Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5661792 Napisano: 26.05.2013 11:26:51 w Konkursowiczki w ciąży
gratulacje dla Prodiament cos tak czułam,że dzisiaj urodzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5661620 Napisano: 25.05.2013 22:01:33 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

A tak z innej beczki. Czy skuteczne są opaski odstraszające komary i inne paskudztwo? Macie jakieś opinie? Tyle komarów jest w tym roku, że coś okropnego emotka

Skuteczne, tzn u nas działały emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5661595 Napisano: 25.05.2013 21:09:23 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Wysłałam dziś męża po cukinię, a przyniósł mi ogórki... Czy na prawdę tak ciężko to odróżnić?

Mężczyźnie owszem ciężko. W końcu oba warzywa są zielone emotka

cukinia nie tylko jest zielona emotka
Ale nie sądziłam,że można ją pomylić z ogórkiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5661462 Napisano: 25.05.2013 15:54:26 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

kali ta Twoja w gazetce smyka jest za 129 zł w promocji wiec warto, z wiesci moj smyk wazy 600 gram i rozwija sie pieknie:) jestem po usg połowkowym u mnei na wadze +4:/

ehh teraz za bardzo nie mam kasy, bo Domiśka urodziny za tydzień i muszę wydać trochę na kinder bal w bawialni, bo obiecuje mu już 2 rok emotka Może siostry naciągne na chrzciny jak w końcu ustalimy kiedy będą emotka
monika1985monik napisał(a):

kalisto obserwuj małego moim zdaniem po prostu już teraz jest ruchliwym dzieciaczkiem i po prostu może uderzył się o szczebelek w łóżeczku i siniaczek gotowy mój też nie raz tak miał że jak starszy go pocałował niby delikatnie zaraz miał siniaka. Ja mam tak że ledwo czegoś się dotknę a mam siniaka jakby mnie ktoś pobił emotka emotka

keiti78zg
superrrrrrrr oby tak dalej emotka emotka

Tak będę obserwować, ale nie powiem przestraszyłam się, bo to trzeci raz emotka ale właśnie wydaje mi się,że to w kołysce, bo akurat go położyłam i tam był chwile, wcześniej leżeliśmy sobie, więc nie było jak zrobić.

Nam mały rośnie jak na drożdżach, wczoraj położna chwaliła,że pięknie wygląda, bo poszedł w długość, chociaż pucynki też już ma. Śmiała się,że mam przekichane, bo teraz nie ma zmiłuj i nie mogę go zostawiać nawet na chwile na przewijaku, bo nawet jak go ważyła to próbował kulnąć się na brzuszek.
Dzisiaj w nocy bardzo był marudny, zresztą teraz też ciągle budzi się i popłakuje Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5661241 Napisano: 25.05.2013 01:25:09 w Konkursowiczki w ciąży
malutka ja choruje na tą http://www.bright...jna-mata-zyrafa-9167

A ja zaczynam się martwić. Czy to normalnie,że noworodkowi robią się szybko siniaczki ? A dokładnie własnie ma trzeciego siniaczka na prawym policzku, ciągle właśnie na prawym. Pierwszy raz wydawało mi się,że odgniótł sobie od smoczka, drugi raz Dominik cmoknął go i zaraz od tego zrobił sie malutki siniaczek, a dzisiaj nie mam pojęcia od czego emotka położyłam go na chwilkę do kołyski, wyjełam go i zaczełam karmić w półmroku i zaraz Domiś zauważył ( ja myślałam,że światło tak pada). Nie wiem, czy znowu smoczek, czy od szczebelek ( akurat zachciało mi się zwinąć na chwile ochraniacz emotka ) Mały jak zasypia wypluwa czasem smoczka i jeśli nie zauważe to potrafi nawet leżeć na nim i nie zapłacze. I to nie jest tak,że ma czerwone, czy jakiekolwiek ślady, tylko malutki czarny siniaczek emotka

Ehh normalnie przestraszyłam się, bo rozumiem,żeby się uderzył, ale nic takiego Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5659720 Napisano: 23.05.2013 12:20:42 w Konkursowiczki w ciąży
Ehh dzisiaj muszę iść na zebranie u starszego i już podnosi mi się ciśnienie, jak myślę,że będę musiała ponad godzine patrzeć na te babsko, a ostatnio mieliśmy ostre spięcie , na korytarzu chyba słyszała mnie cała szkoła emotka Mąż ma wymówkę,żeby nie iść bo musi zawieźć Domiśka na trening, a na ostatnim zebraniu nie byłam, bo było jakoś w okolicach porodu i teraz nie mam wymówki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5659662 Napisano: 23.05.2013 11:47:38 w Konkursowiczki w ciąży
Ja akurat też bym wolała,żeby mały poszedł później emotka
tak jak allice napisałaś, przynajmniej jak posadzisz to jedynie pomarudzi, a tak to trzeba ganiać emotka

Mówicie o 3 latkach z sianiakami ? Później już jest tylko gorzej emotka We wtorek pojechałam na działkę Domiś z Bartusiem zostali u siostry (obok działki), Dominik polazł z siostrzeńcem na podwórko i znaleźli sobie zabawe - łazili po drzewie. Siostrzeniec już wie gdzie nie włazić, bo zdążył już poobijać się w tym roku, a Dominik oczywiście musiał wleźć jak najwyżej, skutkiem czego było twarde lądowanie na glebie. Pomijam siniaki, bo to już nie sposób dojść, który jest nowy, który stary, ale całe plecy ma zdarde, przy czym przy kręgosłupie ma dość dużą rane emotka Później w domu płakał,że sam zmarnuje swoje marzenia i szanse emotka bo powiedziałam,że nie będzie chodził na treningi jak tak dalej pójdzie, bo z takimi ranami nie da rady tańczyć, zwłaszcza,że w sobote ma występ.

Normalnie cycki opadają do ziemi z jego pomysłami, a ostatnio jak weszłam szybciej na jego trening i zobaczyłam jak robi salta .... to szybko się wycofałam emotka wole mieć świadomość, że to robi, ale nie patrzeć na to emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5659320 Napisano: 22.05.2013 21:25:19 w Konkursowiczki w ciąży
u nas już podnosi główkę, ale nie utrzymuje jej długo. Tylko,że ja i mąż też bardzo szybko gimnastykowaliśmy się, mąż poszedł jak miał 7 miesięcy, a urodził się w 6,5 miesiącu ciąży, ja też szybko poszłam. Dominik jak był w wieku twojej to po pokoju kulał się z jednego końca na drugi, jak miał koło 5-6 miesięcy to raczkował, a 8 to biegał ... ale nie wiem czy nie łatwiej jak później dzieci chodzą, później łapią kontuzje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5659082 Napisano: 22.05.2013 16:20:56 w Konkursowiczki w ciąży
Tusiu też ma długie paluszki i duże stopki, może będzie wysoki w przeciwieństwie do rodziców emotka
Urodził się kropla, w krople Domiś, różnił się tylko tym,że miał drobniejszą główkę, ale teraz zdecydowanie zmienia się. Przede wszystkim rośnie na długość, ale nawet zachowanie jedynie podobnie do Domiśka uczy się nowych rzeczy, bo np obroty z plecków na brzuszek i odwrotnie Domiś też zaczął tak szybko, za to Domiś był dużo spokojniejszy, za to później to nadrobił emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5658687 Napisano: 22.05.2013 09:33:44 w Carrefour konkursy
Dalej dzwonią z pralkami, są przy S emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5658605 Napisano: 22.05.2013 00:39:16 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

dziewczyny moze znacie jakas fajan literature dla 6 - latka?:) zamowiłam własnie 4 , ale tak na przyszłosc, cos madrego z puenta do kontynuowania, wciagajaca:) z innych mi smyk powyrastal,co najwyzej do basni wracamy..

u nas królują wszelakie encyklopedie, tylko to typ, który uwielbia oglądać programy przyrodnicze, naukowe i wszelkie ciekawostki.

A może znacie jakieś fajne książki z serii jak narysować itp ? Ma kilka z serii, która była w lidlu, poza tym 2 już takie trudniejsze, ale całkiem fajne z czego jedna taka nie dzieciowa, ale ostatnio przybąkiwał,że przydały by sie jakieś nowe.
Najlepiej nie o rysowaniu zwierząt bo właśnie takie ma. Zdecydowanie mogą być dla starszych, abym tylko wiedziała co szukać

A co do Prodiament myślę,że jak urodzi na pewno nas poinformuje Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5657171 Napisano: 20.05.2013 15:41:10 w Konkursowiczki w ciąży
co do krwi pępowinowej, mam zdanie jak koper większym pożytkiem, jest odcięcie pępowiny po ustaniu tętnienia - niestety u nas nie udało się poczekać bo Tusiu był owinięty pępowiną.

Co do prezentów ja każdemu kto do nas ma zamiar przyjść powtarzam ŻADNYCH CIUCHÓW, po pierwsze mam pełno, po drugie każdy ma inny gust i upodobania, a jak Domiś był mały pełno takich prezentów nawet mu nie założyłam. Uważam,że zabawki to najlepszy pomysł, ewentualnie jeśli ktoś używa to pampersy czy kosmetyki emotka

Kocyki my podostawaliśmy przed urodzeniem Bartka, a i tak używam jeden ze sprezentowanych jak jest ciepło, a tak tylko i wyłącznie rożek, który służy nam jako kocyk i mata

dolly Bartek to istny snajper, nawet uniki nie pomagają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5657152 Napisano: 20.05.2013 15:33:58 w Carrefour konkursy
Krzysiu to raczej granie na czekanie emotka też mam z tego nr kilka nieodebranych,więc atakują hurtowo Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5656902 Napisano: 20.05.2013 11:47:50 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kokosi mieliśmy formowanki - owszem, zarąbiste emotka niestety Benkowi dupsko urosło i poszły w świat... (mieliśmy rozmiarowe S/M)

ja mam otulacz noworodkowy i ten długo nie posłuży, ale wełniak s będzie na dłużej bo poza tym,że większy, to wełenka fajnie dopasowuje się Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5656893 Napisano: 20.05.2013 11:33:54 w Konkursowiczki w ciąży
ja lubie składanki pupeko, formowanki i otulacze/kieszonki mam większe, więc jeszcze nie testowaliśmy.
Agny mam flanelowe wkłady, na razie raz założyłam bo za duże na chudy tyłek Tusia ale są mega chłonne, na pewno zamówie flanelową formowankę. Milovi kieszonka na razie leży, bo szkoda mi jej na mleczne kupki emotka Ecodidi wełniak jest fajny, ale kokosi u nas królują, najchętniej tylko u niej zamawiałabym wszystko. Otulacz z zakładkami jest boski, wkłady, tetra bambusowa rewelka, a ręczniczki bambusowe biją na łep nawet mega chłonne formowanki. Jednak teraz moim nr 1 jest otulacz wełniany kokosi - z wkładem cieniutki jak pampers, pancerny na maksa - po prostu cud, miód - czeka na mnie inny kolor wełny i jak będę miała kase zamawiam w rozmiarze one size Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5656843 Napisano: 20.05.2013 10:43:25 w Konkursowiczki w ciąży
allice z tymi pieluszkami tak jest, choćby nie wiem co wiecznie chce się nowe dokupować emotka
Ja już nałożyłam sobie szlaban na te malutkie ( no poza kolejką na wełniaczki, ale zamówie chyba troszke większe), jedynie będę teraz kupowała one size, ale chyba najpierw posprzedaje te, które nie do końca mi pasują.
Proszek starczy Ci na baaardzo długo, papierki przecinaj, bo cały jest za duży, a jak zabraknie można dokupić w sklepie dziecięcym - babyono Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5656820 Napisano: 20.05.2013 10:16:35 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

allice, w ekomaluchu jest -15% na cały asortyment z kodem: wyprawka2013
rzuć okiem na pieluchy, proszki itd - oni bez rabatu mają spoko ceny, wiec teraz to już w ogóle można zapolować emotka (mają 4 urodziny więc podobno będzie więcej niespodzianek)
każdy kto się zapisze do newslettera będzie dostawał info o promocjach które będą do piątku włącznie

a ja nadal będę polecała nasze Polskie pieluszki, zwłaszcza od mam sszyjących - cena w większości nie ma porównania, do tego jakość, wykonanie jest świetne i ,można dobrać wzory i często krój do własnych potrzeb.
Żadne firmówki nie sprawdzają mi się tak dobrze, no jedynie flip na nocki, ale to dlatego,że mieści dużą formowankę w przeciwieństwie do noworodkowych rozmiarów Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5656713 Napisano: 19.05.2013 23:38:30 w Kaufland konkursy
asante napisał(a):

mia napisał(a):

Kurcze, mam nadzieję, że ten konkurs się dzisiaj nie kończy, bo tak rozpaczacie?... emotka

Nie, nie! Ale myślisz, że później nas oświeci? emotka

ło matko ale mnie przestraszyliście emotka też myślałam po tych wpisach,że dzisiaj koniec emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5656712 Napisano: 19.05.2013 23:33:36 w Konkursowiczki w ciąży
schoczka napisał(a):

hej,
Czy którą z Was była już na warsztatach "Mamo to ja"? jutro są we Wrocławiu i właśnie się zastanawiam czy warto się na nie wybrać.

też zastanawiam się nad warsztatami, więc jak któraś była/będzie dajcie znać emotka

Na kleszcze/komary są fajne opaski na ręke - zapach jest nawet przyjemny, a robactwo z daleka ucieka.
Mnie niestety też kochają kleszcze i to "rodzinnie" potrafie mieć kilka na raz ( choć miałam kiedyś rekord kiedy to miałam ich całą kolonie emotka )

Ehh zaczął się czas pilnowania Bartka na każdym kroku, skubaniec opanował technike obracania się z brzuszka na plecki i z plecków na brzuszek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5656343 Napisano: 18.05.2013 23:29:43 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

dziewczyny, a ten olej z wiesiołka mi coś pomoże, jeśli zaczęłam go brać dopiero dwa dni temu, w dniu terminu porodu? Czy to raczej zaczyna przynosić jakieś efekty dopiero po dłuższym braniu? emotka

ja też brałam go dopiero na końcu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0