Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5677526 Napisano: 16.06.2013 17:17:57 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

dianek ja 7 tyg. po porodzie chciałabym wygladać jak wcześniej, ale jak sie przytyło 22kg, to nie powinnam narzekać, bo sama sobie jestem winna emotka przy kolejnej ciąży mąz będzie musiał zamykać mi lodówkę na kłódkę emotka chociaz jak wróce do pracy, to pewnie znowu stres zrobi swoje... emotka

oj tam, oj tam pociesz się, że te co mało ważą przed ciążą, często w ciąży tyją więcej emotka
Zresztą pięknie zeszła Ci waga emotka Ja przytyłam w ciąży coś koło 14 kg, a zostało mi jeszcze 3,5 emotka
Ja mieszcze się w ciuchy sprzed ciąży, ba nawet spadają mi - tyle,że ja też w nich chodziłam w ciąży, ale co z tego jak barki mam jak gołota i brzuch jeszcze odstaje lekko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5677337 Napisano: 15.06.2013 22:14:20 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kali moja idealna waga, taka wymarzona to 60 kg, wtedy mieściłam się w rozmiar 38 i było pięknie emotka teraz ważę 70 emotka , ale może jeszcze coś zrzucę.
Ja nie biegam, ale dużo spaceruję i ćwiczę na piłce, ale to chyba za mało.

ja odrobine mniej emotka też dążę do 60 kg, ale teraz nosze rozm 38, niektóre 36, tyle,że ja tyje głupio bo od pasa w góre emotka nogi wiecznie mam chude emotka Mogłoby się rozłożyć proporcjonalnie, a nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5677209 Napisano: 15.06.2013 15:50:20 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kali mi po ponad 1,5 roku zostało 3 kg nadwagi ( jeszcze, wrrr), ale jak karmiłam to ważyłam mniej niż przed ciążą.
Powodzenia w utracie zbędnych kilogramów, ja w ciągu ostatnich 3 miechów zrzuciłam 7kg, ale teraz waga stoi i nie chce spadać, mimo starań, eh nie wiem, chyba jakiś kryzys jest.

ja jak przestałam Dominika karmić też ostro przytyłam, do tego doszła przeprowadzka i zmiana trybu życia na siedzący emotka Jakby udało mi się zrzucić tak, żeby ważyć 5 kg mniej niż przed ciążą to byłoby idealnie emotka
Tyle,że nadwagi to ja nigdy nie miałam, chyba,że w swoich oczach emotka nawet teraz wg bmi waże idealnie emotka tyle,że w górnej granicy

A co do przestoju, nie poddawaj się, zawsze podczas odchudzania jest kilka takich kryzysów.

Ja chciałabym pobiegać, tylko wstrzymuje się z uwagi na moje kolano, no i położna mi zakazała, bo raz przesadziłam nosząc tylko Tusia w foteliku, a odczułam skutki tego i ostro sie przestraszyłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5677202 Napisano: 15.06.2013 15:22:32 w Konkursowiczki w ciąży
Stanełam na wadze i ... zostało mi 3,5 kg z ciąży emotka Może jak w takim tempie będzie mi waga leciała, to poleci więcej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5677186 Napisano: 15.06.2013 14:40:57 w Konkursowiczki w ciąży
agusia też się dziwie, ale niektórzy rodzice ją bronią emotka mimo,że sami mają z nią przeboje. Np jednemu dziecku zabrała ubrania, bo za długo przebierał się po wf i straszyła,że nie odda emotka ale to jest stara panna, pamiętająca czasy komuny ...
Całe szczęście od września, kto inny będzie ich uczył emotka

katrin maść z jadu żmii to jedna z najlepszych maść na wszelakie bóle, od dziecka babcia mi nią smarowała nogi jak mnie mocno bolały emotka (mamuśka powtarza,że trochę tego jadu mi zostało

emotka emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5677102 Napisano: 15.06.2013 11:51:29 w Konkursowiczki w ciąży
wracając do tej nauczycielski to jest babsko, które chyba jeszcze żyje komuną, całe szczęście od przyszego roku będzie inna wychowawczyni. Po tym jak Dominikowi tak powiedziała,to miał taką załamkę,że wstydził się powiedzieć babci, które miejsce zajął emotka wtedy mu wytłumaczyliśmy i ja nie chciałam robić wojny, mimo,że to nie był pierwszy raz jak coś przegieła, bałam się,że będzie się mściła, bo ja miałam taką samą nauczycielkę ...
ale przegieła, jak złapała małego za głowę i pchnęła w dzieci ... oj słyszała mnie chyba cała szkoła jak tam wpadłam do niej emotka Zrobiłam takie trzęsienie ziemi, że babka przeprosiła młodego. A jej tłumaczenia ? Bo Dominik pchał się, żeby być pierwszym do wyjścia i nadepnął dziewczynkom na stopy emotka Oczywiście wszystko skonfrontowaliśmy i wyszło,że owszem pchał się, ale nic nikomu nie zrobił, owszem zrobił źle pchając się, ale ona jako nauczyciel nie miała prawa nawet go dotkąć Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676994 Napisano: 15.06.2013 00:15:29 w Konkursowiczki w ciąży
Kasia, ale nie kupuj mu tej zabawki, to nie będzie dla niego dobre. Może wytłumacz mu,że czasem,żeby coś zdobyć trzeba dużo popracować, może niech zacznie sobie na niego zbierać i umówcie się,że mu dołożyć cos tam ?

Wiesz mój bierze udział np w różnych konkursach tańca, niestety nie ma dzieci w jego wieku, które tańczą breaka tzn nie u nas, więc jeśli są np przeglądy itp musi brać udział w takiej grupie wiekowej jak jego ekipa czyli około 11-17 lat. Jakiś czas temu były miejskie konfrontacje taneczne - eliminacje do wojewódzkich. Mądrzy organizatorzy zorganizowali je w długi weekend przez większość grup była okrojona, a z dominika grupy był tylko on emotka ( na cały przegląd ten styl tańca też tańczył tylko on) Młody sam zdecydował,że będzie reprezentował grupe - wyszedł na scene, na której musiał czekać kilka minut emotka bo szanowny organizator nie umiał włączyć piosenki emotka Zatańczył i wyszło mu to świetnie, nawet ludzie klaskali na stojąco. My z góry zakładaliśmy,że nie może przejść, bo miał być pokaz grupy, a nie solo, ale nawet właścicielka szkoły, kazała czekać, bo za taką odwage organizatorzy powinni mu chociaż pogratulować i co ... jajco emotka
Uwierz mi to była dla niego ostra porażka, mimo,że sam nie nastawiał się.
Dlatego staram się go uczyć, że niestety, ale czasem tak jest, nie da się wygrywać cały czas (mamusia to wie emotka , a największą wygraną jest odwaga.
Tylko,że u nas też mamy problem z tym,że każdy chce go chwalić, ok chwalenie, chwaleniem, ale mówienie 7 latkowi,że jest najlepszy, genialny itp,też nie jest dobre, bo może doprowadzić to tego,że będzie mały zarozumialec, a tego bym nie chciała ...

a co do stolika to gg Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676985 Napisano: 15.06.2013 00:00:46 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny gdyby któraś chciała, mam do sprzedania stoliki edukacyjne z chicco - oczywiście nowe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676977 Napisano: 14.06.2013 23:43:30 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

no własnie pisałam wczesniej ze po takich pobudkach zaczełam dwac mu w nocy butelke i pieknie spał a gdy miał 3 mies. cała noc juz potrafił spac ładnie emotka

noo, a ja napisałam,że noworodki/niemowlaki na cycku bardzo często budzą się własnie co 3 godziny i to nie jest oznaką niedojadania, na butli przespana nocka to norma.

keiti78zg może źle to zabrzmi, ale moim zdaniem własnie taka sytuacja jest najlepszym nauczycielem emotka Wytłumacz mu,że nie zawsze się wygrywa, a dużym sukcesem jest sam udział w konkursie - w końcu odważył się. Musi naczyczyć się,że nie zawsze się wygrywa, ja staram się uczyć go tego od małego - ważniejsze są próby, niż sama wygrana. Oczywiście różnie to wychodzi, a są momenty w których i mi opadają ręce np :
Jakiś czas temu Dominik brał udział w konkursie szkolnym dla klas 0-4. (U niego w szkole z każdego roczniaka jest 2-4 klas, z każdej klasy brały udział po 2 najlepsze osoby) Dominik zajął 3 miejsce i ..... poleciał jak na skrzydłach do klasy pochwalił sie wychowawczyni, a ona ..... dosłownie spytała sie jego " dlaczego tak słabo ? 3 miejsce to jak ostatnie"
emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676923 Napisano: 14.06.2013 22:40:17 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

no kali mówisz że to norma pobudki co 2-3godz, ale jak młody miał 3 miesiące to jak kolki się skończyły to całą noc już nam spał i to dopiero był luz emotka

ale na piersi, czy na butli ?
90 % dzieciaków które znam, niestety na piersi budziły się często nawet do 4-6 miesiąca, dopiero później coraz dłużej spały. Na butli to owszem dzisiaj znajoma mi opowiadała,że jej syn spał 12 godzin Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676884 Napisano: 14.06.2013 21:50:42 w Konkursowiczki w ciąży
buskowianka napisał(a):

zawsze wiedziałam że mam wyjatkowe dziecko emotka

emotka myślę,że jeśli ma dobre wyniki to luzik, możesz mu podsuwać, ale nie na siłe z czasem zmieni mu się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676876 Napisano: 14.06.2013 21:44:59 w Konkursowiczki w ciąży
U nas natomiast u starszego dzień bez owoców i warzyw, to dzieć stracony, czasem jestem w szoku jakie ilości surówek czy innych dodatków warzywnych nakłada sobie do obiadu. Tylko ostatnio mieliśmy etap bez mięsa, ale to przez chwile. Czasem pomarudzi, ale baaaardzo rzadko - mam nadzieje,że tak mu zostanie i młodszy będzie z niego brał przykład emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676850 Napisano: 14.06.2013 21:12:20 w Konkursowiczki w ciąży
U nas też Dominik bardziej chorował po odstawieniu ( wcześniej nawet jelitówka w domu go nie ruszała) emotka , ale to nic drastycznie i tylko chwile i bardziej to były przeziębienia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5676842 Napisano: 14.06.2013 20:56:37 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

Ja tam po części lubię karmić piersią i główny powód dla którego karmię to zdrowie maluszka i finanse emotka też nie raz chciałabym się napić piwka lub pospać w nocy ale co zrobić może kiedyś będzie mi dane przespać całą noc a nie wstawać co chwila emotka emotka

oo podpisuje się pod tym emotka
Tylko,że ja uważam,że karmienie piersią nie koliduje z wyjściem gdzieś, czy napiciem się piwa, jesli ktoś bardzo chce. Są laktatory przecież.

Benasia 2-3 godziny spania w nocy u noworodka, ba nawet u niemowlaka na piersi, to raczej nie nienajadanie się, a norma emotka Przeżyłam to z Domiśkiem ( karmiłam go ponad 1,5 roku, prawie 2) i teraz przeżywam, chociaż dzisiaj ....

dzisiaj rano o mało zawału nie dostałam . Budze się a tu jasno, szybko w myślach cofam sie czy ja w nocy karmiłam Tusia emotka w szoku patrze czy może przez sen go wziełam, usnełam o on się sturlał, niee nie ma go, prawie się zabiłam tak wyrwałam do jego kołyski, a tu moje dziecko zadowolone przeciąga się emotka przespał równo 6,5 godziny, co normalnie budzi sie na jedzenie właśnie co 3 godziny.

Diana zdradź mi tu szybko, czy w c&a będą niedługo jakieś wyprzedaże ? I jeszcze czy masz jakieś kieszonki naszych polskich producentek ? tzn milovia, yetta, nappeme lub kokosi ?

Jakby któraś szukała malutkich ciuszków lub pieluszek, to powoli zaczynam się wysprzedawać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5675670 Napisano: 13.06.2013 12:53:42 w Paragony
sprzedam/zamienie wygrany nr z lego friends osobie z własnym paragonem - info na pw Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5675589 Napisano: 13.06.2013 11:46:23 w Carrefour konkursy
z pralką się wyjaśniło emotka
Pani z agencji była zdziwiona, że jeszcze jej nie mam, zadzwoniła do osoby, która miała ją dostarczyć, a ta do mnie ....
tłumaczyła się,że pralkę ma dawno u siebie, ale tak wyszło, że brata wesele i coś jeszcze i nie miała kiedy emotka
emotka a pralka jest 3 minuty drogi od mojego domu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5675414 Napisano: 13.06.2013 08:15:08 w Konkursowiczki w ciąży
jasne,że ciężko tak nagle. Mi chodziło o kwote czynszu,że nie jest tak duża w porównaniu do innych miast emotka
Ja na twoim miejscu sprawdziłabym w umowach co z tą podwyżką i dowiedziała się u kogoś znającego temat.

Jak okno zamknę to całkiem sie ugotujemy, bo to jest mieszkanie na poddaszu i nagrzewa się od dachu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5675396 Napisano: 13.06.2013 01:21:17 w Konkursowiczki w ciąży
agusia a myślałam,że warszawa jest dużo droższa, choćby z czynszami emotka
Wydaje mi się,że z tą podwyżką dużo zależy od regulaminu wspólnoty jak i umowy, możesz gdzieś na forum prawnym popytać, bo wszystko zależy od danej sytuacji.

U nas upał, ale ja lubie. Chociaż w domu chciałabym,żeby było chłodniej bo teraz to ukrop,że nie da się siedzieć mimo otwartych okien Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5675106 Napisano: 12.06.2013 16:48:33 w Paragony
zamienie wygrany nr z lego friends c4 na paragon, lub odsprzedam pw z propozycją Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5675099 Napisano: 12.06.2013 16:43:44 w Carrefour konkursy
tereniagno napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

zadzwoniłam, ale Pani od konkursu już wyszła, wrr

Zadzwoń jutro z rana emotka

zadzwonie na pewno emotka
czyli wychodzi,że tylko ja nie mam pralki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0