Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maleńka koza pewnie chciała wmówić tobie, że to Ty ją tak nazywasz
Koza Taaa i teraz będzie że pisze tak dlatego,że to Ty napisałaś, ale wskaż mi w którym momencie to hasło jest plagiatem ? A Luko nie bronie, bo chłopaka nie znam, ani nie jest dla mnie nikim znanym na forum, bronie hasła,przed mianowaniem go plagiatem ( tak jak już wcześniej pisałam, wartości jego nie oceniam, bo to zrobiła komisja) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
litości, Ty na serio uważasz, że to jest plagiata ?
A porównywanie go do dodaj do ulubionych jest śleszne, bo tego hasła nie widziałam w innych konkursach, a dodaj do ulubionych owszem Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wpadajmy w paranoję, to nie są słowa stworzone specjalnie na cele piosenki, tylko powszechnie używane Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja pamiętam jak poszłam na 1 wizyte u okulisty z Domisiem, miał kilka tygodni, a szanowna pani doktor stwierdziła,że dziecko ma ostrą zaćmę, od razu trzeba operować, bo nie będzie widział, było to w dniu kiedy mój mąż wyjechał na kilka miesięcy za granicę, myślałam,że oszaleje. Szwagier pojechał ze mną do szpital, a tam lekarz spojrzał na Domiśka i stwierdził,że zanim przyjmie go na oddział porobi badania, bo coś mu nie
pasuje. Wiesz jaka była diagnoza ? Że mam iść do tej okulistki i zaproponować,że on jej zoperuje oczy, bo najwyraźniej sama jest ślepa, skoro chce zdrowe dziecko operować
Z bioderkami to jest bardzo częste, zazwyczaj wystarcza szerokie pieluchowanie ( i dlatego cieszę się,że używam wielo, bo tam tak pieluchujesz) Z dominikiem też ortopeda kazał nam szeroko pieluchować jakiś czas, więc w domu na pampersa nakładałam tetre szeroko ( ehh jak człowiek wtedy był nieświadomy).
Co do tych leków, popatrz,że żadna z nas tutaj nigdy,aż tyle nie podawała zapobiegawczo, co innego jak jest konieczność. Ja nawet teraz nie podaje wit D, skoro jest tak piękne słoneczko ( nie używamy kremów z filtrami) - spróbuj skonsultować te wszystkie witaminy z kimś innym.
U nas Bartuś załapał jak to jest fajnie, gdy łapie się tate za wargę ... wczoraj "męczył" tak męża cały czas i aż piszczał z radości
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja karmie, bo uważam,że tak jest lepiej i zdrowiej dla Bartka, mi jest wygodnie, nie muszę się martwić czy wszystko wziełam, czy odpowiednia temp, czy nie zabraknie no i jest darmowe
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Emotka spokojnie, moja kuzynka urodziła wcześniaczkę. Mała była transportowana bez mamy do innego szpitala, nie mogła kuzynka tam być z uwagi na stan, więc odciągała pokarm laktatorem ( laktator nie pobudzi laktacji tak jak dziecko), miała go mało, a wstawała nawet w nocy co 2 maks 3 godziny i załączała laktator, mała wyszła ze szpital i kuzynka zaczeła ją uczyć jeść z piersi - było mega ciężko, udało się i znowu mała trafiła do szpitala w takim stanie,że nie było mowy,żeby znowu kuzynka z nią była i karmiła ją i znowu to samo, dalej walczyła i udało się - później karmiła małą wyłącznie piersią 3,5 roku
Znam inną mamuśkę z innego forum, która sama trafiła do szpitala, nie mogła używać laktatora, po wyjściu ze szpitala przystawiała dziecko i laktacja ruszyła na nowo
Więc jeśli chcesz karmić, to wiek małej nie ma znaczenia, da się pobudzić laktację, tylko najlepiej robić to z doradcą laktacyjnym
W szpitalu w którym rodziła Dominika też była olewka, raz przyszła położna spytać sie czy pomóc i koniec, moja siostra miała problemy ( wklęsłe brodawki min po operacji) i musiała sama sobie radzić, teraz w tym szpitalu co rodziłam Bartusia było bez porównania, babeczki nawet w nocy zaglądały czy trzeba cos pomóc, dziewczyny z sali miały problemy i potrafiły co 15 minut przychodzić położne na zmiane z doradcą laktacyjnym i od nowa dostawiać, pokazywać, radzić - bez żadnych fochów - wręcz same tłumaczyły,że od tego są, bo co zrobić mama jak wyjdzie, a nie będzie umiała przystawiać.
Ja potwierdze, te kontakty co podała Diana są warte uwagi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na prawdę warto trochę się pomęczyć i nawet maluszka, kilka dni i powinna załapać, tylko zrób to z pomocą doradcy laktacyjnego, jeśli chcesz karmić piersią, to chwila męki, a będzie to tylko z korzyścią dla małej.
A i nie wiem czy ci ktoś mówił, ale jeśli się stresujesz, to mleczko też wolniej leci, tak samo jeśli przystawiasz małą do częściowo opróżnionych piersi, więc najpierw ją przystaw, a dopiero odciągaj i luuuuzzz będzie dobrze
Matko lece gotować obiad, bo zaraz siostra po mnie przyjedzie, bo jedziemy zapłacić i pozałatwiać półkolonie dla dzieciaków, a ja siedze jak dureń
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana ja mam drugie dziecko, a też jest inaczej i uczę się nowych rzeczy. Ze smoczkami do butelek, to żadne opinie, żadne testy tylko życie weryfikuje. Bartusiowi pasuje tommee tippee, Domiś znowu wolał smoczek canpola.
Jeśli chodzi o twoją laktacje, to zawalili na całego w twoim szpitalu, aż jestem w szoku ;/ U mnie na sali też dziewczyna nie miała mleka, więc doradca laktacyjny kazała przystawiać ją nawet jak nie leci, non stop, żadnych butelek tylko przystawiać, przystawiać, do tego jak mała miała pierś w buzi podawały jej tak jakby bokiem mleczko, tak,że mała ssała, mleczko leciało z rurki, a dodatkowo rozruszała laktacje.
Poszukaj doardy laktacyjnego, tylko dobrego polecanego w necie, na bank Ci pomoże
A co do ulewania, nie przejmuj się tym Dominik wymiotował ( to nie było ulewanie),az chlustało baaardzo długo
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i dziękuje
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja swoją zmieniłam i teraz mam fajną babczkę, która owszem poleca nowe preparaty ( np mi wyleczyła jakąś mega drogą nowością zapalenie nerek po porodzie), ale jej polecenie polega na wyjęciu ze swojej szafki danego preparatu i danie pacjentowi za darmo
Mój ojciec kupuje tabletki, tylko jak jej się skończą, tak to jak je ma to zawsze daje Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie podaje wit D teraz w ogóle - jest słońce, piękna pogoda witamina D naturalna jest najlepsza, K podawałam i też odstawiłam - mały miał straszne bóle brzuszka po k+d
Przy starszym nie było zalecenia z podawaniem wit K weszło dopiero później. W życiu bym nie podawała teraz witamin żadnych, chyba,że wyszłaby ewidentna anemia - u niemowląt jest często anemia fizjologiczna.
A co do mleczka w piersiach, wiesz,że im więcej dostawiasz dziecko tym masz więcej mleka ? A jeśli dostawiasz mniej, to masz go automatycznie mniej
Ja uważam,że te witaminy "zalecane" są zmową i zastanowiłabym się z ich podawaniem ...
Normalnie muszę się pochwalić. Dzisiaj trener Dominika zaproponował,żeby młody zatańczył z nim duet na zakończenie roku w szkole tańca, a do tego na innych treningach, zaproponowali mu udział w imprezie b-boyowej, gdzie też pokaże co umie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas po kilku tygodniach zaczeła się zbierać ropka, pękło, goiło sie i teraz znowu, podobno może tak być nawet pół roku.
diana to jak będziesz miała takie małe tzn rozm 68- bo wyrastamy powoli z 62, to daj znać
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bumgeniusa fajne są aio, właśnie młody z nich wyrósł i poszły na sprzedaż, mam M ale jeszcze duże.
Ja kocham nasze polskie pieluszki - żadne inne mi tak nie pasują, nawet zachwalane fuzzi bunz - mam ich kilka, ale bez szału, na pewno wymienie.
Franiszki rozmiarowe fajnie leżą, milovia jest boska, babyetta - mimo,że wydaje się ogromna, leży idealnie, tylko pupeco tak jakoś wydają mi się średnie, tzn jeden model jest ok, drugi mi nie pasi, ale to może dlatego,że są ciut większe. Czekam jeszcze na nappeme żeby przetestować i sylvia (kokosi) ma mi teraz szyć kieszonke z jej nowego pulu Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam zdolności wyłażenia z włosami jak po spotkaniu z piorunem i rozmazana
Benasia Pule można prać - i ja tak biore w 60, niektórzy nawet 90 od czasu, do czasu je traktują.
Prać można w normalnym proszku, ale daje się mnie niż do normalnego prania plus do tego odkażacz, tutaj chodzi o to,że proszki z dużą zawartością mydła zatłuszczają je, dlatego też nie można używać płynów do płukania i płatków mydlanych
Od czasu do czasu warto pieluszki pomoczyć w wodzie z płynem do naczyń i puścić bez żadnego detergentu. Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z ciuchami to z kompletu na razie rezygnuje, bo teściówka prosiła nas,żebyśmy z nią jechali na zakupy dla Domiśka ( jakby to dla niej miały być ciuchy, tak chce jechać
A nie miałaś niemowlęcych takich bokserek ?
malutka Bartusiowi cały czas paprze się po gruźlicy w szpitalu
My już na 99% będziemy szczepić bezpłatnymi, przy czym nie 3 ukłucia na raz, a rozciągnięte w czasie. Jeszcze zobaczę co na to moja doktor Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zaczynam zmieniać opcję pieluchowania, więc zbieram kieszonki.
Jak początkowo chciałam używam wielo w domu w dzień, tak po kilku dniach zaczełam już zakładać na noc, a teraz i na wyjścia