Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5675085 Napisano: 12.06.2013 16:34:31 w Carrefour konkursy
zadzwoniłam, ale Pani od konkursu już wyszła, wrr Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5675066 Napisano: 12.06.2013 16:18:38 w Carrefour konkursy
mkrzysiek napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

czeka ktoś jeszcze na pralke ? emotka Czy dobrze ,mi się zdaje, że dzisiaj ostatni dzień na wysyłke ?

zadzwn do karlsbada i zapytaj co z pralką

no właśnie u mnie dzwonienie gdzieś ciężko mi idzie emotka pisałam do nich już dawno, ale cisza z ich strony emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5674994 Napisano: 12.06.2013 14:54:08 w Carrefour konkursy
czeka ktoś jeszcze na pralke ? emotka Czy dobrze ,mi się zdaje, że dzisiaj ostatni dzień na wysyłke ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5674631 Napisano: 12.06.2013 00:41:11 w Konkursowiczki w ciąży
w zusie - tzn tak jest u nas kontrole są wyrywkowe i to system losuje, więc czasem trafia na ciężarną. Ciężko jest orzecznikowi udowodnić bezpodstawne zwolnienie w ciąży, ja o czymś takim nie słyszałam, a mam kuzyna żone pracującą w zusie.
Co innego jak np kontrola w zakładzie pracy spotkała osobe na zwolnieniu mimo,że przyszła w odwiedziny tylko Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5674478 Napisano: 11.06.2013 21:06:25 w Konkursowiczki w ciąży
my jeszcze nie byliśmy u lekarki, ale i tak szczepienie przesuniemy, bo Tusiu ma zaserwowany katar przez babcie emotka niby tylko rano, ale wole poczekać Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5674448 Napisano: 11.06.2013 20:25:49 w Konkursowiczki w ciąży
agusia możesz i na pewno mogłas wybrać położną tylko nikt nie podsunie Ci gotowej listy "proszę sobie wybrać". To Ty musisz sobie jakąś znaleźć.
Już nie ma rejonizacji, dlatego, gdybym nie wybrała innej to z mojej przychodni położna jechałaby z innej miejscowości około godzine od nas, bo tam należymy.
Moja położna też jeździ na wioski i to nie te blisko. Dlatego jeśli ktoś chce to warto poszukać choćby w necie emotka

Do dziewczyn, które pytały sie o wełniane gatki, właśnie przetestowałam krótkie - bez lanolinowania chciałam zrobić im ostry test, tetra bambusowa kokosi + gatki wytrzymały 4 godziny, a dałby ten zestaw radę dużo dłużej, tylko nie chciałam małego dłużej trzymać. Długim gacią zrobie chrzest bojowy na noc, zobaczymy czy wytrzymają Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5674340 Napisano: 11.06.2013 17:50:34 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

agusia147 guzik prawda wizyta położnej jest nieobowiązkowa zgłoś w przychodni że nie życzysz sobie wizyty w domu a jak by nawet przyszła to powiedź że zgłaszałaś w przychodni że nie życzysz sobie jej wizyty i tyle.

Ja znowu czytałam,że jest obowiązkowa, tylko, że może przyjść zwykła z przychodni/przez nas wybrana lub ta z opieki.

Moja tłumaczyła jej częste wizyty tym,że gdybym podpisała,że odbębniła wszystkie wizyty, a dziecku coś by się stało (wiadomo co ostatnio robią "cudowne matki" ) to ona by miała przerąbane i takie tłumaczenie mi wystarcza i uważam za sensowne, dlatego już mi to nie przeszkadza.
Dodatkowo na prawdę te wizyty okazały się w moim przypadku pomocne, choćby te ważenie i mierzenie mi ciśnienia

edit teraz szukam i faktycznie nie jest to obowiązkowe, ale i tak ja ( wcześniej wielki przeciwnik) uważam,że jest to pomocne, pod warunkiem,że wybierze się na prawde fajną położną Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5674303 Napisano: 11.06.2013 16:48:46 w Konkursowiczki w ciąży
agusia wizyty położnej są obowiązkowe i nawet jak moja mi tłumaczyła dlaczego jest to rozsądne. Powinna przychodzić 4-6 razy.
Nikt nie będzie latał za tobą,żebyś wybrała inną położną wystarczy,że sobie taką poszukasz i zgłosisz to u siebie w przychodni. Poszukaj w necie. Ja mam położną ze specjalizacją neonatologiczną, nie pracuje w żadnej państwowej przychodni, za to ma swój gabinet plus szkołę rodzenia itp przychodzi prywatnie i na kase chorych. Mogę dzwonić do niej o każdej porze, mogę jechać do niej do gabinetu itp

prodiament poszukaj sobie u siebie położną w necie, taką polecaną emotka Moim zdaniem jeśli lekarka nic nie mówiła to jest ok, mój przybierał na początku ciut ponad 200 g, później już więcej tygodniowo, ale to położna mówiła,że jest bardzo dużo, teraz ma 7 tygodni i przybrał od wyjścia ze szpitala prawie 2 kg.
Zawsze możesz iść do przychodni i tam poprosić o zważenie przed karmieniem i po, ale na prawde moim zdaniem jest ok emotka najważniejsze,że waga nie stoi, ani nie spada.

Na allegro nowe wagi są już od 100zł, a używane taniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5673982 Napisano: 11.06.2013 10:22:01 w Konkursowiczki w ciąży
agusia ale to my wybieramy położną, a nie ona nas emotka Ja zrezygnowałam z tej z rejonu i też nie chciałam początkowo,żeby przygodziła tyle wizyt ile musi, ale teraz jestem baaardzo zadowolona. Przychodzi waży małego, mierzy mi ciśnienie - dzięki czemu dowiedziałam się,że jest nieciekawie z nim, a nawet nie zwróciłabym uwagi na to, doradza jest na telefon w dzień i w nocy, na prawde to jest pomocnę. Dzisiaj była na przed ostatniej wizycie, 17 mamy ostatnią, a później jesteśmy na telefonie nawet przez kilka lat jeśli będę tego potrzebowała.
Mały przybrał na wadzę 870 gram w 2,5 tygodnia emotka spodziewałam się,że dużo, ale nie, że aż tak.
Rozmawiałyśmy też na temat szczepień i ona jest zdania,że darmowe nie różnią się praktycznie niczym od płatnych - tylko ilością wkłuć. Te płatne mają dosłownie znikomą mniejszą dawkę rtęci, a gadanie,że są bardziej oczyszczone to bardziej marketing emotka no to teraz całkiem się zakręciłam i już nic nie wiem emotka Jeszcze pogadam z lekarką Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5673614 Napisano: 10.06.2013 18:04:34 w Konkursowiczki w ciąży
gondolka jest mała, ale dla mnie był to plus, chciałam zgrabną, też na zimę będziemy przesiadać się w spacerówkę i pamiętam jak było ze starszym, mimo,że mogliśmy zmieniać kierunki jazdy, to on chciał jechać tylko przodem emotka

Prodiament ja nie polecam zaprzyjaźniania się z butelką, co innego od czasu do czasu, czy do podania herbatki. Może masz skąd pożyczyć wagę niemowlęcą ? Jeśli tak to waż małą przed karmieniem i po karmieniu zobaczysz tak mniej więcej ile zjada. Mój też bardzo krótko je, ale na wadze ładnie przybiera.
Położna nie waży Ci jej na każdej wizycie ? Do nas przyjeżdża z wagą, dlatego wiem na bieżąco jak mały przybiera Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5673474 Napisano: 10.06.2013 15:49:50 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

My mamy xlander xa i ja jestem bardzo zadowolona. Bardzo lekko prowadzi się go, gondole moment się odpina przez co nie musze targać całego wózka jak ide do domu, tapicerka łatwo się pierze, durzy kosz. Moge szczerze polecić, do tego spacerówka jest ładna, a mi mało które podobały się w innych wózkach

też polecam! Dla mnie miał tylko dwa minusy - jak dla mnie na drugie piętro był ciężki jednak- ale dałam radę, i w starszej wersji nie ma przekładanej rączki a teraz by się przydała:P

też mam tą starszą wersję bez przekładanej rączki. Ja nie nosze całego wózka, tylko zazwyczaj samą gondole/fotelik odpinam, a stelaż zostawiam na dole.

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5673278 Napisano: 10.06.2013 11:53:54 w Konkursowiczki w ciąży
My mamy xlander xa i ja jestem bardzo zadowolona. Bardzo lekko prowadzi się go, gondole moment się odpina przez co nie musze targać całego wózka jak ide do domu, tapicerka łatwo się pierze, durzy kosz. Moge szczerze polecić, do tego spacerówka jest ładna, a mi mało które podobały się w innych wózkach Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5671943 Napisano: 07.06.2013 17:19:42 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

aaa to malutkie jesteście, ja poniżej 50tki to juz bym pewnie zaczęła panikować, ale trzymam poziom emotka

Keiti78zg
super, a jak zniosłaś podróż?

ja mam 169 cm, więc nie chciej wiedzieć jak wyglądałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5671887 Napisano: 07.06.2013 16:13:37 w Inne mniejsze markety
miszczu napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jeśli ktoś czeka to poleciały meile z chicco emotka

a do mnie dzwonili emotka

A zgłoszenie słane @ czy zostawione w sklepie ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5671878 Napisano: 07.06.2013 16:05:24 w Konkursowiczki w ciąży
ja tak ważyłam przed ciążą z Domisiem, po ciąży zeszłam do 50-51 kg i byłam w 7 niebie, a jak przestałam karmić to roztyłam się jak głupia emotka Teraz po ciąży z Tusiem jeszcze zostało mi około 5 kg, ale nie obraże się jak zejdzie 2 razy tyle emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5671868 Napisano: 07.06.2013 15:55:53 w Inne mniejsze markety
jeśli ktoś czeka to poleciały meile z chicco emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5671794 Napisano: 07.06.2013 14:42:59 w Konkursowiczki w ciąży
ooo ja właśnie wciągnełam kanapki z boczkiem, ale takim wiejskim, chudziutkim mniam emotka

W ciąży wcinałam pomidory na potęge, jak jeszcze był na nie sezon, to mąż mi reklamówkami przynosił z zaprzyjaźnionego sklepu (takie działkowe) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5671516 Napisano: 07.06.2013 11:04:20 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

My mieliśmy pantelkę i była super emotka emotka

kalisto1986
też mamy te gatki to była nasza 1 miłość w wielo hi hi są ekstra emotka emotka

o to super, my będziemy mieć je w łapkach w przyszłym tygodniu emotka
A zakładasz pod spód tylko formowanki,czy np wkłady Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5670986 Napisano: 06.06.2013 18:37:33 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 bo one są szyte na zamówienie (ale cena bardzo przyjemna) wełne się lanolinuje ( nic trudnego) i świetnie trzyma, do tego nie chłonie zapachów i jak nie ma grubszej wpadki to pierze się baaaardzo rzadko.
tutaj jest blog tej szyjącej (szyje też inne rzeczy) http://magnolia-podajdalej.blogspot.com/
tutaj wątek na forum
http://chusty.inf...82ny-i-polaru/page26
zobacz przykładowe dla dziewczynki https://lh3.googl...r0/s640/DSCN2407.JPG

ale zwykłe otulacze wełniane też polecam szczególnie od kokosi Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5670889 Napisano: 06.06.2013 17:20:32 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 pupa już jest ok nawet w pampkach, ale wielo nadal przeglądam i w końcu muszę coś wybrać, dziś nawet oglądałam takie śliczne sowy emotka http://www.gomama...-bajeczne-sowki.html ale wzór to nie wszystko emotka czekam az katrin podesle mi fotki i cennik emotka

to ja Ci powiem,że dla mnie to jest mercedes emotka Mamy kieszonke tylko inny wzór, kisiłam ją cały czas, bo było mi jej szkoda emotka wczoraj założyliśmy i jest świetna. Mięciutka, milutka, chłonna i nie przecieka, a nam na razie większość kieszonek przecieka, na pewno dokupie otulacze.
ja teraz uwielbiam wełne emotka praktycznie zero wpadek z przeciekiem, na lato idealna. Mamy otulacze, teraz czekamy na gatki długie i krótkie oooo takie ( pochwale się emotka )
https://lh5.googl...PA/s640/DSCN2335.JPG
https://lh6.googl...Ks/s400/DSCN2337.JPG
https://lh5.googl...Jk/s640/DSCN2331.JPG
Ta dziewczyna szyje na zamówienie, dobiera kolor pod ciebie, wzór tak samo
Pod to tylko warstwa chłonna i nic więcej.
Otulacze w rozmiarach s też mam na zbyciu gdybyś chciała kupiliśmy zdecydowanie za dużo, zresztą teraz siedzimy głównie w otulaczach wełnianych + 3 ulubionych pulach, reszta leży sobie, a powoli chce kupować większe, bo te co mam to .... noo chce inne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0