż ja już tych fitti na inne nie zamienię, chyba, że jakieś będą miały lepszy skład i podobną cene, a w to wątpie emotka

prodiament ja też lubie tłusczyk w potrawach czasem emotka ale lubimy też warzywa i rybe z parowaru. Jednak dla samego niemowlaka moim zdaniem wystarczy garnek i sitko ( takie do odcedzania np makaronu, ja mam metalowe), bo parowar ma to do siebie, że lubi leżeć i kurzyć się emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5826493 Napisano: 19.02.2014 12:17:44 w Konkursowiczki w ciąży
benasia kupowałaś pampersa chusteczki taniej niż 3,33 za paczkę ? emotka

keiti ta multiway ma amortyzatory mimo, że jest to parasolka i dodatkowo ma odrobine większe koła niż te tradycyjne. Poczytaj sobie o niej emotka

Co do odciągania, rób to sama bez laktatora.

Prodiament ja mam parowar, ale żeby kupić tylko z myślą o maluszku to bym nie kupiła. Tyle, że ja na zmiane ze słoiczkami początkowo małego karmiłam. Jeśli sama chcesz też sobie coś w nim gotować to wtedy polecam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5826464 Napisano: 19.02.2014 11:31:50 w Konkursowiczki w ciąży
Monika ja wiem, wiem, może źle napisałam nie miało to źle zabrzmieć emotka Chodziło mi bardziej, że jest tak zawalony śliną, katarem itp (takim wodnistym), że wole nie ryzykować, ale inhalacje ładnie mu pomagają.

keiti ze spacerówek moim nr 1 od czasów domisia jest chicco ct04 teraz zmieniło nazwe i jest to chicco multiway. Dużo wózków przy Domisiu mieliśmy i tylko ten był strzałem w 10. Teraz jeśli będę chciała zmienić Bartusiowi to myśle od razu o nim Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5826431 Napisano: 19.02.2014 10:56:09 w Konkursowiczki w ciąży
keiti Domiś też tak mnie gryzł i właśnie tak jak dziewczyny mówią zabieranie piersi i mówienie nie wolno powolutku przynosiło efekty. Jednak jak miał coś ponad 18 miesięcy ta skutecznie mnie ugryzł, że piersi już nie dostał emotka

Monika z tym olbasem to różnie mówią, ogólnie mięta rozrzedza i na noc może nie być wskazane dla niemowlaka. Na razie inhaluje go solą fizjologiczną samą i berodualem w zalecanej dawce. od poniedziałku gorączkował do 39 stopni, a dzisiaj od około 3 w nocy tak dały mu ząbki popalić, że nie dał się dotknąć, nie chciał ani cyca, ani smoczka, po prostu masakra. Dopiero teraz w miare podziałał nurofen.
Ehh niech już wychodzą te ząbki Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5825856 Napisano: 18.02.2014 15:22:32 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kali przerabiałam to z Kubusiem. Najgorsze były katary co 2 tygodnie, niekończące się katary i biedne płaczliwe, marudne dziecko. U nas było tak aż do 5tek... Chociaż z każdym ząbkiem było lepiej.

Biedny strasznie się męczy, a jak widzi, że biorę chusteczkę albo sól do psikania to nagle nabiera sił i spierdziela z płaczem najszybciej jak może.
W czwartek ma sesje na którą czekaliśmy dłuuuugo i jak do jutra nic się nie poprawi będę musiała odwołać, żeby takiego zasmarkanego nie ciągać.
Eh te ząbki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0