Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5653098 Napisano: 14.05.2013 14:10:32 w Konkursowiczki w ciąży
dianek tylko,że poród domowy to całkiem co innego, zresztą w tym przypadku ma się opłaconego neonatologa - a mała kasa to nie jest.

monika dziwne, u nas lekarze mówili,że badanie słuchu musi być koniecznie po rozpoczęciu 2 doby życia zrobione, tak samo badanie na mukowiscydoze i wszystkie inne choroby ( u nas badali o ile pamiętam na 11 chorób), ale moze co lekarze to opinia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5653029 Napisano: 14.05.2013 13:05:37 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

u mnie też dobrze emotka
Mąż w sobote już wrócił do pracy, ale on pracuje w innym systemie, więc i tak dużo jest w domu emotka
U mnie z konkursowaniem gorzej, bo ostatnio nie mam na to ani ochoty, ani czasu emotka

Super, widzę, że baby blues Was ominął emotka Konkursy nie zające, nie uciekną emotka Ja już od dłuższego czasu wchodzę na forum głównie do tego tematu i czasem do wkurza mnie emotka

a ominął i całe szczęście. Ja ogólnie czuje się baaardzo dobrze, aż sama się dziwie, bo bałam się tego jak będę się czuła, zreszta mały też dobrze i starszy brat wszedł w swoją role śpiewająco, jest niczym mamka dla Bartusia emotka

Ja muszę wziąć się za konkursy, ale ciągle nie mam czasu, Dominika wozimy 4 razy w tygodniu na treningi i w tym czasie spacerujemy, do tego często jeszcze drugi spacer, plus jakieś sprawy, ogarnięcie w domu i po tym nie mam chęci na konkursy, zagram czasem w coś na co akurat przypadkiem kupie i to wszystko Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5652970 Napisano: 14.05.2013 12:06:50 w Konkursowiczki w ciąży
koper napisał(a):

Między 3 a 5 dobą życia jest pobierana dziecku krew na badania przesiewowe (kilka kropelek z piętki na bibułkę). Jak krew pobierze się za wcześnie, to badanie może mieć fałszywy wynik. Dlatego szpitale najczęściej trzymają dzieciaczka do 3 doby życia i jak tylko 3 doba się zaczyna, pobierają dziecku krew i wtedy dają wypis

dokładnie emotka U nas dziewczyna urodziła po godzinie 17, więc nie było opcji,żeby wyszła szybciej, to samo jest z badaniem słuchu, też jest wykonywane w 3 dobie życia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5652889 Napisano: 14.05.2013 10:30:15 w Konkursowiczki w ciąży
agusia w drugiej dobie jest szczepienie dziecka, muszą obserwować żółtaczkę, do tego badanie słuchu i u nas było badanie na min mukowiscydoze i 11 innych chorób, moim zdaniem - mimo,że też nienawidze szpitala, te 2 doby są obowiązkowe Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5652797 Napisano: 14.05.2013 08:16:13 w Konkursowiczki w ciąży
u mnie też dobrze emotka
Mąż w sobote już wrócił do pracy, ale on pracuje w innym systemie, więc i tak dużo jest w domu emotka
U mnie z konkursowaniem gorzej, bo ostatnio nie mam na to ani ochoty, ani czasu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5652308 Napisano: 13.05.2013 15:12:08 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

no właśnie nie wiem chyba emotka

to może zajrzyj tam gdzie trzeba emotka

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5652255 Napisano: 13.05.2013 14:35:57 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

emotka przecież on w terminie porodu powinien sprawdzić stan łożyska, wód itp emotka to samo jeśli przenosisz to on kontroluje sytuacje i decyduje kiedy do szpitala na patologie czy wywołanie.

dolly emotka

no co, co? Ty już wiesz co emotka

no właśnie nie wiem chyba emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5652183 Napisano: 13.05.2013 13:27:03 w Konkursowiczki w ciąży
emotka przecież on w terminie porodu powinien sprawdzić stan łożyska, wód itp emotka to samo jeśli przenosisz to on kontroluje sytuacje i decyduje kiedy do szpitala na patologie czy wywołanie.

dolly emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5652122 Napisano: 13.05.2013 12:24:48 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament powinnaś mieć umówioną wizyte u swojego gina w terminie porodu i to on robi/kieruje na ktg i on decyduje kiedy należy zgłosić się do szpitala jeśli nie ma akcji. Ty siię dziewczyno nie pchaj do szpitala bez przyczyny, przenosić możesz 14 dni i jest to w normie - już ja coś wiem o tym emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5651868 Napisano: 12.05.2013 23:29:38 w Pomocy!!!!
mariolakal napisał(a):

Szukam jakiegoś wzoru usprawiedliwienia/wymyślonego powodu coby złożyć zeznanie podatkowe za rok 2012 po terminie i uniknąć kary... Moja koleżanka "zapomniała", że pracowała na umowę-zlecenie i dopiero dzisiaj przyniosła mi z płaczem PIT-11 zapominając o tym, ze ja już nie pracuję od ponad 4 lat i nie pamiętam tych kruczków, gdyż mam nawrót deprechy... emotka

wystarczy,że złoży do urzędu tak zwany czynny żal - wujek google pewnie wypluje jakiś wzór jak wpisze emotka jego złożenie zwalnia z odpowiedzialności emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5651228 Napisano: 11.05.2013 13:25:20 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

Dziewczyny pomóźcie mam taką sytuację:
W październiku wróciłam do pracy po macierzyńskim. Teraz szykują się zwolnienia i wiem że mogą mnie objąć czy jest jeszcze szansa na złożenie pisma o skrócenie wymiary godzin i tym samym na ochronę przed zwolnieniem?? (wiem że to roczna była ochrona od macierzyńskiego) Ewentualnie jaka jest inna możliwość chroniąca czy tylko niepłatny wychowawczy??? Pomóżcie emotka emotka emotka

jeszcze L4, ale przy redukcji chyba moga zwolnić emotka
obniż sobie etat do 7/8 jesli nic się nie zmieniło to wtedy będziesz miała ochronke Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650897 Napisano: 10.05.2013 15:58:41 w Konkursowiczki w ciąży
minia napisał(a):

dolly napisał(a):

możliwe, że od słońca- oby jednak nie.
Chroń przed kilka dni przed słońcem, moze to tylko taka pierwsza reakcja na promienie.
A nie ma potówek?

napewno to nie potów ani owady emotka

pomimo 50 filtru i tak sie opala wiec mysle ze jest oki

50 to prawie bloker, też uważam,że jest za mocna na to słońce ( a nawet w lato bez sensu używać tak silnego filtra).
To mogą być potówki nawet od kremu/oliwki mój mały teraz miał kilka właśnie min od smarowania, smoczka itp Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650713 Napisano: 10.05.2013 11:55:27 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

Staszek- to trzymam kciuki za rozwój emotka
Keiti78zg- dbaj o siebie i nie nakręcaj sie, z pewnością to przypadek,a nie spisek emotka

A słuchajcie, skoro o urlopach mowa, nie wiem czy nie pokręce, ale kiedyś bylo, że macierzyński przysługuje kobiecie która pracował łącznie minimum 12m-cy, ale nie pamiętam, czy to było w konkretnym terminie, czy w sumie w swoim zyciu. I czy to nadal obowiązuje?
Agusia bo TY zakładałaś działalnośc własnie pod tym kątem z tego co pamiętam? nie powinnam chyba tak na ogólnym forum, ale najwyzej na pw mi odpisz

Niee, działalność założyłam w październiku nie planując jeszcze ciąży, chciałam trochę biznes "rozkręcić".
Słyszałam, że wysokość macierzyńskiego zależy od składki a nie dochodów.

Odnośnie umów śmieciowych to są one cenzura warte i do niczego nie upoważniają, ani nie dają żadnych przywilejów.

tak wysokość macierzyńskiego zależy od składki jaką płacisz emotka
tutaj jest coś o umowach śmieciowych http://praca.gaze...owie_smieciowej.html Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650522 Napisano: 10.05.2013 00:06:02 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

tak, bo umowa na czas określony przedłuża się automatem do czasu porodu ( tzn chyba po 3 miesiącu ciąży - wtedy kobieta jest chroniona od zwolnienia), więc nawet jeśli kończyłabym się np w 6 miesiącu ciąży to musi zostać przedłużona

tak, to wiadomo, natomiast ja caly czas drążę, ten czas pracy, ale mowiłaś, że nie ma już takiego wymogu.
A zmieniło się coś jeżeli chodzi o "umowy smieciowe" czy nadala najwazniejsza umowa o pracę lub własna działalność?

ze śmieciowymi nie wiem Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650517 Napisano: 09.05.2013 23:56:17 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

jeśli nie pracuje/ nie ma umowy o prace, to wiadomo,że nie ma prawa do macierzyńskiego, ale jeśli została zatrudniona nawet pod koniec ciąży to macierzyński przysługuje

a jesli umowa była na czas określony, to zus przejmie opłaty, bez okreslonego czasu pracy?

tak, bo umowa na czas określony przedłuża się automatem do czasu porodu ( tzn chyba po 3 miesiącu ciąży - wtedy kobieta jest chroniona od zwolnienia), więc nawet jeśli kończyłabym się np w 6 miesiącu ciąży to musi zostać przedłużona Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650509 Napisano: 09.05.2013 23:45:03 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dolly nie wiem kiedy to obowiązywało, ale na pewno od dobrych kilku lat czegoś takiego nie ma emotka

to jak w tej chwili przedstawia się sytuacja, gdy kobieta nie pracuje a zachodzi w ciąże? bo przeciez nikt Jej nie da kasy na macierzyńskiem, bo Jej nie przysługuje emotka

jeśli nie pracuje/ nie ma umowy o prace, to wiadomo,że nie ma prawa do macierzyńskiego, ale jeśli została zatrudniona nawet pod koniec ciąży to macierzyński przysługuje Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650502 Napisano: 09.05.2013 23:35:07 w Konkursowiczki w ciąży
dolly nie wiem kiedy to obowiązywało, ale na pewno od dobrych kilku lat czegoś takiego nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650489 Napisano: 09.05.2013 23:07:05 w Konkursowiczki w ciąży
awen6 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Mi nie chodzi o kwotę, bardziej zastanawia mnie, ile czasu zusowi zajmuje pierwsza wypłata, tzn czy mogę się spodziewać mniej więcej po miesiącu, od momentu przejścia na urlop, czy lepiej nastawiać się na dłuższy czas oczekiwania

jeśli dobrze pamiętam ma na to 30 dni

czyli tak jak z L4. Chyba w poniedziałek zadzwonie do nich, czy dowieźć im akt urodzenia, bo teraz czytam w necie,że lubią robić cyrki i pisać pisma o dowiezienie chwile przed upływem terminu wypłaty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650469 Napisano: 09.05.2013 22:16:05 w Konkursowiczki w ciąży
Mi nie chodzi o kwotę, bardziej zastanawia mnie, ile czasu zusowi zajmuje pierwsza wypłata, tzn czy mogę się spodziewać mniej więcej po miesiącu, od momentu przejścia na urlop, czy lepiej nastawiać się na dłuższy czas oczekiwania Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5650453 Napisano: 09.05.2013 21:37:25 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Ja też mam pełno pytań o macierzyńskie, a mianowicie o składki. Jak to jest z chorobowym? Bo księgowa tylko paragrafami strzela...

koleżanka płaciła najwyższą składkę i wyniosło ją to koło 1000 zł ( miała jeszcze tą ulgę dla osób zakładających pierwszą działalność) za zwolnienie poszła po 2 albo 3 miesiącach Wyświetl w wątku >>
0 0