Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5692180 Napisano: 06.07.2013 22:59:59 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Tak, te moje po USG, pod kątem trisomi na super sprzęcie. I tam jest wszystko ok. Co w tym dziwnego, że jestem spokojniejsza po zrobieniu tego badania? Komplet będzie kiedy odbiorę wyniki krwi.

To usg moim zdaniem , to każda ma, "czy tego chce czy nie", w tym tygodniu. Przy nim jednak masz mozliwość wykonac właśnie dodatkowo test Pappa. I tu dopiero jest wynik.

Ooo to mi też chodziło emotka Tylko mi ostatnio ciężko myśli zmienić w słowa emotka
Ja robiłam to badanie na usg 3/4d ale tylko i wyłącznie dlatego,że chciałam, żeby Dominik zobaczył dokładnie braciszka, a samo badanie było już w cenie

dolly napisał(a):

nie Agusia dzisiaj, moj grzeczny, za to przedwczoraj dał czadu- zgadał sie z Bartolinim Kalisto emotka

Noooo dokładnie emotka Mój dzisiaj tak jak normalnie, czyli maruda, ale w normie, odkąd odkryłam,że moje dziecie najzwyczajniej w świecie nudzi się, to jest odrobine lżej. On malutko śpi jak na niemowlaczka i teraz potrzebuje duuuużo zabawy, ale zabawy z nami już mu się trochę znudziły, bardziej go bawi łapanie miśków z karuzeli, kopanie w zabawki itp - musze koniecznie i natychmiastowo pokupować mu zabawki - bo same grzechotki nie starczają, bo na razie jeszcze wypadają mu z ręki emotka
Dzisiaj dodatkowo poszłam do męża do pracy i zostawiłam mu w bonusie Bartka,żeby pospał sobie przed domem, to całkowicie miałam luuuuz (oczywiście Domiś jako opiekun też został emotka )

W ogóle muszę stwierdzić,że ten mój starszak to kochana bestia emotka Dzisiaj zaczął wakacyjne treningi z chrzestnym ( nie mógł wyrobić w domu, ciągle pytał się kiedy będzie mógł tańczyć) polazł i świczył chyba z 3 godziny, wrócił padnięty usnął, obudził się głośno przeciągając i głośno oznajmił " mamoooo daj mi tutaj Bartka, bo pewnie tęskni za zabawą z bratem" emotka a faktycznie, jak Bartuś nie dostanie codziennej dawki zabawy z Domiśkiem to płacze emotka przekonałam się o tym jak Domisia nie było 2 dni w domu - dokładnie w porze zabawy z Domiśkiem płakał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5691991 Napisano: 06.07.2013 14:09:41 w Konkursowiczki w ciąży
keiti mój ma małą stopę,ale nie kupiłabym na zapas, bo ..
Był czas kiedy buty zimowe nosił 2 sezony, teraz sandały ma na styk z tamtego lata, a był też czas, kiedy kupiliśmy np zimówki i musieliśmy po 2 miesiącach kupować nowe, mimo,że były kupione z zapasem. Uważam,że kupowanie dzieciom butów na zapas jest bez sensu, bo co jeśli wyrośnie ? Będziesz ganiała i próbowała sprzedać ?
Ja już tak nieraz przejechałam się na zwykłych ciuchach. Nawet teraz jestem zła, bo jak kupowaliśmy w tamtym tygodniu ciuchy to wszystkie kasałam mu przymierzać, a jedne spodenki wziełam bez przymierzenia, bo ten gdzieś pognał, a nie mieliśmy już czasu i oczywiście spodenki lecą z chudzielca emotka

staszek to usg co miałaś (też takie miałam) moim zdaniem to zupełnie co innego co testy krwi, usg rzadko miesza, a testy potrafią podnieść ciśnienie.
Ja osobiście nie wiem czy bym wykonała testy, tylko,że ja po prostu nie wiem czy chciałabym mieć wybór w razie czegoś złego emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5691660 Napisano: 05.07.2013 19:28:05 w Konkursowiczki w ciąży
Monika starszy był całkowicie inny, przy nim byla szansa coś zrobić, przy Bartusiu nie ma szans ...

Teraz miałam wyjść na spacer, jak odrobine się ochłodziło, bo w domu nie da się wyrobić, ale ... wyszła o łazienki i Domiś uspał Bartusia emotka

dianek zamówienie dotarło, koszulki są na styk, ale świetne, młody własnie w jednej biega Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5691644 Napisano: 05.07.2013 19:06:48 w Konkursowiczki w ciąży
abodak cieszę się razem z tobą emotka

Kurde dość,że w tą pogode maly marudzi na maksa, to jeszcze nudzi się jak diabli ( to jest tym przy którym ciągle ktoś musi być) każda zabawka tylko na 5-10 minut, później wrzask. Najdłużej bawi się z Dominikiem. Musze w końcu kupić mate i odzyskać zabawki po Domiśku, bo tak to mamy małe pole do popisu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5691572 Napisano: 05.07.2013 17:11:50 w Kamis
delfinka101 napisał(a):

Moj był cały blat porysowany...I nie wiem czy też tak miałyście..?

u mnie w jednym rączka była popękana, więc stolik wrócił do nich Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5690825 Napisano: 04.07.2013 23:24:58 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też nawet nie myślałam o tych testach ... po 35 rż co innego, chociaż też chyba bym się nie zdecydowała. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5690532 Napisano: 04.07.2013 17:07:41 w Konkursowiczki w ciąży
Benasia zoo dla dzieci to świetna frajda emotka Miki na pewno się ucieszy, a co do upałów, przecież nie trzeba całego zoo zejść, można zobaczyć co najważniejsze i zmykać;)
Fajna ta możliwość połączenia zoo+aquapark

Miałam dać znać co postanowimy ze szczepieniami. Dzisiaj w końcu zawitałam u mojej lekarki.Nie jest ona jakąś zwolenniczką płatnych, na moją propozycję pojedynczych szczepienień zareagowała z entuzjazmem, do tego zaproponowała,żebyśmy szczepiły małego tak jak ona swoją córkę, czyli niektóre szczepienia pominiemy całkowicie ( te, które ona uważa,że nie trzeba szczepić)
Jak zobaczyła Bartka to stwierdziła,że wygląda na duuużo starszego, waży już 6040g , ale nie jest nic, a nic gruby tylko długi. Obudziła go wyjmując z fotelika, a ten powitał ją radosnym chichotem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5689928 Napisano: 04.07.2013 10:46:14 w Konkursowiczki w ciąży
malutka a dlaczego go teraz nie łykasz ? Czytałaś jakie ma właściwości przy karmieniu piersią ?

Aaaaa znowu wybieram się jak sójka za może, za godzinę musze być z Tusiem u lekarza w innym miescie, a jeszcze nawet łba nie wymyłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5689786 Napisano: 03.07.2013 23:49:11 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Mam pytanie do dziewczyn co eksperymentowały z wiesiołkiem. Od którego tygodnia ciąży brałyście? Mamy 35 tydzień ciąży.

ja późno się o nim dowiedziałam, więc i późno brałam, niektórzy piszą,że w tym tygodniu już moża brać, ale ja bym chyba poczekała do 38 tygodnia.
Może niech malutka się wypowie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5688853 Napisano: 03.07.2013 11:33:03 w Konkursowiczki w ciąży
agusia moim zdaniem w tym wieku już metalowy, ale dla dzieci w ikea są fajte metalowe sztućce dla dzieciaków.

Dobraaa zbieram się na plażę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5688833 Napisano: 03.07.2013 11:25:46 w Konkursowiczki w ciąży
agusia dlatego łapkami, bo za późno zaczełaś go uczyć jeść samemu emotka To jest normalny etap, że dziecko najpierw je rękoma, nawet często mamuśki nie dają miseczki, którą fajnie się rzuca, tylko dają jedzenie na tacce od krzesełka do karmienia ( mówie o jedzeniu typu warzywa itp, nie papkach emotka ) i dziecko najpierw poznaje wszystko rączkami, a dopiero uczy się używania sztućców przypatrując się jak to my robimy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5688784 Napisano: 03.07.2013 11:00:20 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia, ale teściowa ma bardzo zdrowe podejście. Jak inaczej dziecko ma się wszystkiego nauczyć ?
Normalne,że na początku nie będzie trafiał łapką do buzi, tylko większość poleci na około, normalne,że obleje się piciem, ale później jak będzie miał rok ( w przypadku dzieci uczonych samodzielności tak na początku rozszerzania diety) będzie pięknie sam wcinał.

Ja pamiętam jak Domiś jadł spagetti emotka emotka mamy na kamerze nagrane, nakarmiony był dywan, pies, Domiś od stóp do głowy w jedzeniu, a z buzi zwisający makaron z wielką radością wciągany, to był czad emotka Zawsze jak dziecko wyrośnie z tego okresu ściany są do malowania, dywany ciągle prane ( o ile je się ma), ale ja jestem zdania,że brudne dziecko to szczęśliwe dziecko emotka

Monika myślałam,że już 2-3 latek jedzący z butli to hardcore, ale dobiłaś mnie emotka Straszna jest taka nadopiekuńczość, ciekawe kiedy takie dziecko ma poczuć dzieciństwo skoro jest cały czas trzymane pod kloszem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5688779 Napisano: 03.07.2013 10:53:00 w Konkursowiczki w ciąży
Keiti nie lubię własnie z uwagi na jakość i jeszcze nigdy nie spodobała mi się kolekcja tak jak teraz.
Ja zdecydowanie preferuje h&m, reserved, ewentualnie c&a.
U Dominika już jest ten wiek "ja tego nie ubiorę", zresztą musi mieć porządne ciuchy, żeby nie zniszczyły się przy tańcu, bo np 2 pary jakiś zwykłych dresów w dodatku z domieszką topiły się emotka tzn tam gdzie są najbardziej narażone na tarcie przy tańcu robiła się taka śliska powłoka.
Teraz to już zostało mi kupić jakieś dresy i bluzki na długi i mam bana na zakupy,aż wyrośnie z tego wszystkiego emotka

Teraz muszę Tusiowi pokupować na 68, bo z części 62 już wyrósł, a część jest na styk Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5688567 Napisano: 02.07.2013 22:26:23 w Konkursowiczki w ciąży
agusia, ale jak inaczej ma się dziecko nauczyć jeść samo ? Chlew jest, ale można położyć coś koło krzesełka do karmienia,żeby późnije łatwo było sprzątać i już. Dominik jak miał rok sam jadł obiady i uważam,że to jest normalne. Strasznie wygląda jak duże już dziecko je tylko z pomocą mamy.

keiti ja jak wczoraj zaczełam robić porządki w dominika szafie to prawie nic nie zostało emotka dzisiaj musieliśmy kupić mu wszystko od nowa, tak nam wystrzelił w góre emotka

dianek super emotka
co do blw to czytałam, większość zasad znam, ale jeszcze chce przeczytać dokładnie książkę. Przy Dominiku to było nieświadome, a teraz chce to robić bardziej świadomie.
Co do rozszerzania diety, to na pewno nie zaczne szybciej niż w 6 miesiącu życia emotka

Dziewczyny jeśli polujecie na promocje w c&a to w stacjonarnym też są fajne. A kolekcja z potworami jest rewelacyjna emotka w smyku ( chociaż normalnie nie lubie tego sklepu) też jest obecnie genialna kolekcja Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5688361 Napisano: 02.07.2013 17:15:19 w Konkursowiczki w ciąży
agusia a ile on ma,że za wcześnie ? Ze szklanki/kubka uczy się pić dziecko już nawet od 6 miesiąca. Kup sobie kubek doidy, fajny jest do nauki. A bidon/kubek niekapek na wyjścia emotka A dajesz mu np obiadek,żeby jadł sam ?

Stosował ktoś tutaj BLW ? Przy Domiśku nieświadomie stosowałam mieszane rozszerzanie diety i normalnie i trochę z metody BLW, teraz chyba bym chciała głębiej wczytać się w to.

malutka jeśli faktycznie jest jakaś asymetria, to dobrze,że wykryta teraz, poćwiczycie i moment nie będzie po niej śladu emotka
Jak Ci idzie wielo ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5687850 Napisano: 02.07.2013 10:27:01 w Konkursowiczki w ciąży
Keiti nie, nivea nie używam pod loterie emotka Dla Domisia używam je od jego narodzin, więc nie miałam wątpliwości jakie będą też dobre dla Tusia. Czasem Domiśkowi kupowałam też inne, ale z tych zwykłych jednak lubie najbardziej nivea.

Zresztą mam teraz taki zapas z wygranej w ciąży,że część oddałam emotka
Jak będziesz kupowała dzidziusia to spróbuj sobie żelu do prania i płynu do płukania Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5687748 Napisano: 02.07.2013 00:48:06 w Konkursowiczki w ciąży
emotka ja zamiast załączyć tradycyjnie jakiś film, to siedze jak czubek na forum, a co najgorsze to jeszcze gadam o pierdołach z taką jedną jędzą na gg emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5687742 Napisano: 02.07.2013 00:41:02 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

a ja mam Coccolino emotka

A Ty mnie śledzisz ?

Phi tam gdzie ja tam Ty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5687741 Napisano: 02.07.2013 00:37:49 w Carrefour konkursy
mia phi u mnie to norma emotka i też mnie to jeszcze nie zmobilizowało.

Krzysiek najgorsze,że ja na jeden sklep wszystkie smsy spierdzieliłam emotka

No dobra, więc kto na ochotnika jutro dzwoni do karlsbada ?
Magnus jak nic masz pierwszeństwo w tej przyjemności emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5687735 Napisano: 02.07.2013 00:32:02 w Carrefour konkursy
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Kurcze boję się,że niestety nie emotka

ehhh teoretycznie muszą zaliczyć emotka
ciekawe kiedy przestane zostawiać wszystko na ostatnią chwile emotka

pewnie wtedy kiedy i ja, czyli.... emotka
emotka
oj tam, oj tam, ale zobacz jakie emocje.
Pisanie w tempie mistrza, ucinanie smsa w połowie,żeby wbić się przed północą, pod nosem szeptanie, którego powstydziłby się sam szewc, dla takich emocji warto emotka Wyświetl w wątku >>
0 0