Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co innego jak np kontrola w zakładzie pracy spotkała osobe na zwolnieniu mimo,że przyszła w odwiedziny tylko Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już nie ma rejonizacji, dlatego, gdybym nie wybrała innej to z mojej przychodni położna jechałaby z innej miejscowości około godzine od nas, bo tam należymy.
Moja położna też jeździ na wioski i to nie te blisko. Dlatego jeśli ktoś chce to warto poszukać choćby w necie
Do dziewczyn, które pytały sie o wełniane gatki, właśnie przetestowałam krótkie - bez lanolinowania chciałam zrobić im ostry test, tetra bambusowa kokosi + gatki wytrzymały 4 godziny, a dałby ten zestaw radę dużo dłużej, tylko nie chciałam małego dłużej trzymać. Długim gacią zrobie chrzest bojowy na noc, zobaczymy czy wytrzymają Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja tłumaczyła jej częste wizyty tym,że gdybym podpisała,że odbębniła wszystkie wizyty, a dziecku coś by się stało (wiadomo co ostatnio robią "cudowne matki" ) to ona by miała przerąbane i takie tłumaczenie mi wystarcza i uważam za sensowne, dlatego już mi to nie przeszkadza.
Dodatkowo na prawdę te wizyty okazały się w moim przypadku pomocne, choćby te ważenie i mierzenie mi ciśnienia
edit teraz szukam i faktycznie nie jest to obowiązkowe, ale i tak ja ( wcześniej wielki przeciwnik) uważam,że jest to pomocne, pod warunkiem,że wybierze się na prawde fajną położną Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nikt nie będzie latał za tobą,żebyś wybrała inną położną wystarczy,że sobie taką poszukasz i zgłosisz to u siebie w przychodni. Poszukaj w necie. Ja mam położną ze specjalizacją neonatologiczną, nie pracuje w żadnej państwowej przychodni, za to ma swój gabinet plus szkołę rodzenia itp przychodzi prywatnie i na kase chorych. Mogę dzwonić do niej o każdej porze, mogę jechać do niej do gabinetu itp
prodiament poszukaj sobie u siebie położną w necie, taką polecaną
Zawsze możesz iść do przychodni i tam poprosić o zważenie przed karmieniem i po, ale na prawde moim zdaniem jest ok
Na allegro nowe wagi są już od 100zł, a używane taniej
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mały przybrał na wadzę 870 gram w 2,5 tygodnia
Rozmawiałyśmy też na temat szczepień i ona jest zdania,że darmowe nie różnią się praktycznie niczym od płatnych - tylko ilością wkłuć. Te płatne mają dosłownie znikomą mniejszą dawkę rtęci, a gadanie,że są bardziej oczyszczone to bardziej marketing
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Prodiament ja nie polecam zaprzyjaźniania się z butelką, co innego od czasu do czasu, czy do podania herbatki. Może masz skąd pożyczyć wagę niemowlęcą ? Jeśli tak to waż małą przed karmieniem i po karmieniu zobaczysz tak mniej więcej ile zjada. Mój też bardzo krótko je, ale na wadze ładnie przybiera.
Położna nie waży Ci jej na każdej wizycie ? Do nas przyjeżdża z wagą, dlatego wiem na bieżąco jak mały przybiera Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ciąży wcinałam pomidory na potęge, jak jeszcze był na nie sezon, to mąż mi reklamówkami przynosił z zaprzyjaźnionego sklepu (takie działkowe) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A zakładasz pod spód tylko formowanki,czy np wkłady Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tutaj jest blog tej szyjącej (szyje też inne rzeczy) http://magnolia-podajdalej.blogspot.com/
tutaj wątek na forum
http://chusty.inf...82ny-i-polaru/page26
zobacz przykładowe dla dziewczynki https://lh3.googl...r0/s640/DSCN2407.JPG
ale zwykłe otulacze wełniane też polecam szczególnie od kokosi Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja teraz uwielbiam wełne
https://lh5.googl...PA/s640/DSCN2335.JPG
https://lh6.googl...Ks/s400/DSCN2337.JPG
https://lh5.googl...Jk/s640/DSCN2331.JPG
Ta dziewczyna szyje na zamówienie, dobiera kolor pod ciebie, wzór tak samo
Pod to tylko warstwa chłonna i nic więcej.
Otulacze w rozmiarach s też mam na zbyciu gdybyś chciała kupiliśmy zdecydowanie za dużo, zresztą teraz siedzimy głównie w otulaczach wełnianych + 3 ulubionych pulach, reszta leży sobie, a powoli chce kupować większe, bo te co mam to .... noo chce inne